Prispeli by ste na darček pre riaditeľku a učiteľku?
Do školy mi dieťa chodí tento rok prvýkrát a v decembri odchádza riaditeľka a učiteľka má tento rok jubileum. Mamičky sa im chcú po 15€ skladať na darček avšak pre mňa sú to úplne cudzie osoby, dostali na začiatku roka kávu a sladké, keď mal malý narodeniny každá dostala zákusok ale toto mi príde veľa. Sme však malá dedina kde sa ohovára jedna radosť a viem že keď neprispejem bude zle, mne je však proti srsti skladať sa niekomu cudziemu keď si ani ako rodina medzi sebou nedávame darčeky iba na jubilea.
@martul nemusíš to čítať keď nechceš , ja zisťujem či aj iné osoby majú na to taký názor ako ja ;)
A pomôže Ti nejako, že Ti tu niektoré povedia to, čo chceš počuť? Predpokladám, že učiteľka a ani riaditeľka o ničom netušia, takže tie do toho neťahaj. Skôr ako tu, napíš do tej triednej skupiny a spýtaj sa, čo vlastne idú za tie peniaze kúpiť...alebo teda rovno tam napíš, že neprispeješ. Rátaj ale s tým, že Ťa budú ohovárať a to je zrejme dôvod, pre ktorý to riešiš tu, lebo si si toho vedomá. S tým ale nič neurobíš. Sú to Tvoje peniaze a nikto Ti ich z peňaženky nebude ťahať. Skús ešte navrhnúť, aby ste sa skladali po menej...prípadne prispej sumou, akú uznáš za vhodnú.
@sardinka32 lenže ja sa do nej neviem dostať , neviem ani názov, manžel sa zase nevie prihlásiť na FB keďže ho nepoužíva :D
Tak cez edupage napíš správu.
Nič by som nedala...nie je to povinné .
Nechceš, nedáš. Nikto ťa predsa nenúti a ani exekútor to od teba nebude vymáhať. Ja by som dala... Keby som mala opačný názor, tak by mi bolo úplne jedno, kto si čo bude hovoriť... Takže ti to v tejto "ankete" vyjde 50:50. Mám však taký pocit, že so svojim rozhodnutím asi nie si celkom OK - vzhľadom k anonymne založenej téme.
Veď ok, ja to nepíšem v zlom. Ale je fakt, že neviem čo ti to pomôže.Baby píšu, že by dali aj nedali. Tak potom ti to ako pomôže, lebo ty dať nechceš.
ty si uz rozhodnuta ze nedas-takze tema je zbytocna len si chcela pocut ,ze ta pochopime .. si dospela rozhodla si sa tak si z atym stoj- ta ucitelka ci riaditelka bez tvojich penazi prezije .. neprosia sa ti ..
Nedala by som , už len z princípu, ved keď 20 deti po 15 eur ,to je dokopy 300 eur,to čo za to chcú dať ? Fakt mi to nepríde vhodné,veď by stačilo daku kyticu ak tak,čokoládu,kávu....
A ani nevieš na čo to je,len zaplať
Ja som tak na gympli nedávala, zbierali sa furt dakomu n narodky,na meniny, no ja som vždy odmietla,lebo z princípu, a aj tak to šli akoby aj v mojom mene,nechá a podpíšem na venovanie a ak keď som nechcela ,trvali na Tom. A aj triednemu dávali na konci školy na stužkovej dovolenku, ja som sa odmietla skladať ,že to je blbosť,aj mamin mi nechcel nbayo dať, a aj tak to triedny odmietol a polovica prepadla,lebo to bolo cez ck na rezerváciu a nešli tam.
Rob ako chces a kašli na to čo si myslia druhý
Ako ucitelke by mi bolo vrcholne neprijemne dostat taky drahy dar...
@mamula20 aj doktori sa starajú o nás,ajnondeti ,aj iné povolania, a tiež im nedávam darčeky a dakovania. Proste on má za svoju prácu zaplatené ako každý iný a hotovo. Nemám rada takéto úplatky,takéto všimne,lebo potom to niektorí dr využívajú,aj učiteľky,že si zásadnú n dieťa ak nedá,alebo pacienta neberú tak vážne lebo nedal vsimne.
15 eur sa mi zdá dosť a už vôbec nie si povinná prispievať. Ja by som prispela sumou maximálne do 5 eur, nemôžu ťa prinútiť, aby si zaplatila 15 eur. Daj koľko uznáš za vhodné, alebo aj vôbec.
Nie nedala by som mne tiež nikto na moje jubileum nedal nič ani môj zamestnávateľ.A to že ide do dôchodku tak nech ide uvoľní miesto inému.To kebyže sa mám skladať pre každého tak mi nič neostalo len preto ,že sa to patrí.
Tak som zistila že učiteľke idú dať kľúčenku za 7€ , riaditeľke nejakú plaketu za 40€ a upiecť tortu :D myslím že na toto by tých 5€ stačilo a ide o princíp že tri baby sa dohodli čo a ako a mňa postavia pred hotovú vec a plať....
Inak keď to tu čítam,tak mi to príde ako že všetci prispejú a tie tri mamičky sa na Tom obohatila,lebo však vybavovali.
Véd je jasne, ze nechceš prispieť, tak nedaj. Je to výsostne tvoje rozhodnutie, tak co riešiš. Ako byť za dobru a nedať nič, to asi nepôjde. Ale naozaj ak sa ti to prieči, tak určite ťa nemôže nútiť.
@adkalu keď ja sa bojím najviac aby neboli také kravy že budú huckať do deti nech sa nebavia s malým ....
Toľko aktivity a jubilantke dať kľúčenku, to ich ani väčšia blbosť napadnúť nemohla 😀
15 €? sak kvetiny sa zvykli davat, ci ? :D
@bilancia ja si nepamätám že by som ako decko niekedy nosila riaditeľke / učiteľke niečo na ich narodeniny ... Ale keď už tak sa mal dať kôš , kvet ale nie plaketa čo vyzerá ako náhrobná sviečka a kľúčenka ...
@0silvia0 malá keď šla zo škôlky do školy tak sme sa sami seba pýtali že či chcú učiteľke kúpiť dovolenku alebo čo a to nebolo ako tu že učiteľke a riaditeľke ale aj kuchárkam, učiteľke v každej triede, a no neviem ako sa volá tá funkcia kurník 🤔 aha hospodárke školy.
Ako učiteľka a riaditeľka ok ale hospodárke a každej učiteľke z druhých tried?
Inak my sme sa zbierali kolegyni na darček keď mala 60tku ale len tí ktorí sme spolu robili dlhšie že sa poznáme, a tiež kúpila kolegyňa darček 😀
Kľúčenka, plaketa, torta, atď...moje nervy! Za takéto nezmysly vyhadzovať peniaze? Za niečo, čo bude odložené naveky v skrini, vyhodené do koša ako zbytočnosť alebo posunuté dalej? Nikto v živote odo mňa nechcel skladať sa na dary pedagogickým pracovníkom pri životných jubileách a odchodoch. To bude zase nejaká skupinka premotivovaných mamičiek, ktoré sa len snažia dostať do povedomia pedagogického zboru...a samozrejme, byť vychválené minimálne polovicou dediny za ukážkový skutok. Toto celé divadielko by som osobne s radosťou odmietla hrať. A na kecy miestnych "trkotačiek" by som sa zvysoka vy*rala.
Na začiatku každého roka sú tu témy:
- aké je ZRPŠ vysoké a či ho treba platiť
- aké sú vysoké náklady na pomôcky, a že školstvo má byť zadarmo
- ako sa brutálne zvyšujú poplatky za družinu a obedy
.... a potom sa rodičia idú doslova predbiehať čo kúpia učiteľom 😅. Za pár rokov sa im budú skladať asi na letnú dovolenku 😅 a po novom možno už aj riaditeľom/kám 🤔.
Co spravia s tymi ostatnymi peniazmi? Mali sa opytat radsej deti, co dat pani ucitelke ako darcek. Isto by boli kreativnejsie. Ja som raz dostala od ziacky tielko - take klasicke biele so vzorovom vo vystrihu. Ze budem mat ako letne tricko 🙂. Myslim, ze to bol 100krat lepsi darcek ako klucenka a plaketa 😅. Mali ste dat detom nieco nakreslit, jedna akcna mamicka nech z toho spravi kolaz. K tomu kytica kvetov a hotovo...

@nikpa podľa mňa je to 15 spolu pre obidve.