Nevhodná komunikácia učiteliek s deťmi
Ahojte, vcera som bola so synom na ihrisku na sidlisku a prisla tam skola. Deti prveho stupna vramci hodiny. Boli s nimi dve ucitelky, ktore sa cely cas rozpravali na lavicke. Deti sa hrali slusne, nebol ziaden problem, davali si pozor ze su tam aj malicke deti.
Co ale chcem povedat, pri odchode som zapocula rozhovor uciteliek s jednou ziackou. Ked sa koncila hodina, ucitelky zavelila a hned sa muselo ist. Okamzite nastup. Jedno dievca ale stale behalo po ihrisku. Ked ju ucitelka zavolala, dievca povedalo ze hlada zuvacky, ze jej niekde vypadli. Ucitelkam sa to nechcelo riesit a bez toho aby sa napr jedna s nou vratila pozriet to ihrisko jej tvrdili ze urcite jej nevypadli a ze vlastne ani ziadne zuvacky urcite nemala. Dievca stale tvrdilo ze si zuvacky vzala a chcela sa vratit po nich pozriet ale ucitelky opakovane z nej robili debila ze urcite ostali zuvacky v triede. Ona stale opakovala ze ich mala a ze si pred chvilou aj zuvacku dala. Tak zvolili taktiku ze ju zvozili za to ze co si vobec berie zuvacky na ihrisko, ze je to blby napad a vlastne tak jej treba lebo ich mala nechat v satni a odisla cela trieda. Zuvacky tam naozaj boli na zemi pri kolotoci.
Ostalo mi toho dievcata luto, nepacilo sa mi ako situaciu ucitelky riesili a komunikovali. Vlastne uplna banalita ktora sa dala riesit slusne bez zhadzovania alebo kritiky.
Mozno mi poviete ze riesim blbosti, budete sa zastavat ucitieliek aka je to tazka praca a mam si to skusit. Som z rodiny kde sa podobne komunikovalo a teraz mam problem stat si za svojim a casto o sebe pred autoritami pochybujem.
Stretli ste sa aj vy s nevhodnym spravanim uciteliek/vychovavateliek/trenerov voci detom? Riesite doma ako komunikovat s detmi? Ak ste boli doma od rodicov tiez tako urazani/zhadzovani/ponizovani ako ste sa vysporiadali s tymito traumami a s tym ze je vysoko pravdepodobne ze sa s vasimi detmi bude tiez niekto bavit otrasne?
Dakujem
Ja chapem, co si chcela napisat ale chapem aj tie ucitelky, islo o zuvacky - neslo o nejaku hodnotnu vec takze sa to este ako tak da pochopit, ak sa uz ponahlali so skupinou prec. Ale skor nemala mat tiez zuvacky vobec.. ale ja obdivujem vsetky ucitelky a vychovatelky - to nie je len tak mat na starosti tolko deti. Asi to nejde vzdy s usmevom.

Mesačne 50€? Kvôli peniazom to nerobíme. Robíme to, aby tie deti zažili v tej škole aj niečo iné, užili si nejaký výlet.