Skúsenosti s elitenglish na základných školách
Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či nemáte skúsenosti s výučbou anglličtiny s elitenglish, ak sa vaše deti učia al. učili na ZŠ s nimi. Aký máte názor?
Ďakujem veľmi pekne.
Myslis clil metodu na zakladnej skole? Mam dceru siedmacku a nelutujem ani jedno euro, kludne sa pytaj co ta zaujima. Minochocom ten objem hodin vs cena je uplne bezkokurecna, to v ziadnej jazykovke nedostanes
@stormie Veľmi pekne ďakujem. Mám ohľadom elitenglish veľa pochybnosti. Áno, oni idú clil. Mój syn je 2. , ale obávam sa že to bude na úkor iného. Je tvoja dcérka cez túto jazykovku?
Boli sme veľmi nadšení, že idú otvárať triedu s AJ programom. Teraz nám to však príde nejaké pochybné
@stormie Veľmi pekne ďakujem. Mám ohľadom elitenglish veľa pochybnosti. Áno, oni idú clil. Mój syn je 2. , ale obávam sa že to bude na úkor iného. Je tvoja dcérka cez túto jazykovku?
@evme0301 ano presne cez nich. Tento ich clil program je odobreny ministerstvom skolstva, to nie je len tak ze si nieco vymysleli, riaditelka skoly sa s nimi dohodla a rodicia platte. Neviem co presne myslis ze by to malo byt na ukor ineho - coho? V 5. a 6. rodniku ich testovali a mali dosiahnut vysledky na urovni A2 - cela trieda bez problemov, predpoklad je uroven B2 v 9. rocniku co je uroven maturanta, ale s tym ze tieto deti uz maju napocuvanu anglictinu od native speakera, vedia naozaj komunikovat a aj na skolske temy
@evme0301 ano presne cez nich. Tento ich clil program je odobreny ministerstvom skolstva, to nie je len tak ze si nieco vymysleli, riaditelka skoly sa s nimi dohodla a rodicia platte. Neviem co presne myslis ze by to malo byt na ukor ineho - coho? V 5. a 6. rodniku ich testovali a mali dosiahnut vysledky na urovni A2 - cela trieda bez problemov, predpoklad je uroven B2 v 9. rocniku co je uroven maturanta, ale s tym ze tieto deti uz maju napocuvanu anglictinu od native speakera, vedia naozaj komunikovat a aj na skolske temy
@stormie Vieščo stále nám vravia, že oni budú každú hodinu opakovať s Aj lektorom( Myslím tých 6hod týždenne). Tak sa bojíme že ich to bude v inom brzdiť. Nič negarantujú, žiadny výstup, hodnotenie, lektora nepoznáme, nemajú doriešené čo ak dieťa chýba, sú tam len akoby na dobré slovo na škole. Ak by niekto z rodičov prestal platiť alebo by odišlo dieťa všetko padá. Cenu si môžu podľa mňa hocikedy dvíhať...
@stormie Vieščo stále nám vravia, že oni budú každú hodinu opakovať s Aj lektorom( Myslím tých 6hod týždenne). Tak sa bojíme že ich to bude v inom brzdiť. Nič negarantujú, žiadny výstup, hodnotenie, lektora nepoznáme, nemajú doriešené čo ak dieťa chýba, sú tam len akoby na dobré slovo na škole. Ak by niekto z rodičov prestal platiť alebo by odišlo dieťa všetko padá. Cenu si môžu podľa mňa hocikedy dvíhať...
@evme0301 a vy nemate zmluvu?? Zvyknu ju posielat po detoch hned prvy tyzden
@evme0301 deťom sa lektor páči. Hlavne že s nimi blbne a je to chlap. Čo sme radi. Ale keď sa syna pýtam čo sa učili o čom sa rozprávali tak mi nevie povedať. Ale z elitenglish nám hovorili, deti majú na 2.ročník výbornú úroveň aj
@evme0301 a stale nechapem v com by ich to malo brzdit? Deti zacinaju anglictinu vychovami - telesna, vytvarna, hudobna - tam sa naucia anj a postupne sa pridavaju aj ine predmety (matematika, prvouka, biologia atd) a to co preberu na slovenskej hodine si prejdu v anglictine. Kazdy pol rok mame rodicovske s danym triednym lektorom - nie hromafne ale rodic sedi sam s lektorom, ak nevies ty anj tak to zabezpecia aj preklad aby si sa snim vedela dorozumiet. Dostavane aj “vysvedcenie” kde je presne napisane ako je na tom dieta s rozpravanim, pisanim, aktivitou na hodine atd + celkove slovne hodnotenie.
Ak je ich program odobrený MŠSR ako píšeš, tak by mal byť akreditovaný ,nie? Nemáme ani žiadne info okolo napr. učebného plánu
@evme0301 a stale nechapem v com by ich to malo brzdit? Deti zacinaju anglictinu vychovami - telesna, vytvarna, hudobna - tam sa naucia anj a postupne sa pridavaju aj ine predmety (matematika, prvouka, biologia atd) a to co preberu na slovenskej hodine si prejdu v anglictine. Kazdy pol rok mame rodicovske s danym triednym lektorom - nie hromafne ale rodic sedi sam s lektorom, ak nevies ty anj tak to zabezpecia aj preklad aby si sa snim vedela dorozumiet. Dostavane aj “vysvedcenie” kde je presne napisane ako je na tom dieta s rozpravanim, pisanim, aktivitou na hodine atd + celkove slovne hodnotenie.
@stormie u nás je to divné. A čo keď ti chýba dcéra, alebo chýba lektor?
Naši majú s ním 2×VV, TSV, PVO,Mat, Aj a ja s ostatnými rodičmi si myslím , že miesto VV by bola lepšia Mat a nový predmet teraz majú Kuk-kultúra komunikacie
Je to nové pre nás a narýchlo to urobili na škole, teraz sa ešte ide na ten nový systém...preto zisťujeme čo sa dá. Možno sú naše obavy zbytočné
Naši majú s ním 2×VV, TSV, PVO,Mat, Aj a ja s ostatnými rodičmi si myslím , že miesto VV by bola lepšia Mat a nový predmet teraz majú Kuk-kultúra komunikacie
@evme0301 tak takto - na vasom mieste kontaktujem v prvom rade koordinatora pre vasu skolu. Kontakt ak nemas nejdes na ich stranke pre kazdu skolu
https://elitenglish.sk/
Nerozumiem ze chcete radsej matemiatiku namiesto vytvarnej ale zaroven pises ze v anglictine uz maju aj vytvarnu aj matematiku? Oni nebudu mat vsetky hodiny v danom predmete iba v anglictine - vzdy tam budu mat aj slovensku aj anglicku hodinu (len jednu pre dany predmet - napr ak maju 5x mat tak len 1x bude v anj, ak maju 2x prvouku tak len 1x bude v anj), vynimka su vychovy ako vytvarna a telesna, tam naozaj nie je potrebne aby bola hodina oducena aj v slovencine
@evme0301 co sa tyka chybania - neviem ci sa vobec niekedy stalo ze by lektor chybal ale predpokladm ze tak ako supluju slovensky ucitelia tak sa zastupia aj oni a takisto ked chyba dieta v skole - u nas si normalne medzi sebou poslu ulohy a co prebrali, tak pre slovenske aj pre anglicke hodiny (prefotia si poznamky)
No vieš ja si myslím, že na výtvarnej sa nerozprávajú toľko ako napr. na hudobnej. Dá im zadanie, oni nakreslila potom niečo k tomu si povedia. Isto by viac robili na Kuk-komunikácia, Huv, alebo mat
A neviem ako sa to rieši v prípade chýbania lektora
No vieš ja si myslím, že na výtvarnej sa nerozprávajú toľko ako napr. na hudobnej. Dá im zadanie, oni nakreslila potom niečo k tomu si povedia. Isto by viac robili na Kuk-komunikácia, Huv, alebo mat
@evme0301 ten lektor je tam na to aby na nich stale rozpraval, takze nepredpokladam ze je to len o zadani ulohy na vytvarnej a deti si v tichosti kreslia.
Sama pises ze syn iba tento rok zacal a uz chces do neho tlacit “odborne” premery v anglicitne?? Vsak on najprv musi porozumiet beznym veciam, co od neho ucitel chce a musi vediet aspon nejako zakladne odpovedat - ked to poviem uplne jednoducho musi vediet aspon cisla v anglictine a ze mu prave ucitel povedal otvor si zosit a toto je na domacu ulohu .. preto zacinaju tymi vychovami, tam sa naucia opakovanym pocuvanim zakladne veci a osmelia sa v komunikacii. A mimochodom je tam vzdy prisediaci slovensky hovoriaci asisten/ucitel ale nie je tam na prekladanie, len taky dozor v pripade nudze.
@evme0301 co sa tyka chybania - neviem ci sa vobec niekedy stalo ze by lektor chybal ale predpokladm ze tak ako supluju slovensky ucitelia tak sa zastupia aj oni a takisto ked chyba dieta v skole - u nas si normalne medzi sebou poslu ulohy a co prebrali, tak pre slovenske aj pre anglicke hodiny (prefotia si poznamky)
@stormie tak si ma upokojila a dovysvetľovala. Inak to by som čakala od jazykovky. Áno, ja som koordinátorovi písala, ale odpovede buď neboli alebo boli ako vata úplne všeobecné a nie na otázky
A ste teda spokojní?
V našom meste sa to len rozbieha teraz
Este k tomu plateniu - toe zmluvy davaju na zaciatku roka, naozaj vzdy v septembri ich dostaneme v 2 kopiach a bez toho by som urcite nic neplatila

Myslis clil metodu na zakladnej skole? Mam dceru siedmacku a nelutujem ani jedno euro, kludne sa pytaj co ta zaujima. Minochocom ten objem hodin vs cena je uplne bezkokurecna, to v ziadnej jazykovke nedostanes