Skončil štrajk učiteľov. Splnili im požiadavky?

bonaqa2013
7. feb 2016

Pred hodinou som sa dozvedela na stránke našej školy, že deti už od zajtra idú do školy. Ale len prvý stupeň. Aj som rada, lebo 2 týždne boli doma. Znamená to, že splnili učiteľom ich požiadavky? V správach som nič takého nepočula....

margarita
7. feb 2016

v spravach ani nic takeho pocut nebudes, alebo ak hej, moze ist kludne o dalsiu fintu a polopravdu,
podla tychto info priamo od ucitelov pocet strajkujucich ludi aj skol klesa, ale stale ho nik oficialne neukoncil,
5568 pedagogov z 525 skol este zajtra nenastupi...
vid kruzok vpravo hore na http://www.isu.sk/

😉

dominika6
8. feb 2016

mala si to zmeniť na diskusiu...
a Fico im nasľuboval hory doly,ale takou fintou že vraj - ked bude v novej vláde...debo...

mamulka211
8. feb 2016

Dva tyzden su deti doma, kedy s nimi chcu dohnat zameskanu latku, ci budu deti chodit do skoly pocas leta? alebo potom budu rychlo dohanat zameskane a budu deti stresovat? co robia pocas strajku? Kde sa zdrziavaju ucitelia? Maju doma veget, maluju si byty, robia jarne upratovnie, alebo azda su v skole a nieco aj riesia? chcu mat tuto svoju dovolenku preplatenu statom?

sisaha
8. feb 2016

to nie je pre nich dovolenka, nakolko si musia za tie dni sami odvadzat odvody. V kazdom pripade, ja osobne poziadam riaditela o znizenie poplatku za SKD za januar (kedy bola tyzden skola zatvorena) a februar za iba "strazenie deti v surnych pripadoch". Podla zriadovatela, kazda skola ma pravnu subjektivitu a o tychto poplatkoch rozhoduje riaditel.

chovancova27
8. feb 2016

tieto učiteľské štrajky to je iný brutal🙂 nemôžem to počúvať. suseda si ide na osmu, o tretej doma, v piatok o jednej, 700 v čistom, celé leto vegetí na záhrade, nevie si vynachváliť, strašne je spokojná, vianoce 3 týždne doma, s dekami, jarné prázdniny, v zime celý 13- plat, tak 1400 na december aká paráda... moja mama, predavačka, za 300e by mala ísť štrajkovať.

candii
8. feb 2016

Nech sa na mna nikto nehneva ale kvoli comu chcu ucitelia vysie platy? Zdravotne sestry to je nieco ine vsak oni su vkuse v robote.. tahaju 12hodinovky.. nocne.. ale ucitelia.. to nepochopim.. sedia na zadku v teple a povedzme si maju veget..

snoopy1
8. feb 2016

Naša škola ešte štrajkuje....a myslím, že ešte aj nejaký čas bude. Len sa obávam, aké tempo im potom nahodia. 😖

susanne6
8. feb 2016

hm, čo sa sťažujete? niekedy mi to príde ako typická závisť....každý mal predsa možnosť vybrať si školu aj povolanie...a ešte stále má, tak ak niekto chce byť učiteľom, nech sa páči. A mimochodom, 13. plat, nie je suma v čistom x 2, je to len základ plaltu, lebo ten zbytok su príplatky, kredity atd. Ano, tiež som učiteľka a neštrajkovala som, ja som s platom spokojna,ale nie so systémom vzdelávania a financovania škôl...aj o tom to bolo... 😒

sirell
8. feb 2016

V nasej skole strajkovali tyzden, sice 1. stupen pustili do skoly na treti den strajku, ale vobec sa neucili. Triedna ucitelka pred strajkom dala detom ulohy na cely tyzden, vsak nech sa rodicia zabavia. Prisla do skoly po 1 a pol tyzdni, prebrala za 3 dni rychlo ucivo a na zajtra maju hned pisomku (vsak treba znamky...) A este pikoska, reprodukovana od deti - riaditelka vyhlasila, ze nebudu mat "vychovy" (vytvarna, hudobna, etika, telesna) lebo vsak treba dobehnut ucivo z dolezitych predmetov. Som znechutena celym ucitelskym strajkom.