Problémy súčasného školského systému
Dobrý deň, neviem či mi niekto schváli tento príspevok ale čím dalej tým viac ma toto školstvo rozčuluje. Dbá sa na to , čo nie je podstatné, edupage nonstop sa tam niečo píše..kedysi nebolo žiadne edupage keď už ozaj žiak neposlúchal tak si zavolali rodiča učitelia, teraz píšu každú nepodstatnú vec, každé malé vybočenie žiaka z ich teda podľa ich vytvorenej predstavy ako žiak má byť len ticho a nič sa nepýtať už najradšej, taktiež som prekvapená z toho , že existuje kniha na vytvarnú vychovu, hudobnú výchovu na základnej všeobecnej škole, veď toto za mojich čias nebývalo...stále nejaké papierky nosia , načo majú zošity?Potom, že školy nemajú kancelársky papier ale načo?Keď majú zošity, učiteľ má predsa diktovať a žiak písať,ale nie oni im to pripravia na kancelárske papiere a majú to vypracovávať-potom že nie je papier a takto by som mohla pokračovať, aj u dobre učiaceho žiaka hľadajú stále len nejaké chyby...milí učitelia áno aj rodičia boli íní v mnulosti ale aj učitelia boli iní , áno boli prísni, buĎte prísni ale spravodlivo prísni a tam kde treba a neotravujte rodiča za každu malu banalitu a nevypisujte to rovno do edupage, co ma zarazilo bolo ze ucitelka slovenciny nam napisala nech si prinesu mobil vraj budu robit s nejakym kahoot ?neviem ani ako sa to pise, tak na jednej strane sa hovori ze deti su vela na mobiloch a na druhej strane im na slovencine prikazu doniest mobil, nehovorim o tom ze niektory ten mobil ani nemusia mat.
@dskjhfdlkdjhl ale tu nejde o cinkani edupage asi om sa zle vyjadrila ale ze pisu tam hocico ziak nedával pozor...kedysi by to nikto nikde nenapísal, alebo ziak sa vyjadruje ku vsetkému...dokelu tak asi je taký proste kazdú malickost, ved rodič zas nemusí vediet kazdy krok v škole..ja neivem teda mozno su taki rodičia ale ja som neni taká "fuhrerovská"..co kedysi by rodicov s tymto ani nemali ako zatazovat tak teraz pisu kazdu nepodsatnu vec do edupagu, zbierka taka onaka ved ok ale este to maju aj vycapene na skole ved tych info je ozaj už moc stále niečo ...este raz opakujem ved kedysi som dosla domov a povedala rodicom je zbierka papiera..ok mame nemáme..teraz?vštko aby rodič riesil ved ako sa deti naučia aj podávat informácie ked rodič to vie skôr ako dieta pride zo skoly
@angelinja Mozno by bolo vhodne dieta usmernit, ze nema vyrusovat, moje deti boli doma takto usmernene a ziadne problemy, ktore Ty opisujes som nezazila a to mam jedno dieta uz davno dospele, mladsia je na gymnaziu.
Kedysi sa pisali do ZK poznamky za vyrusovanie, takze vzdy sa na nevhodne spravanie upozornovalo a nevidim jediny dovod, preco s tym prestat.
@dskjhfdlkdjhl 1 ročník ale nie 5ty ročník
Daju sa vygooglit aj pre vyssie rocniky, my sme mali v 80-tych rokoch.
@dskjhfdlkdjhl ale tu nejde o cinkani edupage asi om sa zle vyjadrila ale ze pisu tam hocico ziak nedával pozor...kedysi by to nikto nikde nenapísal, alebo ziak sa vyjadruje ku vsetkému...dokelu tak asi je taký proste kazdú malickost, ved rodič zas nemusí vediet kazdy krok v škole..ja neivem teda mozno su taki rodičia ale ja som neni taká "fuhrerovská"..co kedysi by rodicov s tymto ani nemali ako zatazovat tak teraz pisu kazdu nepodsatnu vec do edupagu, zbierka taka onaka ved ok ale este to maju aj vycapene na skole ved tych info je ozaj už moc stále niečo ...este raz opakujem ved kedysi som dosla domov a povedala rodicom je zbierka papiera..ok mame nemáme..teraz?vštko aby rodič riesil ved ako sa deti naučia aj podávat informácie ked rodič to vie skôr ako dieta pride zo skoly
@angelinja a to mas velky problem sa tvarit, ze o nicom nevies a budes cakat kym ta dieta poinformuje?
@angelinja To, ze je edupage, za mna super. Aj to, ze pouzivaju moderne technologie, prekaza mi skor, ze castokrat mozu telefony pocas suplovanej hodiny. Alebo tam pozeraju film. Za mna stale nie je dobre nastaveny celkovo vzdelavaci system, uvidime, co prinesie reforma, aj ked mojich deti sa uz tykat nebude.
@marianarem presne o to ide, zabiť v deťoch kreativitu tým, že ich zaškatuľkujeme do systému 🙂. Veľmi pekný štýl výučby je Waldorfská pedagogika, pripadne montessori. Rozvíjať v dieťati najväčší potenciál, emočnú inteligenciu a aj intelektuálnu rovinu (waldorfská rozvíja aj tímového ducha), to však neznamená, že keď dieťa baví matematika, tak sa nebude učiť slovenčinu, len je zo založené na inom koncepte, kopec firiem tak uvoľnene pracuje už aj na Slovensku. Môj syn chodil do montessori škôlky. Na kocke z koráliek pochopil v 4rokoch počítanie zlomkov, nik ho do toho nenútil. 3/4 dospelých by dnes nevedeli vyrátať ani jednoduchý zlomok, lebo reálne nepochopili princíp (netvrdím, že je to potrebné do života je to len príklad). A tak je to so všetkým od finančnej gramotnosti až po to, kde dáme aké i/y 🙂.
@denkabemommy ja som sa na kockach zlomky ucila v 1985.
a ze deti vyuzivaju technologie v skole? A?
ved tu ma kopu mamiciek 25-30r ktore sa nevedia online obj.k lekarovi🙈
dnes su technologie PREpotrebne pre bezny zivot.
@angelinja normálne bežne pred EduPage som do papierovej žiackej knižky písala, že žiak vyrusoval a veľa rozprával, ak to presiahlo nejakú hranicu, rovnako ako teraz do EduPage.
Ako mama 9tacky, poviem uplne do oci bijucu vec : deti zo zakladnej skoly ak nemaju fakt rodicov od zaciatku, ktori piluju vsetko = nevedia v porovnani napr. s detmi spred25-30rokmi dost vela veci.. a to nechcem sa nikoho dotknut, tak nepoviem nic. A TO MAJU VSETKO. Maju 500 pracovnych zositov, knihy farebne na kazdy predmet niekolko, od prveho rocnika = a podla mna ich vedomosti, schopnosti nie su zodpovedajuce tomuto vsetkemu. Rovnako ako pises tlacenie papierov.. napr. u nas dejepis, deti vyfasuju cele ucivo - tj celu cast heslovito na A4ke, maju sa to naucit a vybavene. Nemusia citat ucebnicu, nic robit, nic si nastudoavt v podsate nic ine nevedia ako tych par riadkov.. na hodina sa idu prejst, alebo pozeraju film a neviem co... A tu vznika dalsi problem = nevedia si robit poznamky. Nestihaju pisat, moja dcera si poznamky robi iba posledne dva roky aj to lebo som jej povedala a proste si na to zvykla, inak zosity = par stran. Ja si neviem predstavit ako sa bude tvarit niekde na strdnej, kde proste pisat budu... Za mna tie papiere a vsetko = je to v podsate ulahcenie pre vyucujuceho = da detom, max to prebehnu = naucia/nenaucia sa = uz je to ich problem, uloha splnena.
Co sa tyka edupage, to si treba vydiskutovat v skole, mali sme taketo pripady poznamok atd, rodicia si to prebrali aj s triednou aj v vyucujucim ak bolo treba. Lebo poznamky tohto typu su o nicom = to n ech si vyriesi vyucujuci. Rodic ma prist do skoly a povedat, nech je dieta ticho, alebo mam prist a povedat, nech utrie tabulu alebo co??? Proste nech to pouzivaju na nevyhnutnu komunikaciu a poznamky davaju realne za vazne veci... vsak same ucitelky vravia kolko maju vela administrativy a edupagu a co ja viem coho, realnu vec ked napisem a potrebujem riesit s ucitelkou ani sa neozve cez edu, ale zbytocnosti by pisali :D ako nie je to uplne nas pripad, ja som to riesila asi raz ze prisla dcere poznamka, ale fakt mame deti, kde to lieta jedna za druhou ... :D
vyuzivanie technologii v skole podla mna nie jehranie as na mobiloch, pozeranie rozpravok a filmov... a ani nepatri nazakladnu skolu, to co mi riesime od prveho stupna pomaly, ze neustale dieta sa neuci, len robi projekty online, sedi za pocitacom, samozrejme vsetci stylom wikipedia, AI nastroje a tak.. cze ziadny efekt. Informatika je samostatny predmet a tam je to ok, a to je vsetko. Na zakladnej im absolutne nic ine netreba
@denkabemommy nemam upozornenia to ako neni problem to vypnut ale ide mi o to skôr ze vsetko hlasia rodičom...akoby s nicim si nevedia dat rady hned kritizovat vedia ale pochvala ziadna. najviac ma dostalo to ze sa znamkuje telesna, vyhcovna avytvarna...za mojich cias to boli oddychove hodiny na vytvarnej a hudobnej sme sa rozpravali...ved ok nech sa to uci na hudobnych skolach , vytvarnych ale uz druhy stupen ma naco tieto nepodstatne dva predmety a este k tomu aj knihy-zase dalsie zbytocne peniaze vyhodene na tlač nepodstatnych knih pre ziakov na vseobecnych ZS
@angelinja no, za mojicj cias sa veru vytvarna, hudobna a telesna znamkovala a na ZS sme z nich mala vzdy 2 🙂
@angelinja Plne s tebou súhlasím. Včera som sa ročulovala nad edupage. Píše sa tam všetko nepodstatné no dôležité veci nie. Mám syna ADHD a aby si niečo zapamätal koniec sveta. Akurát idem riešiť s učiteľkou.
Tiež samé papiere s nejakými vecami navyše k učivu, ani neviem či to má nechať doma alebo naspäť doniesť. Už som zúfalá a to je len tretiak. Máme papierovú žiacku knižku a známky chodia aj na stránku. Načo?
Strašne plytvajú papierom aspoň v našej škole a je toho omnoho viac.
@denkabemommy ja som sa na kockach zlomky ucila v 1985.
a ze deti vyuzivaju technologie v skole? A?
ved tu ma kopu mamiciek 25-30r ktore sa nevedia online obj.k lekarovi🙈
dnes su technologie PREpotrebne pre bezny zivot.
@natalka13
Ja nepíšem o kockách ale o korálkach v kocke (montessori pomôcka).
A tiež ja vobec nie som proti technológiám, mňa technológie živia, rovnako ich podporujem aj u detí v zdravej miere na učenie aj na zábavu. Edupage je tiež jedna z tých lepších vecí v školstve. Už ja som mala na strednej Edupage, takže mňa to nijak neobťažuje, práve naopak. Ani to nikde nespomínam, práveže mi vadí aké zastaralé pasívne (neinteraktívne) školstvo máme 🙂.
@natalka13
Ja nepíšem o kockách ale o korálkach v kocke (montessori pomôcka).
A tiež ja vobec nie som proti technológiám, mňa technológie živia, rovnako ich podporujem aj u detí v zdravej miere na učenie aj na zábavu. Edupage je tiež jedna z tých lepších vecí v školstve. Už ja som mala na strednej Edupage, takže mňa to nijak neobťažuje, práve naopak. Ani to nikde nespomínam, práveže mi vadí aké zastaralé pasívne (neinteraktívne) školstvo máme 🙂.
@denkabemommy to je uplne jedno nazorna pomocka je nazorna pomocka.
to o IT s odsekom patrilo zadavatelke temy.
@anonym_59dda9 hrubu pracovnu silu, ktora nerozmysla a len poslucha nepotrebuje EU, ale niekto uplne iny. Nejak si sa netrafila
@viestta je to pokyn eu
@anonym_59dda9 EU chce a potrebuje kreatívnych ľudí, v zahraničných školách je to dosť podporované, aj rôzne alternatívne vzdelávania. Vôbec s týmto nemá nič EU ale Slovensko samotné, čo je o to smutnejšie…
@denkabemommy ano v zahranici si vychovaju tych kreativnych, a u nas hrubu prac, silu, a je to pokyn eu...znizit uroven vzdelanosti na sk, zaviest painkluziu, ktora bude brzdit vyucovanie v zs...a tvrdo vyrabar generaciu trojkarov, ktori budu navstevovat ucnovky, a vyucia sa tak, aby pekne cupitali do vyspelych statov eu robit manualne prace, ktore sa uz im robit nechce....
@denkabemommy ano v zahranici si vychovaju tych kreativnych, a u nas hrubu prac, silu, a je to pokyn eu...znizit uroven vzdelanosti na sk, zaviest painkluziu, ktora bude brzdit vyucovanie v zs...a tvrdo vyrabar generaciu trojkarov, ktori budu navstevovat ucnovky, a vyucia sa tak, aby pekne cupitali do vyspelych statov eu robit manualne prace, ktore sa uz im robit nechce....
@anonym_59dda9 akože nehnevaj sa, kto by potreboval malé 5mil. Slovensko? Však svet by fungoval s nami aj bez nás úplne bez problémov. Vďaka EÚ dostávame eurofondy, z ktorých sa financuje školstvo, veda a výskum a bez toho by sme žili na úrovni Ruska, kde je aj splachovací záchod rarita. 🙂 Môžeme byť radi, že nás EÚ dotuje financiami, aspoň dačo tu vďaka tomu máme. O lacnej pracovnej sile sa môžeme baviť o Rumunsku, či východných štátoch, odkiaľ tu prichádzajú ľudia, či už študovať alebo pracovať, nehovoriac o ázijských, či afrických ľuďoch, ktorí budú pracovať za ďaleko nižšiu sumu ako Slovák. Nemýľ si pojmy s dojmami. Ďalej reagovať nebudem, vidím, že máš ťažké srdce na úniu. 🙂
@denkabemommy nemam upozornenia to ako neni problem to vypnut ale ide mi o to skôr ze vsetko hlasia rodičom...akoby s nicim si nevedia dat rady hned kritizovat vedia ale pochvala ziadna. najviac ma dostalo to ze sa znamkuje telesna, vyhcovna avytvarna...za mojich cias to boli oddychove hodiny na vytvarnej a hudobnej sme sa rozpravali...ved ok nech sa to uci na hudobnych skolach , vytvarnych ale uz druhy stupen ma naco tieto nepodstatne dva predmety a este k tomu aj knihy-zase dalsie zbytocne peniaze vyhodene na tlač nepodstatnych knih pre ziakov na vseobecnych ZS
@angelinja V ktorých rokoch ste navštevovali ZŠ, lebo ja veľmi -velmi dávno a napriek tomu si pamätám,ze sa známkovala telesná, výtvarná i hudobna výchova.Na telesnej sme boli známkovani podľa výsledkov v atlet.disciplinach, podľa celkovej aktivity a zavážilo aj to,ci máme pravidelne úbor a pravidelne cvičíme.Na 2.stupni sme mali aj trochu teórie/ako vznikli OH,ako casto sa konajú, naši známi olympionici, atď/Z vytv.vych.sme mali trochu teórie o farbách a o technikách vytv.prac+hodnotili sa naše práce.Z hud.vych.sme mali učebnicu,z ktorej sme sa učili o hud.zanroch ,o hud.skladateloch+sa hodnotil aj náš spev
@angelinja Kahoot je učenie sa pomocou hry, inak povedané vzdelávacia platforma.V prípade, že škola nemá k dispozícii ucebne s možnosťou využívania technológií, al.ma v tomto smere obmedzené kapacity, môže povoliť na danú hodinu deťom aj vlastné mobily
@lizatko1009 dobre asi som zastarala ale aspon na tej zakladnej skole by sa to mohlo dodrziavat ved potom deti ani pisat nebudu vediet.viete na jednej strane aj hovoria motorika sa horsi atd ale na druhej strane sa to podporuje...alebo napr. velakrat sa stalo ze mas jjednotku a pyta sa ma ze z coho?akoze ja mam vediet skor ako dieta v skole aku ma znamku? pre mna je toto neskutocna kontrola, som rada ze moji rodicia nevedeli co a kedy som spravila v skole a som rada teda ze napr. u nas na skole aspn zatial sa nemusia pipať, že ci priesiel do skoly alebo neprisiel..to edupage je neskutocna kontrola deti pre mňa.
@angelinja no ty sa chces vratit do 80-tych a 90-tych rokov, tak ta sklamem, takto sa uz na skole nefunguje a bude stale viac a viac novot, treba si zvykat. Ucitel vsetko hlasi rodicom, lebo, ked nenahlasi, tak skutok sa nestal a ked ide ucitel rekapitulovt a davat nebodaj nejake pokarhania, tak rodicia su uz nastupeni, aby dieta obhajovali, ze za co mu vlastne chce to pokarhanie dat, ked ich dietatko nema predsa ziaden zapis. tak preto teraz sa zapisej s prepacenim aj kazdy prd, lebo rodicia su vychcaní.
@lizatko1009 dobre asi som zastarala ale aspon na tej zakladnej skole by sa to mohlo dodrziavat ved potom deti ani pisat nebudu vediet.viete na jednej strane aj hovoria motorika sa horsi atd ale na druhej strane sa to podporuje...alebo napr. velakrat sa stalo ze mas jjednotku a pyta sa ma ze z coho?akoze ja mam vediet skor ako dieta v skole aku ma znamku? pre mna je toto neskutocna kontrola, som rada ze moji rodicia nevedeli co a kedy som spravila v skole a som rada teda ze napr. u nas na skole aspn zatial sa nemusia pipať, že ci priesiel do skoly alebo neprisiel..to edupage je neskutocna kontrola deti pre mňa.
@angelinja ... čiže nepipat, aby rodič nevedel v reálnom čase, či jeho dieťa, ktoré sa vybralo do školy,ci tam aj v poriadku došlo???Je zlé, keď sa rodič dozvie včas, že dieťa sa rozhodlo neísť do školy hneď a nie po niekoľkodnovej absencii?Je zlé, keď rodič sa vďaka meškaniu, či vynechaniu návštevy školy dozvie,ze sa jeho dieťaťu niečo prihodilo? Zároveň, vďaka pipaniu sa dostane žiak /zamestnanec do priestorov školy, čiže v objekte školy sa značne obmedzí pohyb cudzích/keď funguje čipový systém+iná kontrola,deti sú viac v bezpečí . Toto je zlé?
@anonym_59dda9 akože nehnevaj sa, kto by potreboval malé 5mil. Slovensko? Však svet by fungoval s nami aj bez nás úplne bez problémov. Vďaka EÚ dostávame eurofondy, z ktorých sa financuje školstvo, veda a výskum a bez toho by sme žili na úrovni Ruska, kde je aj splachovací záchod rarita. 🙂 Môžeme byť radi, že nás EÚ dotuje financiami, aspoň dačo tu vďaka tomu máme. O lacnej pracovnej sile sa môžeme baviť o Rumunsku, či východných štátoch, odkiaľ tu prichádzajú ľudia, či už študovať alebo pracovať, nehovoriac o ázijských, či afrických ľuďoch, ktorí budú pracovať za ďaleko nižšiu sumu ako Slovák. Nemýľ si pojmy s dojmami. Ďalej reagovať nebudem, vidím, že máš ťažké srdce na úniu. 🙂
@denkabemommy tak spite vsetci dalej a prisposobujte sa nezmyslom od eu...eu dava statom dotacie za nieco, nie je to veru zadarmo, za to maju svoje poziadavky a toto je jedna z nich...okrem ineho -retazcov, kt. zisk ide mimo sk, vtlacia sem urcene potraviny, atd...
@angelinja Plne s tebou súhlasím. Včera som sa ročulovala nad edupage. Píše sa tam všetko nepodstatné no dôležité veci nie. Mám syna ADHD a aby si niečo zapamätal koniec sveta. Akurát idem riešiť s učiteľkou.
Tiež samé papiere s nejakými vecami navyše k učivu, ani neviem či to má nechať doma alebo naspäť doniesť. Už som zúfalá a to je len tretiak. Máme papierovú žiacku knižku a známky chodia aj na stránku. Načo?
Strašne plytvajú papierom aspoň v našej škole a je toho omnoho viac.
@3petka znamky chodia aj na stranku, lebo napr ked bdues davat dietatu prihlasku na strednu, tak to uz pojde cez edupage
Ako mama 9tacky, poviem uplne do oci bijucu vec : deti zo zakladnej skoly ak nemaju fakt rodicov od zaciatku, ktori piluju vsetko = nevedia v porovnani napr. s detmi spred25-30rokmi dost vela veci.. a to nechcem sa nikoho dotknut, tak nepoviem nic. A TO MAJU VSETKO. Maju 500 pracovnych zositov, knihy farebne na kazdy predmet niekolko, od prveho rocnika = a podla mna ich vedomosti, schopnosti nie su zodpovedajuce tomuto vsetkemu. Rovnako ako pises tlacenie papierov.. napr. u nas dejepis, deti vyfasuju cele ucivo - tj celu cast heslovito na A4ke, maju sa to naucit a vybavene. Nemusia citat ucebnicu, nic robit, nic si nastudoavt v podsate nic ine nevedia ako tych par riadkov.. na hodina sa idu prejst, alebo pozeraju film a neviem co... A tu vznika dalsi problem = nevedia si robit poznamky. Nestihaju pisat, moja dcera si poznamky robi iba posledne dva roky aj to lebo som jej povedala a proste si na to zvykla, inak zosity = par stran. Ja si neviem predstavit ako sa bude tvarit niekde na strdnej, kde proste pisat budu... Za mna tie papiere a vsetko = je to v podsate ulahcenie pre vyucujuceho = da detom, max to prebehnu = naucia/nenaucia sa = uz je to ich problem, uloha splnena.
Co sa tyka edupage, to si treba vydiskutovat v skole, mali sme taketo pripady poznamok atd, rodicia si to prebrali aj s triednou aj v vyucujucim ak bolo treba. Lebo poznamky tohto typu su o nicom = to n ech si vyriesi vyucujuci. Rodic ma prist do skoly a povedat, nech je dieta ticho, alebo mam prist a povedat, nech utrie tabulu alebo co??? Proste nech to pouzivaju na nevyhnutnu komunikaciu a poznamky davaju realne za vazne veci... vsak same ucitelky vravia kolko maju vela administrativy a edupagu a co ja viem coho, realnu vec ked napisem a potrebujem riesit s ucitelkou ani sa neozve cez edu, ale zbytocnosti by pisali :D ako nie je to uplne nas pripad, ja som to riesila asi raz ze prisla dcere poznamka, ale fakt mame deti, kde to lieta jedna za druhou ... :D
@anonym_ad5d20 pracovne listy asi myslis, tymi vytlacenymi ulohami, ja ti poviem ako to je. Dnesnym detom sa uz nechce pisat, su fakt deti, co nerobia nic a ked ten ucitel neprichysta PL, tak to dieta nepracuje. uz vobec nechcu pisat do zositov, napisu 5 viet a placu, ze ich ruka boli. Realita. ked ich ucitel nuti pisat, je za zleho, ked nie, tiez je za zleho. tak si vyber. Myslim, ze sme strasne rozmaznani a kazdy caka, ze nemusi nic urobit a uloha splnena.
@anonym_bfb642 paneboze nie moje dieta je samy jednotkar mozno len viac rozprava a to im vadi.a nie nechodila som za skolu:DDD to ze ma niekto takyto nazor a nema rad kontrolu neznamena ze bol vagabund ale iba to ze si vie povedat svoj nazor ktory nema vacsina alebo ze sa neboji pomenovať veci ako sú ..ok zase by som zašla do možno až politickej roviny....vies som vzdusné znamenie a mám rada slobodu, samozrejme viem kde sú hranice ale nemám rada ked ma niekto kontroluje a tu to vidim uz od školy. Potom sa stazujeme ze deti nevedia ani sami vybrat aky chcú jogurt no ved ked su vsade kontrolovani a je im hovorene co a ako a kedy a kam maju ist..
@angelinja Je rozdiel mať možnosť voľby v nepodstatných veciach a rozdiel snažiť sa vždy si presadzovať svoj názor b ez toho,aby si ho vedel človek obhájiť relevantnými argumentami
@anonym_ad5d20 pracovne listy asi myslis, tymi vytlacenymi ulohami, ja ti poviem ako to je. Dnesnym detom sa uz nechce pisat, su fakt deti, co nerobia nic a ked ten ucitel neprichysta PL, tak to dieta nepracuje. uz vobec nechcu pisat do zositov, napisu 5 viet a placu, ze ich ruka boli. Realita. ked ich ucitel nuti pisat, je za zleho, ked nie, tiez je za zleho. tak si vyber. Myslim, ze sme strasne rozmaznani a kazdy caka, ze nemusi nic urobit a uloha splnena.
@zuzana76 a to už je co za prístup? Dieta nerobi nic sa môže??? Však dostane za 5, lebo nema/nepracuje/ nerobi a bude robit... vieš čo sa takto vychovávať? Zamestnanec ktorému ked povieme ze potrebujem toto a toto sa na to vykašle a čakáme a čakáme... a nic 😂 v práci si to.vies predstaviť takéto daco? Asi nie. Tak prečo sa tak vychovávať v škole?? ( ibak pracovné listy soma si nespomínala ale teda tie tlačené papiere aj s učivom aj poznámkami ano) bolí ruka= zvykne si. Z tukania do mobilu a pc ruka neboli. Písať je dôležité, aj pre mozog napr. Skus si nejake podkasty najst... posledne jeden myslim neurolog to niekde na fb preberal...
@angelinja vidno, ze si k didaktike a pedagogickym vedam nepricuchla. Nevadi, nechaj tak

Tu je napr. odkaz na ucebnicu HV z roku 1982, isto sa daju najst aj dalsie.
https://www.antikavion.cz/vykup-knih-online/hud...
@dskjhfdlkdjhl 1 ročník ale nie 5ty ročník