icon

Prváčik a školská taška

elefanto
3. jan 2012

Potrebovala by som poradiť ohľadom prvej tašky pre chlapca budúceho prváčika.V septembri ideme do školy,malý je vyšší ...alebo presne povedané najvyšší už teraz v škôlke,tak aj taška aby bola k nemu adekvátna.Pozerala som aj fi Topgal.Rada by som vedela vaše skúsenosti,rady,pripadne aj ceny...ďakujem Chceme mu ju kúpiť k narodkám. 🙂

ivett1
8. júl 2014

@kacatko aj ja som narvala tašku našej kočky do práčky na konci minulého šk. roka a chystám sa aj tento...len zatiaľ namám čas...😀 ... teraz rozmýšľam, že ako som to prala? ...či na ručnom (30-tke), alebo rýchlom (na 45 -tke)...? no uvidím...

ramina_sk
8. júl 2014

Pre prvákov sú vhodné ergonomicky alebo anatomicky tvarované školské tašky - na prvej fotke. Keď prváčik je nižší a menší tak odporúčame školskú tašku Belmil - na druhej fotke.

kacatko
8. júl 2014

@habibi78 @ivett1 babule ďakujem, už som ju včera oprala na ručnom cykle, síce nevyšlo úplne všetko ale taška je celá 😉

yanni
8. júl 2014

@martul ono to nie je az tak pravda. Vo vseobecnosti sa neda povedat, za ta ci ona taska je velka,tazka, mala atd.
My zijeme v DE, okukala som vsetko moze, citala vselijake recenzie, dala referovat od kamosiek. Nakoniec sme kupili tiez Topgal. Najstarsi konci teraz prvu triedu a nikdy sme nemali ani s velkostou ani s vahou problem. Mame tu Chi 1-3. trieda a sme velmi spokojni a aj nas maly. Chodi vzpriamene, takzka nie je tazka, nikdy nie je uplne plna. Neviem, co dostavaju za knihy na SK ale tu na zakladnej ani knihy nemaju. V prvej triede dva zosity za cely rok. K tomu peracnik, desiata, nejaka voda a viac v taske nema. Zalezi aj na velkosti dietata. Pre take utlucke malicke dievcatko by samozrejme bola velka ale to mas aj u inych znaciek. A topgal uuz ma teraz v ponuke aj aktovky. Nas najstarsi ma 7 rokov, takmer 130 cm. Ale je velmi stihly. Ale aj tak nebol problem s vahou tasky a nikdy na nehrbil.
Stredny ide do prvej v septembri a tiez sme mu kupili topgal chi. vybral si sam. A vobec na nom nevyzera velka. Je trosku mensi ako najstarsi, vahovo su skoro rovnako tazki. Jemu samozrejme sedi trosku lepsie, lebo je inak stavany. Nie je taky chudicky, je siroky v pleciach, ma siroky hrudnik, tak to ukaze inak.
Ako som povedala, zalezi od velkosti dietata. My sme spokojni, najstarsi sa uz pytal, ci musi mat v druhej triede nocu tazku, ze on si chce nechat tuto 😀 Tazka je uplne zachovala, nie je na nej ani skrbancek. Nemusim ju ani prat.

ivett1
8. júl 2014

@kacatko supéééér ... 😉

samika
12. aug 2014

Prosím kde v Bratislave majú tašky Topgal v kamennom obchode?

activeone
21. aug 2014

a co tak Ergobag ?

rohypnol1
Autor odpoveď zmazal
teta7
1. mar 2015

@sue ahoj. Ako ste spokojni s Herlitz smart?

babulka82
20. júl 2015

@ramina_sk prosim daju sa tieto tašky belmil prat v pračke? viem že maju spodok pevny.

dena80
27. júl 2015

naše deti mali BELMIL, jedna taška je už dvojročná a žiadné vady, teraz ideme do 3.-ho ročníka tak dostal batoh bagmaster. My sme objednávali odtialto: http://www.ramina.sk/eshop/cid/8/category/skols...

barbika16
30. júl 2015

má niekto skúsenosti s touto taškou? Je vhodná pre prváčku?ďakujem

miriamka001
6. aug 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

vela krat sa vyskytuje topgal pri kupovani skolskych tasiek. a ani ja som nebola vynimkou. po doporuceni som ju tiez kupila a bola som velmi spokojna 🙂 kupovali sme pre syna tuto http://www.rajhraciek.sk/skolska-taska-topgal-chi-696-a-black-p97762 ked mam pravdu povedat tie tasky su strasne velke pri tych nasich malych :D a este ked im tak dali vsetky tie ucebnice

katrinka8
8. apr 2016

Baby, chcem obnoviť túto tému, pretože tašky Herlitz nejak moc zdraželi, a aj je problém ich zohnať. Našla som túto: http://hamashopping.sk/skolske-aktovky-a-ruksak... ako alternatívu (pravdu povediac, ponúkla ju pani, čo predtým na mmb predávala herlitz), ale neviem - je to porovnateľné s tými Herlitz midi? Dcérka bude prváčka, má okolo 120 cm, čiže asi také priemerné dieťa, nie je malinká, ale sú aj vyššie detičky v jej triede.

zuzuzu3
19. apr 2016

@activeone prosím vás, dajú sa u vás objednať aj modely ERGOBAG, ktoré nemáte v ponuke ? Že viem ich nájsť na webe, ale radšej by som ich objednávala cez slovenskú stránku. Dcérke sa napr. páči taká celá tyrkysová s kvetinkami, alebo červená s kvetinkami.

petronelka77
21. apr 2016

Ahojte, aku tasku pre prvacika kupujete? Aku overenu znacku? Co vsetko od tasky pozadujete, aby splnala? Dakujem.

najjulinka
23. apr 2016

My sme prvorodenej kupili Herlitz a spokojnosť... 😵

Teraz som kupovala MC NEill.. to prax ukaže ešte len či bol dobrý výber 😀

marianka25r
Odpoveď bola odstránená
kuriatkokiki
29. apr 2016

Ahojte baby, mate skusenosti na znacku Belmil a tasky na stranke www.sunce.sk? Mam maleho a chudeho chlapceka. Belmil som mala moznost vidiet nazivo a je lahka aj velkostou sa mi zda dobra. A tie skolske sady na stranke Sunce su pekne, len som ich nenasla nikde v obchode, takze si tasku nemozeme vyskusat.

maruska261
30. apr 2016

No zienky ja mam vysoku dcerku uz teraz ma 129cm a to bude len predskolacka od septembra,no chceli by sme aby jezisko priniesol tasku a tak radite akor ten herlitz...a poradite skor set alebo len tasku...

najjulinka
30. apr 2016

@maruska261 ja som kupovala zvlašť peračnika zvlašť tašku - z jendnej serie.... ale peračnik by som možno uprednostnila dvojchlopnový keby bol... ale chcela som mať dopasovane, tak mame jednochlopnový 🙂 vrecuška si aj tak človek kupi za drobak alebo ušije a tolko čo potrebuje.... my vrecuško len na telesnu - a to už sme potrebovali v školke, takže sme už mali....

V inej škole chcu vrecuško aj na prezuvky.. alebo aj na vytvarnu.. alebo aj hygienicke... takže ked človek kupi aj set, tak je možno že ešte 3 vrecuška bude dokupovať alebo možno naopak bude mať čosi zbytočne...

desiatový box asi nevydrží dlho ako taška či peračník.. takže tiež o chvilu už nebude doladený... flaša napodobne...

školske dosky v prvej triede len velek nam stačili.. male som dala až v druhej triede....

takže ked clevek kupi set, tak možno nevyužije ani všetko naraz.... alebo aj nevyužije vobec čosi....

vacsinou sa sety neoplatia.. vacsinou... su vynimky... 😉

chalansku som kupial set - tašku a peračnik - take len puzdro.. myslim, že ake puzdro mu nebude ani treba... ale cena bola taka, že lacnejšie než akakolvek taška len... 😀

maruska261
30. apr 2016

@najjulinka a aku znacku by si ty pre vysoku babu odporucila?

babulina
30. apr 2016

@kuriatkokiki my mame belmil tasky, dcera ju uz aktivne nosi druhy rok, synova bude mat premieru v septembri. Sme spokojni, zmesti sa do nej vsetko, urcite ju bude mat aj najblizsie dva roky, opotrebenie minimalne. Dcera je velmi chuducka a vsetko na nej odstavalo, tato jej najlepsie sadla. My sme kupovali ale cez inu stranku, predtym sme ju boli fyzicky vyskusat s dalsimi typmi

najjulinka
30. apr 2016

@maruska261 My mame herlitz.. .nebola nejak vysoka pri nastupe do školy.. ale teraz ma asi 135cm a v pohode .. neratam s tým, žeby som na prvý stupen kupovala inu tašku..... jedine, žeby ju dakde totalne zničila... myslela som, že kupujem tašku na 2 , maximalne 3 roky.. ale zatial vyzerá po takmer dvoch rokoch, že vydrží celý prvý stupen bez problemov.... aj popruhy na chrbat maju ešte velku rezervu 😀

maruska261
30. apr 2016

@najjulinka vela citam aj o topgal len pride mi zbytocne hlboka,teda asi tri vrecka...co myslis?

ollski
30. apr 2016

@maruska261 nasi krpci, maju obaja topgal 😉 som max spoky, dcerka je 3-tiacka, ma ju uz treti rok, je akuratna, ze sa jej tam vsetko potrebne zmesti, syn je prvacik, je z tych mensich deti, hladala som taku, aby nebola vacsia ako on 😝 😅 ...maju tie trojdielne, pekne vie kde co ma...dcerka ma aj herlitz Be Bag, taku mensiu, kupili sme ked bola prvacka, ale tam sa jej uz napr nevmesti flaska s vodou a desiatnik 😖, ten typ nie je moc asi vydareny...peracnik ma herlitz a ten je top 😉 ...syn ma topgal ku taske, ale mne osobne sa viac paci ten herlitz (funkcnostou)

najjulinka
30. apr 2016

topgal sa mi pačili... aj su ževraj kvalitne.. nič zle som na nich nečítala... ale aj zbytočne ťažšie..... ja som pozerala tašku pod kilo...

matax
30. apr 2016

@katrinka8 ja mam výbornú skúsenosť s herlitz smart, vazi tuším 850g, je nepremokava a netreba na ňu pršiplášť, fľaša sa v pohode zmesti do bočného zvrchu krytého vrecka.. Teraz som kúpila Belmil, je tiež nepremokava, trohu tazsia-tuším ma presne kilo, ale tie bocne vrecka sú na sťahovanie snurkou a fľaša vytrca.. Herlitz ma syn druhy rok a je stále funkcna..

katrinka8
1. máj 2016

@matax - no bol problém zohnať ich na Slovensku v tej pôvodnej verzii (teraz sú nejaké iné, vidí sa mi, že väčšie, aj sa inak volajú), ale nakoniec sa nám podarilo zohnať tie pôvodné herlitz midi cez poľské Allegro, doručia nám ju snáď tento týždeň, tak som zvedavá 🙂 Aj cena za celý set bola rovnaká ako sa tu predávali.

ajkabb
8. máj 2016
Používateľ ajkabb je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ajkabb.