icon

Nosia vaše deti zo školy domov ukázať kontrolné práce?

10. feb 2022

Ahojte,
Chcem sa vás opýtať, ako to máte vy nastavené s vašou pani učiteľkou? Syn je aktuálne tretiak na základnej škole. Naša pani učiteľka odmieta dávať deťom domov oznámkované kontrólne písomky. Je to vraj preto, lebo nemá s tým dobrú skúsenosť, nakoľko tieto písomky potom žiaci nevrátili a ona ich musí archivovať u seba. Ja sa však nedokážem s týmto stotožniť. Syn sa neuči zle, ale nejaké rezervy má a ja ako rodič predsa mám právo vedieť, kde spravil chybu. Písomky posiela rodičom iba na vyžiadanie. Oni tie písomky píšu aj každý deň a mne je to už veľmi nepríjemné doprosovať sa pani učiteľke. Veď by to malo byť snáď samozrejmé, že sa o dieta zaujímam. Ale z jej reakcii je mi jasné, že ju obťažujem. Už ma to poriadne hnevá . Každý deň pribudne nejaká známka na Edupage, ja ju mám podpísať, ale pritom vôbec neviem, čo podpisujem. Ďakujem za odpovede.

Strana
z3
zuzana76
13. feb 2023

@pondelok01 po case by chcel kazdy, ak si odfoti dieta, to by som brala, ale ucitel nie

mantilka
26. máj 2025

Autorka, do ktorého ročníka chodí dieťa? Ja by som pouvažovala o zmene školy. Takéto skúšanie nie je správne, dieťa si ma zvyknúť na pravidelnosť v priprave a skúšaní. Z toho môže byť zbytočne vystresované a tiež nebrať učenie vážne....hlavne pravidelnú prípravu na vyučovanie. To su zlé návyky od začiatku.

Strana
z3