icon

Prispeli by ste na darček pre riaditeľku a učiteľku?

8. nov 2022

Do školy mi dieťa chodí tento rok prvýkrát a v decembri odchádza riaditeľka a učiteľka má tento rok jubileum. Mamičky sa im chcú po 15€ skladať na darček avšak pre mňa sú to úplne cudzie osoby, dostali na začiatku roka kávu a sladké, keď mal malý narodeniny každá dostala zákusok ale toto mi príde veľa. Sme však malá dedina kde sa ohovára jedna radosť a viem že keď neprispejem bude zle, mne je však proti srsti skladať sa niekomu cudziemu keď si ani ako rodina medzi sebou nedávame darčeky iba na jubilea.

Strana
z4
adkalu
10. nov 2022

@doriiis asi to tak bude🤷‍♀️

123andy123
10. nov 2022

@adkalu no nie nebude, treba učiť deti aj dávať nie len zobrať. Učiteľke stačí kytica za 50e nie 150e pre každú.

adkalu
10. nov 2022

@123andy123 no malo by to byt, ty si však písala, ze vy učiteľkam v škôlke nedávate nič, ale oni na sviatok tvojim deťom áno. Nesudim, ak to mate takto nastavene..., ale ja nezdielam takýto názor.

123andy123
10. nov 2022

@adkalu no dobre necháme našu škôlku tak, my to máme tu takto... sme spokojní všetci.
Treba myslieť aj na rodiny, pre ktoré je 15e veľa peňazí. A musia sa skladať aby zapadli do kolektívu, len pretože si to nejaká mamička zamyslela...
My si v rodine napríklad dávame len drobnosti napr. bonbonieru, tak 15e pre cudzieho veľa.

autor
10. nov 2022

@adkalu aj u nás dávajú deťom cukríky ale to bolo kúpené z príspevkov čo sme sa skladali z nich s budú robiť aj mikulášske balíčky a iné ;) čiže u nás to nedávajú učiteľky z vlastného vrecka

jamacka
10. nov 2022

Bud sama sebou,keď nechceš dať tak nedaj,čo ťa po ostatných.

123andy123
10. nov 2022

Bol začiatok školského roka. Isla som asi do tretej triedy. Všetky deti niesli kvetinky, kyticky... krásne.. rodicia kupovali co najkrajšie, aby zapôsobili. Mne rodicia odtrhli rúže z našej zahrady, no nebola to krásna kyticka ako mali ostatné deti. Ja som sa za to tak hanbila, že som kvety vyhodila pred školou a povedala ze som ich zabudla doma.
Som rada ze žijem v krajine kde takéto teatre netreba.

adkalu
10. nov 2022

To je super, mate stastie, nie všade to tak je a potom niektoré ucitelky kupujú zo svojich, alebo aj nekúpila a toto mi príde tiež nefer, lebo všetky deti chcú sladkosť na sviatok a hlavne na Mikuláša.

sidicek
10. nov 2022

@doriiis nie, nechodí to takto na Slovensku, ja absolútne nemám záujem aby im učiteľka niečo kupovala .U nás väčšinou ona stále chce nejaké príspevky raz do balíčkov pre zdravotníkov potom do DSS ono ok akoze charita,ale vždy sa tam nájde fotograf a článoček v novinách s učiteľkou v hlavnej úlohe, proste si cez deti a tieto akcie robí promo vlastnej osoby.

katka700
11. nov 2022

@sidicek bohužiaľ je veľa takých ľudí ktorým nejde o nič iné len sa "blysnut" za cudzie - čisté farizejstvo

sidicek
11. nov 2022

@katka700 ved ani nič nemôžeš povedať, lebo hneď sa to otočí proti tebe , ze nedoprajes, ale ja som alergická na zneužívanie detí na takéto veci.

irusa
14. nov 2022

Nie....nech sa skladá ten,čo chce pre nich dary...

shannarourk
14. nov 2022

🤣 to som ešte nepočula...
Robím na škole, kde je cca 1000 detí, to by sme tú našu riaditeľku mohli takto poslať rovno na plavbu okolo sveta 😅
Evidentne sú niektoré mamičky úžasne premotivované 😁

irusa
14. nov 2022

A ináč to ,že ide do dôchodku,veď dostane krásne odchodné...tak to by mohla ona kúpiť deťom niečo na rozlúčku 😁😊😊😊😊🤪

autor
14. nov 2022

@shannarourk čo ti poviem a to som sa dnes dozvedela že každá bude mať "posedenie" zvlášť :D cize pre každú zvlášť tortu a kvety atd ..

cacianka
14. nov 2022

@vreckovka2 ešte fotoknihu by som pochopila, fotky ako prierez jej ucitelovania, tablá detí, úspechy školy pod vedením riaditeľky, nejaké pekné kresby a vinše od detí, úspešných bývalých žiakov, ale že kľúčenka pomaly za 100e....

nikolka1986
14. nov 2022

No, pozri, tvoje dieťa možno bude niesť následky ak nedáš, lebo aj doma sa spolužiak dozvie, že jeho mama nedala a pod. Inak je to somarina, ale kvôli dieťaťu by som tých 15,- oželela.

autor
15. nov 2022

@nikolka1986 lenže dám teraz a keď si zase vymyslia nejakú hovadinu budem musieť zase dať a zas a zas . Z učiteľky sa stane riaditeľka, príde nová učiteľka atd a keby pri každej tejto príležitosti mám niečo platiť tak sa ani nenajem ....

irusa
15. nov 2022

Pokiaľ si zásadne proti tomu a nepáči sa ti to....tak sa toho drž... ušetriš si kopec nervov

apolka77
16. nov 2022

Osobne si myslím, že toto zbieranie sa peňazí na väčší dar ako kvety či dezert je úplne už mimo. Určite je to aj učiteľkám nepríjemné. Teda keby som bola ja učiteľka neprajem si, aby sa mi rodičia zbierali na dar za 150 eur a už vôbec by som si nepriala, aby ma kvôli takýmto emancipovanym rodičom ktorý organizujú zbierku ohovarali zas ti, ktorí s tým nesúhlasia. Niektoré mamičky by si už mohli dať pohov, ani si neuvedomujú do akých nepríjemných pocitov privádzajú učiteľa pri preberaní darov. Myslím, že je to nevhodné .

cacianka
17. nov 2022

Nie

nanina7
24. nov 2023

Tiež by som neprispela. U nás každý mesiac družina 15eu. Tento mesiac vystúpenie pre deti 4+3 eu. K tomu sa majú vhodne obliecť na Mikuláša. Ďalej vianočné vystúpenie pre nás od detí - ako budú deti oblečené rozhodli učiteľky, takže zháňať a nakupovať. K tomu máme zvlášť dať 5 eu na Mikulášske balíčky a to dávame začiatkom roka peniaze. A v poslednej rade sa rozhodli, že kúpia učiteľkám vianočné darčeky. Sú to prváčikovia. .... Okrem toho si je alergik, stravu zabezpečujem.

palicka
26. nov 2023

@nanina7 15e davate na zaklade VZN obce, mesta. Z tohto poplatku moze a menusi skola vidiet noc, vsetko....opäť zavisí od zastupitelstva. Ak ich daju skole späť, vyuzivaju sa na energie, hygienu, čistiace, hracky pomocky...skd financne nema.so skolou nic spolocne. Ucitelka Vam odkaze, ako cca sa deti maju obliect? Nacvicia s Vasim dietatom program, pripravia kulisy....a Vasa predstava je, ze pojdu a kupia celej triede oblecenie? Mate dat 5e na balicek. Predstava? Ze ho kupi Vasmu dietatu triedna ucitelka? Pokial nesuhlasite s darcekom, na co mate samozrejme pravo, normalne vyjadrite svoj nesuhlas. Nesuhlasim, oznamim, nezaplatim....Ale myslim, ze ostatne nema velmi opodstatnenie...

palicka
26. nov 2023

Autorka- normalne vyjadri, ze s tym.nesuhlasis, a nebudes sa skladať. Ved mas rozum a slobodnu volu...nikto Ta nutit nemôže

Strana
z4