Povolenie doučovania: Ako riešiť konflikt s učiteľkou?
Už mám toho fakt dosť! Prihlásila som moje dieťa (štvrták) na doučovanie matematiky a slovenčiny a predstavte si, že pani učiteľke to vadí!!!Chce aby som ho odhlásila lebo ževraj je moc popredu, vyrušuje a učí sa inými metódami či čo......poraďte mi prosím, chcem aby sa rozvíjal a mal lepšie možnosti v živote, máte s tým niekto skúsenosť? Čo mám robiť?
@marllik v norsku to tak funguje, ak je 30 deti a vsetky ine tak ucitelka musi vypracovat 30 studijnych planov, toto mam nie z clanku ale od konkretnej ucitelky v norsku, a bola pri tom na seba hrda....ze nase skolstvo je o nicom ak sa nevenuje detom podla potrieb jednotlivca....to len postreh
@tomasisa A ako v ramci bezneho dna pani ucitelka aplikuje 30 stud. planov?
Ak s nim mate plany na nejaky vyberovy gympel, tak to takto tahat dalej. Zalezi preco to robite
tak po prvé - to že doučovanie je len pre slabších žiakov je veľmi zlý názor. Doučovanie môže byť aj pre výborných žiakov, ktorí chcú riešiť súťaže a olympiády atď. Môj syn sa tak doučoval v 8-9 triede a teraz tak isto doučuje žiakov ZŠ, ktorí majú ambície ísť na školy kde sú prijímačky náročné. Všetko som nečítala, ale áno, to ešte neznamená, že môže na hodinách vyrušovať. Vo vyšších ročníkoch učitelia akceptujú výnimočnosť žiakov a umožňujú a podporujú ich nadanie.
@dskjhfdlkdjhl na jej hodine som nebola , mozem sa jej najblizsie spytat...
@olinka20004 pani učiteľka nech je ticho alebo nech ich to naučí ona nemusí chodiť na doučovanie
Jasne, kazde dieta kt vyrusuje je genius 🙈 kruzok je podla mna velmi fajn na rozvoj. Tvoj syn ked je taky sikovny treba mu vysvetlit, ze ked ma hotove co preberaju na hodine, tak nemoze vyrusovat alebo nech si vypyta od ucitelky priklady navyse 🤷🏼♀️ ved to nie je prvak, ale dieta v 4 rocniku, tak uz by sa mohol ovladat trosku.
@olinka20004 ak vdaka doucovaniu ide s ucivom popredu, moze byt s tym na hodine problem. Nemyslim si, ze doucovanie v 4.rocniku nejak razantne ovplyvni jeho zivotnu drahu.
@tomasisa lebo vyrobit 30 planov je jedna vec, aplikovat ich denne na vyuke je uplne ina kavicka.
@olinka20004 prepáč, ale tvoje dieťa je v škole po predu a ty ho prihlasuješ na doučovanie? vôbec ti nevadí že decko sa v škole nudí a vyrušuje? vo svojom voľnom čase ho môžeš dávať kam chceš, ale sa nečuduj, ak bude mať poznámky zo školy lebo sa nudí....
@mogaa mentalna aritmetika nie je doucovanie. Decka sa tam ucia japonsky sposob ratania, behom par sekund vedia vyratat velke cisla. Je to dobry cvik pre prepajanie hemisfer. Snad nebude svojho syna brzdit vo vzdelavani kvoli ucitelke zaseknutej niekde v case.
A keby aj chodil vyborny ziak na doucovanie nevidim v tom problem. Deti treba podporit aj v tom, v com su dobre. A mozno sa chce hlasit na 8 rocny gympel, vtedy tiez chodia dobri ziaci na doucovanie.
@olinka20004 a doucuje sa to, co sa v skole ucili a on nepochopil? Lebo ak na doucovani sa robi to, co robila moja svokra - ucila sa s nasim synom, ale vsetko dopredu, tiez potom vyrusoval a nemal motivaciu pocuvat. Mali sme s tym vazny problem. Ale babke som to darmo vysvetlovala. Nastastie uz sam odmietol sa ucit tymto stylom, uz sa uci sam alebo ak nahodou potrebuje s dacim pomoc a problem sa v skole vyriesil.
Takze ja sa potom necudujem, ze to ucitelke prekaza.

Ja sa čudujem, že nikde nespomínaš, ako si dohovárala synovi, že nemá vyrušovať. Ale obhajuješ to tým, že sa nudí.
Ak sa dospelý človek niekde nudí (v obchode, na zastávke, atd..), tiež má právo vyrušovať a otravovať ostatných? Lebo však sa nudí ...