icon

Príliš úspešná dcéra a závisť

9. sep 2023

Ahojte, mám dcéru stvrtacku. A spolužiačky jej začínajú robiť zle, ohovárajú ju....
Príčina? Úspech...to naozaj sa v dnešnom svete úspech neodpúšťa? Čo mám dcére poradiť? Ako to riešiť?
Dcéra je múdra, vychvalovana na každej hodine, vyhlásená za najlepšiu žiačku pred celou školou z 12tich tried teda celého prvého stupňa. Zároveň vyhráva beh, plávanie...najlepšia v športe z triedy, zároveň vyhráva recitacne súťaže. Navyše je pekná, stihla a obliekam ju nadpriemerne ( aj učiteľky jej veľa krát chvália veci pred ostatnými)
Keď majú Halloween alebo karneval zas má najlepšie kostýmu a predpokladám že im za to veľmi leží v žalúdku. Pritom je veľmi dobrá, milá, kamarátska, empatická, citlivá...nikdy sa nepovysuje skôr naopak neveri si a nevie sa brániť slovným útokom, ohováraniu, nemá v sebe kúsok agresivity aby aspoň hlas zvýšila na ne...
Ako to riešiť?

h2
10. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl Ale na ktorú otázku? Ak na túto: "No, mna by ale este viac zaujimalo, ze ako niekto vydedukuje, ze zeny, ktore pisu na MK, zavidia autorke.", tak na to odpovedať neviem, lebo ja som nič také nevydedukovala. 🤷🏻‍♀️

h2
10. sep 2023

@marianini17 Ani ja nechápem. Na ktorý svoj názor som zabudla? Kde? 🤔

aurora33
10. sep 2023

@fotoportret fakt je že na to oficiálne nemáš ani ty ani žena. To je fakt.

aurora33
10. sep 2023

Ináč som rada že sa tu našlo veľa rozumných žien a názorov. Ja by som ešte dodala, že závisť v komentároch vidí naozaj len to kto skutočne závidí. Ako napr portret a jemu podobne kreatúry.

januska12323
10. sep 2023

No ako som ďalej čítala dievča sa musí doma učiť aby mala dobré známky. To znamená, že nie je šikovná len snaživá a tú výnimočnosť podporujú pani učiteľky (neučí na 1. stupni len triedna? ). Takže by si si mala pokecať s ňou nech radšej buduje kolektív ako neustále vyzdvihovanie tvojej dcéry. Dcéra sa inak zrúti keď na druhom stupni prídu aj iní učitelia.

tiezjedna
10. sep 2023

@januska12323 ti neviem... naše decká teda nemali rovnakú triednu viac než prvé dva roky... A od druhej triedy mali viac než jednu učiteľku. Syn vo štvrej triede mal 4 vyučujúcich + triednu.

januska12323
10. sep 2023

@tiezjedna ja som už dávno von zo školy tak len tipujem. Ale jednoznačne by triedna mala vedieť čo sa v triede deje.

viestta
10. sep 2023

@tiezjedna ono to zavisi aj od skoly. Nas uz ako druhak mal na anglinu inu ucitelku, teraz je tretiak a ucia ich 3 rozne ucitelky vratane triednej. Su skoly, kde triedy maju cely prvy stupen jednu ucitelku, su take, kde sa triedna vymeni po prvom alebo druhom rocniku.

dadis
10. sep 2023

@autorka ja ti poviem za seba uprimne, ja byt spoluziackou tvojej dcery, tak tiez ju nemam tak ludsky rada - nemam rada ludi, co su prilis sutazivi, prilis dokonali, maju pocit, ze vo vsetkom musia byt lepsi ako druhi. Nie nejako planovane, ale tak celkovo sa radsej obklopujem ludmi, co su uvolneni, spokojni, robia veci, ktore ich bavia s nadsenim, na tie, co ich nebavia "seru" a neboja si to priznat, smrdia clovecinou, maju nejaku vynimocnu "chybku", ktoru na nich obdivujem. To hovorim za seba, ziaden z mojich dobrych spoluziakov, kamaratov, frajerov, blizkych kolegov neboli ako tvoja dcera, aj ked takych ludi som par stretla. Nejde z mojej strany o zavist, ale jednoducho takych ludi nemusim. Viem, ze dcera bude uspesna, niekam to dotiahne, ja jej to prajem, ale asi nikdy nebude mat vela priatelov okolo seba. Tak to v zivote chodi, tych vynimocnych je malo a zvacsa najdu spriaznene duse medzi sebe podobnymi a tych logicky vela nebude. Ostava jej len sa s tym zmierit alebo sa na svoju dokonalost vykaslat a popustit z toho, co jej neprinasa radost.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aurora33
10. sep 2023

@fotoportret Smutne su iné veci. Napríklad, že ľudia klamu, podvádzajú a ešte sa tým nielenže chvalia, ale aj sa pasujú do role, že idú kázať iným ako sa majú správať. To je smutné. Toto je moja posledná odpoved k tebe. Už ma tu neoznacuj.

dskjhfdlkdjhl
10. sep 2023

Autorka: prosim, ak uz na nieco reagujes, tak si to aspon precitaj😉

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aurora33
10. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl tu su očividne viacerí, ktorí nečítajú a píšu a označujú, aj keď im niekto viackrát doslova napíše aby to už nerobili. Hlavne, že sa tu oháňajú vysokým IQ 😅😅😅 a čítanie s porozumením nula bodov.

simca06022011
10. sep 2023

@tiezjedna nasa mala cely prvy stupen jednu ucitelku + jazykarku. Rovnaku. A cela skola tak... dalsie dve zs velke u nas to maju na 100% rovnako, mame tam kamosky..

lienka.7
10. sep 2023

@fotoportret prosím ta, uz naozaj ty zatichni 🤐
Neviem, čo si tu dokazujes. Ano, sú isté medzery v zákonoch, ktoré vychcanci ako ty využívajú a odôvodňujú si to tak, ze vlastne zákon neporušili. To síce nie, ale umyselne obišli nejaké pravidlá, aby dosiahli svoj želaný stav, ktorý by za normálnych podmienok jednoducho nesplnili. U mňa sú to bezcharakterni chudáci, vrav si co len chceš. 👎

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
10. sep 2023

@fotoportret súdiac podľa urovne tvojich príspevkov si ty naopak bol ta najpouzivanejsia guma, vsak? 🙈

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aurora33
10. sep 2023

@lienka.7 jezin to je magor 🤦‍♀️ jemu je lepšie nepísať ani neodpovedať. Normalne mám troska pocit či to nie je zoro.

viestta
10. sep 2023

Kolko jesitnosti, povysenosti a namyslenosti sa nam tu zrazu objavilo🙄

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
viestta
10. sep 2023

@fotoportret mne je to jedno co ste kde riesili Ja citam tu a vidim co pises, ked nahodou pises k teme ale aj to ked pises o sebe... To mi staci aby som si obraz spravila

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
lilope
10. sep 2023

@fotoportret @aurora33 ma prinútila nájsť diskusiu kde si sa mal pochváliť ako si vypiekol so systémom. Príspevky, ktoré po tebe zostali a ktoré si nevymazal nehovoria nič o odrbávaní. Je normálne, keď je žena po MD na úrade práce a muž na otcovskej dovolenke. Nie je to ničím zvláštne a nerozumiem tú vlnu hejtu. Nevidím na tom nič zlé a ani odrbávačské, zákon to umožňuje.
To čo si písal o maximálnej materskej tam nie je, ale ak si postupoval podľa rád Mihála, tak tiež nechápem čo by tam akože malo byť odrbávačské. Mihál radí verejne, takže to využíva naozaj veľké množstvo ľudí. K tej maximálnej materskej - tam to chce ozaj veľmi vysoký príjem viac ako 2400 €, aby to žena dosiahla.
80% pracujúcich u nás (aj mužov aj žien) zarába do 1000 € mesačne v čistom. To len tak na okraj pre tých, ktorí nemajú šajnu o platoch na Slovensku a žene, ktorej muž zarába podobnú sumu, dajú najavo aký je neschopný. Táto a iné štatistické údaje o našich mzdách, dôchodkoch a počte ľudí žijúcich pod hranicou chudoby ma hlboko negatívne zasiahli. Tušila som, že je to oveľa horšie ako je vykresľované MK vzorkou, ale nie až tak veľmi.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
lilope
10. sep 2023

@fotoportret veď už nič nevysvetľuj, čo si potreboval, si napísal. Iba ťa budú stále dehonestovať za to, že sa opakuješ a máš im dať pokoj. Rada do budúcna, ak tu chceš pravidelne prispievať, rady typu ako získať nejakú výhodu, najmä zo SP si buď nechaj pre seba alebo napíš autorovi súkromnú správu. Niektorí to tu totiž nevedia stráviť. Rovnako nepíš o sebe príliš súkromné veci ktoré by sa mohli otočiť proti tebe. Mne sa to stalo v jednej diskusii, žena ma chcela potupiť, ale v danej téme nevedela ako, tak si našla jednu moju starú diskusiu kde som opisovala ako som postupovala pri IVF a napísala mi niečo v tom zmysle, že som neplodná krava. Odvtedy sa snažím písať o mojom súkromí striedmo. Hold sme rôzni, ako sa to aj v tejto téme pekne ukázalo.

mircalla
10. sep 2023

@lilope Tusim ti trcia nohy z @fotoportret zadku.
Zrejme slabost pre trollov a provokaterov.

lilope
10. sep 2023

@mircalla??? Tuším si celkom mimo.

mircalla
10. sep 2023

@lilope Tak mu dost podlizavo pritakavas. Co sa teda divim, pretoze to je cisty troll, tiez mi propomina jedneho, co tu mal kedysi ucet.