icon

Pani učiteľky, aké darčeky máte radšej?

belllinka
27. aug 2025

Prosím, aby sa vyjadrili uciteľky v škole. Akému “darčeku” sa radšej potešíte? Rezaný kvet?
Kvet v črepníku?
Čokoláda, bonboniéra?
Med, oriešky?
Tabuľky s venovaním
Poukážka do knihkupectva, nákupného centra?

Prosim nepísať, že nakreslený obrázok od detí a tak, proste z týchto možností vyberte.
Ďakujem 😀

Strana
z4
dzejsik
28. aug 2025

@belllinka syn ide do 1. rocnika ZS, takze vynimocne kupim 1 ruzu (tak sme sa bavili s maminami co budu v triede mat deti, aby si to pani ucitelka doma spojila do kytice a nemusela mat zrazu 20 vaz 😃), ale na konci roka v skolke som davala iba vyuzitelne mini dary ako sypany caj, z dovolenky mini olivovy olej, kava …

lauricka
28. aug 2025

Kvalitná pražená káva, čo si môžeme nasypať do kávovaru by určite potešila. Ale nekvalitné alebo instantné nie, teda aspoň píšem za nás v práci 😃. Aj bonboniéra niekedy poteší ku káve na nervy. Niekedy to rozdám rovno žiakom, niekedy zjeme počas dňa učiteľky. Kvety dávam rovno ďalej. Za mňa si strašne drahé a zbytočné. Keď už, tak v črepníku. Dávam mamine alebo svokre.

kaciato
28. aug 2025

@belllinka za mna osobne ako ucitelky potesi ma ked kvet tak v crepniku, spotrebny tovar - sviecky,kava, sypaný caj atd nic drahe naozaj pre mna osobne ja sa proste pri drahych veciach - ako su poukazky atd lebo naozaj su to darceky podla mna vhodne k narodeninam a vyrociam....ja sa pri tom necitim konfortne vraciam to spiatky beru to ako urazku vezmem to citim sa trapne ...a napr darceky na zaciatku roka ja osobne nechapem ved este nic nemame za sebou 🤷 mozno sa na to niektore kolegyne urazia.

anonym_9934fd
28. aug 2025

@belllinka Som učiteľka 14 rokov a fascinuje ma, že rodičia - Vy rodičia, nám učiteľom, veľmi často posielate veci po záruke alebo veci tesne pred zárukou - myslím tým sladkosti, bonboniéry. Je to čistá hanba. Ja si na dátum spotreby potrpím. Letí to hneď do koša. Je to urážka pre učiteľku. To radšej nechcem nič ako robiť niekomu odpadkový kôš.

slecnazkosic
28. aug 2025

@belllinka mňa by potešila kytica a darčekový preukaz či už DM alebo Möbelix 😄

ava11
30. aug 2025
@extempore

Ja nechápem, že prečo by sa mali učiteľom nosiť nejaké darčeky?? To aj účtovníčke nosíte darčeky? Alebo šoférovi autobusu?

@extempore sofer autobusu ani uctovnicka sa mi nestara 6-8 hodin denne o to najcennejsie, co mam. Takze moje deti svojim ucitelom vzdy nosia, vacsinou cokoladu, kavu.
Ja ako ucitelka MS som uz z takych netradicnejsich viackrat dostala domacu klobasku, ribezlove vino a to ma skutocne potesilo. Aj poukazka do knihkupectva je vyborna. Podakujem s uctou ale aj za lapace prachu, lebo dakujem za dobry umysel.

sevrin
30. aug 2025

Kks iné úplatky sa tu točia 😅

anonym_4ddbe3
30. aug 2025
@ava11

@extempore sofer autobusu ani uctovnicka sa mi nestara 6-8 hodin denne o to najcennejsie, co mam. Takze moje deti svojim ucitelom vzdy nosia, vacsinou cokoladu, kavu.
Ja ako ucitelka MS som uz z takych netradicnejsich viackrat dostala domacu klobasku, ribezlove vino a to ma skutocne potesilo. Aj poukazka do knihkupectva je vyborna. Podakujem s uctou ale aj za lapace prachu, lebo dakujem za dobry umysel.

@anonym_e98843 a čo ručné upleteny šál, nákrčník, alebo čiapka s prírodných materiálov ako vlna alpaka moher? Potešilo by to váš učiteľky ?

marca12
30. aug 2025
@extempore

Ja nechápem, že prečo by sa mali učiteľom nosiť nejaké darčeky?? To aj účtovníčke nosíte darčeky? Alebo šoférovi autobusu?

@extempore Kto chce, donesie. Kto nie,nedonesie. Niektori rodicia to prehanaju a predbiehaju sa,kto da lepsi darcek. Podla mna staci dat na konci roka,ak si vdacna za jej prinos. Ak nie si vdacna a spokojna s jej pristupom tak nedavaj nic. Cely rok sa venuju detom,vstepuju im vzdelanie,mnohi robia aj nad ramec svojich povinnosti a dat jednu cokoladu z vdaky,to je to najmenej. Mnohe tu fnukaju ako sa tesia,ze koncia prazdniny. 2 mesiace im je vela venovat sa vlastnym detom. Si zober,ze ucitelka sa 10 mesiacov venuje cudzim detom a ma obrovsku zodpovednost na pleciach.

loliki
30. aug 2025

Vôbec nič netreba dávať.

anonym_2fb92e
30. aug 2025

Hovno s makem

anonym_a730f6
30. aug 2025
@anonym_4ddbe3

@anonym_e98843 a čo ručné upleteny šál, nákrčník, alebo čiapka s prírodných materiálov ako vlna alpaka moher? Potešilo by to váš učiteľky ?

@anonym_4ddbe3 preboha nieeee.. pokiaľ ma žena vybudovaný ako tak vkusny šatník, asi nebude nosiť nic od cudzieho človeka, lebo šanca, že sa trafíte do vkusu je minimálna, aj keby ste volili kvalitný materiál. Áno, ucitelka učí x-hodín denne nase deti, ale my rodičia sme pre nuv podstate len známi (nechcem napísať “nikto”). Nechcem chodiť oblečená v niečom , coho farbu, materiál, strih/štýl mi volil cudzí človek podľa seba. Ani mama/svokra by sa mi možno netrafili do vkusu, max tak manžel. Mrzela by ma Vami vynaložená námaha a hoci si vážim svoje veci, takýto dar by na 99% putoval rovno na charitu alebo do Humana kontajnera.

ava11
30. aug 2025
@anonym_4ddbe3

@anonym_4ddbe3 takyto darcek by som pravdupovediac isto posunula v rodine alebo kamaratke

anonym_70eb7d
31. aug 2025

Ženy, ja prispejem mojou trgioomickou skúsenosťou. Môj muž dostal k našej svadbe od štyroch kolegov obrovský presklený obraz s fotkami tých kolegov - boli asi štyri fotky, taká koláž a na nich len tí kolegovia bez môjho muža, podotýkam. Akože väčšiu debilinu som v živote nevidela. Je to už skoro desať rokov, ale stále sa pýtam, či im fakt čo i len na sekundu napadlo, že by sme si nieco také zavesili na stenu? 🤦🤦🤦😅

anonym_e98843
31. aug 2025
@anonym_70eb7d

Ženy, ja prispejem mojou trgioomickou skúsenosťou. Môj muž dostal k našej svadbe od štyroch kolegov obrovský presklený obraz s fotkami tých kolegov - boli asi štyri fotky, taká koláž a na nich len tí kolegovia bez môjho muža, podotýkam. Akože väčšiu debilinu som v živote nevidela. Je to už skoro desať rokov, ale stále sa pýtam, či im fakt čo i len na sekundu napadlo, že by sme si nieco také zavesili na stenu? 🤦🤦🤦😅

@anonym_70eb7d 😂 waau, tak ti museli byt riadne pod parou. 😂

rachel36a
1. sep 2025
@anonym_70eb7d

@anonym_70eb7d 🤣🤣🤣

90909
1. sep 2025
@anonym_a730f6

@anonym_4ddbe3 preboha nieeee.. pokiaľ ma žena vybudovaný ako tak vkusny šatník, asi nebude nosiť nic od cudzieho človeka, lebo šanca, že sa trafíte do vkusu je minimálna, aj keby ste volili kvalitný materiál. Áno, ucitelka učí x-hodín denne nase deti, ale my rodičia sme pre nuv podstate len známi (nechcem napísať “nikto”). Nechcem chodiť oblečená v niečom , coho farbu, materiál, strih/štýl mi volil cudzí človek podľa seba. Ani mama/svokra by sa mi možno netrafili do vkusu, max tak manžel. Mrzela by ma Vami vynaložená námaha a hoci si vážim svoje veci, takýto dar by na 99% putoval rovno na charitu alebo do Humana kontajnera.

@anonym_a730f6 súhlasim s tebou. Ja doslova nenavidim, ked mi niekto daruje oblecenie, pripadne doplnky a to hovorim ako clovek, co nosi rifle a tricka. Naposledy som takto dostala kus oblecenia a doteraz mam z toho traumu, nakolko som nevedela zahrat, že sa mi ta vec paci(prisla mi priserna) ostala som len ticho a snazila sa zo seba nieco dostat. Este to bolo aj na oslave, takze kopec dalsich ludi sa tomu prizeralo.Neskutocne ma to potom mrzelo, lebo toho cloveka mam rada, ale to je to, ked si niekto mysli, ako pozna nieci vkus, lebo sa pozname roky, ale nemusi to tak vobec byt.

sense
1. sep 2025

Moja dcéra na začiatku roka nič, v piatej triede dostalo ale každé dieťa od učiteliek kvet, počas školského roka bol v triede cez prázdniny doma, ďalší rok doniesla opäť do školy , keď skončila v tej škole kvet jej ostal doma

snowflakenel
1. sep 2025
@lauricka

Kvalitná pražená káva, čo si môžeme nasypať do kávovaru by určite potešila. Ale nekvalitné alebo instantné nie, teda aspoň píšem za nás v práci 😃. Aj bonboniéra niekedy poteší ku káve na nervy. Niekedy to rozdám rovno žiakom, niekedy zjeme počas dňa učiteľky. Kvety dávam rovno ďalej. Za mňa si strašne drahé a zbytočné. Keď už, tak v črepníku. Dávam mamine alebo svokre.

@lauricka u nas bonboniery odlozime a ked ma nietko sviatok, podelime sa s detmi ( ak s tym rodicia suhlialsia, ze mozeme dat sladke)

anonym_4f40a9
3. sep 2025
@marca12

@extempore Kto chce, donesie. Kto nie,nedonesie. Niektori rodicia to prehanaju a predbiehaju sa,kto da lepsi darcek. Podla mna staci dat na konci roka,ak si vdacna za jej prinos. Ak nie si vdacna a spokojna s jej pristupom tak nedavaj nic. Cely rok sa venuju detom,vstepuju im vzdelanie,mnohi robia aj nad ramec svojich povinnosti a dat jednu cokoladu z vdaky,to je to najmenej. Mnohe tu fnukaju ako sa tesia,ze koncia prazdniny. 2 mesiace im je vela venovat sa vlastnym detom. Si zober,ze ucitelka sa 10 mesiacov venuje cudzim detom a ma obrovsku zodpovednost na pleciach.

@marca12 Si zober, že bežný človek sa 12 mesiacov venuje práci - svojej či cudzej, za ktorú má zodpovednosť, za ktorú dostáva mzdu. Prečo máte stále pocit že učiteľka je viac??

marca12
3. sep 2025
@anonym_4f40a9

@marca12 Si zober, že bežný človek sa 12 mesiacov venuje práci - svojej či cudzej, za ktorú má zodpovednosť, za ktorú dostáva mzdu. Prečo máte stále pocit že učiteľka je viac??

@anonym_4f40a9 Ja tiez dostanem obcas cokoladu v praci ako vdacnost. Takisto hocikomu podarujem sladkost,ak som spokojna s pracou,takisto nechavam trongelty v obchodoch,kaviarnach atd. Nechapem,preco prave ucitelky lezia tolkym ludom v zaludku. Skus sa zavriet na 1 den so ziakmi do triedy a mozno zmenis nazor.

Strana
z4