Prispeli by ste na darček pre riaditeľku a učiteľku?
Do školy mi dieťa chodí tento rok prvýkrát a v decembri odchádza riaditeľka a učiteľka má tento rok jubileum. Mamičky sa im chcú po 15€ skladať na darček avšak pre mňa sú to úplne cudzie osoby, dostali na začiatku roka kávu a sladké, keď mal malý narodeniny každá dostala zákusok ale toto mi príde veľa. Sme však malá dedina kde sa ohovára jedna radosť a viem že keď neprispejem bude zle, mne je však proti srsti skladať sa niekomu cudziemu keď si ani ako rodina medzi sebou nedávame darčeky iba na jubilea.
@adkalu no nie nebude, treba učiť deti aj dávať nie len zobrať. Učiteľke stačí kytica za 50e nie 150e pre každú.
@123andy123 no malo by to byt, ty si však písala, ze vy učiteľkam v škôlke nedávate nič, ale oni na sviatok tvojim deťom áno. Nesudim, ak to mate takto nastavene..., ale ja nezdielam takýto názor.
@adkalu no dobre necháme našu škôlku tak, my to máme tu takto... sme spokojní všetci.
Treba myslieť aj na rodiny, pre ktoré je 15e veľa peňazí. A musia sa skladať aby zapadli do kolektívu, len pretože si to nejaká mamička zamyslela...
My si v rodine napríklad dávame len drobnosti napr. bonbonieru, tak 15e pre cudzieho veľa.
@adkalu aj u nás dávajú deťom cukríky ale to bolo kúpené z príspevkov čo sme sa skladali z nich s budú robiť aj mikulášske balíčky a iné ;) čiže u nás to nedávajú učiteľky z vlastného vrecka
Bud sama sebou,keď nechceš dať tak nedaj,čo ťa po ostatných.
Bol začiatok školského roka. Isla som asi do tretej triedy. Všetky deti niesli kvetinky, kyticky... krásne.. rodicia kupovali co najkrajšie, aby zapôsobili. Mne rodicia odtrhli rúže z našej zahrady, no nebola to krásna kyticka ako mali ostatné deti. Ja som sa za to tak hanbila, že som kvety vyhodila pred školou a povedala ze som ich zabudla doma.
Som rada ze žijem v krajine kde takéto teatre netreba.
To je super, mate stastie, nie všade to tak je a potom niektoré ucitelky kupujú zo svojich, alebo aj nekúpila a toto mi príde tiež nefer, lebo všetky deti chcú sladkosť na sviatok a hlavne na Mikuláša.
@doriiis nie, nechodí to takto na Slovensku, ja absolútne nemám záujem aby im učiteľka niečo kupovala .U nás väčšinou ona stále chce nejaké príspevky raz do balíčkov pre zdravotníkov potom do DSS ono ok akoze charita,ale vždy sa tam nájde fotograf a článoček v novinách s učiteľkou v hlavnej úlohe, proste si cez deti a tieto akcie robí promo vlastnej osoby.
Nie....nech sa skladá ten,čo chce pre nich dary...
🤣 to som ešte nepočula...
Robím na škole, kde je cca 1000 detí, to by sme tú našu riaditeľku mohli takto poslať rovno na plavbu okolo sveta 😅
Evidentne sú niektoré mamičky úžasne premotivované 😁
A ináč to ,že ide do dôchodku,veď dostane krásne odchodné...tak to by mohla ona kúpiť deťom niečo na rozlúčku 😁😊😊😊😊🤪
@shannarourk čo ti poviem a to som sa dnes dozvedela že každá bude mať "posedenie" zvlášť :D cize pre každú zvlášť tortu a kvety atd ..
@vreckovka2 ešte fotoknihu by som pochopila, fotky ako prierez jej ucitelovania, tablá detí, úspechy školy pod vedením riaditeľky, nejaké pekné kresby a vinše od detí, úspešných bývalých žiakov, ale že kľúčenka pomaly za 100e....
No, pozri, tvoje dieťa možno bude niesť následky ak nedáš, lebo aj doma sa spolužiak dozvie, že jeho mama nedala a pod. Inak je to somarina, ale kvôli dieťaťu by som tých 15,- oželela.
@nikolka1986 lenže dám teraz a keď si zase vymyslia nejakú hovadinu budem musieť zase dať a zas a zas . Z učiteľky sa stane riaditeľka, príde nová učiteľka atd a keby pri každej tejto príležitosti mám niečo platiť tak sa ani nenajem ....
Pokiaľ si zásadne proti tomu a nepáči sa ti to....tak sa toho drž... ušetriš si kopec nervov
Osobne si myslím, že toto zbieranie sa peňazí na väčší dar ako kvety či dezert je úplne už mimo. Určite je to aj učiteľkám nepríjemné. Teda keby som bola ja učiteľka neprajem si, aby sa mi rodičia zbierali na dar za 150 eur a už vôbec by som si nepriala, aby ma kvôli takýmto emancipovanym rodičom ktorý organizujú zbierku ohovarali zas ti, ktorí s tým nesúhlasia. Niektoré mamičky by si už mohli dať pohov, ani si neuvedomujú do akých nepríjemných pocitov privádzajú učiteľa pri preberaní darov. Myslím, že je to nevhodné .
Nie
Tiež by som neprispela. U nás každý mesiac družina 15eu. Tento mesiac vystúpenie pre deti 4+3 eu. K tomu sa majú vhodne obliecť na Mikuláša. Ďalej vianočné vystúpenie pre nás od detí - ako budú deti oblečené rozhodli učiteľky, takže zháňať a nakupovať. K tomu máme zvlášť dať 5 eu na Mikulášske balíčky a to dávame začiatkom roka peniaze. A v poslednej rade sa rozhodli, že kúpia učiteľkám vianočné darčeky. Sú to prváčikovia. .... Okrem toho si je alergik, stravu zabezpečujem.
@nanina7 15e davate na zaklade VZN obce, mesta. Z tohto poplatku moze a menusi skola vidiet noc, vsetko....opäť zavisí od zastupitelstva. Ak ich daju skole späť, vyuzivaju sa na energie, hygienu, čistiace, hracky pomocky...skd financne nema.so skolou nic spolocne. Ucitelka Vam odkaze, ako cca sa deti maju obliect? Nacvicia s Vasim dietatom program, pripravia kulisy....a Vasa predstava je, ze pojdu a kupia celej triede oblecenie? Mate dat 5e na balicek. Predstava? Ze ho kupi Vasmu dietatu triedna ucitelka? Pokial nesuhlasite s darcekom, na co mate samozrejme pravo, normalne vyjadrite svoj nesuhlas. Nesuhlasim, oznamim, nezaplatim....Ale myslim, ze ostatne nema velmi opodstatnenie...
Autorka- normalne vyjadri, ze s tym.nesuhlasis, a nebudes sa skladať. Ved mas rozum a slobodnu volu...nikto Ta nutit nemôže

@doriiis asi to tak bude🤷♀️