icon

Prezúvanie v školách - pravidlá

dominika_2008
20. jún 2025

Neviem prečo zmazali pôvodný príspevok, ale napísali, že môžem pokračovať v pôvodnej diskusii, neviem ako mám pokračovať a ani neviem prečo mi ju odstránili, tak ešte raz.
Dobrý deň, asi pred 2 mesiacmi som sem písala aká nepríjemnosť sa mi stala s prezúvkami na školskej súťaži. Následne na to vznikla diskusia, v ktorej sa spomenula aj vo všeobecnosti prezúvanie v školách. Našli sa aj také, kde to nie je povinné. Dnes som si na to spomenula, lebo sme to náhodne začali riešiť s kamarátkou.
Ale po poriadku. Dnes ráno som nestíhala a zabudla si zobrať prezúvky do školy, zostali v chodbe. Takže keď som prišla do školy, do šatne, tak som si vyzula tenisky a bola som v ponožkách, tak ako to u nás platí. Samozrejme, ponožky po celom dni neostali najčistejšie (foto). Poobede sme boli dohodnuté s kamarátkou, ktorá chodí na inú strednú školu, ale do istého ročníka, že sa pôjdeme spolu učiť. Sedeli sme vonku na deke. Bola som vyzutá a keď som zmenila polohu, tak si všimla moje špinavé ponožky a spýtala sa čo som robila. Povedala som jej všetko ako bolo. Bola som prekvapená, keď mi povedala, že oni sa v škole vôbec nemusia prezúvať a nevie si predstaviť, že keby sa museli a zabudla by si prezúvky, že by chodila po škole v ponožkách, že by radšej išla domov. To ma celkom prekvapilo, lebo som si myslela, že prezúvanie v školách je bežné, aspoň za zlého počasia. Preto som napísala tento príspevok, lebo ma zaujíma ako funguje prezúvanie na iných školách, čo sa robí, keď si žiak zabudne prezúvky a aký názor máte na tie pravidlá vy, ak ešte chodíte do školy, alebo vaše deti, ktoré sú školopovinné

Strana
z2
rachel36a
21. jún 2025
@dominika_2008

@rachel36a u nás je idea prezúvania taká, že jednak aby sa nešpinili chodby topánkami na von a zároveň aby nemuseli byť žiaci v topánkach celý deň, lebo je to nezdravé a podporuje to vznik plesní atď. Preto návleky u nás nikto nikdy nespomenul a možno by mi ich ani nedovolili. Ale úprimne, ja som si na to už nejako zvykla, že som v škole v ponožkách, beriem to ako trest, že som si zabudla prezúvky, vyzujem sa a ďalej sa nad tým nejako nepozastavujem.

@dominika_2008 ocividne sa bad tým pozastavuje, lebo je to už druhé fórum od teba...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
unicornlady
21. jún 2025

Ako rodiča by ma zaujímalo, kto vymyslel školu, kde nemajú šatne a skrinky?
A ako niekto spomenul, napr. zimné vetrovky si nosíte do triedy?

Na strednej sme síce mali malú šatňu a zmestili sa do nej asi traja ľudia, ale mali sme si kam dať prezúvky, aj vetrovky.

dominika_2008
autor
21. jún 2025
@rachel36a

@dominika_2008 ocividne sa bad tým pozastavuje, lebo je to už druhé fórum od teba...

@rachel36a mňa len zaujíma ako to funguje na iných školách, ale proste na našej škole to platí tak, a tak to budem aj dodržiavať

dominika_2008
autor
21. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba mám teším sa, ale prišlo mi to ako zaujímavá téma n a diskusiu

dominika_2008
autor
21. jún 2025
@unicornlady

Ako rodiča by ma zaujímalo, kto vymyslel školu, kde nemajú šatne a skrinky?
A ako niekto spomenul, napr. zimné vetrovky si nosíte do triedy?

Na strednej sme síce mali malú šatňu a zmestili sa do nej asi traja ľudia, ale mali sme si kam dať prezúvky, aj vetrovky.

@unicornlady skrinku máme, ale takú kde si nechávame veci len počas vyučovania, nie do druhého dňa

heleninamama
21. jún 2025

Som jediná, ktorej sa zdá, že tieto témy o prezúvaní píše nejaký úchylák a odbavuje sa na tom, lebo spotené nohy a špinavé ponožky sa mu zdajú zaujímavé a vzrušujúce? Nikto normálny by toto v dvoch diskusiách neriešil. Jednoducho, škola má pravidlá, tak ich rešpektujem alebo idem inde. Nikto ti ani nekáže chodiť na boso, tak si nos prezuvky a neukájaj sa tu nad špinavými ponožkami. Prípadne si prezuvky nechávaj v tej skrini v triede, prípadne v skrinke na pomôcky.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. jún 2025
@dominika_2008

A ešte taká otázka, ako by ste reagovali, ako rodičia, keby Vám príde dieťa zo školy v takých ponožkách ako som zverejnila tu na fotke?

@dominika_2008 skonstatovala by som ho, ze je to jeho chyba, ze zabudol a poslal by som ho tie ponozky vyprat skor ako ich hodi do pracky, pretoze taky humus v pracke nemusi pustit.

earlgrey
21. jún 2025

Ty nosíš v takej horúčave hrubé vysoké ponožky? 🫢

guudy
21. jún 2025

Zda sa, ze tu mame ponozkoveho fetisistu🙄

dominika_2008
autor
21. jún 2025
@earlgrey

Ty nosíš v takej horúčave hrubé vysoké ponožky? 🫢

@earlgrey bežne nosím takéto športové ponožky

sisaka
21. jún 2025
@dominika_2008

A ešte taká otázka, ako by ste reagovali, ako rodičia, keby Vám príde dieťa zo školy v takých ponožkách ako som zverejnila tu na fotke?

@dominika_2008 ako by som reagovala keby moje dieťa príde domov v takých ponožkách? Nezvyknem obzerať veci v pradlovom koši, ale keby sa dieťa “pochvalilo” že musel chodiť bosí v škole, lebo nie je schopný si zapamätať, že si má brat prezuvky z domu, tak by som mu prízvukovala, že nemá zabúdať. 🤷‍♀️ Čo tam ako nadebatuješ…

sisaka
21. jún 2025
@guudy

Zda sa, ze tu mame ponozkoveho fetisistu🙄

@guudy tiež sa mi zdá, neverim, že by teenager riešil takéto pi..ny. Alebo mám doma totálneho flegmoša, lebo môjho 17. ročného toto fakt nesere

vevesh
21. jún 2025
@dominika_2008

@sisaka my nemôžem používať ako prezúvky tenisky

@dominika_2008 navleky- tie sme mali v skolskej taske, ak sme zabudli prezuvky (a nesli sme domov)- niektori mali latkove, niektori klasika gumove/igelitove. Setri to cas a aj stres.....
Inac moje deti mali skoly a skolky, kde museli mat prezuvky a niekde nemuseli - ak si zabudli, nikto nechodil v ponozkach. Vyluceny zo skoly boli iba pri nedoneseni masiek cez koronu prezuvky bolo sum a fuk ci maju, ci nie - ale to je ina tema😀

basska_b
21. jún 2025

To je zvlastne, u nas ked si dakto zabudol prezuvky, no tak bol v topankach. Ak nezanechaval blatove stopy po celej chodbe, tak mu na to ani nikto nic nepovedal. Sem tam sa nejaky ucitel spytal: preco si v topankach? Zabudol som si prezuvky, prepacte, zajtra ich uz budem mat. Sami ucitelia chodili predsa v topankach.

A keby mi prislo dieta v takychto ponozkach? Nic by som na to nepovedala. Oprala alebo vyhodila. Uz tie casy, kedy sa štopkali ponožky a šalelo sa z každého flaku na tričku, vďaka bielidlám a dostupnosti lacneho textilu z číny, dávno minuli. Moju kamosku tlacili nove topanky, tak sla v ponozkach domov... holt niekedy sa stane.

lauricka
21. jún 2025

@dominika_2008 ste autistka? Posadnutá prezúvaním?

nikaeli
21. jún 2025
@dominika_2008

som ešte zabudla pridať foto, ako vyzerali ponožky po vyučovaní

@dominika_2008 som učiteľka a prezúvam sa každý deň rovnako ako moje kolegyne. Prečo si nenechávaš prezúvky v škole? dajte si urobiť kľúč 🤷🏻‍♀️

loliki
21. jún 2025

Alebo si kúp protišmykové ponožky a tie maj v taške na prezúvanie. Bývajú aj také mäkké balerínky.

damian_w
24. jún 2025

Ja som tiež bol veľakrát v škole v ponožkách, alebo bosý keď som nemal prezuvky. Myslím, že toto pravidlo už platí len na veľmi málo školách.

Strana
z2