Nesúhlas s poznámkou za domácu úlohu
Dobry den dcera je v 6 triede a vcera dostala prvu poznamku a este za domacu ulohu. 🤦
Prosim jak napisat ucitelke ze s tym nesuhlasim?
Nepripravena na hodinu,nema DU z M.
Vzdy riesis situacie tak, ze ked urobis chybu tak hladas vinnika inde? Ucis tomu aj dceru? Krasa.
@3petka a ako to mala rodicom oznamit? Zdvorilym listom na dve strany, aby sa nahodou necitili dotknuti? Napisala do edupage spravu o tom, ze dieta nebolo pripravene na hodinu a nemalo DU. Normalne komunikuju ucitelia s rodicmi cez edupage. Nevypisuju litanie, napisu jasne a strucne. Jasnejsie a strucnejsie sa toto uz napisat nedalo. Oznamila iba a len dva hole fakty.
@viestta nenapisala správu. Dala poznámku. Je v tom rozdiel dať poznámku a zdvorilo napisat do chatu že nemala úlohu že čo je vo veci!
Ak v tom ty ako matka nevidíš rozdiel je to tvoja vec…
Odporucam prist s pravnikom a zaroven podat trestne oznamenie za sikanu ziaka ucitelom
@viestta nenapisala správu. Dala poznámku. Je v tom rozdiel dať poznámku a zdvorilo napisat do chatu že nemala úlohu že čo je vo veci!
@3petka jezkovi oci!!! Zdvorilo ma napisat rodicom, ze ich dcera si neplni povinnosti. Este sa bude ucitelka vypytovat co sa vcera u nich doma stalo, ze slecna nemala cas na ulohy. Ty sa mi naozaj snivas, lebo takto pripeceny nemoze byt nikto...
@3petka Myslis, ze poznamka bola napisana nezdvorilo? Ci sa nebodaj ucitelka mala rovno aj ospravedlnit, ze si vobec dovolila ulohu skontrolovat?
@3petka jezkovi oci!!! Zdvorilo ma napisat rodicom, ze ich dcera si neplni povinnosti. Este sa bude ucitelka vypytovat co sa vcera u nich doma stalo, ze slecna nemala cas na ulohy. Ty sa mi naozaj snivas, lebo takto pripeceny nemoze byt nikto...
Takze za nesplnene povinnosti sa pisu zdvorile spravy? Som nevedela
@viestta Ludom j..e
Nocna mora vsetkych takyto rodicia
@3petka Nerozumiem prečo ťa to tak pohoršuje, jedna poznámka automaticky neznamená že už to dieťa v živote nikde nedosiahne a je najvyšší čas hľadať učňovky bez maturity kde vezmú každého. Na hodine dostali zadanie, zadanie si nesplnila (predpokladáme vedome), akcia zo sebou nesie reakciu. Nie je to zrovna komplikovaná veda.
@dskjhfdlkdjhl tu ani vymena pilin nepomoze. Toto je blbe skrz na skrz
Podľa mňa matika (z čoho bola aj poznámka) a cudzí jazyk sa nedá naučiť bez toho, aby sa to doma precvičovalo. Takže úlohy tohto typu vítam aj u syna.
Áno, sú géniovia, že nemusia doma nič robiť, že všetko pochopia v škole.
Ak by bola taký génius aj autorkina dcéra, predpokladám, že by tú úlohu stihla urobiť v škole a maminka by nemusela prskať na učiteľku a zvoziť ju pod zem.
Myslím, že súhlasila so školským poriadkom, keď dcéru prihlásila do konkrétnej školy, tak nech je v kľude
@viestta áno. Lebo empatia sa naozaj zo sveta vytráca. Mohlo sa stat čokoľvek. Áno snívam sa ti lebo niekto nejde len jedným smerom a nemá len jeden pohľad na vec ako ostatní. Hovorím ak to nerobí dievča pravidelne načo poznámka. A áno učiteľ by si take veci mal všímať a mal by sa zaujímať či má dieťa podmienky doma si robiť du.
@eleanor2510 domace ulohy nie su povinne preto nesuhlasim
@anonym_autor ja ta trochu i chápem. Naopak vnimam tie útočne komentáre ako zbytocne.
Len neviem odkiaľ máš takú informáciu a či sú ozaj domáce úlohy nepovinne. Možno nemusíš ísť na učiteľku zhurta. Skôr si to snažte vysvetliť a overiť, ako je to naozaj.
Len tak medzi rečou to dnešné deti nevedia opísať úlohu v škole 😂.
@3petka Myslis, ze poznamka bola napisana nezdvorilo? Ci sa nebodaj ucitelka mala rovno aj ospravedlnit, ze si vobec dovolila ulohu skontrolovat?
@dskjhfdlkdjhl ja neviem prečo máte potrebu prekrúcať to čo človek napíše. Ak je to dievča svedomite a plní si úlohy, čo z autorkinho rozprávania je jasne, nemá prečo učiteľka dávať poznámku (pri neustálom opakovani sa ok) ale ak sa stane raz nech to povie žiacke aby si to urobila alebo napíše do chatu. Nie poznámku.
@viestta áno. Lebo empatia sa naozaj zo sveta vytráca. Mohlo sa stat čokoľvek. Áno snívam sa ti lebo niekto nejde len jedným smerom a nemá len jeden pohľad na vec ako ostatní. Hovorím ak to nerobí dievča pravidelne načo poznámka. A áno učiteľ by si take veci mal všímať a mal by sa zaujímať či má dieťa podmienky doma si robiť du.
@3petka ty budes tiez jedna z tych matiek, ktore ucitelom diktuju ako maju robit svoju robotu. Miesto toho aby si riesila lajdacstvo ziaka, hladas chybu v ucitelovi. Fakt nepomoze ani vymena pilin...
@dskjhfdlkdjhl ja neviem prečo máte potrebu prekrúcať to čo človek napíše. Ak je to dievča svedomite a plní si úlohy, čo z autorkinho rozprávania je jasne, nemá prečo učiteľka dávať poznámku (pri neustálom opakovani sa ok) ale ak sa stane raz nech to povie žiacke aby si to urobila alebo napíše do chatu. Nie poznámku.
@3petka Nikto tu nic neprekruca, len Ty nejako nechces, alebo nie si schopna chapat realitu.
@3petka ano, lebo ucitel ma bezne cas zistovat pomery a situaciu doma u ziakov, ked nemaju du, pocas dlhej 45minutovej hodiny,vsak?
@3petka ty budes tiez jedna z tych matiek, ktore ucitelom diktuju ako maju robit svoju robotu. Miesto toho aby si riesila lajdacstvo ziaka, hladas chybu v ucitelovi. Fakt nepomoze ani vymena pilin...
@viestta podľa seba súdim teba? Nie ja rešpektujem školu a učím to aj deti ale proste ak ide niečo proti zdravému rozumu tak sa ozvem. A vydiskutujem si to.
@viestta chudaci ucitelia. Platy maju nizke a este takito pripeceni rodicia im tam chodia.
@3petka Nikto tu nic neprekruca, len Ty nejako nechces, alebo nie si schopna chapat realitu.
@dskjhfdlkdjhl petka si domysla, ze dievca je snazive, nic nezanedbava, akurat teraz nenapisalo ulohu len preto, lebo doma im vypadla elektrika a susedia im nepozicali sviecky a ucitelka ma tu drzost ZDVORILO sa nespytat rodicov, co sa u nich vcera poobede stalo.
Zeny to vas tu bavii dookola rozoberat tuto temu, ked sa autorka uz davno vypla? Ale no...
@viestta podľa seba súdim teba? Nie ja rešpektujem školu a učím to aj deti ale proste ak ide niečo proti zdravému rozumu tak sa ozvem. A vydiskutujem si to.
@3petka To je fajn, ze si chces vydiskutovat, ak nieco ide proti zdravemu rozumu, len nejako si sa otocila divnym smerom-autorka totiz ide proti zdravemu rozumu. To si nepostrehla?
@dskjhfdlkdjhl petka si domysla, ze dievca je snazive, nic nezanedbava, akurat teraz nenapisalo ulohu len preto, lebo doma im vypadla elektrika a susedia im nepozicali sviecky a ucitelka ma tu drzost ZDVORILO sa nespytat rodicov, co sa u nich vcera poobede stalo.
@viestta Ona tam mozno bola😉
Zeny to vas tu bavii dookola rozoberat tuto temu, ked sa autorka uz davno vypla? Ale no...
@billy_jean A Teba to bavi citat a komentovat?
@3petka ano, lebo ucitel ma bezne cas zistovat pomery a situaciu doma u ziakov, ked nemaju du, pocas dlhej 45minutovej hodiny,vsak?
@anonym_970155 a to sa akoze ani nespýta žiaka že prečo nemá úlohu hej? Nemáš sup hneď poznámka a čo. Áno ako žiak musí doma robiť nad rámec svojich povinnosti úlohy tak aj učiteľ by mal poznať svojich zverencov, nie brat ich ako stádo ovečiek nejak je nejak bude.
Načo je nám potom take školstvo.
@3petka To je fajn, ze si chces vydiskutovat, ak nieco ide proti zdravemu rozumu, len nejako si sa otocila divnym smerom-autorka totiz ide proti zdravemu rozumu. To si nepostrehla?
@dskjhfdlkdjhl nečítam autorku. Reagujem len na prvotný príspevok.nemam kedy všetko čitat
@anonym_autor cize ked si ty nesplnis pracovnu ulohu a tvoj sef ti to bude vycitat, tak pojdes za najvyssim riaditelom, ze ty s tym nesuhlasis? Siestacka ma najvyssi cas sa naucit, ze za nesplnenie povinnosti su aj dosledky. Mala by si sa s nou praveze porozpravat o jej povinnostiach, a nie podkopavat autoritu ucitelky. Z toho mi vyplyva, ze aj tebe je jedno, ci nejake povinnosti splnene su alebo nie.
@eleanor2510 Tebe sef dava domace ulohy??? Urcuje ti, ako mas travit svoj volny cas PO praci a ked to nesplnis, tresta ta?? Lebo skola nemoze diktovat ziakovi a jeho rodine, ako maju travit svoj volny cas. Autorka ma pravdu, povinnost domacich uloh v tomto state neustanovuje ziaden zakon, je to len a len svojvolne rozhodnutie skol a rodicia (vacsina) sa nad tym nikdy ani nezamysleli a nezistili, aka je v tomto smere legislativa. Takze nie, ucitelka nem co davat poznamky/znamky za chybajuci domacu ulohu.

@3petka a ako ťa tak čítam - ako by mala napísať rodičom že nemala du?
veď PRESNE TOTO napísala - že dieťa nemalo urobenú úlohu 🤦♀️
@biba_18 dala jej poznámku, v edu existuje aj take že chat medzi oboma stranami.