Škôlka v Petržalke

martinica20
23. jan 2018

Ahojte mamičky, veľmi by Ste mi pomohli svojimi radami, postrehmi, skúsenosťami s dobrou ŠTÁTNOU, nesúkromnou škôlkou pre moju dcéru v okolí Petržalky. Keďže dcéra bude mať o mesiac 3 roky, hľadám pre ňu dobrú škôlku s milým, ľudským prístupom k deťom a dobrou predškolskou prípravou. V najbližšej dostupnosti k bytu máme škôlku MŠ Ševčenkova. Ak by Ste sa vedeli vyjadriť aj k nej, bola by som Vám povďačná, najlepšie mamičky, ktorým detičky do nej aj chodia. Ďakujem a verím že spoločne nájdeme dobré a dôveryhodné zariadenie, kam sa nebudem mať obavy poslať svoju milovanú 🙂

beky1813
23. jan 2018

budeš rada, ak ti vôbec nejaká štátna škôlka v Petržalke dieťa v takomto veku zoberie

martinica20
autor
23. jan 2018

Áno, ja viem o situácii v štátnych škôlkach 🙂 napriek tomu sa snažím vybrať pre svoje dieťa to najlepšie a keď sa to nepodarí, tak to budem riešiť ďalej. Momentálne som len na prieskume a nikdy nevieš, možno motyka vystrelí 🙂 A v septembri už bude mať 3,5 🙂

katulienkax
23. jan 2018

Ja poviem takto, to ani nezávisí od skolky ale učiteliek.ako sa venujú, a tak.

lolinko
23. jan 2018

Ahoj
Moj syn chodi do MS Rontgenova 16. A nedam na nu dopustit. Este ako dieta som tam chodila ja. Potom tam chodil starší syn s teraz najmensi.
Nemala som problem ani s prihláškou.

luliu
23. jan 2018

Obe moje deti chodili do MS Sevcenkova a bola som spokojná. Naozaj záleží hlavne na učiteľkach. Chodí mi tam aj synovec a sestra je tiež spokojná.

nelinka2009
23. jan 2018

@martinica20 sevcenkova je zevraj super, len nie holicsku

martinica20
autor
24. jan 2018

To je super s tou Ševčenkovou, pretože som počula že po výmene pani riaditeľky boli niektoré mamičky nespokojné a práveže je to o učiteľkách, ktoré tiež veľmi nechválili, ale vždy je to o ľudoch, ale aj o nastavenom systéme. Keď sa dodržiavajú isté pravidlá, tak si tie deti nemôžu robiť čo chcú a pani učiteľky by ich mali zvládať. Samozrejme v nastavení pravidiel máme veľké pričinenie aj my rodičia 🙂 Aj tú škôlku na Rontgenovej máme ešte relatívne "po ceste", ďakujem za vaše názory, kľudne sa vyjadrujte ďalej, v týchto dvoch škôlkach sa ale určite zastavím aj na osobný pohovor. Robí sa niečo také, žeby si rodič mohol prísť pozrieť pred podaním prihlášky priestory, pani učiteľky a tak?

nelinka2009
24. jan 2018

@martinica20 drzim palce, avy si mala dieta len tak prijate a mohla si vyberat

luliu
24. jan 2018

@martinica20 ty pred prijatím nevieš akú budes mať pani ucitelku, to sa rozhoduje až niekedy v lete.

eribel
24. jan 2018

Pardon, ale tato tema je ozaj smiesna.....kazda petrzalska mamina otvarala sampanske, ak vobec dieta prijali, nieto si este vyberat.....keby islo o sukromnu, tak chapem, ze clovek chce vediet, za co plati, ale takto.....napr. skolky otvarane v zakladnych skolach, nie su moc lakave, ale nasa chodi na Tupolevovu a ucitelky maju super....

belllinka
24. jan 2018

Exkurziu ti urcite nikto robit nebude, nemaju preco, zaujemcov je dost

martinica20
autor
25. jan 2018

ja budem otvarat sampanske, pokial mi ju vezmu do mnou vybranej skolky 🙂 nevidim na tom nic neprirodzene, ze napriek tomu ze viem ako to funguje, si chcem vybrat kam podam prihlasku a kam a ku komu bude moje dieta chodit a ako tam s detmi pracuju a spravaju sa k nim 🙂 prepacte, ale skor smiesne mi pride odsudzovat to, napriek tomu, ze Vy ste asi podnikali to iste, kedze Vam dieta navstevuje skolku na Tupolevovej. Alebo Ste len podali prihlasku, bez toho aby Ste si zistovali co to o tej skolke?

nelinka2009
25. jan 2018

@martinica20 ja som prihlasku podala na uplne inu skolku ako mala chodila a bola som rada, ze je miesto o skolke kam nastupovala som doptedu netusila nic... Pred Vianocami mi volala riadoska zo skolky A kde som prihlasku nikdy nepodala, ze skolka B otvara nove triedy a mam tam rychlo odniest dalsiu potvrdenu prihlasku a 8.1 mala nastupovala

eribel
25. jan 2018

@martinica20 Uprimne povedane, mne ani nenapadlo zistovat si nejake blizsie informacie omziadnej skolke, nakolko mjnimalne rok pred podavanim prihlasok to bola dennodenna tema na ihrisku medzi mamickami a bolo mi viac nez jasne, ze ja si vyberat nemozem.....chcela som, aby sla na Holicsku, kedze ju mame pod panelakom, a na rozdiel od vyssie pisaneho som mala o nej dobre referencie. Najvacsi problem pre mna bol rozhodnut sa, na kolko skolok prihlasku podam, kedze som vedela, ze podat prilis vela sa nevyplaca.....a jedna bola velky risk.....tak som podala tri, nastastie a prijali ju tam, kde som ani moc nechcela a ani nedufala.....ale hlavne, ze prijali, a zatial som aj velmi spokojna.....a hlavne dcerka....myslim, ze tym detom je uplne jedno vsetko, ak im "sadnu" ucitelky.....tie nase su top ☺.....ale je to o stasti.....drzim palce!

kondaska1
25. jan 2018

@eribel preco by mala byt jej otazka smiesna? Ona si hadam moze zvolit kam poda prihlasku! To ci dieta vobec prijmu je uz o inom, ale to pravo volby ma. Ja by som napr. dieta dala radsej do sukromnej ako keby som ho mala umiestnit do zlej statnej, na ktoru maminky nadavaju.

kondaska1
25. jan 2018

@martinica20 ludia su rozni, kazdy ma ine priority, na MK sa ani netreba cudovat takym odpovediam..

eribel
25. jan 2018

@kondaska1 Ano, to je pravda, ze si moze zvolit, kam da prihlasku. Je kazdeho osobne rozhodnutie, ci bude riskovat jednu prihlasku na vybranu skolku. Ja som tu odvahu nemala a spravila som dobre.... To, ze ak neprijmu do vybranej statnej, da do sukromnej, autorka nepise a to je uz hned ina situacia.... Pre rodiny, u ktorych sukromna neprichadza do uvahy, je tato tema smiesna, stojim si za svojim, lebo by boli radi, keby prijali aj do najmenej vychytenej.... Ja by som tiez bola najstastnejsia, keby nasa chodila na Iljusinovu. Je jedna z najmodernejsich, najlepsie vybavenych, najvychvalovanejsich, maju triedy pre autistov, tak maju dotacie. Ale tam je taka tlacenica, ze zbytocna prihlaska, ak nemas znamosti....A ak niekomu tak velmi zalezi na kvalite skolky, tak nech da do sukromnej, predsa len sa nedajj porovnat so statnymi. Nie v zlom, ozaj, ale mi to prislo take naivne, hladat naj statnu skolku a ocakavat aj den otvorenych dveri ☺

belllinka
25. jan 2018

Presne tak, statne skolky su vsetky viac menej rovnake, aj co sa prostredia tyka, stravy, programu... preco nedas do sukromnej? Tam uz su rozdiely.

martinica20
autor
26. jan 2018

nikdy som nepísala žeby som chcela podať len jednu prihlášku, skôr ma zaujímajú tie dobré škôlky, s ktorými sa dá počítať 🙂 ďakujem za ďalšie tipy, tá škôlka na Iljušinovej vyzerá byť dosť dobrá, pravdepodobne aj výchovné metódy učiteliek sú na inej úrovni, z dôvodu autistov. Súkromné škôlky sú úplne inde, avšak primerane k tomu si aj rodičia platia, takže očakávania sú potom dosť odlišné 🙂 nevylučujem ani toto riešenie, ale keby sa podarila dobrá štátna škôlka, nebola by som proti 🙂

kondaska1
26. jan 2018

@eribel autorka sa pytala, ktora skolka v petrzalke je dobra, tvoje dalsie osobne dovetky o tom, ze otazka je smiesna, lebo nie kazdy si moze dovolit sukromnu skolku a bude rada ak dieta prijmu niekam, su nepodstatne a zrejme autorku ani nezaujimaju. Ma zaujem o to aby jej dieta bolo v dobrom zariadeni a pytala sa ktore to je. To je vsetko. Treba citat s pochopenim, nie hned s vysmechom a ironiou.
Tiez nie je pravda co pises, ze sukromna je automaticky lepsia od statnej a nech rovno da dieta do sukromnej. Neplati to, niektore male skolky narychlo zbuchane su desne, zalezi vela od toho, co ktory rodic preferuje.

iwesska
7. feb 2018

Nerob si iluzie o sukromnych skolkach
..niektore,co su v Petrzalke maju horsiu uroven ako statne a nehanbia sa pytat 400-500 EUR. Iljusinova je inak skolka kde sa beru len deti vybranych rodicov-sponzorov. Poznam pripad,ked riadielka odmietla prijat predskolacku.

luciahromadkova
7. feb 2018

Osobne určite by som vyberala MS, ktorá je zaradená v sieti škôl MS SR, to znamena, že okrem kontroly hygieny RUVZ podlieha aj kontrole v oblasti výchovy a vzdelávania, ktorú realizuje štátna školská inšpekcia. Do siete sú zaradené štátne verejné MS a potom aj niektoré súkromné. Samozrejme môžu byť škôlky, ktoré nie sú v sieti skol, a môžu poskytovať kvalitnú výchovu a vzdelávanie a služby, ale nie sú kontrolované štátom. Často mnohé verejné štátne MS sú kvalitnejšie, vybavenejsie a s výbornou výučbou na profesionálnej úrovni. V Petržalke má byť od septembra otvorená aj nová MŠ na Vyšehradskej.

engel76
9. mar 2018

@eribel dcerka chodi do evanjelickej alebo do klasickej skolky na Tupolevovu? Podla stranky maju anglictinu aj jogu. Chodia prosim aj plavat a ake aktivity este prosim?

andrejockat
9. mar 2018

preco je otazka dna otvorenych dveri smiesna ? ja som sice z inej casti bratislavy, ale co viem, skolky maju den otvorenych dveri, kde sa da vsetko popozerat aj opytat. aj my sme boli pozriet aj s dcerkou, aby videla kam mozno bude chodit a prijali ju, takze spokojnost.

eribel
9. mar 2018

@engel76 Ahoj, chodi do klasickej. Ano, mohli sa prihlasit na anglictinu, jogu a cvicenie na zdrave nohy. V ponuke bolo viac kurzov (gymnastika, tanec...), ale tie sa na tento skolsky rok neotvorili pre nizky pocet prihlasenych. Plavat chodia starsi, mozno iba predskolaci, neviem presne. Nasi najmensi sa mohli prihlasit na tyzden korculovania. Ine pre nich zatial asi nebolo. A myslim, ze ani nepotrebuju. Aspon teda nasa dllllho chodila velmi unavena domov, ani na tanecnu mimo skolky nechcela....teraz je uz lepsie, takze tie aktivity su skor na buduci rok....

matos2017
20. mar 2018

@martinica20 dobre robíš! Zisti si čo najviac. Ja som dala syna kde mi ho vzali ( súrne som potrebovala škôlku) a bola to katastrofa .1 učiteľka na 21 deti. Nemala čas sa im poriadne venovať a to este boli miešaná trieda s predškolakmi .

daneta3112
13. jún 2018

@katulienkax toto je svätá pravda. Je to zas len o ľuďoch, nie o priestoroch.

angelinja
13. jún 2018

@nelinka2009 a preco nie holicsku?a ktoru tu vo velkej budove materska skolka alebo v budove skoly aj tam je skolka s dvomi triedami

rainee
18. jún 2018

ahojte, nemate nahodou niekto prosim kontakt na ms vysehradska, tym ze este nie je v prevadzke tak som na nete nic nenasla, dakujem. my sme podali prihlasku tento rok do 3 ms v okoli, bohuzial dcerku nikam nevzali a to uz bude mat v juli 3 roky a ja mam nastupit do prace. tak teraz neviem co budueme robit, za sukromnu platit 400€ je nerealne.

majusqa77
18. jún 2018

@rainee nieste jediny. v petrzalke nevzali 500deti nad 3 roky (napriklad nam ani 4,5rocneho)...
a k tvojej otazke - kopirovane z inej diskusie "Vybavuje to pani v Technopole ,oddelenie školstva a športu. Na papieri mám kontaktnú osobu na p.Anna Soneková 02/68288833 . anna.sonekova@petrzalka.sk . Priamov školke tam nikto nie je ,len robotníci."