icon

Prvák. Nezvládam to s ním. Čo mám spraviť?

kburgerin
5. nov 2010

mam prvaka doma a nezvladam to snim dneska dostal dve 4 matematiky a diktaty som stoho smutna doma sa ucima ale volako to nepomaha co mam spravit

Strana
z4
kubomaly
3. feb 2014

@yukki tak toto mi nastastie nerobi.ked nanho nakricim zrazu vsetko ide...niekedy mam pocit ze ma len skusa kolko znesiem 😀

kubomaly
3. feb 2014

@yukki no ved uvidime.niekedy mam pocit ze ma skusa 😀 alebo je to tou jeho nekonecnou energiou ja neviem. 😉 😉

yukki
3. feb 2014

@kubomaly no vidíš, na moju keby som kričala, nezrobí ani čiarku, ostane v stresse.....a ona to nerobí naschvál, ale zrejme tam budú dys-poruchy-už sa vyjadrila špec.ped. plus teda tá porucha pozornosti jej nedovolí plne sa sústrediť..

kubomaly
3. feb 2014

@yukki no uvidimr este ako my dopadneme 😎

ada_dca
3. feb 2014

My máme teda dosť prísnu p. učiteľku, ale diktáty začnú písať až teraz v druhom polroku. Upozornila nás na to na rodičovskom združení. A známky sice dá aj 4-ky, ale zapisuje do klasifikačného iba 1-ky. Aj na vysvedčení dala všetkým jednotky, aj keď na združení vravela, že niektorým by dala aj 2-ky. A tých, čo majú väčšie problémy s písaním poslala po písomnom súhlase rodičov na poradenstvo u špeciálneho pedagóga-psychológa, ktorý na našej škole pôsobí.

silvinka
3. apr 2014

Boze dievcata akoby som citala o nas ,som uz na prasky,maly nastupil do skoly s logopedickymi problemami.tie mu sposobuju problem PRI pisani a citani a to nehovorim ze maju uz aj anglinu a to je uplne zabite.maly nosi v druhom polroku dvojky a trojky a ja som zufala.riesim uz aj specialneho pedagoga a psych.ale vsetko trva strasne dlho.zvazujem aj zmenu skoly ale neviem CI to pomoze doma nerobim Nic ine Len Sa s nim ucim.kedze som sama na tri deti obcas mi pomaha mama Ta je stars skola a hlavne nema ani ona na maleho nervy:( krici po nom a ja uz fakt neviem co dalej,mam pocit akoby ucka na malon sedela dava mu v kuse poznamky do zk za nieco :( co robot este?

gogolienka
14. apr 2014

Aj u nás sa známkuje aj píšu diktáty a presný počet chýb nám rozdali už na začiatku školského roku,že ako bude hodnotený.A je jedno,že aké množstvo slov píšu,vždy je hodnotenie rovnaké.Minule mali 28 slov a moja Lea mala 5 chýb.A už dostala trojku.A pri toľkých slovách sa vždy nejaký ten dĺžeň a mäkčeň zabudne.A testy majú percentuálne hodnotené,tam tiež už dostala 3-jku.Našťastie je ona ten tip,čo sa vôbec za známky nestresuje,skôr mňa to stresuje,lebo som v prvej triede nikdy trojky nemala a tiež som zabúdala občas nejaké tie mäkčene a písala aj trošku krivoľako a nečítala úplne plynule,

gogolienka
14. apr 2014

Silvinka,aj ja mám 3 deti a tie dve sú od mojej prváčky mladšie,tak im stále závidí,že oni sa hrajú a ona musí robiť úlohy.A stále je unás ruch.Ja sa ani nečudujem,že sa jej nedá sústrediť.A učím sa s ňou denne 2 hodiny.Keď majú menej úloh,že napríklad len 2 ,tak nám to trvá hodinu aj kúsok.A mám nervy aj ja a aj ona.

katkabalon
14. apr 2014

@kburgerin Skús nejake psychologické vyšetrenie či nieje disgrafik , tam su iné metody učenia, ináč deti by stále mali len a len chváliť aj trebarz len za snahu niečo do siahnuť. A reči tipu že steba nič nebude nikomu nepomožu iba podlomia krehke sebavedomie detí , čo je to za otca ked toto povie svojmu decku :( Nie je náhodou úlohou rodičou svoje deti podporovať a pomôcť im .

sumi08
19. mar 2015

ahoj mám prváka a hrozí mu opakovanie ročníka. Vôbec nepracuje na hodinách, leží na lavici, ignoruje učiteľky, všetko v škole má na háku. Pritom je veľmi múdry, doma píšeme diktáty bez problémov, matematika tiež bez zaváhania, spolupracuje so mnou aj psychologicke chodíme, kde tiež pracuje. Ale v škole s ním vôbec nevedia pohnúť. Už neviem ako to mám riešiť. Som doslova zúfalá. Už má všetko zakázané, už som aj motivovala rôznymi odmenami, vyhrážky aj sľuby ale nič nepomáha. Pred školou mi sľúbi ako sa posnaží, ale vraj žiadne zlepšenia. Keď sa na chvíľu aj preberie tak je pár dní fajn, ale nakoniec to upadne ☹ ☹ ☹ . Vie mi niekto poradiť?

yukki
20. mar 2015

@sumi08 nemajú v tej škole špeciálneho pedag´ga? K psychológovi ste nezašli? To fakt akože s ním ani natoľko nepohne učka na hodine, aby si urobil vec, ktorú -ako ty píšeš-vie? nemôže predsa prepadnúť ak je veľmi múdry...

martinaluky
27. mar 2015

@benne boli ešte prasiatka 😉

martinaluky
27. mar 2015

@sumi08 nám pomohla jedna dobrá výchovná.....ako za starých časov 😠

benne
28. mar 2015

@martinaluky u nas neboli, alebo som nikdy ziadne nedostala a preto si to ani nepamatam 😉

martinaluky
28. mar 2015

@benne To nje asi podľa veku. Ja som síce tiež žiadne nedostala, ale pred veeeľa a veeľa rokmi sa aj také dávalo 😀 😀 😀

Strana
z4