Problémy s triednou učiteľkou

29. nov 2020

Dobry den. Moja dcéra chodi do tretieho rocnika na zakladnej. Za dobre spravanie dostavaju cervene body a za zle cierne. Moja dcera problemy nemava, uci sa a poslucha. No stazovala sa mi ze dostala cierny bod, lebo zjedla keksík na prvej prestávke. Vobec som tomu nerozumela. Potom mi vysvetlila, ze im triedna dovoli jest sladke az na 3. prestavke. Na dalsi tyzden dostala opat cerveny bod, lebo si zakupila z automatu cokoladove mlieko, ktore im dovolila pit az v druzine, poobede. Vtedy som nerozumela naco tam ten automat je ak ho nemozu pouzivat kedy chcu. Chapem ze sa zaujima o zdravie deti..no neviem ci to mam riesit alebo nie. Co si o tom myslite?

autor
29. nov 2020

Prepacte chyba..opat **cierny bod

poopsie
29. nov 2020

Myslím si o tom, že byť tebou namiesto písania na modrý koník, by už dávno bolelo pani učiteľku ucho z telefónu..

mmoonna
29. nov 2020

To mi už príde trochu cez, aby sa učiteľka starala ešte aj do toho, kedy má čo dieťa jesť. Nechce náhodou hovoriť aj do toho, čo im máte dať na desiatu?

kittykat22
29. nov 2020

Ja by som ucitelke zavolala. Mozno sladke koriguje preto, pretoze niektore deti ked jedia sladke na ranajky + skole, tak potom su besne, a neda sa s nimi moc pracovat. Niektore kamaratky maju deti, ktore po cukriku idu rozbit detsku izbu. Alebo moze byt dovod, ze je vela obeznych deti v triede/skole, tak sa snazia riesit, aby nejedli take mnozstvo cukru. Ved jej zavolaj a spytaj sa jej, co sa deje. Trosku sa ukludni, a v pohode sa s nou dohodni. Dcera bude na ZS chodit este dlho, a hadat sa s triednou ucitelkou nie je dobry napad.

misulkar
29. nov 2020

Jednoducho - komunikácia s učiteľkou bude lepšia ako vypisovanie názorov na MK.
Či je problém zavolať jej alebo sa s ňou stretnúť a ujasniť si celú situáciu?

angelsue712
29. nov 2020

Som učiteľka prvého stupňa momentálne na MD, ale nikdy som neriešila, kedy dieťa zje desiatu a čo mu rodič ako desiatu zabalil. Je to predsa jeho zodpovednosť. Je pravda, že taký prváčik nevie, že má zjesť desiatu a kedy si ju dať, aby nebol hladný, kým pôjde na obed. Prvákov som v tomto usmernila, že je desiatova prestávka, nech sa najedia. Tretiak si už uvedomuje čas, vie kedy bude obed a vie si rozvrhnúť, kedy bude jesť. Ale hodnotiť toto bodmi za správanie? To so správaním nemá nič spoločné ako a kedy sa dieťa stravuje. Určite zavolajte triednej a opýtajte sa na to, lebo to je divné...

adrestia
29. nov 2020

Toto je čistá šiakna! Odkázala by som pani učiteľke, aby buzerovala svoje deti a nie cudzie.

tehulka2011
29. nov 2020

Ja by som dcere povedala nech sa vykasle na ucitelkine cierne body

cookie29
29. nov 2020

A čo na to povedala učiteľka? Predpokladám že niečo nevhodne keď píšeš o problémoch.

nelca84
29. nov 2020

A ty si v pohode s tym, ze tvoja dcera je uz o 9-tej rano sladkosti? Ucitelka ma mozno len snahu usmernit deti skrz toho, lebo povedzme si uprimne, niektore deti maju z domu dost nezdrave navyky.

kittykat22
29. nov 2020

@angelsue712 u nas je bodovana aktivita na hodine, priprava do skoly, veci na ucenie, spravanie sa v skole a voci spoluziakom tiez samostatnym systemom. Bezia 2 hodotenia sucasne. Znamky + body. Prvaci maju hviezdicky - za 10 hviezdiciek zlatu hviezdu. Dokonca ked dieta zlosti alebo nieco zabudne, tak pani ucitelka zoberie hviezdicku. Za hrube porusenie pravidla (napriklad bitie spoluziada, sikana, kricanie po pani ucitelke - pride o zlatu. System je (podla mna) velmi prisny. Kazdy rocnik ma iny princip - ale je to vzdy hodnotene. Myslim si ze je to dobre, pretoze skola ma nielen vyborne vysledky ziakov, ale deti su velmi ukaznene v spravani a slusne. Svojim sposobom je to oddych pre rodicov, pretoze dieta sa samostatne pripravuje, snazi sa byt dobre, pomahat, hlasit sa a zapajat sa do aktivit. Skola vlastne koriguje aj spravanie deti - ktore, co si budeme klamat je v poslednom case niekedy velmi tazko zvladadatelne a pani ucitelky su brane ako podradne pracovnice, ktore budu skakat ako rodicia tlieskaju. A deti si z nich casto robia dobry den. Na nasej skole - to nehrozi.

antoniatonka
29. nov 2020

aj keby jej davala chlieb so "šmalcom", ci slaninu, klobasu, bonbonieru, kilo hrozna ci cokolvek ine, nepyta sa na nikoho nazor, co davat a desiatu, kazda si davajte co chcete, a nerieste cudzie zvyky a navyky.. otazka stala, co je ucitelke do toho, cim sa krmi dieta na prestavke, a v akom poradi!

nyusika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkolulu
29. nov 2020

U nás nesmú deti vôbec sladké a na pitie iba vodu, keď náhodou donesie dieťa niečo, učiteľka upozorni rodiča cez správu, alebo osobne. Tiež som sa najskôr čudovala, ale ôk, má pravdu, veľa detí je po sladkom naspeedovanych. Ale aby dávala čierne body, to je divne. A aj hodiny kedy môžu sú divne, ved bud nie, alebo áno.

mtsl
29. nov 2020

Najprv sa informuj u učiteľky či nemajú náhodou nejakú aktivitu alebo projekt o zdravom stravovaní (nech ti to bodovanie stravy vysvetlí). Ak nie, vysvetli jej, že je to tvoje dieťa a bude jesť podľa tvojich pokynov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
29. nov 2020

U. Naš sladké do školy nesmie a niečo ako automat na osadené mlieko nemajú, na pitie len vodu... Keď donesie dieťa sladké tak jednoducho to zjesť nemôže, na začiatku roka ff ostávame papier o tom tak nikto z rodičov nemôže povedať ze o tom nevedel....

nyusika
29. nov 2020

Podľa mňa bol problém v niečom inom.

alami
29. nov 2020

Tiež sa mi to nepáči, ale musím povedať, že kolegyne z prvého stupňa NERAZ povedia, ako im rodič zavolá a vynadá, že nedozreli, že ich dieťa nezjedlo desiatu, alebo si nevyzlieklo sveter, vyzlieklo sveter, malo šál, nemalo šál, bolo na wc, nebolo na wc.... teda - ak by nechala zjesť sladkosť ako prvú, tak môžeme očakávať aj rodičov, čo to skritizujú a aj matky na MK, čo budú takú matku ešte hecovať- mala si jej povedať, čo jej nevoláš, no to je drzosť, čo tam robí, berie plat za nič!
Toľko pohľad z druhej strany.
Osobne by som učiteľke zavolala a dala na vedomie, slušne, tvoj postoj, lebo nemôže vedieť aký je, pokiaľ jej to nepovieš.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majkabr
29. nov 2020

Akože snažim sa davať svojmu dieťaťu zdravú desiatu , ale dostane aj sladkosť 2 krat za týždeň, Ale toto je buzerácia čo do toho učiteľku ako sa dieťa stravuje, Keby nemalo desiatu a je hladne nepoviem, že napíše rodičom . Ale do tohoto ju fakt nič, Je veľa rodičov , čo flákajú desiaty deťom ale koniec koncov je to ich problém , Bolo by mi to ľuto ako učiteľke ale nestarala by som sa vôbec do toho,

nelca84
29. nov 2020

Dievcata, to naozaj? Pride mi, ze z trucu ste ochotne natriet dietatu s prepacenim aj h...o na chlieb, lebo predsa je to moje dieta nikto mi nebude hovorit co mu mam dat jest 🤦‍♀️ Dakujem bohu, ze nie som ucitelka lebo by som si uz pravdepodobne odpykavala nejaky trest...

francuzkano
29. nov 2020

jejdamenku, netrena spustit tretiu svetovu. skola nas uci vselicomu, okrem ineho aj ako vychadzat s ludmi, s detmi ci s ucitelmi. kazdy ma ine moresy, nalady, poziadavky. vysvetlila by som dcerke, ze nic sa nedeje, pani ucitelka to robi pre jej dobro, ona nech nie je smutna, ale uz vie teda, ze keksik a sladke mlieko rano nie. a hotovo. je to banalita, najdolezitejsie je, ze maju dpolu dobry vztah ako ucitelka-ziacka. ze ju dobre nauci a skola ju bavi a toto je jedna z veci, ktoru sa clovek v zivote tak ci tak musi nucit, ze urcite bitky sa nebojuju. pokial to nie je nic vaznejsie, tak len vysvetli dcerke a nechj to tak. aspon takto by som to ja riesila.

luuubik
29. nov 2020

@nelca84 ako nehnevaj sa, ale co rodic da na desiatu a kedy to dieta zje je absolutne mimo toho, co by mal ucitel riesit. To kde sme? Vsak v ramci nejakych vyucovacich pripadne triednickych hodin samozrejme moze ucitelka upozornit deti vseobecne na pravidla zdraveho stravovania a tam to aj konci. Davat za to dietatu cierne body? Na hlavu. Urcite predsa nikto nedava detom cokolvek na desiatu z trucu, kazdy da co moze, co ma doma k dispozicii, ako je zvyknuty, ake ma pravidla - mozno pre autorkinu dcerku je to jedina sladkost pocas dna a ine deti, ktore jedia v skole podla "poziadaviek" ucitelky sa sladkym laduju cele poobedie. Veru, keby mojmu toto
ucitelka vyvedie, mala by so mnou ale ze nie maly problem.

antoniatonka
29. nov 2020

z trucu davat na desiatu, konspiracne teorie
uz sa laskavo uvedomte, ze co rodina to iny zvyk a nik sa ani vam do hrncov nepozera, ci ucitelka pri distancnom vyucovani online bude kontrolovat celu rodinu, co vari a co ma v chladnicke, nie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
29. nov 2020

@elizabet173 v tom mas pravdu, dolezite by to malo byt hlavne pre matku, ta by mala dceru usmernit, ked jej dava sladkosti, takze v prvom rade zlyhala ona... mne je to v podstate jedno, ja sa len na to pozeram z pohladu dietata, nie urazenej matky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz