icon

Pomáhajú vám vaši sedemroční chlapci doma?

29. okt 2023

Pomáhajú Vám doma vaši 7 ročný chlapci ? Ak áno s čím ?
Snažím sa syna trochu zapriahať do práce ako napr. Vybrať pradlo zo sušičky, keď sa naje riady dať aspoň do drezu atď, muž mi vraví, že je ešte malý... chcem vedieť ako to je u Vás a ukázať mu. Vďaka

Strana
z2
mooonika1975
29. okt 2023

Ja len žasnem, aké šikovné sú vaše deti, 3-4 ročné, a v škôlke sa nevedia ani nakrmiť, ani obliekať, vyzliekať, prevrátiť oblečenie. A doma vykladajú a nakladajú umývačky, vysávajú. Wau.

annamivo
Autor odpoveď zmazal
eff007
29. okt 2023

Od malicka si upratovali svoje hracky a postupne sa pridavali k pomahaniu. 7rocni vykladali umyvacku, upratovali si topanky, dali do poriadku svoj stol v detskej a vedeli tam spravit poriadok - len upratat svoje veci. Neutierali prach, nevysavali atd, len si ulozili veci kam patrili.

annamivo
29. okt 2023

Syn 7, 5r, dcéra 4,5r. Obaja zvládnu vybrať práčku, ak mám prichystané ďalšiu várku tak ju vložia do práčky. Keď je to nutné ( alebo sa im len nechce ísť pre nás keď robíme von) vedia si aj vziať jesť - syn naloží na taniere, ohreje v mikrovlnke, natrie chlebíky. Dcéra uprace čo navytahuju. Vyberú z myčky aj si odložia po jedle do nej, pomôžu pri pečení, upracú si v izbach ( ja zmyvam prach, podlahy) hračky, do poličky oblecko. Postrážia mi najmensiu, pomôžu v záhrade. Samozrejme sú dni keď sa im nechce a frflú ale to je ok sú to deti. Oboch sme už od škôlky viedli byť samostatnými. Radi sú vonku, ale tiež si kreslia, či pozeraju telku. Nemáme pocit že je to na nich veľa. Skôr zastávame názor, že ich k práci treba viesť od malička. Nič sa predsa nespraví samé.

algavendova
Autor odpoveď zmazal
slavkadi
4. nov 2023

Snažíme sa zapájať deti do všetkého čo robíme, ja alebo muz, upratovať či variť, vždy spolu, môj 10 ročný vie sám upiecť jednoduchý koláč napr bublaninu, ale upratovať sa mu veľmi nechce, to skôr mladšia dcéra poutiera prach, povysáva, umyje umývadlo, vyloží umývačku...

Strana
z2