icon

Prečo je vzťah medzi učiteľom a žiakom rozdelený?

anonymnyuzivatel
27. jan 2025

Učiteľ a žiak.2 fragmenty(časti).Prečo tu je taká roztrieštenosť?To nie je celistvé.
Je tu niekto,kto sa chce učiť a mali by mu v tom ostatní pomáhať.Nie rozdeľovať na učiteľa a žiaka.

Strana
z2
nikaeli
28. jan 2025

@anonymnyuzivatel 'Autoritu by som mal kopírovať napodobňovať,,uctievať?' -> na to si ako prišiel? ja nepotrebujem, aby ma deti uctievali, nie som modla..

Keď čítam tvoje reakcie, som šťastná, že s tebou netvorím celok. Prepáč.

Učiteľ je sprievodca. Je na tebe, čo si od neho vezmeš.

tiika
28. jan 2025

@maya_hi
@rozculena
Tvrdenie o ekologickom dopade využívania chatovacích AI modelov, ako je ChatGPT, je zložitá téma. Je pravda, že modely strojového učenia a AI vyžadujú značné množstvo výpočtového výkonu, čo môže viesť k vyššej spotrebe energie v porovnaní s tradičnými vyhľadávačmi, ako je Google.

Na druhej strane, efektivita a rýchlosť, s ktorými môžu chatovacie AI pomôcť používateľom, môžu tiež prispieť k zníženiu celkovej spotreby energie v iných oblastiach, ako napríklad v automatizácii úloh alebo efektívnejším vyhľadávaním informácií.

Je dôležité zohľadniť celý cyklus využívania energie, vrátane zdrojov energie, ktoré sa používajú na napájanie serverov, a následného vplyvu na životné prostredie.

Diskusia o ekologickom dopade technológií je veľmi dôležitá a mala by byť súčasťou vývoja a nasadzovania nových technológií. 😁

rozculena
28. jan 2025

@tiika ja som o ekologickom dopade chatgpt nič nepísala.........

tiika
28. jan 2025

@rozculena písala si tiež o porovnaní chatgpt s googlom a jeho efektivitou; myslela som to len ako doplnenie info, čo na podobne vyjadrenia sam chatgpt hovorí 😉

maya_hi
1. feb 2025

@tiika tu nejde o elektrickú energiu ktorú minieš u seba doma, ale ktorá sa spotrebuje pri generovaní informácií 😏

maya_hi
1. feb 2025

@tiika táto informácia je z Chat GPT? 😁

tiika
2. feb 2025

@maya_hi áno, a myslela som to podobne ako chatgpt, že aj tie servre, kde sú uložené informácie a môj čas (a všetkých ludi) a následné konanie a jeho efektivita/neefektivita tiež vyžadujú a spotrebujú nejakú energiu.

kristina1207
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2