icon

Povinné umiestňovanie do najbližších škôl

22. aug 2025

Povinné umiestňovanie detí do najbližších škôl. Vraj sa o tom má čoskoro rokovať, či to schvália. Ak staršie dieťa už do školy chodí, bude musieť byť premiestnené? Rátajú sa do toho aj cirkevné školy?

Strana
z5
beronsche
25. aug 2025
@bosorkabb

@lenkakravcova u nás si s toho veľa súkromných škôl urobilo biznis. Vyberú sa najlepšie deti ( viem ako sa vyberajú aj rodičia filtrujú) zoberú sa peniaze od štátu, peniaze od rodičov a ideš. Sám sebe prenajmem budovu a ešte dokážem riešiť granty.
Tvrdil že to robia pre modré oči a ušľachtilý cieľ je blbosť. Stačí si pozrieť hodnotenie a grafy útvaru hodnota za peniaze.
Cirkevné to majú trochu inak.

@bosorkabb a podľa čoho by si mali tie školy vyberať deti?

..len rozmýšľam, ze co vlastne chceme dosiahnuť.
Ideme ich potrestať za to, ze je o nej záujem a hlasí sa tam viac detí, ako sú schopní z kapacitných dôvodov prijať?

Na momentálne riešenie aj tak najviac doplatia rodičia v podobe zvýšeného školneho, alebo tak, že dieťa bude musieť ísť do spádovej školy, čo ako na prd bude (a že takých škôl je!!), pretože ho inam nevezmú..

beronsche
25. aug 2025

A úplne verejné priznávam, že ak by som chcela preradiť dieťa do inej školy napr.z dôvodu šikany (či už iné deti, alebo učiteľ) a nevezmu mi ho z kapacitných dôvodov, tak podplatim aj čerta diabla..
A k tomuto budú rodičia tlačení..
Takže výborne Slovensko, zase skvelý nápad..

bosorkabb
25. aug 2025
@beronsche

@bosorkabb a podľa čoho by si mali tie školy vyberať deti?

..len rozmýšľam, ze co vlastne chceme dosiahnuť.
Ideme ich potrestať za to, ze je o nej záujem a hlasí sa tam viac detí, ako sú schopní z kapacitných dôvodov prijať?

Na momentálne riešenie aj tak najviac doplatia rodičia v podobe zvýšeného školneho, alebo tak, že dieťa bude musieť ísť do spádovej školy, čo ako na prd bude (a že takých škôl je!!), pretože ho inam nevezmú..

@beronsche ja píšem ako to funguje, nie či je to správne alebo nesprávne. Lebo sa tu tvárime že to funguje inak.
A mne je úprimne jedno koho podplatis.

beronsche
25. aug 2025
@bosorkabb

@beronsche ja píšem ako to funguje, nie či je to správne alebo nesprávne. Lebo sa tu tvárime že to funguje inak.
A mne je úprimne jedno koho podplatis.

@bosorkabb veď diskutujeme, nie je potrebné byť vztahovacnou. 🙂

bosorkabb
25. aug 2025
@beronsche

@bosorkabb veď diskutujeme, nie je potrebné byť vztahovacnou. 🙂

@beronsche ja nie som vztahovacna,mne je fakt jedno komu dáš či nedáš úplatok.

beronsche
25. aug 2025
@bosorkabb

@beronsche ja nie som vztahovacna,mne je fakt jedno komu dáš či nedáš úplatok.

@bosorkabb sranda, že na toto jediné sa ti chcelo reagovať.. 🙃

bosorkabb
25. aug 2025
@beronsche

@bosorkabb sranda, že na toto jediné sa ti chcelo reagovať.. 🙃

@beronsche tie ďalšie dve vety si zámerne prehliadla?
Svoje som napísala,viac nie je čo dodať.

anonym_e9bfbc
6. sep 2025

@anonym_autor tu je aktualne prebiehajuca peticia proti navrhu:

https://www.mojapeticia.sk/campaign/takto-nie!-...

Strana
z5