Prváčik od septembra 2015
Ahojte od septembra môj jediny syn ide do prvej triedy a trosku sa toho obavam ako to zvládne .
priznam sa mam ztoho kus obavy. to nakupovanie skolskych pomocok alebo tasky je este celkom mila cast. ale to prve ucenie sa, domace ulohy no neviem :P
Ja sa na to ucenie celkom tesim,avsak ona je hned nestastna a nahnevana ked sa jej nieco nedari hned a zaraz,takze budeme potrebovat veeela trpezlivosti,ale to zvladneme....dufam 😀
Aj my budeme mat prvacika. Skolku sme horko tazko zvladli,nerad chodil,nemal a nechcel mat kamaratov...
A ako sa na jar narodila dcerka,tak zaclo obdobie vzdoru a maval dost velke vybuchy hnevu.
Tak som zvedava,ako zvladneme skoku.
Navyse skolka bila do 10min.peso a skolu mame kus dalej.tak aj to musime zvladat s kocikom.
Ahojte 🙂 aj my máme doma budúcu prváčku🙂 je síce introvertná a plačlivá, ale inak veľmi šikovná a praktická baba...trochu sa obávam emocionálnej nezrelosti (za všetko ešte dosť plače), ale inak uvidím , možno ma prekvapí 😀
Budem rada ak sú tu maminy prváčikov z Nitry ak sa ozvete a budeme v kontakte🙂
Držíme všetkým detičkám palčeky 😵 😵
Maminy, taka prakticka otazka: zvyknu sa pani ucitelke nosit kvety v prvy den skoly? U nas to bude v stredu len taka kratka zoznamovaco-informacna schodza vsetkych prvacikov v jedalni skoly, tak mi to nepride velmi vhodne ...
@nevestickka Ahoj,aj ja som nad tym rozmyslala,bavila som sa o tom aj s kolegynami,ale vsetci vravia,ze sa to nezvykne,ja si myslim,ze sa najde zopar takych co prinesu,ja budem mat pre istotu nejaku pozornost vo forme cokolady v kabelke,ale kvety nebudeme niest,to potom na konci skol. roka...
my sme mali minuly rok prvaka a veru uplne vsetky deticky mali kvietky...
Baby ako vám ide s detmi písanie???? ja nemám predstavu ako to má /môže byť....
@deximix piseme kazdy den, lebo maju kazdy den domacu ulohu. Zvycajne mame vsetko hotove do tych 30 minut, ak sa nevrti a nevymysla. Piseme rovno do zosita, ziadne najprv "nanecisto", lebo detska ruka sa rychlo unavi a mal by to este hroznejsie. Ked sa mi zda, ze to zacina flakat, upozornim ho a zacne sa viac snazit.
A nechces sa pridat k nam do skupiny? 🙂 https://www.modrykonik.sk/group/7049/
@deximix ja by som sa tym netrapila, oni sa len zacinaju ucit pisat, ako spravne drzat ceruzku, ako netlacit na papier, este len teraz boli skolkari a zrazu musia sediet 4-5x 45 minut, davat pozor a pod. Na to su tie zosity, aby si to nacvicili, pisat sa naucia vsetci 🙂 Chvilu potrva, kym sa jej vypise rucka, tak mozno v druhom-tretom rocniku bude vidno asi 😀
Tak tiez rovnio do zosita, ako nemienim ju trapit na necisto a aj ucitelka povedala ze to nemaju rodicia robit,lebo zbytocne decko vystresuju a unavia
Ahojte, tak my napriklad musime cvicit na papier,musim jej narysovat ciary ako maju v prac. zosite,kazdy den tak dva papiere a az potom ideme do zosita,ucitelka to vyzaduje a deti maju tieto papiere nosit do skoly ona si ich odklada a za kazdu takuto pracu navyse dostavaju dukaty.Nosia to vsetky deti a bola by asi jedina bez dukatov,ma to byt taka motivacia,ak si zabudnu domacu ulohu tak im jeden dukat zoberie...dnes sme mali ulohy hotove asi tak do hodiny,niekedy nam to trva trochu dlhsie,podla toho kolko toho maju...

Pridavam sa, krpata mi ide tiez do prvej. Ani to nepreziva ani ja nie, skolu ma 20 m. Od domu. Len sa desim tych uloh 😂 to bude peklo.
Sice je šikovná ale panovacna 😂