Povinné umiestňovanie do najbližších škôl
Povinné umiestňovanie detí do najbližších škôl. Vraj sa o tom má čoskoro rokovať, či to schvália. Ak staršie dieťa už do školy chodí, bude musieť byť premiestnené? Rátajú sa do toho aj cirkevné školy?
A úplne verejné priznávam, že ak by som chcela preradiť dieťa do inej školy napr.z dôvodu šikany (či už iné deti, alebo učiteľ) a nevezmu mi ho z kapacitných dôvodov, tak podplatim aj čerta diabla..
A k tomuto budú rodičia tlačení..
Takže výborne Slovensko, zase skvelý nápad..
@bosorkabb a podľa čoho by si mali tie školy vyberať deti?
..len rozmýšľam, ze co vlastne chceme dosiahnuť.
Ideme ich potrestať za to, ze je o nej záujem a hlasí sa tam viac detí, ako sú schopní z kapacitných dôvodov prijať?
Na momentálne riešenie aj tak najviac doplatia rodičia v podobe zvýšeného školneho, alebo tak, že dieťa bude musieť ísť do spádovej školy, čo ako na prd bude (a že takých škôl je!!), pretože ho inam nevezmú..
@beronsche ja píšem ako to funguje, nie či je to správne alebo nesprávne. Lebo sa tu tvárime že to funguje inak.
A mne je úprimne jedno koho podplatis.
@anonym_autor tu je aktualne prebiehajuca peticia proti navrhu:

@lenkakravcova u nás si s toho veľa súkromných škôl urobilo biznis. Vyberú sa najlepšie deti ( viem ako sa vyberajú aj rodičia filtrujú) zoberú sa peniaze od štátu, peniaze od rodičov a ideš. Sám sebe prenajmem budovu a ešte dokážem riešiť granty.
Tvrdil že to robia pre modré oči a ušľachtilý cieľ je blbosť. Stačí si pozrieť hodnotenie a grafy útvaru hodnota za peniaze.
Cirkevné to majú trochu inak.
@bosorkabb a podľa čoho by si mali tie školy vyberať deti?
..len rozmýšľam, ze co vlastne chceme dosiahnuť.
Ideme ich potrestať za to, ze je o nej záujem a hlasí sa tam viac detí, ako sú schopní z kapacitných dôvodov prijať?
Na momentálne riešenie aj tak najviac doplatia rodičia v podobe zvýšeného školneho, alebo tak, že dieťa bude musieť ísť do spádovej školy, čo ako na prd bude (a že takých škôl je!!), pretože ho inam nevezmú..