Odkedy platí školský zákon o spadových oblastiach?
Prosím vás , ako je to so základnými školami? Odkedy bude platiť zákon, že deti musia chodiť do spadových oblastí?
@anonym_autor ebudu musiet, akurat skola bude musiet prednostne prijat deti zo svojej spadovej oblasti ako ich rodicia do nej prihlasia
@viestta Niekde som čítala, že budu môcť prijať len 20% mimo spadpvých detí, ak je to tak... tak to bude platiiť aj pre staršie deti, čo už chodia pár rokov do nespadovej školy?
@viestta Niekde som čítala, že budu môcť prijať len 20% mimo spadpvých detí, ak je to tak... tak to bude platiiť aj pre staršie deti, čo už chodia pár rokov do nespadovej školy?
@anonym_autor spytaj sa na ministerstve skolstva alebo pockaj na schvalenie zakony, jeho zverejnenie vo vestniku a potom na vykonavaciu prihlasku. Este stale je to len vladny navrh, ktory moze parlament zmenit, takze zbytocne podliehat panike
@anonym_autor akože myslíš, že teraz začnú vyhadzovať už prijaté deti a posielať ich na sadové školy? Neblázni 😄
Inak neviem prečo ľudia okolo toho takú paniku. Ved to je nepísané pravidlo už niekoľko rokov, prioritne sa berú deti zo sadovej oblasti a väčšinou je to tak, že na iné už ani miesto nezostane. Aspoň teda tam kde žijem ja, je to takto. Verím, že sú ale aj školy, kde sa o študentov bijú.
Aj doteraz sme musrli precnostne zobrat spadove deti. Ked bolo viac prihlasenych ako je nasa kapacita, neprijat sa mohli len deti mimo spadovu oblast.

@anonym_autor ebudu musiet, akurat skola bude musiet prednostne prijat deti zo svojej spadovej oblasti ako ich rodicia do nej prihlasia