Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@veronika33 u nas v skole presne to iste. zrusili haciky (nove nariadenie) a kazdy si musel doniest platene vrecusko. syn si odvtedy utiera ruky do tricka. 😝 😝 😝
tak a Tami je 1x od nástupu do školy maród. tento školský rok už veru odmena za 0 vymeškaných hodín nebude 😀
majú vaši druháci známky z vlastivedy? my ešte nemáme žiadnu.
nasi maju po dve znamky aj z vlastivedy aj z prirodovedy pisali previerky na papieri
už má 4 známky za projekty a testy
Malý má veľa známok nie len za matematiky a slovenčiny, ale aj z vlastivedy a prírodovedy - či už z písomiek alebo ústnych odpovedí. Už má celé dve stránky známok v žiackej knihe.
našich tiež známkujú hojne zo všetkých predmetov. Tami je momentálne už 2 týždeň PN, ale máme všetko učivo podrobne rozpísané na stránke školy takže veľa nezmešká. kedže nemá teploty tak sa učíme každý deň.najviac známok má zo SJL a MAT ale aj PRI a VLA má tuším po 4 známky. zatiaľ našťastie samé jednotky. 🙂
píšu aj vaši druháci testy na "čítanie s porozumením"? 🙂
naši píšu diktáty a písomné práce ale tie neviem o čom sú , asi taká zmes učiva. Ako doplniť mäkčene, dlžne .. budúci týždeň máme rodičko tak sa dozviem. mám už riadne bobky lebo náš druhák sa dosť predvádza , ja neviem či to už má pubertu či čo 😖
ahojte🙂 ako sa dari druhacikom?
nasi uz vegetia,len same akcie,vylety,besiedky,koledovanie ,yvypekanie medovnikov,zdobenie stromceka a tak podobne🙂 takze terazchodi do skoly veeeelmi rad😀
ako ste na tom s Jeziskom? maju uz zvedave otazky? u nas Zubkova vola je prezradena,spoluziak bonzol😀 Jezisko zatial "zije" este🙂 ale asi uz posledny krat ,vidim to tak..🙂
ozaj,mat niekto elektronicke ziacke knizky?nam zaviedli teraz ...
Moje dieta Didacticus na Palackeho ulici navstevuje, je stastne a viem, ze aj ostatni rodicia si velmi pochvaluju, ved koniec koncov sa krasne rozrasta, ved klikni na ich stranku didacticus.eu. Za super cenu 45 eur tam mame kopec jazykov, vyletov, divadielka a vsetkeho mozneho, ziadne ZRPS a kdejake zbierky, este aj zosity nam davaju, proste super, my sme velmi spokojni.
zajtra ide Tamarka na školské kolo HK. držte palce. 🙂
tak máme diplom za účasť 🙂 recitátorka spokojná. rodičia tiež 😀
Moja bola tiež na HK na školskom kole,vyhrala a postupila na krajské,som na nu hrdá 🙂
Ahojte maminky, idú aj vaši druháci do školy v prírode? Nie je to skoro? Aj keď je malý na svoj vek zodpovedný a samostatný, mám trošku obavy.... ☹
@eva.macko Naša druháčka ide do ŠvP už tretí krát. Vzali ich aj ako predškolákov. Mala som síce obavy, no všetky deti to zvládali perfekne. Nemala so sebou ani mobil, mohli sme kedykoľvek zavolať pani učiteľke. Po prvej triede chcela ísť aj do tábora, tak išla aj s mladším bratom a nevedeli si vynachváliť. Teraz ide aj syn do ŠvP ako prvák a tiež sa teší (bude mať 7 r.).
aj nasi idu do skoly v prirode...a zo skolky uz boli 2x....
@eva.macko vôbec sa nemáš čoho obávať. Rodičia takéto odchody vždy znášajú ťažšie ako deti 🙂 Naša Hanka bola v škôlke v prírode 3x a to prvý krát ako 4 ročná!
V prvej triede boli dokonca 2x. Najskôr hneď v septembri (mali im meniť okná, tak ich poslali preč) a potom v máji. Práve dnes priniesla prihlášku na máj aj teraz v druhom ročníku (chodia v čase maturít) a už sa veľmi teší.
@eva.macko jeee a ja sa neviem dockat, kedy uz moja mala konecne pojde :D mala ist uz v skolke, v 1.rocniku a vzdy sa im to zrusilo. Tento rok uz idu a tesim sa ja aj ona. Nic sa neboj. Moja bola dokonca minuly rok v letnom tabore, cize ziadni spoluziaci, cudzie deti a do Tatier a bola uplne najmladsia. Za cely tyzden sa mi ani jediny krat neozvala, tak sa mala dobre a nemala na nas doma cas a ja som do vankusa revala, co mi chybala :D neboj sa, tvoj sa tiez bude tesit, bude mat krasne zazitky. Moja ide do skoly v prirode, ideme do Turecka a letny tabor nechce ani pocut, aby zmeskala 🙂 deti to beru inac nez my dospeli ;)

Nasi maju uteraciky tiez pekne vlastne na vesiacikoch vedla umyvadla - ale hovorila ucitelka na zaciatku roka, ze ak by prisla kontrola, tak ich budu musiet zvesit, lebo takto to byt nemoze. Mne sa vrecuska s mokrymi uterakmi zdaju absolutne scestne.