Nie som spokojná s triednou učiteľkou mojej dcéry
Ahojte, mam tazke srdce na triednu mojej dcery. Dnes som sa s nou skaredo pohadala. Dcera je piatacka, pani ucitelka je triedna aj piatakom a aj deviatakom, co uz je prva vec na povazenie. Ako moze mat pod sebou dve triedy? potom sa ani jednej dostatocne nevenuje. Stale im odpadavaju hodiny s nou, lebo nie je tam, bud je chora, alebo neviem kde je. ale stava sa to velmi casto, niekolkokrat do mesiaca mi dcera oznami, ze ucitelka nebola v skole. Ale k veci, dnes prisla dcera zo skolskeho vyletu, vystupili z autobusu a skupinka, na cele s pani ucitelkou isla cez cestu, nie vsak po priechode pre chodcov, ktory bol par metrov dalej, Bola to dost husta krizovatka, a auta kvoli nim museli zastavovat. Zakricala som na dceru, ze preco ide tadial. Ucitelka zacala rozhadzovat rukami, ze aky mam problem, tak som jej zvysenym hlasom povedala, ze aky to dava ziakom priklad, ked ide s nimi takto cez cestu. a ona namna, ze sak isla s nimi, nic sa nestalo. nakricala som na nu, ze sa budem stazovat, chytila dieta a isla prec. a ona zamnou, ze kludne, a dajte ju aj preradit do inej triedy, budem len rada.
Ano, reagovala som kusok prehnane, lebo uz ma stvu ucitelkyne vymysli, dcera sa na nu vela stazuje doma.
Zvazujem sa jej ospravedlnit, ale len preto, ze som kricala, za tym co som povedala si stojim. Mam sa na nu stazovat? (inak riaditel je jej partner, cize myslim ze zle z tej mojej staznosti aj tak nebude mat) Tiez sa bojim, ze si zasadne na moje dieta, dcera je taka labilnejsie, ofucala sa za to namna, a zamkla sa v izbe, a nechcem aby kvoli tomuto mala problem s chodenim do skoly :(
@tranquillo vyber je na tebe - ja som vo firme ale neustale mi to ucitelstvo chodi po hlsve hlavne kvoli rodine - praca je to podla mna krasna ak clovek vie s detmi - ja vlastne robim nieco podobne ale s dospelymi... ako matka by som rada koncila o 3tej a po nociach robila oripravy🙂 ja zial koncim o 5-6-7-8-10-12 podla toho kolko prace je a nasledne robim tie pripravy🙂 moji ludia sice koncia v praci a padla ale pred tou 5-6tou sa z prace nedostanu a jasne ze sa ucia aj doma, pracu si v hlave nosia a mnohokrat robia cez vikendy jed sa nestiha...
Ale znovu - ja to vnimam ako vyber kazdeho z nas - a ak som si to vybrala tak sa zato nikomu nebudem ospravedlnovat ale robit to ako najlepsie viem - jasne ze to neoceni kazdy - moja praca vo velkom spociva aj v roeseni staznosti a hladani rieseni na kvazi neriesitelne situacie🙂 cize viem ze aj ked clovek da 100% moze sa niekto najst komu to bude malo ale to je jeho chyba nie moja😉
@zltyslonik nehovorim o tom, ze s dietatom som bola za 9 rokov iba raz na OCR aj to iba 3 dni, ked mala kiahne a vysoke horucky...
@dai veď jasné, máš pravdu. Ale ty si zas predpokladám manažér a to je zas trochu o inom. Ja som bola zamestnanec, ktorému o pol piatej padla. A išlo sa žiť 😂
@margotka33 čo ta viedlo vymenit tu uzasnu pracu s ucnami za pracu, v ktorej nemas cas sa ani naobedovat?
@krejzinka11 nechápem tú benevolenciu niektorých diskutujúcich. Aké zhodenie autority??? Učiteľove ego je v školstve absolútna priorita? Alebo sa tvárime, že učitelia sú nejaký druh nadľudí, ktorí sú nedotknuteľní a každé ich rozhodnutie je správne? Toto svoje deti neučím a učiť nebudem. Ok. Kričať na učiteľa pred deťmi nie je adekvátne, nebolo to správne voči dcére, ale ohradiť sa voči niečomu, čo nepovažuješ za správne, môžeš kedykoľvek. Učiteľ má byť pre deti síce autorita, ale nie neomylný boh, lebo ním proste reálne nie je.
To, keď nejaká nezodpovedná osoba povedie deti cez mínové pole, tak rodičia budú ticho aby ju chudinku nezhodili? Po ďalšie - čo za mizerný pedagóg musí táto žena byť. Ako môže vyžadovať dodržiavanie pravidiel, ak sa nimi sama neriadi? K tvojej otázke - ospravedlnila by som sa, ale presne ako píšeš - len za ten krik.
@tranquillo jasne... ono vela zalezi od toho co a aj ako to robis - ucitelstvo sa da robit na 200% a manazerstvo odflaknut - aj ked tam ti omnoho rychlejsie hrozi ze to odhalia a vyhodia ta😀
@carolenka To, ze odbor ktory som ucila, dnes uz neexistuje.. 🙂 Inak zlate casy.. ;)
@margotka33 to musel byt jedine marxizmus leninizmus 😀
@zltyslonik je téma k ktorej nemáš čo povedať? ak už máš potrebu sa vyjadriť, tak aspoň netrep blbosti prosím
😀 nieeee ucila som krajcirky.. teda odborny vycvik a odborne predmety.. Aj skola je uz davno zrusena..
@margotka33 hm... ja som este mala domace prace asi 2roky na skoly - naucila som sa sit, hackovat doma strikovat - si pamaetam ze som papuce pre rodinu do 2heho kolena uhackovala vtedy😀 toto mi je velmi luto ze sa uz neuci... aj ked moja dcera sa uci varit🙂 nie ze by som ju aj doma neucila🙂 ale je to mile...
Dievčatá mám skončenú strojnícku fakultu a o niekoľko rokov som robila aj pedagogické minimum. Pedagogické minimum - nič konkrétne sa tam neučilo, len také žvásty o ničom. Ak je celá pedagogická fakulta postavená na takýchto hlúpostiach o ničom, tak tú školu môžu kľudne skrátiť o niekoĺko semestrov. Tam sa nie je o čom učiť....
Chodím aj deťom na rodičovské a nikdy som si nedovolila na pani učiteľky zvyšovať hlas. Práve naopak, mám s nimi kamarátsky vzťah, keď idem na aute vždy im zakývam, ak sa stretneme pozdravím popr. prehodíme pár slov. Nie vždy sa mi všetko páči, ale kričať na pani učiteľky si nedovolím ....
Pracovala som vo výrobnej fy. kde ak sa niečo pokazilo a pod. tak vždy bol problém, pretože chceli niekomu danú stratu zosobniť. V školstve niečo také neexistuje....Nedá sa porovnávať školstvo s výrobným odvetvím.
@dai no vies... fak je to mile.. kedy si bol odevny priemysel na slovensku dost silny a bolo v nom vela pracovnych prilezitosti.. ;) krajcirstvo je trosku o inom ako o siti papuc.. ;) kedze dnes sa vlaci vsetko z ciny, neexistuju uz ani odevne podniky na Slovensku.. Ja viem usit trosku ine veci, ako papuce pre rodinu.. Napriek tomu sa dnes uz ,,odevom,,nezivim,lebo sa to v dnesnej dobe neoplaca.. Ale namiesto fnukania som sa prisposobila dnesnej dobe a pracujem v sfere, kde sa predstav si stale vyzaduje sitie, len uz nie odevu..;) A je velky problem najst sikovne baby co vedia sit aj rozmyslat.. ;) A aj teplaky, alebo kabat co mas na sebe, musel niekto navrhnut, urobit na ne strih, zvolit material, dat to vsetko do vyroby... ;) Nic sa neurobi same..Ale uz to robia za nas v cine.. 🙂 Pochybujem, ze si davas sit veci na zakazku, alebo hrstke navrharov co na Sk este tvoria.. zvacsa pre celebrity.
@zltyslonik aj tebe pekný večer 😉
@tortelinka kasli na zlteho slonika. neboj, zvyknes si na nu.
preslavene su jej tazke vzdychy, ze na stranke o zltych soplíkoch, kakani a papani bábätiek sa hovori o zltych soplíkoch, kakani a papani babatiek.
a ona za boha nevie, preco. a preco ju tu tym ludia tak otravuju, ze o tom pisu skoro v kazdom prispevku.
ale zas je cela hin, ked ktosi zacne pisat o sexe a najlepsie, co najotvorenejsie. to ma rada. pritom sa nadsenim roztapa a sekunduje ako politik pri dueli.
taka zemita zenska. co v hlave, to na jazyku.
inak zabavna. obcas sa da.
@moonlight1210 az ma clovek pochybnosti, ci ide skutocne o zensku..
@zltyslonik a čo? Družinárky netreba? Tak si ber decko domov hned po vyučovaní o 12:00 domov ked ti je druzinár ,,plebs,,. ..sak si vzdelávaj svoje deti doma ked si taka mudra, daj ich do takých škol kde druzinarky nesedia pod pristreškom a nekecaju...Len na to nemáš už lóve ani nervy. Tam sa rozdrapuj na Borodáčovej či kde to tvoje decko chodi.
@margotka33 sa ta dotkol ten prispevok? Ja viem sit - sila som si dlho sama a dlho si davala sit kedze velmi dlho som mala postavu na ktoru sa nic kupit nedalo - sila moja babka, moja mama aj ja ... a teda mam ciac veci sitych na mieru aj teraz od ludi ako lea fekete napr. ... muz si dlho daval sit obleky na mieru, jeho krajcir ale mal stale menej casu tak teraz si kupuje ... poznam vela ludi ktori si davaju sit , neviem preco to tak negativne vnimas...
@iukas mne skor pride ako alterego katariny peknej. velmi sa podoba jej stylu, zaujmom, vyjadrovaniu, prahnuti po pozornosti, aj v iných veciach. mozno, ked videla, ze na jej nick uz ludia nezaberaju, vytvorila novy. priblizne v case, ked sa prestala ozyvat, prisiel slonik.
@moonlight1210 presne, aj mne to uz davnejsie napadlo, ze to bude ta neslavne slavna "katarina vraj pekna"...😀 lebo druhy taky clovek sa len tazko hlada. 🙂
@krejzinka11 🙂 no takto ti poviem. Ucitelka urobila chybu. Ale tvoja reakcia bola absolutne neprimerana tvojmu veku. Vykrikovat na ludi si clovek nedovoli, snad uz len v krcme si to viem predstavit. Otazkou je, ci by si na nu navrieskala aj keby sa vtedy v tom momente ocitnete voci sebe len vy dve bez akehokolvek ineho cloveka. Naozaj nikdy sa na ucitelov nekrici a uz vobec nie pred dietatom! Svojej dcere si ukazala, ze ucitelka je hnoj, ku ktoremu sa tak moze spravat. Teraz je dcera len dieta, ale pockaj v siedmej triede, obucha ju puberta a co urobi, ked ju nahneva ucitelka? No ano, narici na nu a budes sa cudovat, kde sa to v nej vzalo. Ospravedlnit by som sa nesla, lebo to smrdi dalsim a dalsim konfliktom. Si velmi impulzivna. Nauc sa trochu pockat, naratat do troch. Mohla si tej ucitelke dat pocitit, ze pochybila aj inym, tichsim a intelignetnejsim sposobom. Ak ta rozculi na rodicovskom, pockaj na jeho koniec, a potom sa porozpravajte. Triedna dvom triedam zrejme nie je. Je iba zastupujucou triednou pre inu triedu. To kolko vymeskava nie je tvoja vec. Ak sa ti to nepaci, daj ju do inej skoly. Ale to tiez nechapem tento fenomen stahovania sa zo skoly na skolu. Dieta to zvacsa nici. Citi, ze nikam nepatri, ani tam ani tam.. Hm. Posli pani ucitelke na konci roka kvetinu. A s dcerinou labilitou nieco rob. Neviem ako sa to prejavuje. Ale naco cakat kym prejde do puberty? Zhorsi sa to ale uz bude mimo tvoj dosah.
@margotka33 To Ti verim, ze zlate case, ked si ucila taketo predmety. 🙂
@zltyslonik Tych 22-23 hodin, co Ty spominas, je priama vyucovacia cinnost, cize hodiny v rozvrhu ucitela, ale uistujem Ta, ze kazda ucitelka ma v zmluve uvedeny 40-hodiny pracovny uvazok...cize aj nepriamu vyucovaciu cinnost...to jest pripravy, opravovanie...atd. Bohuzial, tato nepriama cinnost spolu s tou priamou daleko presahuje 40 hodin tyzdenne. Ked Ti pride opravit jednu pisomku, nad ktorou stravis minimum 5 minut, co je len mala patminutovka, vynasobis poctom deti v triede, co je bezne 30...tak to mas 150 minut na jednu malu pisomku v jednej triede. Ked opravujes maturitne slohy tak nad jednym stravis hodinu, lebo nechces decku uskodit a hladas tam aj to, co nie je. Vylety zavidis? Uz som bola velakrat - aj cez vikend s deckami, lebo chceli ist na tri dni a uistujem Ta, ze som nemala preplatene ziadne nadcasy, len klasickych 8 pracovnych hodin za dva pracovne dni, sobota nic, moja dobra vola...atd. atd...tak nebud taka bohorovna vo svojich nazoroch, ze Ty vies vsetko o praci, ktoru si nikdy nerobila, lebo len si myslis, ze o nej vies, ale vies ... makovy. :D
Ja bynsom sa chcela opytat tych, co maju pocit, ze praca ucitela je lahka a vsetci im vlastne to zamestnanie zavidia, hlavne prazdniny a plat, preco nie su ucitelmi (ked tu PF vystuduje uz kazdy a nic sa tam neuci)? A druha vec, ked je to taky lukrativny job, verim ze budete svoje deti viest k tomu, aby boli ucitelmi lebo nikde inde sa tak dobre mat nebudu. Ci?
A tretia vec. Rada by som si precitala od neucitelov, ako si predstavuju uplne bezny den ucitela odkedy vstupi do skoly az kym odchadza z prace 🙂 cisto pre zaujimavost.
Vzdy je pravda na obidvoch stranach, pochybili ste urcite obidve, ucitelka ma ist detom prikladom. Ale rovnako aj vy ste spravili chybu ze ste reagovali takto pred ziakmi... dnesnym.ucitelom nie je velmi co zavidiet, kedze s.dnesnymi detmi je to naozaj tazke, staci ich pocuvat na zastavkach, v autobusoch a podobne 😐 kedysi sme mali urcite vacsi respekt, dnes casto aj rodicia idu proti ucitelom...este na margo tej dovolenky - tu im zavidi asi kazdy, lebo mat LEN 45 dni dovolenky, fuuha...to ja nemam ani za dva roky povedzme si uprimne po kazdej 45minutovej hodine maju pauzu, aj ked samozrejme ju vyuzivaju na pripravu na dalsiu hodinu ale predsa len nejdu v kuse, a este jeden moj postrech, chodim do prace na dve smeny, pri poobednej smene odchadzam autobusom o 12.50 a so mnou cestuje vzdy niekolko uciteliek z nasej zakladnej skoly domov 🙂 aj ked ich pracu si neskutocne vazim, vela mi tie zeny dali a aj po rokoch ich mam rada, ale casto sa zamyslim nad tym kolko hodin tyzdenne realne odpracuju. Nasa zakladna skola zacinA vyucovanie o 7.45 a konci siestou hodinou o 13.15
@sardinka32 taketo kecy jedným uchom dnu a druhým von...vieme svoje. Takých ,,bláznov,, ako som ja v školstve potrebuju čo budu robit tuto ,,charitu,, ...čo som sa tam uz navlačila zadarmo vecí,hračiek po deťoch, vybavila zlavy ,na mojom telefone obvolavam čo treba, rodičov volam ked treba, čo mi nikto nepreplati v zivote, na svojom aute si minam benzin ked idem nakupit veci na akcie a vo svojom volnom čase atd.....kto by to robil? Materiály a dokumentáciu chystáš na svojom počitači, na svojej tlačiarni, minas svoje papiere..pripadne pýtaš od rodičov pre decka aby mali. A hentaka chce zazraky ale v inej teme jej bolo zatazko aj ZRPŠ zaplatit...a samozrejme pre deti chce v škd vyber z x kruzkov, samozrejme ,,zadarmo,,.

@mravvcek ty vies o tom, ze zamestnavatel ma pravo nariadit zamestnancovi 150 hodin neplateneho nadcasu? 🙂. Reagovala sa si sice na inu prispievatelku, ale za seba Ti napisem, ze casto v kancli idem na 100% 8-10 hodin.. Casto krat nestihnem ani obed.. nosim si do prace acidko.. to sa da pit.. 🙂nezdrzuje to.. Zas nehovorim, ze kazdy den je taky.. ale 3 z 5 urcite.. 🙂