Prestup z kvarty na strednú školu

monikatrideti
13. okt 2018

Prosím o radu- je možné po kvarte na gymnáziu prestúpiť na odbornú strednú školu. Ako to funguje. Ďakujem za každú odpoveď.

ibrunova
13. okt 2018

No poznám taký prípad, keď bol vekom akoby deviatak, ale bol v kvarte, šiel normálne na skúšky na inú školu a potom tam nastúpil.

benit
13. okt 2018

Aj dcerine spoluziacky tak odidli na odbornu skolu. Museli urobit talentovky.

dskjhfdlkdjhl
13. okt 2018

Z triedy mojej dcery tiez tak odisli dve dievcata-na ine gymnazia, menej narocne.

deti95060810
13. okt 2018

aj u nás sa to stalo...odišlo zopár detí na iné školy...aj na učňovky ....

renab
13. okt 2018

@monikatrideti da sa v pohode, u nas sa pise aj monitor. A keby nie, da sa ist na skusky a niekde dokonca prijmu aj bez skusok.

monikatrideti
autor
14. okt 2018

Veľmi pekne ďakujem za všetky informácie.

namornicka
30. okt 2018

Je to normálne oficiálne, aj kritéria pri prijímaní na stredné školy to uvádzajú. Viem, že dôvody prestupu z osemročného gymnázia môžu byť rôzne, mne osobne sa to zdá trochu nefér voči iným deťom, ktoré sa na osemročné nedostali pre nedostatok miesta. Dostane sa tam niekto kto si v polke štúdia zmyslí, že prestúpi, nedochodí to a vlastne akoby zabral miesto inému žiakovi, ktorý by to dochodil. Takto je to miesto prázdne. Vidím ako zúfalo sa niektorí žiaci, alebo skôr rodičia, snažia o osemročné gymnázium a miest je málo (nie je to prípad mojich detí). Treba si podľa mňa rozmyslieť kam ísť na školu. Berte to ako moju úvahu, nepoznám podrobne okolnosti prestupu konkrétnych žiakov. Moje dieťa je v prvom ročníku na normálnom gymnáziu a tiež tam majú spolužiakov čo prešli z osemročného.

monikatrideti
autor
30. okt 2018

@namornicka
Veľmi pekne ďakuje za Váš názor,

hanybany5
14. mar 2021

@monikatrideti môžem sa opýtať ci tu ma niekto skúsenosť s prestupom z gymnázia osemročného na štvorročné? Ak áno, ako sa to dá? Niekde sa totiž uvádza ze to nejde ale ako vidím mnohé z vás tu píšu ze spolužiaci vašich detí tak prestúpili a tak sa možno nájde aj niekto kto tam prestúpil. Vopred ďakujem za každú odpoveď 🙏🏻

tomashomulka
22. máj 2021

Dobrý deň.Ja momentálne chodím na strednú školu, kde mám odbor mechanik elektrotechnika, a chcem prestúpiť na inú strednú školu, kde je v podstate ten istý odbor, ktorý sa volá elektrotechnika.Dôvod prestúpenie je, že nie som spokojný s vyučovaním( zdá sa mi to byť odfláknuté), čo sa týka vybavenosti dielňa atď...Proste môj dôvod je, že som nespokojný celkovo s touto školou.A neviem, čo by som mal krok za krokom spraviť, teda či ísť najprv za mojím triedným učiteľom opýtať sa ho, alebo riaditeľa, alebo na školu, do ktorej chcem chodiť?A ešte mám otázku, že keď sú na škole , voľné miesta , tak či má príjmu, kvôli dôvodu, že som nespokojný so súčasnou školou?Za odpoveď vopred ďakujem