Rozmaznaný školák
Dievcata moje, musím sa vyzalovat pretože už fakt neviem ako ďalej som dnes taka smutná sama zo seba aj zo syna. Pred časom som tu písala ze mam veľmi rozmaznaneho syna. Začala škola a on sa správa úplne katastrofálne. Vôbec sa nechce učiť, písať DU. Proste hodí mi ich že on to robiť nechce a hotovo. Maju sa učiť básničku nie proste nie. Tak som mu vzala mobil, zakázala TV. Nepomohlo. Proste sedí pozerá do blbá... Je nedeľa a on vôbec není pripravený na pondelok do školy. Pýtam sa ho Darko môj prečo sa nechceš učiť? A o mi odpovedal lebo nechcem a co. Vysvetľujem kričím. Samozrejme aj manžel dohovara. Priznám sa včera mi ruplo.. nervy a zbila som ho. Pretože je drzi. A on ešte skoro do mňa sa pustil, keď to videl manžel udrel ho aj on. Bitka vôbec nepomohla... Ani pekne slovo ako ešte na nho? Som zúfalá chce a mi plakať....
@kassandra25 áno, s hranicami a pravidlami súhlasím. Ale nesúhlasím so strápňovaním dieťaťa. Výchova má byť prísna, ale láskavá. Ale privádzať dieťa do strápňovania je pod ľudskú dôstojnosť.
@kassandra25 tak vlastne decko snáď si nebudem strapnovat ?!
Aká to je vtedajšia doba ?!
@rubinka niekedy to nezaskodi. Lepsie si zapamata. Ved o nic nejde.
@kassandra25 teba asi nikto nikdy nestrapnil...ale mal by, aby si pochopila..nechcela by som byt v kozi tvojho dietata na ktorom skusas tento typ "vychovy"
@puklica13 aj moje deti strapnuju, ale stari rodicia - ak je treba. nie my rodicia. od nich si to nechaju viac lubit a viac sa zamyslia. velka skoda, ze vsetky zeny tu robia z komara somara vratane teba puklica a nepozeraju nato, ze ozajtra disciplina nikdy neobsahovala odvravanie, neposluchanie, telku, tablet atd atd, a potom to tak aj vyzera v tych rodinach. takze? pre mna - som uzasna matka, ktora vezme deti von na ihrisko a do prirody a tak im umoznim odreagovanie, ale inak je to o makacke - ci v domacich pracach alebo v uceni a skole a verte mi, zeny, ze moje deti rozmaznane tymto sposobom nikdy nebudu a v zivote sa ozaj nestratia! ucte sa odo mna!
@kassandra25 ja moje decka nepotrebujem strapnovat aby si splnili svoje povinnosti, ani nie su rozmaznane, su to normalne decka..neviem ci ty vobec chapes vyznam toho slova
@kassandra25 dakujeme za ponuku ucit sa od teba, ale neprosime si. Strapnovanie deti je psychicke ponizovanie a takto sa deti veru nevychovavaju.
@kassandra25 vies co ucis svoje deti? To, ze mozno onedlho budu strapnovat svojich spoluziakov (hovori sa tomu aj sikana), budu ponizovat svojich partnerov a raz sa budu vyvrsovat na vlastnych detoch! Lebo ich ucis, ze tak je to spravne. Dufam, ze ta co najskor osvieti. Uz vcera bolo neskoro
@lauriema rodicak nebudes mat urcite, kedze nastupujes do prace, rodicak ti skonci. dostanes iba pridavky
teda ja si to tak aspon pamatam, ked som nastupovala skor do prace, ale maly isiel do jasly, tam som dostala prispevok na jasle od statu. takze, mozem sa mylit.
@martinka150 rodičovský príspevok je do 3 rokov dieťaťa bez ohľadu na to, či matka pracuje alebo nie
@kassandra25 strápňovať dieťa?
@janulik2008 cau cau, my sme si pisali inde, ze? Ano, aby ho neprijatelne spravanie zamrzelo, ale pozor, plati to na vyssie inteligentne dieta, nie take s priemernou inteligenciou.
@rubinka mozes vychovavat, ak ma dieta nieco dane, co psycholog najde, ak to tam je, tak je to o inom. Ale to by teba asi nenapadlo. Hmmm, takto vypatravat a vysledovavat, ... velmi sa musis nudit dievca
@rubinka pozri, mam absolutne bezproblemove dieta prve a ked treba, vychovne metody funguju velmi dobre, prd o mne vies ale budes mi pisat. To mas zkade ze mam len problemove dieta? Nikde som to neuviedla. Druhe dieta vychovavame a robime to dobre, vyborne, na vsetko sme sa spolshli na vynikajuceho psychologa, nie na teba!!!
@rubinka a aby som nezabudla, aj to druhe je problemove coraz menej, pretoze casom dospieva, lenze to by hlupacka ako ty, ktora je zavisla na sledovani mojich prispevkov pocas celeho roka, nikdy nepochopila, ze dieta je ine v aprili a ine v oktobri, ze sa meni, a moze sa menit aj k lepsiemu. Fakt ta velmi lutujem, ze stracas cas a zapodievas sa tym, do coho ta je hovno. A ja ako matka som opat urobila len to najlepsie ako som mohla a to je navstivit s problemom odbornika a ten uz vyzistil co a ako, a nie ty. A neboj sa, nic mu nie je, vyrastie z toho, diagnozy nemame, tak co teraz spravis, sa poseries?
@rubinka moja, ja som nezlyhala, necitas vobec. A ano, po presetreni nam je viac jasnejsie, ako sa veci maju a na 2,5 rocneho razne zakrocit , to je predsa na rodicoch. Da sa povedat atd atd, ale je velky rozdiel ak ma dieta 8 r a ak ma dieta 2 r, ktore v 2 r vobec nevie rozpravat. A ten psycholog nam pomohol, urcite, preto sme tam boli. Ano a samozrejme, ze jeho berieme inac, ako prve dieta, len ti tu hadam nemusim rozpisovat este aj medziriadky, a ze sa spolieham na cudzieho cloveka? Ano, ved hocikto, kto ide k odbornikovi, tak sa scasti nanho spolahne, co si myslis ty, ze preco tam chodia ludia, oni su nato studovani ludia a nie ty!!!
@kassandra25 mna by celkom zaujímal príklad toho “ strapnovania “
@rubinka alebo kolkokrat ma pochvalila pediatricka mojich deti, ze boze, aka som ja matka, ze nekupim fornety ale spravim chlieb so sebou so zeleninou, ako sa detom venujem, vonku som s nimi, ucim sa s nimi atd atd, to znova akoze viac dam na cudzieho cloveka, ktoteho poznam roky a je to lekarka, nez tu na teba, nie, mi chces povedat??? Ako, mna nemozes ty zastrasit, a to vobec, pretoze som ovela silnejsia osobnost nez si ty
@rubinka este ti poviem, ze si cakala, ze budem nad tvojou mudrostou teraz hikat, nie? Ze bez teba by sme nato neprisli, ani ten psycholog, nie? Urcite sa cudujes, ze mu dali dva tituly, nie, ze ako je to mozne,..
@stela01 ahoj. Tak napriklad, som to myslela tak, ze 8 r dieta je uz dost velke nato, aby si uvedomilo, ked kona zlo. A 2 r dieta ani este nie, to uvadzam este pre pani r..., aby to pochopila. Ak taketo 8 r dieta spravi nieco zleho, a neprizna sa k tomu, zamlci, ale rodicsa to dozvie, je v podstate aj namieste ho postavit doprostred izby a teraz pred publikom - rodicia, surodenci, stari rodicia , to s nim riesit otazkami typu: no co nam povies k vcerajsku, co si spravil tam a tam, tomu a tomu, nie, nezbil si toho a toho, atd, proste otazkami to z neho dostat, az to bude musiet povedat, co spravil a ci to bolo pekne. A tym, ze sa cela rodina bude nanho pozerat a vidiet, ako sa veci maju a to dieta sa bude musiet priznat k cinu, ktore spravilo (nech je cokolvek), tak sa tymto strapni, zapamata si to a v pritom o nic nejde. Ale vela zien tu urobilo z komara somara a je to pre nich uplne nepripustne. Pre mna je nepripustny tablet, chipsy, celodenny a poldenny televizor, nic nerobenie, tak nech sa paci, posud sama, ktore vychovne metody su namieste.
neviem si predstavit volat domov cele obecenstvo a vobec takto riesit veci pred obecenstvom mojmu synov. v tomto veku si vie dieta priznat uz aj same chybu a staci na to jeden rodic. aspon moj 7 rocny a nemusim si k tomu volat dalsich xy ludi. takze je mi to kapanek komicke takato metoda vychovy
@martinka150 my si kvoli tomu nevolame domov cele obecentvo, to tu musim vysvetlovat, ze som to len dala ako priklad a ze my sme to pouzili ozajbraz a ze to vyslo nahodne, ze sme boli vtedy vsetci spolu a ostalo to v rodinnom kruhu. Aj teraz je to velmi komicke?
@kassandra25 aha , no čakala som niečo katastrofalnejsie
Ale take poznám .... no pod Robinko “ pochvál sa babke ... atd “

@0silvia0 ja som mala vychovu, rovnaku ako manzel. My sme si vo vtedajsej dobe na rodica nedovolili. Teraz sa vsetci cuduju, preco si deti na nich dovoluju, no preto, ze im to dovolili, nemaju pravidla, nemaju nic. Slusne dieta v dnesnej dobe, je zazrak, u vas propagujete tie , co si dovoluju.