Prečo sú dnešné deti stále viac arogantnejšie?
Ahoj.
Mozno taky vykrik do tmy a mozno podnet na uvahu....
Denne chodim do skoly pre dieta, to co predvadzaju soplavi tretiaci, štvrtaci je normalne nonsens.
Co slovo to vulgarne nadavky,same skarede hresenia. Revu jak besní, drzé to je...úcta k starsim ziadna....jak telata,ani bú ani mú...rodicia tiez niektori ako z divociny...
Nielen chlapci ale aj niektore dievky. Zoberie drevenu palicu a mlati spoluziaka po hlave, trepe rukami,kope....mysliac si ze som zaujimava..atd.
Ako je možne, ze z deti rastie taketo nieco?
Aj ja mam deti.... ale toto nedokazuju. Ja sa snazim aby z mojich toto nevyrastlo, zatial uspesne.
Chyba vo vychove? Venujete sa svojim detom dostatocne?
Suhlasim, ze je to vychovou.
Dennodenne tu vidime temy s nazorom na meno.
Paci sa vam meno....?
Tam sa idu predbiehat kto skor napise prezyvku, vymysli co najvacsiu blbost. A to su dospele zeny. Pritom staci napisat nie, nepaci.
Potom tieto exemplary vychovavaju dalsie generacie. Netreba sa cudovat, ake su tie deti,ked nemaju dobry vzor doma.
@anjelicek26 tu je cela generacia arogantnych drzych deti /pardon sopliakov/, len moje je ciste ako lalia. 😅
chcem vediet, koho su tie drze deti, ked kazdy tvrdi, ze jeho su tie slusne?
@negymama 'ani bú, ani mú, rodičia z divočiny". Autorka asi usúdila, že iní rodičia jej majú zdraviť ako prví, alebo prečo taký netaktný komentár? Prepáč, ale mne prídeš ako vulgárna ty, svojim vyjadrovaním.
@anonym_autor rozmaznani fagani. Niet divu. Niektore zeny sa tu pohorsuju aj nad posielanim do kuta. Toto je vysledok takej vychovy.
@negymama 'ani bú, ani mú, rodičia z divočiny". Autorka asi usúdila, že iní rodičia jej majú zdraviť ako prví, alebo prečo taký netaktný komentár? Prepáč, ale mne prídeš ako vulgárna ty, svojim vyjadrovaním.
@anonym_a6f463 nechapem, kde som bola vulgarna?
tu prvu vetu som pisala anjelicek26 ironickz, je za tym vesely emotikon.
To je nevýchovou, si myslia rodičia že ich decko je Boh a nič nemusí a všetko je podľa neho. Osobne si to všímam práve na takýchto deťoch čo sú na prvom stupni, že ak sú aj s rodičom/rodičmi, rodič s nimi komunikuje ako keby bol ich sluha a decko šľachtic a dovolí im všetko.
Aby som nebola len negatívna, myslím, že veľa ľudí si už uvedomuje že takéto správanie k dieťaťu ok nie je a práve pri tých deťoch v škôlkárskom veku často vidím že rodičia majú už iný prístup a dávajú hranice a korigujú správanie. Teda dúfam, že už ľudia/rodičia pochopili že robiť z detí Bohov nie je dobré a že už začína prevládať výchova, kde sa správanie aj koriguje a stanovujú hranice.
@anonym_a6f463 nechapem, kde som bola vulgarna?
tu prvu vetu som pisala anjelicek26 ironickz, je za tym vesely emotikon.
@negymama nie Vy, ale autorka.
My chodíme do kresťanskej školy a musela som si zvyknúť ze každé dieťa ktoré prejde okolo mňa ma pozdraví, takže keď idem ráno zaniesť prvacku tak sa celú cestu všetci zdravíme a co sa týka personálu, každý sa hneď pristavi, osloví ma na chodbe ci potrebujem pomoc..táto komunita deti a dospelých mi maximálne vyhovuje.
každá generácia sa sťažuje na tú mladšiu. Je to už roky.
no nič autorka, ideš do rokov.
Aký rodič také dieťa.
Pozri na ich rodičov, tam máš odpoveď,
Ak si kazdy spomenie ake deti boli v nasich skolskych rokoch nie je to o nic ine. Jedine co im este pomaha ze su nedotknutelne. a to nie je chyba vychovy ale celej spolocnosti. A samozrejme kazdy by mal zacat v prvom rade od seba. Aky je rodic take je dieta. Ani ja nemam taky slovnik ako autorka. Ide z vas hnev co nie je od zaciatku dobre. ked to vidime my vidia a preberaju to aj deti.
podľa mňa majú deti nedostatok pozornosti zo strany dospelych.. ale tak to bolo vždy, v minulosti boli ale deti držané strachom z ostatných aby nedostatok pozornosti vynucovali, boli proste umlcane strachom, že im to ani nenapadlo..
dnes už "môžu" lebo nemajú stanovené hranice doma, ale nedostatok pozornosti ostáva stále veľmi veľkým problémom ako v minulosti tak aj dnes.. dospelí majú proste vždy na práci niečo lepšie ako počúvanie vlastných detí, ako komunikovanie s nimi a nastavovanie mantinelov a morálnych zásad..
každá generácia sa sťažuje na tú mladšiu. Je to už roky.
no nič autorka, ideš do rokov.
@anonym_a729de ja som uz dávno v tych rokoch a tieto nazory nezdielam, Nehovorim, ze sa medzi detmi nenajdu naozaj horsie jedince, sikaneri, posmievači, bitkarske deti. ale nepausalizovala by som celu generaciu.
Ja som za rokz pri 4 vlastnych detoch spoznala ozaj ze spustu dalsich deti. Dpolužiaci, kamarati z ihrisk, kruzkov, deti v rodine. Moji rodicia maju 9 vnucat, svokrovci 6.
Takisto sme sa 2x stahovali a menili prostredie a pribudli dalsie kontakty.
a za celu tu dobu som spoznala tak mozno 2 deti, skutocne ze neprijemneho spravania...a obe boli dosledkom vychovz a okolnosti.
Jeden chlapec mal 2x traumu zo straty, raz ho opustila bio matka a dala na adopciu, a v 6stich rokoch mu zomrel milovany adoptivny otec. Vsetci ho lutovali, vela sa mu v skole odpustalo, vsak sirotka, chudak...a on sa jednak s tymi traumami nevedel asi vyrovnak a jednak ale zacal aj zneuzivat situaciu, bol dost neprijemnz na mamu, rozmaznany, rozkazoval jej, mal neprimerane poziadavky, a ona mu skoro vzdy vzhovela aby mu nahradila stratu. Bil sa, bol strasne ukricany, dovoloval si aj dospelym, lebo malokto sa ozval voci nemu, len aby nebol obvineny ze ublizuje polosirote.
a druhe dieta bolo z rodiny, tam bol hlavne otec extremne prisny, od babetka, doslova ze od roka uz bezali denne tresty, plieskanie po rukach , po zadku, ponizovanie, vysmievanie sa dietatu, ked povedalo nieco zle, ci nieco neurobilo dokonale, od neho vyzadovali poslusnost a sami boli k nemu neslusni, trhali mu veci z ruky, ohriakovali , ked chcel nieco povedat, a dieta sa naucilo pred rodicmi robit poslusneho zlateho, ako zmizli za rohom, tak si chlapec kompezoval svoje tyranie, tym ze tyral mladsich, starsich, aj zvieratka, aj sa druhym detom posmieval, ci zvaloval na nich vinu, mal zakerne tahy, ze ublizil ci nieco znicil, a potom odskocil a tvaril sa ze to on nie, ze on sa pekne hraje s hrackou. l.
Ale vzdy bola primarna zodpovednost na dospellych. s inym pristupom by sa tak tie deti nespravali.
a musim dodať, že mám tri deti v rôznych ročníkoch a teda drzych deti pár poznám, ale vôbec to nie je také tragické ako by sa mohlo zdať, je omnoho viac slušne vychovaných deti ktoré sa vedia správat ako tých ktoré nie.. stále si pamätám 90te roky kde som zažívala gro mojej mladosti a teda bolo tam veľmi veľa drzych deti.. sama som medzi ne patrila.. nedostatok pozornosti na to jednoducho stále sedi..
Bývam pri škôlke a v časti BA, kde je fakt vysoká koncentrácia malých detí. Pri prechádzke so psom mám možnosť vidieť, ako sa dnes deti vychovávajú. Upozorním hneď na začiatku, že nehovorím o všetkých, hovorím o tom, čo často vidím a počujem. Vládne tu výchova typu "poslúchni, ak chceš". "Jonáško, prosím ťa, mohol by si zastať"? Jonáško letí ako blázon na bicykli smerom k ceste a mamu má na háku. Mama ho ledva dobehne a nepovie mu nič, čo by sa Jonáška nebodaj mohlo dotknúť. Prechádzam sa so známou, jej dieťa naznačuje, že ide kopnúť môjho psa. Známa nič, smeje ja sa ako pridrbaná, zasahujem ja, už nie je moja známa. Deti vreštia, pištia ako besné, rodičia nič, veď sú to deti, nevadí, že ryčia na celé sídlisko. Deti skáču po výsadbe pred bytovkou, rodičia nič, veď z cudzieho krv netečie.
@anonym_a6f463 ked som uz na to nahnevana, nakolko to casto zazivam, a napisem sopliaci... pisem to sem medzi dospelych ludi. Nerozpravam to pred detmi aby som ich ucila dalsie slova do ich slovnej zasoby.
Za dalsie, necakam ze mne kazdy prvy pozdravi ako cárovnej. Narazala som na to,ze zakladne frazy ako dobry den, dovidenia, dakujem,prosim by mali byt samozrejmostou. Ako aj ked poviem AHOJ, DOBRY DEN tak je slusnost odzdravit a nie kukať ako tela
Bývam pri škôlke a v časti BA, kde je fakt vysoká koncentrácia malých detí. Pri prechádzke so psom mám možnosť vidieť, ako sa dnes deti vychovávajú. Upozorním hneď na začiatku, že nehovorím o všetkých, hovorím o tom, čo často vidím a počujem. Vládne tu výchova typu "poslúchni, ak chceš". "Jonáško, prosím ťa, mohol by si zastať"? Jonáško letí ako blázon na bicykli smerom k ceste a mamu má na háku. Mama ho ledva dobehne a nepovie mu nič, čo by sa Jonáška nebodaj mohlo dotknúť. Prechádzam sa so známou, jej dieťa naznačuje, že ide kopnúť môjho psa. Známa nič, smeje ja sa ako pridrbaná, zasahujem ja, už nie je moja známa. Deti vreštia, pištia ako besné, rodičia nič, veď sú to deti, nevadí, že ryčia na celé sídlisko. Deti skáču po výsadbe pred bytovkou, rodičia nič, veď z cudzieho krv netečie.
@mandzula presne !
Nielen deti sa tak chovajú. Aj dospelí a ku podivu aj dôchodcovia.
My chodíme do kresťanskej školy a musela som si zvyknúť ze každé dieťa ktoré prejde okolo mňa ma pozdraví, takže keď idem ráno zaniesť prvacku tak sa celú cestu všetci zdravíme a co sa týka personálu, každý sa hneď pristavi, osloví ma na chodbe ci potrebujem pomoc..táto komunita deti a dospelých mi maximálne vyhovuje.
@anonym_99a139 Takáto atmosféra je aj na našom gympli.Musim povedať, že deti prichádzajú s dobrými základmi slušného správania už z domu a snažíme sa im byť aj v škole dobrým príkladom .
Vsak vidis ake priam nechutne komentare tu pisu mamky pod anonymom ze sa Ti niekedy rozum zastavi. Aj na hoc aku normalnu temu kde nieje nutny ziadny hnusny nenavistny komentar. Uz doma vidia nie vhodne spravanie
@ivik4 och konečne niekto. Mňa absolútne fascinuje ako sa tu vedia ženy vysikanovat, sú drzé oprskle a najmúdrejšie a potom tie iste ženy v témach o šikane lamentujú ze nechápu, kde sa to v tých deťoch berie …
A teda mimo témy, ja som sa už minule musela opýtať kamosov či sa niečo zmenilo co sa týka zdravenia sa, lebo tam kde bývam odzdravia asi 3% ľudí a zvyšok na mňa pozrie a obíde ma. Takže bohuzial, deti či dospeli, výchova nikde.
@negymama tak tak... Sopliaka vyfackat po papuli... No odkiaľ to tie deti majú 😀.. možno aj od detí samotnej autorky, ak aj pred nimi takto pekne rozpráva...
@anonym_cdfcf0 mudra si ako ....
@negymama slovník autorky:
" soplavi tretiaci, štvrtáci"
" jak telata"
" vyfackat po papuli"
Uf, autorka neverím, že tvoje deti sú vzorne vychované, s takým slovníkom, čo od teba počujú???
@anonym_a6f463 ty ked chces osocovat tak si precitaj aspon predosle..... ked som pisala ze tu som v nervoch "pustila ventil".. lebo sme tu dospely a ze deti neucim nove slovicka !
@anonym_autor ja sice s tvojim nazorom suhlasim, tiez casto krutim hlavou nad mladou generaciou. Vtedy si poviem, ze uz som asi fakt stara, lebo tomu nerozumiem. Ale...! Na tvojom mieste by som nedavala ruku do ohna za to, ze tvoje deti take nie su. Deti sa chovaju uplne inak pri rodicovi, kde vedia co si mozu dovolit. A uplne, ale ze uplne inak pri kamaratoch, v partii, kde sa chcu predviest, aki su machri.
@anonym_def0a0 Zobrala si mi slova z ust. Ziaden rodic nemoze s istotou tvrdit, ze jeho dieta sa tak v ziadnom pripade nesprava! Lebo oni ho tak nevychovali a bla bla. Presne to som isla napisat, ze mozu vychovavat ako chcu, sila kolektivu je mega obrovska. Zvladt u deti.. A neverili by, co ich deti robia a ako rozpravaju, ked nie su s rodicmi. Nespoznavali by vlastne dieta... Z tohto naivneho presvedcenia som uz davno vytriezvela.. Inak typicky priklad ked sa riesi napriklad sikana a rodic sa ide potrhat a zivot by dal za to, ze ten ich Janko/Janka by nikdy v zivote nic take neurobili.. Ha ha.
Jasne, že je to výchovou. A hlavne tým, že nejeden rodič absolútne nerozumie pojmu “respektujuca výchova”. Pomaly každý tvrdí, že výchováva cez rešpektujúci prístup, no v skutočnosti si to transformuje do toho, že dieťa môže všetko… 🤦♀️
@anonym_a6f463 ty ked chces osocovat tak si precitaj aspon predosle..... ked som pisala ze tu som v nervoch "pustila ventil".. lebo sme tu dospely a ze deti neucim nove slovicka !
@anonym_autor Presne viem o com hovoris, vidim a zazivam to aj ja, zbytocne ti tu podaktore budu vraviet, ze ako sa to vyjadrujes, ako tie deti nevychovane oznacujes, ja to vidim ako spravodlive rozhorcenie. Ano, ak niekoho pozdravim a on na mna iba ostane arogantne cumiet, tak je to u mna "tela". A tiez sa mi uz parkrat stalo, ze som dokonca pred mamou ci babickou jej dieta v druzine usmernila v style "halooo, tu sa nevykrikuje ako nepricetny". Tiez sa mi to nepaci, tiez sa snazim svoje deti vychovavat a cepovat, aby toto nerobili. Neviem, ci je to iba stadium vyvoja a potom to prejde, ale kazdopadne treba to riesit.
@biba_18 myslis ze to zaberie? 😄 maju na haku
@anonym_autor čo sa divis?V rodinách neexistuje výchova, pravidlá, každy jedáva kedy chce kde chce.Deti na mobiloch.Deti su vizitka rodičov nikoho iného.Polovica nevie kam patrí rozvedené rodiny ďalšia štvrtka majú poruchy správania.Hrozim sa čo bude, keď tie deti dorastu dnes sú všetci unaveni a chcú mať pokoj.Musela som odísť zo školstva, keď sa ti rodičia smejú do tváre, že dieťa má diagnózu a máme to rešpektovať.Je to veľmi zle žiadny rešpekt už prváci si nadávajú, robia zle šikana.Su kruté a nevychovane
@anonym_autor Presne viem o com hovoris, vidim a zazivam to aj ja, zbytocne ti tu podaktore budu vraviet, ze ako sa to vyjadrujes, ako tie deti nevychovane oznacujes, ja to vidim ako spravodlive rozhorcenie. Ano, ak niekoho pozdravim a on na mna iba ostane arogantne cumiet, tak je to u mna "tela". A tiez sa mi uz parkrat stalo, ze som dokonca pred mamou ci babickou jej dieta v druzine usmernila v style "halooo, tu sa nevykrikuje ako nepricetny". Tiez sa mi to nepaci, tiez sa snazim svoje deti vychovavat a cepovat, aby toto nerobili. Neviem, ci je to iba stadium vyvoja a potom to prejde, ale kazdopadne treba to riesit.
@domculik dik za komentar,presne tak 👌
A moje nie su lalia.... snad nie je den kedy by som svojim neomielala o hlavu, co sa moze nemoze... ze sa treba pozdravit.. . a veru aj zvysim hlas a kricim ked treba. Deti skusaju. Ale vidim,ze moja snaha ma vyznam
@anonym_cdfcf0 mudra si ako ....
@anonym_autor ako kto ? Najlepšie sa chyby hľadajú na druhých. Úplne taká istá si ako tie deti... Kto chce meniť svet, musí začať od seba.... Aj tie deti sa môžu obhajovať tým, že sú medzi deťmi a ventiluju sa...

Autorka teraz vazne, ten tvoj popis deti a ich spravania je tiez tebe zrkadlom. "telata" a "soplavi tretiaci" a "z divociny" "reve TO" a "drze je TO"... ja nevidim nic dobreho ani v popisovanom spravani, ani v tvojom... kazdopadne deti vychovavam slusne, ze obcas robia sprostosti je proste len preto, ze su to deti a spravat sa len UCIA... Odkedy chodia do kolektivu, je pre nich kolektiv rovnaky "ucitel", ako rodic a to mas niekedy tazko... nadavky, zle nevyky, hlave ked pojdu do puberty, to mas raz dva pri najlepsej vychove... je to proces strihania pupocnej snury... u niekoho je to dlhy proces rebelie, u niekoho je to v pohode... ale to mas povahu a nie vychovu...
@anjelicek26 tu je cela generacia arogantnych drzych deti /pardon sopliakov/, len moje je ciste ako lalia. 😅
chcem vediet, koho su tie drze deti, ked kazdy tvrdi, ze jeho su tie slusne?