Prezúvanie v školách - pravidlá
Neviem prečo zmazali pôvodný príspevok, ale napísali, že môžem pokračovať v pôvodnej diskusii, neviem ako mám pokračovať a ani neviem prečo mi ju odstránili, tak ešte raz.
Dobrý deň, asi pred 2 mesiacmi som sem písala aká nepríjemnosť sa mi stala s prezúvkami na školskej súťaži. Následne na to vznikla diskusia, v ktorej sa spomenula aj vo všeobecnosti prezúvanie v školách. Našli sa aj také, kde to nie je povinné. Dnes som si na to spomenula, lebo sme to náhodne začali riešiť s kamarátkou.
Ale po poriadku. Dnes ráno som nestíhala a zabudla si zobrať prezúvky do školy, zostali v chodbe. Takže keď som prišla do školy, do šatne, tak som si vyzula tenisky a bola som v ponožkách, tak ako to u nás platí. Samozrejme, ponožky po celom dni neostali najčistejšie (foto). Poobede sme boli dohodnuté s kamarátkou, ktorá chodí na inú strednú školu, ale do istého ročníka, že sa pôjdeme spolu učiť. Sedeli sme vonku na deke. Bola som vyzutá a keď som zmenila polohu, tak si všimla moje špinavé ponožky a spýtala sa čo som robila. Povedala som jej všetko ako bolo. Bola som prekvapená, keď mi povedala, že oni sa v škole vôbec nemusia prezúvať a nevie si predstaviť, že keby sa museli a zabudla by si prezúvky, že by chodila po škole v ponožkách, že by radšej išla domov. To ma celkom prekvapilo, lebo som si myslela, že prezúvanie v školách je bežné, aspoň za zlého počasia. Preto som napísala tento príspevok, lebo ma zaujíma ako funguje prezúvanie na iných školách, čo sa robí, keď si žiak zabudne prezúvky a aký názor máte na tie pravidlá vy, ak ešte chodíte do školy, alebo vaše deti, ktoré sú školopovinné
Ako rodiča by ma zaujímalo, kto vymyslel školu, kde nemajú šatne a skrinky?
A ako niekto spomenul, napr. zimné vetrovky si nosíte do triedy?
Na strednej sme síce mali malú šatňu a zmestili sa do nej asi traja ľudia, ale mali sme si kam dať prezúvky, aj vetrovky.
@dominika_2008 ocividne sa bad tým pozastavuje, lebo je to už druhé fórum od teba...
@rachel36a mňa len zaujíma ako to funguje na iných školách, ale proste na našej škole to platí tak, a tak to budem aj dodržiavať
@1ryba mám teším sa, ale prišlo mi to ako zaujímavá téma n a diskusiu
Ako rodiča by ma zaujímalo, kto vymyslel školu, kde nemajú šatne a skrinky?
A ako niekto spomenul, napr. zimné vetrovky si nosíte do triedy?
Na strednej sme síce mali malú šatňu a zmestili sa do nej asi traja ľudia, ale mali sme si kam dať prezúvky, aj vetrovky.
@unicornlady skrinku máme, ale takú kde si nechávame veci len počas vyučovania, nie do druhého dňa
Som jediná, ktorej sa zdá, že tieto témy o prezúvaní píše nejaký úchylák a odbavuje sa na tom, lebo spotené nohy a špinavé ponožky sa mu zdajú zaujímavé a vzrušujúce? Nikto normálny by toto v dvoch diskusiách neriešil. Jednoducho, škola má pravidlá, tak ich rešpektujem alebo idem inde. Nikto ti ani nekáže chodiť na boso, tak si nos prezuvky a neukájaj sa tu nad špinavými ponožkami. Prípadne si prezuvky nechávaj v tej skrini v triede, prípadne v skrinke na pomôcky.
A ešte taká otázka, ako by ste reagovali, ako rodičia, keby Vám príde dieťa zo školy v takých ponožkách ako som zverejnila tu na fotke?
@dominika_2008 skonstatovala by som ho, ze je to jeho chyba, ze zabudol a poslal by som ho tie ponozky vyprat skor ako ich hodi do pracky, pretoze taky humus v pracke nemusi pustit.
Ty nosíš v takej horúčave hrubé vysoké ponožky? 🫢
Zda sa, ze tu mame ponozkoveho fetisistu🙄
Ty nosíš v takej horúčave hrubé vysoké ponožky? 🫢
@earlgrey bežne nosím takéto športové ponožky
A ešte taká otázka, ako by ste reagovali, ako rodičia, keby Vám príde dieťa zo školy v takých ponožkách ako som zverejnila tu na fotke?
@dominika_2008 ako by som reagovala keby moje dieťa príde domov v takých ponožkách? Nezvyknem obzerať veci v pradlovom koši, ale keby sa dieťa “pochvalilo” že musel chodiť bosí v škole, lebo nie je schopný si zapamätať, že si má brat prezuvky z domu, tak by som mu prízvukovala, že nemá zabúdať. 🤷♀️ Čo tam ako nadebatuješ…
@sisaka my nemôžem používať ako prezúvky tenisky
@dominika_2008 navleky- tie sme mali v skolskej taske, ak sme zabudli prezuvky (a nesli sme domov)- niektori mali latkove, niektori klasika gumove/igelitove. Setri to cas a aj stres.....
Inac moje deti mali skoly a skolky, kde museli mat prezuvky a niekde nemuseli - ak si zabudli, nikto nechodil v ponozkach. Vyluceny zo skoly boli iba pri nedoneseni masiek cez koronu prezuvky bolo sum a fuk ci maju, ci nie - ale to je ina tema😀
To je zvlastne, u nas ked si dakto zabudol prezuvky, no tak bol v topankach. Ak nezanechaval blatove stopy po celej chodbe, tak mu na to ani nikto nic nepovedal. Sem tam sa nejaky ucitel spytal: preco si v topankach? Zabudol som si prezuvky, prepacte, zajtra ich uz budem mat. Sami ucitelia chodili predsa v topankach.
A keby mi prislo dieta v takychto ponozkach? Nic by som na to nepovedala. Oprala alebo vyhodila. Uz tie casy, kedy sa štopkali ponožky a šalelo sa z každého flaku na tričku, vďaka bielidlám a dostupnosti lacneho textilu z číny, dávno minuli. Moju kamosku tlacili nove topanky, tak sla v ponozkach domov... holt niekedy sa stane.
@dominika_2008 ste autistka? Posadnutá prezúvaním?
som ešte zabudla pridať foto, ako vyzerali ponožky po vyučovaní
@dominika_2008 som učiteľka a prezúvam sa každý deň rovnako ako moje kolegyne. Prečo si nenechávaš prezúvky v škole? dajte si urobiť kľúč 🤷🏻♀️
Alebo si kúp protišmykové ponožky a tie maj v taške na prezúvanie. Bývajú aj také mäkké balerínky.
Ja som tiež bol veľakrát v škole v ponožkách, alebo bosý keď som nemal prezuvky. Myslím, že toto pravidlo už platí len na veľmi málo školách.

@rachel36a u nás je idea prezúvania taká, že jednak aby sa nešpinili chodby topánkami na von a zároveň aby nemuseli byť žiaci v topánkach celý deň, lebo je to nezdravé a podporuje to vznik plesní atď. Preto návleky u nás nikto nikdy nespomenul a možno by mi ich ani nedovolili. Ale úprimne, ja som si na to už nejako zvykla, že som v škole v ponožkách, beriem to ako trest, že som si zabudla prezúvky, vyzujem sa a ďalej sa nad tým nejako nepozastavujem.
@dominika_2008 ocividne sa bad tým pozastavuje, lebo je to už druhé fórum od teba...