icon

Pomoc s príkladom z matematiky

veronikadamianko
8. nov 2023

Ahojte viete mi poradiť s týmto príkladom? Úloha 26 moooc dakujem

Pomoc s príkladom z matematiky
Strana
z2
zirafienka
8. nov 2023

Keď sa tu bavíme o matematike, tak niektoré by mali popracovať aj na slovenčine...

majla87
8. nov 2023

@belllinka dokonca 2kvapky na kilo hmotnosti, rozdelena do troch davok! 😀 to uz je raketova veda toto

laskamojajeidna
8. nov 2023

@veronikadamianko milá mamička, nech Ťa nevytáčajú ženy,ktoré vypisujú vety, na ktoré si sa nepýtala. Chápem, že máš ťažký deň alebo si proste vyčerpaná alebo sa jednoducho len potrebuješ utvrdiť v správnom výsledku daného príkladu. Sú okamihy, kedy človek úplne vypne a proste mu nezapína a to nie je hanba. Možno si typ osobnosti čo stále potrebuje počuť, áno je to dobré, robíš to správne. Venuješ sa dieťaťu, pomáhaš s úlohami rob to aj naďalej. Venuj sa a ostaň taká aká si. Nikto nevie čo prežívaš, ako sa v danom momente cítiš. Vieš to len ty. Krásny a pokojný večer.

veronikadamianko
autor
9. nov 2023

@laskamojajeidna dakujem ❤️

trema
9. nov 2023

A koľko to vyslo tym inym ludom?

kulumulu123
9. nov 2023

@akje tu nejde o zdatnosti z matematiky ani o ukonceni ci neukonceni zs ale o scitani a odcitani do 14(!!!!!!).
Ako zvladne pani malu nasobilku ked s tymto ma problem? Toto je ucivo 1rocnik ZS.

asfodelka
9. nov 2023

No by ste sa cudovali co je vsetko mozne. Ked bol syn v druhej triede, mali za du smiesny priklad. Vyratali sme, domov dosiel ze ma zle. Poprosila som kamaratku, ktora uci matiku na vysokej skole, aby mi to pozrela a povedala, ze to ma dobre. Len pani ucitelka na zakladnej škole nepochopila zadanie. I tak sa da. A čo, ani si to neuznala.

akje
9. nov 2023

@kulumulu123 pani tu pisala, ze jej to tak vyslo, no niekomu inemu vysiel iny vysledok. Tak sa chcela uistit.
Deti sa ucia nasobit v skole. Nie doma s rodicom po vyucovani. Takze ak mate obavu o dieta, myslim, ze to zvladne 🙂
Moji stari rodicia boli jednoduchi ludia, co travili dni na poli a vsetky ich deti su vysokoskolsky vzdelane mudre osoby.
Nemyslim si, ze je to nutne sa do autorky navazat. Prave naopak. Aby si bola ista a dieta malo dobre ulohu, tak sa jednoducho opytala a to je za mna ok.
Ked ma niekto v praci zneisti, tiez sa radsej opytam, aj ked som si ista.

akje
9. nov 2023

*aj ked som si bola ista

taga
9. nov 2023

Mila autorka,
Nech ti teda dam konstruktivnu radu do buducna...
Ked budes mat takyto priklad,tak si to spocitajte na prstoch ruk,alebo si nakresli ciarky na papier a potom si ich skrtaj podla potreby, alebo si vyber figurky z clovece a pridavaj / odoberaj podla potreby...
Prepac, tu jednoducho nesedi aby to "inym vyslo inak" a ja napr ta nebudem chlacholit, ze sa dospela osoba potrebuje utvrdit na fore, ci spravne vypocitala 14-6(!)
myslim, ze sama chapes, ze v tvojom pripade nie je potrebne utvrdzovat si odpoved inymi ludmi, ale naucit sa premyslat samostatne a nasledne tento vzorec spravania naucit aj svoje dieta. A ze je to v zivote sakramentsky prepotrebne!
Vela stastia

ajfon
Odpoveď bola odstránená
dididudu
25. nov 2023

To vážne sa toto mohol opýtať dospelý človek?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2