icon

Problémy s triednou učiteľkou

29. nov 2020

Dobry den. Moja dcéra chodi do tretieho rocnika na zakladnej. Za dobre spravanie dostavaju cervene body a za zle cierne. Moja dcera problemy nemava, uci sa a poslucha. No stazovala sa mi ze dostala cierny bod, lebo zjedla keksík na prvej prestávke. Vobec som tomu nerozumela. Potom mi vysvetlila, ze im triedna dovoli jest sladke az na 3. prestavke. Na dalsi tyzden dostala opat cerveny bod, lebo si zakupila z automatu cokoladove mlieko, ktore im dovolila pit az v druzine, poobede. Vtedy som nerozumela naco tam ten automat je ak ho nemozu pouzivat kedy chcu. Chapem ze sa zaujima o zdravie deti..no neviem ci to mam riesit alebo nie. Co si o tom myslite?

ivett1
29. nov 2020

sama píšeš, že body dostávajú za správanie ...dcéra zrejme porušila nejaké pravidlá ...zisti si aké...možno ani nejde o to, že zjedla keksík (sladké), ale o to, že ...len tipujem...na jedlo majú predsa prestávku po tretej hodine - desiatovú alebo veľkú prestávku, vtedy by mali deti jesť
a čo sa týka zakúpenia čokoládového mlieka, tomu príliš nerozumiem...kúpila si ho a hneď vypila a pritom ho má piť až v družine ? alebo že si ho vôbec kúpila a mala si ho kúpiť a vypiť až po obede? ...toto by ma ako matku veľmi zaujímalo ...
aké pravidlá vlastne porušila, že dostala čierny bod ...čiže, odpovie ti len učiteľka ... tu to zbytočne budeme riešiť😉
PS: ak majú v triede nejaké pravidlá, ktoré predtým nemali a možno kvôli Covidu ich doplnili, tak platia pre všetkých😉 len treba o nich vedieť...

lauriema
29. nov 2020

Ahoj,vies co podla mna je super ze Pani ucitelku zaujima ci tvoja dcera papa...aspin vidno ze jej zalezi na detoch.Co by som ale riesila tie cierbe body povedala by som jej ze nabuduce staci upozornit nemusi dieta hned demotivovat ciernym bodom

nelca84
29. nov 2020

@elizabet173 autorka predsa vyssie napisala, ze sladkosti maju deti dovolene az poobede a je zrejme, ze o tom vedia deti aj rodicia

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nelca84
29. nov 2020

@elizabet173 ja nie som ucitelka, ale od zaciatku som to chapala tak, ze ak sa udeluju dobre a zle body, tak maju pravidla. Ci su zle alebo dobre, to ja neviem posudit, ale mali by platit pre vsetkych rovnako, tak to vnimam ja.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
franzovamater
30. nov 2020

treba sa V KLUDE na to opytat ucitelky, lebo vysvetlenie moze byt ovela nevinnejsie nez sa na prvy pohlad zda...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
30. nov 2020

S triednou som sa rozpravala. Stalo sa presne to co mi povedala dcera. Maju dovolene jest sladke az na tretej prestavke a dcera zjedla keksik uz na druhej. Preto ten cierny bod tak isto ako za mlieko. Pokusala som sa ju presvedcit nech deti neboduje za stravu a ze my rodicia zodpovedame za to co nase deti jedia, my im balime predsa desiatu. Bol to pokojny rozhovor no triedna nepovolila a trva na svojom bodovani. 5 ciernych bodov je poznamka za porusovanie “triednych pravidiel”. Tak nam asi nic ine neostava len posluchnut aj taketo primitivne pravidla.

antoniatonka
30. nov 2020

ani srnky netušia, kto ich schvalil a kto bol s nimi oboznameny, ked rodič sa to dozvie v polovici skolskeho roka 🙂
https://dobraskola.sk/ako-sa-triedny-ucitel-sta...

adrestia
1. dec 2020

Ja by som to na Tvojom mieste išla riešiť s riaditeľom/riaditeľkou školy. Učiteľka nemá právo zavádzať nejaké "triedne pravidlá", ktoré nemajú oporu v školskom poriadku. Kam to všetko smeruje? Dnes dáva čierne body za desiatu, zajtra môže od žiakov vyžadovať, aby nejedli mäso a o týždeň im prikáže, aby sa jej klaňali.

jankapepe
1. dec 2020

A učiteľka ti na to povedala čo? Rozprávala si sa s ňou???

jankapepe
1. dec 2020

Hmmm tak aj učiteľka potvrdila to čo dcéra hovorí.... jednoznačne by som ju zoči voči zotrela. Nemá čo diktovať kedy si dieťa zje keks. Ak to neje počas hodiny a ak jej vadí automat má ho vyhodiť von oknom a nie bodovať za automat deti!
Počet kalórií a zloženie desiaty náhodou neboduje???
Áno deti majú jesť zdravo! Ale zdravá strava nie je o tom či zjes keks o 10 tej alebo 10:45
🤔

dskjhfdlkdjhl
1. dec 2020

Neviem, mne toto pripomina casy, ked som chodila do skolky a nutili ma pit mlieko, lebo vsetci ho pit musia. Nutili, nutili, az som sa pozvracala. Ale to bolo v roku 1974, cakala by som posun😉 Kaslat na nejaky cierny bod, to je uz len taky detail, ale taketo praktiky do skoly nepatria a pisem to aj ako rodic, aj ako ucitel.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evabb35
1. dec 2020

@angelsue712 Teraz ale školy nefungujú v bežnom režime. Napríklad nemôžu cez prestávky ísť si niečo kúpiť do bufetu. Nemôžu chodiť na chodbu. Prestávky sú skrátené niekde. Je to celé iné. V školách je veľa opatrení, aby sa deti vo veľkom počte nestretávali. Takže tam možno dostala bod za to, že si išla kúpiť to mlieko do automatu v čase, keď jej trieda nemala chodiť k automatu. To preto, aby sa tam pri automate nestretlo veľa detí naraz. Takže tam možno majú vyčlenené časy na nákup v automate jednotlivé triedy. Chodiť do školy je pre deti dosť náročné v tomto čase aj pre takéto rôzne obmedzenia o ktorých mnohí rodičia ani nevedia. Rodičia riešia len to, či poslať dieťa do školy a či ho otestovať. Ale to, ako tie deti v tomto období a v akom prísnom režime tam veľa hodín musia fungovať mnoho rodičov nemá ani poňatia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evabb35
1. dec 2020

@elizabet173 Ono to strašne záleží aj od veľkosti školy. Čím škola väčšia,tým anonymnejšia a teda aj prísnejšie tresty, prísnejšie opatrenia. Vo veľkých školách sú niekedy učitelia aj dopletení, hlavne v tomto náročnom období, kedy musia dodržiavať rôzne opatrenia, tam sa môže ľahko stať,že niečo je pritiahnuté za vlasy. Asi by som to v takomto náročnom období učiteľke aj tolerovala.

antoniatonka
1. dec 2020

prave v tomto narocnom obdobi by mala mat ucitelka ako dospela zena rozum a netrestat 9 rocne dieta za to, kedy a co zjedlo, od vlastneho rodica, prepanakrala!! ci učitelka ma jedina patent na rozum a rodičia su nesvojpravni...
a teda co sa tyka automatov, kazda skola ma predsa na chodbach dozor, ucitelsky zbor sa strieda, tak maju usmernit ziaka, a neverim, ze si chodi kazdy kupovat halabala, ale asi to bolo o tom ze kupene mliečko mala vypila na inej prestavke, ci čase, ako si pani ucitelka predstavovala..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evabb35
2. dec 2020

@elizabet173 Ale však teraz nosia deti v škole rúška, nie? Deti si rúška dávajú dole pri jedení cez prestávku. Ak musí učiteľ ustriehnuť, aby si dieťa rúško nezapatrošilo, aby mu nespadlo na zem, aby si ho nevymenil so spolužiakom a znovu ho nasadil, nasadil si ho správne a prípadne si nasadil nejaké rezervné rúško, lebo to pôvodné si umazal od jedla či pitia, tak jedenie a pitie majú povolené zrejme aj z týchto dôvodov len počas niektorých prestávok. Aj jedenie sladkostí je len jedenie, ktoré si vyžaduje zložiť rúško. Je to pre všetkých náročné toto obdobie. To nie ako doma, kde deti nemusia rúško nosiť a veselo po troške jedia a popíjajú nápoje...

evabb35
2. dec 2020

@elizabet173 A veru v tejto dobe aj to používanie WC v školách je organizované, aby sa deti nezhromaždili v rovnakých priestoroch vo väčšom počte. Sú tam veľké čakacie doby na WC , dokonca na niektorých školách môžu žiaci používať WC aj mimo prestávky, ak nestihli sa dostať do poradia počas prestávky - info mám podľa toho čo mám odkomunikované s vlastným dieťaťom, možno na každej škole je to inak. Každá škola má k dispozícii iné priestory a iný počet WC na dieťa...

evabb35
2. dec 2020

jasné, že drvivá väčšina žiakov doma neraňajkuje. Ale zase v škole sa deti potrebujú aj niečo naučiť a učiteľky nemôžu stále riešiť len jedenie, pitie a rúška, lebo to by nestihli nič z učiva prebrať.

antoniatonka
2. dec 2020

ja to vidim tak.... dieta bonzla spolužiačka, ktorej matkaa nedovoli ziaden keksik ani doma, nieto este do skoly, proste detska zavist a premotivovana učitelka..
skolsky poriadok je smerodatny... bodka

eryykah
2. dec 2020

sladkosti do školy? ešte nie je zakázané?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
eryykah
2. dec 2020

@elizabet173 mali by byt zakazane, tak ako aj obedy s nutricne ziadnou hodnotou. Niekde treba zacat a pokial rodicia nebudu tlacit na kvalitu stravovania nic sa nezmeni..