Povinná školská dochádzka a nechodenie do školy
Ahojte maminy,nemaminy oteckovia🙂
Mam jednu otazocku.. Moja svagrina posledny tyzden pred zacatim skoly odhlasila svoje deti zo skolky a zo skolky, nakolko si myslela ze pojdu vonku do anglicka..Aaaale mesiac presiel a neodisli, su stale doma a nechodia do skolky a skoly.. Mysim ze skolka nic, ale syn ktory by mal nastupit do 9.rocnika.. Myslite ze sa to bude niejako riesit? Myslim na socialke alebo podobne?
Svagrina tvrdi ze nie... ja si myslim zas ze moze mat problem ohladom toho ze jej syn nechodi do skolky a nema dokoncenu 9.roc.dochadzku..
Co myslite?
ono je vobec skoda o tomto diskutovat, po prve ak chce ist niekto von uz aj s rodinou, tak by to mal mat naplanovane a nie ze idem a uvidim, v UK som zila 3 roky a nie je to zas az taka sranda a to sme boli bez deti, keby sa planujem tam vratit, alebo by som tam ani nikdy nebola a chcela by som tam odist s rodinou, prvy by tam isiel manzel a bol by tam min. pol roka sam, nasiel by si pracu nieco zarobil, potom by som tam isla poziret aj ja kde to vobec je, ake moznosti pre deti su tam a podobne, este neviem ci tam niekoho poznaju, kto by im pomohol na zaciatok. Proste na to ake maju velke deti tak rozum asi ziaden, prepac za nazor. Ja osobne ked mam slabu chvilu a chcela by som sa do UK vratit aj s rodinou, netrufla by som si tam ist na blink, je to predsa ine ako ked som tam isla ako 19 rocna a sama. A vobec by som tu hlavne tak velkeho chalana neodhlasovala zo skoly, ked ani nevie kedy tam pojdu a ci vobec o skolkara je to ine, ale ten skolak, to je fakt odvaha
@michelleuk s tisickou si tam nic nezmozu.450 za ubytko si povedala len min taxu.zalezi od toho kam by sli.u nas nebolo nic pod 600. a depozit a ucty... ci sa spoliehaju,ze z benefitov zit budu ci co? vsak ani na tie narok nemaju ak doteraz nic neodvadzali,nie?a robotu si mozu najst skoro,no nemusia.zalezi od toho aku robotu mat budu. a skolaka a skvolkara kam daju? total nepremyslene to maju.podla mna je to uz teraz plan predurceny na neuspech 🙄 ja nechapem kde ma ta zena hlavu? to jej nedochadza,ze jej neuvazene rozhodnutia maju negativny dosah na to najdrahsie co ma,na jej deti? 😠
@bobocka no presne to som zabudla napisat ze zalezi od oblasti ja byvam v mesiom meste a za 3 ibak platim 420,ale co viem tak v londyne je to 700 aj viac....no a na benefity mozu zabudnut tie dostanu az ked budu mat nieco odrobene....inac s tou robotou to tiez neni bohvie co lebo je tu tolko cudzincou co vedia dobre po anglicky a aj tak si nevedia najst robotu jedine tyzdnovky cez agenturu...a ozaj kde si v akom meste?ja v prestone pri liverpoole/
za mini bytik sme dali kauciu 400 libier - plus 400 libier mesacne pravdaze dopredu a plus elektrika a to bola fakt jedna izba, kuchyna a kupelka a neviem si tam predstavit zit s rodinou, pre parik ok, ale nie rodinu s dospievajuvim deckom a 1000 libier to je nic na zaciatok pre rodinu
@bobocka Myslis ze ked sa nezaujima o skolsku dochadzku svojho syna, zaujima sa o napr.socialny system v Uk? 😀 Oni maju proste svoj nazor a nik im ho nevezme...
@michelleuk 🙂 musim ju tu posadiit nech si pokeca🙂))))
@maca_p Uz vsetci jej povedali cosi o tom ale ona odkopne slovami a koniec,nebude sa ona o tom bavit s nami..To co ona robi je spravne.. ale je to tak synovec ktory je teraz velmi sikovny, doplati najviac
@bobocka Dievcata, ja sa musim priznat ze ja nemam nato aby som ju ja isla udat☹ Chcem pomoct deom ale neodhodlala by som sa ju ist udat na socialke 😖
@michelleuk ja som zila 3 roky v radlett blizucko pri londyne a dalsie 2,5roka v bognor regis.v radlette bol aj vzduch drahsi nez hockde inde 😀 a bognor regis je male mesto pri mori a teda more dvihalo cenu ubytka.ja som pracovala v butlins zabavnom parku tie posledne 2,5 roka a tam som byvala v parku,teda ubytko smiesne 30 na tyzden aj s energiami a bytik aj tak fajny.ale kamaratka otehotnela a tak museli ist byvat mimo parku a byvali v dvojizbaciku prtavom(teda 1bed) a poprosim ze 600 len renta.akoze to uz co ma byt.oni mali dokopy mesacne okolo 1400libier a aj tak vysli ltt.a robota cez agenturu je niekedy ok a niekedy clovek vychyta taku robotu,ze mu nie je vzdy jedno a niekedy je hluche obdobie,takze robit cez agenturu nie je med lizat. a niektori poliaci su schopni robit hodne pod minimalnu mzdu,tak oni beru inim pracu.kamaratka zije v londyne,s muzom si prenajali byt len pre seba(teda ziadni spolubyvajuci) a 1200libier mesacne.a velmi veru zalezi aj od urovne anglictiny a od mesta v ktorom sa rozhodnu ludia zit.vacsie mesto logicky ponuka viacej pracovnych moznosti,no renta byva vacsia.cim dalej od centra,tym lacnejsie byvanie,no tym drahsie cestovanie za pracou. a vobec momentalne reforny v krajine a cena skol je taka,ze studovane dieta si malokto dovoli.ja som z uk odisla ked som bola v polke tehu.pravduovediac ked som otehotnela,tak som hned vedela,ze nehrozi aby som ja tam dieta vychovavala.pre mladych bez zavazkov a povinnosti je to super. s muzom sme si riadne uzili.fajne sme zarobili,nasetrili si,pocestovali co to i nakupili kopec veci.nikdy sme sa nemuseli obmedzovat a peniazky sme mali.ale to bolo vzhladom na okolnosti.s uk nam bolo tak fajn,ze sme sa tam aj vzali 😉-obaja sme slovaci.ja som vedela,ze s dietatom by to bol moc tazky zivot tam a tak sme sa vratili a nie je dna co by som rozhodnutie lutovala.som rada,ze sme sa rozhodli ako sme sa rozhodli.jasne,ze mi to sem tam chyba,no takto s odstupom casu sa clovek sustreduje len na dobre veci co mu chybaju,no je mi jasne,ze keby sme sa vratili,tak by sa aj zle veci vynorili .ja viem,ze na slovensku to nie je najlahsie,no stale mi to pride byt lepsie ako v uk.
@adulka691 cosi!!!! mna by ani len nenapadlo ti radit ju ist udat! to podla mna dobry napad nie je! ak to z mojich prispevkov tak vyznelo,tak beriem spat.urcite ju ty neudavaj!ak by sa to cele zopsulo a doslo by k najhorsiemu,ak si o nikdy neodpustis a len neskutocne zvady v rodine porobis.ona v podstate nie je zla matka predsa,len je to zena co ma velke oci a mysli si,ze konanie nema dosledky a ze v uk ju caka fantasticky zivot nech tam uz ide kedykolvek.proste kocku treba len do reality vratit,ale jednoznacne nie jej udatim! treba si z roznych zdrojov vyzistit co ju caka ak by jej na toto nerozvazne konanie urady prisli,predlozit jej fakty a padla.bud sa toho chyti alebo nie.ale ty budes mat pocit,ze z tvojej strany si spravila max pre napravenie situacie.skus este posurfovat po nete.ale ist na urad a povedat ze dotycna ta a ta odhlasila dieta zo skoly dobrovolne a je s nim doma-tak to nie.s vedomim,ze si taketo daco spravila by sa ti sakra tazko zilo.aj ked by to v tvojich ociach bolo pre dobro deti.
@bobocka no ja som mala asi stasie potom som tu 3 roky stale v prestone prisla som sem cez slovensku agenturu na maso tak si to vies predstavit s ale potom som si nasla nastastie robotu cez ahebturu a dostala tam kontakt...aj my sme byvali viaceri ale ako sa moj landlord dozvedel ze som teho tak na dal 2 tyzdne na to aby sme sa vypratali,mali sme stasie a nasli sme 3 ibovy byt za 420+billy robila som do 35 tt a az 42 som rodila a viesco nelutujem lebo ked pocujem tie slovenske metody rodenia koza a skakanie po bruchu tak by som ani neporodila nebyt pakistanskej zdatnej midwife....inac aj my sa chceme vratit vo februari drahy chce ist o nemecka....ja doma na slovensku no som zvedava lebo mne sa tu paci 😵
@michelleuk no a ja som prave koli neschopnemu anglickemu zdravotnictvu sla rodit na svk.sto ludi sto chuti.ja som mala pocit,ze vystudovat medicinu v uk znamena naucit sa na recept predpisovat paracetamol-resp odporucenie do prvych potravin si paracetamol kupit.mizerne sa o chorych staraju. a bola som tam 5 a pol roka a za cely ten cas som nemala pozitivnu skusenost.starostlivost o tehotne-naco?priroda sa postara.ked som ziadala od midwife aby mi kontrolovala moc,tak ze naco.krava.hlavna vec,ze na svk mi zistili vysoku hladinu bielkovin v moci a ta sa v tehu musi sledovat.denne som si musela aj tlak koli tomu merat,no v uk to mali na salame.spravit test na tehu cukrovku mi rovno odmietla.v prvom moznom termine nastupu na matersku som na nu aj nastupila a okamzite letela na slovensko.az tu som sa citila,ze som pod dohladom odbornikov ktori vedia co a ako.ja by som tam nerodila.ale to je moj osobny nazor,mozno som mala "stastie" na neschopnych zdravotnikov,no 5 a pol roka mi pride byt dost dlha doba na to,aby si mohli zdravotnici moj nazor na nich poopravit,kedze som nebola u lekara 2x,ale aj tak.nebola som spokojna.to ze boli vsetci fake usmievavi mi vadilo najviac.a aby mna niekto nazyval honey a sweetie a love a pritom ma ani nepozna-total fake!!!
http://www.zbierka.sk/Default.aspx?sid=15&Predp...
dieta ma povinnu 10r sk.dochadzku, ak vycestuje do zahranicia, musi na Slovensku na konci roka urobit skusky zo slovenciny. Skola kam chlapec chodil by mala niekam zaslat vystupny list ziaka-kde je dochadzka a znamky za posledne roky-teda 8rokov.
Urcite pridu o rodinne pridavky a ak dieta neopravnene vynecha 60hodin je pokuta 330eur. Neoslat dieta do skoly je priestupok.
Ahojte! Chcem sa vas opytat nieco. Do uk sme prisly ked mal syn 1,5rokov. a teraz ma sest rokov. a tu chodi do skoly. treba to nahlasit na Sk, ze v uk chodi do skoly?

ved da sa vec oznamit aj pisomne,oznami udaje o svagrinej,v skratke opise problem,a socialka "ide na vec"..