Opakujúca sa absencia vyučujúceho na ZŠ

lucia_b23
11. okt 2021

Dobry den, chcela by som poradit, ako postupovat v pripade, ked je dlhodoby problem s vyucbou cudzieho jazyka na ZS. Dcera je ziackou 4teho rocnika, ale to iste sme riesili minuly rok. Vyucujuca ma vraj zdravotne problemy a v podstate to prebieha tak, ze mesiac jazyk odpadava, pripadne maju zasupovanu hodinu nie s ucitelom, ktory vie s nimi pracovat s ucivom, na to maju pisomku, ked prebehne normalna hodina. Materialy na ucenie takmer ziadne, ucebnicu nemame.

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2021

@lucia_b23 Na rodicku sa treba ozvat, ak nebude chciet triedna nic riesit, tak potom smer riaditelna. Najlepsie, ak sa spoja vsetci rodicia, ktorych sa to tyka.

kika831
11. okt 2021

@lucia_b23 ako postupovat? To ze je ucitelka dlhodobo PN nevyriesite. Ale mozte sa informovat na vedeni skoly ako to planuju riesit. Drzim palce

lucia_b23
autor
11. okt 2021

@lucia_b23 Avsak skola ma statut rozsirenej vyucby prave tohto cudzieho jazyka. Neviem ci pomoze navsteva riaditela,kedze sa to neriesi uz vyse roka a zase vyssie netusim kam sa obratit.

pribinak
11. okt 2021

@lucia_b23 zdvihnúť sa 3-4 rodičia a v mene ostatných s písomnou výzvou žiadať o kvalifikovanú náhradu učiteľa

lucia_b23
autor
11. okt 2021

@kika831 Staznost na rodicovskom bola, minuly rok, ked fungovali deti online, prebehla jedna hodina za 3 mesiace. Ucitelka vsak do skoly chodi, realne ju deti v skole vidia, len hodina neprebehne vobec.

lucia_b23
autor
11. okt 2021

@pribinak Urcite pojdeme za riaditelom, ci to prinesie uspech, uvidime. Skola nesie titul Grundschule, kedze prebieha rozsirena vyuka nemeckeho jazyka. V praxi to tento skolsky rok bolo tak, ze mali jednu jedinu hodinu nemciny a to ju maju mat 3x do tyzdna. Dostali sme jeden pracovny list a je hlasena pisomna praca pocas najblizsej hodiny. Deti z toho maju paniku a stres, kedze samy nevedia, co sa treba poriadne ucit a nejde sa podla ziadnej ucebnice, kedze ziadna nie je.

ivkazba
11. okt 2021

@lucia_b23 riešiť u zriaďovateľa školy. Každý predmet má predsa pre každý ročník nejaké osnovy, či už existuje učebnica alebo nie. Nie je možné, aby druhý rok po sebe toto škola neplnila osnovy z dôvodu dlhodobej a pravidelnej absencie učiteľa.

silviazlat
11. okt 2021

Išla by som na vedenie školy. Ak to nepomôže, len doučko

luccija
11. okt 2021

@lucia_b23 tak asi nie je PN, keď ju deti v škole vidia...ísť za riaditeľkou či písomne v mene triedy sa informovať rozpísat koľko x mali hodinu atď...

sara07
11. okt 2021

triedna uč nech sa vyjadrí , zrejme nepomôže smer riaditlena ale pisomna žiadost, ustna bude len pro forma
ak to nezaberie smer školská inšpekcia podnet

loginexistuje
11. okt 2021

@lucia_b23 ak neuspejwte u riaditela stazujtensa u zruadivatela to je obec mesto vacsinou buduci rok su volby tak nech riesi
je jedno ci je PN a pod proste ak je to dlhodobe nech zabezpecia novu ucitelku staznosti pisomne treba

didi2102
11. okt 2021

@lucia_b23 ako učiteľka ti píšem že najprv nájsť niekoľko rodičov ktorí s tým majú problém tiež,potom napísať sťažnosť / žiadosť o kvalifikované zastupovanie nakoľko učiteľka je často pn a ide o cudzí jazyk ktorý má byť rozšírený,podpisy čo najviac rodičov,zavolať triednej že to chcete dať riaditeľovi,urobiť kópiu a nech vám ju potom podpise,zriaďovateľ je mesto/obec, to by som neriešila zatiaľ,inšpekcia s pn nič neurobí, hľadať riešenie či by učiteľka nešla radšej na súvislú on a za ňu by sa na pár týždňov nenašla adekvátna nahrada

hipuska
11. okt 2021

Ktovie či škola nepoberá niečo z fondov.

sara07
11. okt 2021

@hipuska môže byt a učitelke pomenia uväzok pošachuju, možno to ani nie je jej vina , že nie je pn ale proste skratili jej uväzok tak nema prečo učit zadarmo

nwnw
11. okt 2021

@lucia_b23 ked to neriesi riaditel skoly, tak sa obrat na zriadovatela,no asi nepohnes s tym. Zvazila by som inu skolu.

ukulela
11. okt 2021

riaditeľ - oficialne a pisomne s podpismi rodičov. Ak bez odozvy, je aj rada školy, máte v nej zástupcov rodičov. Ked nič, tak zriaďovateľ.

janapaf
11. okt 2021

U nás to isté, dcéryna učiteľka už 3 týždne chýba a na zastupovanej len robia cvičenia z PZ a ona im to ani nevysvetlí tak sa nič nenaučia.

keksin2022
2. máj 2022

Ahojte, ma na toto zmysel spisat podnet aj na Školsku inspekciu? Na zriadovatela podnet poslem. Riaditel to neriesi a pochybujem ze bude. Deti z toho predmetu nevedia nic, oducena je menej ako polovica hodin, len im posiela nejake papiere nech si ich vyplnia a potom pride do skoly a da pisomku a rozda znamky. Znamok ma dcera doteraz za tento stvrtrok uz 9. Oducenych hodin ani polovicu.