Ospravedlnená absencia v škole

18. mar 2021

Zdravim rada by som sa poradila ak mi vie niekto kompetentný odpovedať kedze je v návrate do škôl na stránke ministerstva školstva písané že ak sa žiak nezúčastní testovania škola jeho neprítomnosť eviduje ako ospravedlnenu absenciu, či má škola právo si podmieniť takúto neprítomnosť žiaka len dolozenim ospravedlnenia/potvrdenia od lekara. Ked teda škola píše že žiak ktorý sa nezúčastní vyučovania musí doniesť ospravedlnenie od lekára. Ďakujem

alena0305
18. mar 2021

Nie. Ale dieťa by malo byť online, posielať úlohy.

ankasek
18. mar 2021

To nie je pravda, je to len výmysel školy. Žiak nemá povinnosť zúčastniť sa testovania a ak niekto tvrdí niečo iné, tak klame. Migasova vyhláška, nemá opodstatnenie v zákone. Keby si to uvedomili všetci rodičia a trvali na tom, že nechcú deti testovať, tak by nikto nič nezmohol, nakoľko ide o segregáciu, vydieranie atď. Bohužiaľ rodičia sú takí akí sú, nezaujímajú sa o to, že testovanie je na dve veci. Bohužiaľ. Všetci pozerajú len zapredané média a nezisťujú si na webw informácie od lekárskych kapacít, ktoré hovoria o tom, že testovanie narúša sliznicu nosa a môže spôsobiť omnoho vačšie problémy.

torysheer
18. mar 2021

Nie, žiak nemusí. Vyucujeme dvojmo- prezenčne a zároveň distancne posielame žiakom úlohy. Žiakom, ktorí sa odmietli (prípadne ich rodičia) testovať, aj tým mimobratislavským, ktorí by museli cestovať kvôli vyučovaniu.

torysheer
18. mar 2021

@ankasek ak by sa dal dať dislike, dám okamžite. Segregácia? Vydieranie?? Či výrok ,, bohužiaľ rodičia sú takí"? Absolútna nezodpovednosť voči svojim deťom, ich kamarátom, rodinám, učiteľom.... Ak máte takýto názor, vaše dieťa do školy nemusí. Učitelia bez testov napríklad prídu o plat. Naozaj sa niektorí ľudia asi nespametaju kým im nezomrie niekto blízky....potom snáď prestanú zľahčovať.

lienka.7
18. mar 2021

@ankasek presne tak 👏👏👏👏
Konecne triezvy pohlad na svet.
Kamoskinej dcere sa vyhrazaju ze ju nepustia maturovat... este ani nevedia kedy, ale vyhrazaju sa 🤣🤣🤣
OMG 👌👌👌