icon

Som povinná platiť ZRPŠ?

lenkaviki48
4. sep 2021

Dobrý deň. Je povinné zaplatiť ZRPŠ za obe deti ak chodia do jednej triedy a školy? Triedna to píše červeným každý rok do zošita aby som uhradila čo nakoniec vzdam a zaplatím každý rok. No výlety a iné si musím hradiť aj tak sama tak prečo musím platiť ZRPŠ za oboch na jednej škole? Ako ste riešili? Ta jedného je 20€

mondolina
4. sep 2021

@tianna
tak ty si tiež miesto detí mohla zarábať nie?
vy ste sa tak rozhodli....

sara07
4. sep 2021

@sasa1310 pretože som pochopila princíp tvojho postoja ktoré ti všetepuju len daj prachy a ticho bude, a si zvyknuta sa vkuse zbierat a dotovat niekoho čo nevie čo s prachmi , je to tvoj postoj budíš
a je smutné ked sa na 3 dnovu naštevu papeža vynaložia miliony a detom musia nosit toaletny papier a podobne veci do školy
ty si zvyknuta že toto je normálne ale my nie , ja ked odmakam a strhnu mi % tak chcem aby sa ekonomicky rozdelili a tam kde maju nemám chut proste platit niekomu vilu alebo nove auto jedno či politik, kamarat politika alebo biskup - v anglicku aké miliardy šli na luxus ak to berieš že je to ok , kludne si ich sponzoruj aj navyše

tianna
4. sep 2021

@lienka.7 moje príspevky si asi nepochopila, ja vôbec neutocim na autorku, inak som to myslela 😉 s ňou v zásade súhlasím. Len jej jedna kocka odporúčala homeschooling tak tu som zrušila že ten je finančne ďaleko náročnejši keďže sama mám staršie deti v tejto vzdelávacej forme.

mondolina
4. sep 2021

@sara07
veď choď do politiky a zmeň to🙃
lebo tieto hrdinky čo nezaplatia ZRPŠ a myslia si, že spravia revolúciu...a decku je za rodiča trápne.

tianna
4. sep 2021

@mondolina a ja snáď niečo píšem v tomto duchu? Mňa štve rozhadzovanie štátnych peňazí na blbosti a to by ma stvalo rovnako či by sme mali príjmy nižšie alebo vyššie.

sasa1310
4. sep 2021

@sara07 že vás to baví. Však choď na výberko do parlamentu a môžeš sa realizovať. Ak niekomu príde zaplatenie 50 eur zrpš ako vyciciavanie štátu, tak toho človeka fakt ľutujem

lienka.7
4. sep 2021

@tianna
@sara07 baby, darmo vysvetlujete a pod. Este budete za socky aj vy 👌👌👌
A ty
@tianna hajde do roboty... lebo tvoju ZP za teba platime my 🤣🤣🤣 skutocne genialny pristup tu niektorych diskutujucich.
Ani.ich nenapadne presne to, ze keby rodicia neplatili, museli by skoly viac tlacit na svojich zriadovatelov. Ale vsak aj vlk je cely aj ovca je syta... riaditel pyta radsej od rodicov, viac ostane inde a za to je aj patricne odmeneny. Mnoho z vas by bolo prekvapenych, naco vsetko sa vase peniaze v reali minaju.
Mimochodom za minuly rok ste tiez platili zrps? Kam za to chodili deti ked skoro rok sedeli na prdeli doma? Ci balicek vam mikulas doniesol domov???
A pytaju teraz znova??? By som sa teda spytala, ze co s tymi minulorocnymi urobili. Ale jasne, aj ja som.socka, nekupim si cigi (nefajcim) alebo pivo (nepijem). Ale automaticky prispejem na ZRPS 👌👌👌

lienka.7
4. sep 2021

@tianna pochopila som 😁 vsetko ok 👌

sara07
4. sep 2021

@mondolina zbytočne pôjdem do parlamentu , kolko ludi tam šlo že niečo zmení ale toho molocha tažko skrotiš , tam treba sponzorovi vratit, to treba vyžehlit, tam kamarat a ideš , to je boj s veterným mlynom a je to preto lebo občania su ticho pekne platia a je klud , nevadí im že platia ,
práveže ked viac rodičova sa ozve bude lepšie , ak škola nedostane prachy za zrpš , nemôže ju zavriet vypyta si od zriadovatela a on tie prachy čo jej má dat dá aspon čast
prečo by malo byt detom trápne ak mu to vysvetlíš, pochopí
ano finačná gramotnost sa na sk nenosí, učebnica občianskej nauky urobena k poslušnosti štát je ideálny a super a pecka
načo detom vysvetlit že 4 hodiny denne pracuju zadarmo ?

tianna
4. sep 2021

@lienka.7 vieš ale raz keď budu staré budú im dobre dôchodky na ktoré im aj naše deti zarobia.. 😜

sara07
4. sep 2021

@lienka.7 ja som zrpš ešte vypalne tento rok neplatila len triedne fondy a pracovne zošity ale pokrok v triede sme už 5 možno bude revolucia 😝
a dala som si tu namahu zistit kolko skutočne stoja tie prac, zošity v plnej polnej ich platím
a učebnice sotva nové ked ich má od 8 -15 v poradí , neriešim v akom stave čo sa dalo opravila som za vlastne, doplnila strany, nalepila folie na spevnenie okrajov
tak čakám čo ako z nich vylezie kam dali prachy a čo ako

sasa1310
4. sep 2021

@tianna neboj, ja mám detí dosť, aby zarábali na naše dôchodky.😉

danusa63
4. sep 2021

@lenkaviki48 veď, ale výlety nie sú povinné, ak je to pre teba veľa, nie je hanba tam dieťa neposlať.

lienka.7
4. sep 2021

@tianna mne je len luto, ze sa to tu cele zvrhlo na to, ze aka je autorka socka a nemala si robit deti ked nevie zaplatit zrps... to je vsetko.
Presne ako pise
@sara07 keby sa rodicia viac zaujimali co a ako... nie len platili a platili. To je vsetko.
Len taka perlicka na zaver, u kamosky v skole mali decka nosit do zberu papier.. ze ho vymenia za toaletak deticky nanosili a hla, oznam ze ma dat do skoly toal.papier !!! Ked sa dovolila sa opytat, ze ako preco, vsak sa mal menit za papier... no ze ano, ale ze to bolo pre p.ucitelky!!! Cize asi tak 👌👌👌

sara07
4. sep 2021

@danusa63 prečo ked na ten vylet vstupne sa skladá , autobus si dieta platí
u nás jeden vylet 10-15 € sa platí
vstupne do muzea ak idu ide z triedneho fondu , idu pešo
neviem prečo máte iluzie že sa z tohto fakt platia vylety
z vás čo tu operujete zrpš videli ste aspon raz načo prachy šli ??,, a hlavne aká suma to by ste možno zmenili názor

danusa63
4. sep 2021

@sara07 veď ale ja nepíšem o zrps. Autorka spomínala, že výlety si hradí v plnej výške a ešte ma zaplatiť aj zrps. Veď Zrps platiť nemusí a ani tie výlety vobec platiť nemusí. U nás deti ktoré nejdú na výlet sa pozbieraju do jednej triedy a tak sa učia.

lienka.7
4. sep 2021

@sara07 keby sa o to zaujimali, zistili by co vsetko "pomimo" sa z toho da vyplatit... darceky, oslavy a pod. Ojojooooj. Toto bolo uz za komancov.
Stale cakal ze tu nejaka napise, ako sponzoruje ona svojho zamestnavatela ale furt nic 🤔🤔🤔
Ale v skole jej to nevadi...

0adka0
4. sep 2021

@lienka.7 ja som raz zažila tiež takú perličku pri objednávaní učebníc na angličtinu, povedalo sa že angličtinárka urobí hromadnú objednávku pre celý ročník a dostanú množstevnú zľavu a treba podpísať návratku a nikde sa nedá kúpiť tá učebnica za lepšiu cenu, zdalo sa mi 36€ za učebnicu veľa, tak som nabehla do prvého kníhkupectva a tam som našla presne tú istú (kontrolovala som rok vydania aj počet strán a bolo k nej aj rovnaké CD) za 19,90€ a nebola ani v akcii, ale bola som za čiernu ovcu lebo som ju nechcela objednať ako jediná cez školu.

lienka.7
4. sep 2021

@0adka0 no sak jasne😉 system "benefitov" funguje vsade, aj v skolstve. Pani ucitelka mala min. poukazku do daneho knihkupectva. Robila som s tym. Vsetko co skola objednavala akoze za rodicov pre deti... za vsetko mali darceky, bonusy a pod. Ale jasne, vsak 50€ zaplatit este navyse nikoho nezabije 👌👌👌

sasa1983
4. sep 2021

@lienka.7 toaletný papier pre učiteľky..doniesť toaletný papier .to je koľko ? 2-3-4e? To ozaj ?

lienka.7
4. sep 2021

@sasa1983 este raz pre nechapevejsie.... ide o PRINCIP!!!! skola ma na toto peniaze. To ze usetri, pouzije na ine. Ale tebe tazko daco vysvetlovat...

lienka.7
4. sep 2021

@sasa1983 aj ty prispievas svojmu zamestnavatelovi 2-3-4 eura na to aby ti zakupil toal.papier????

akvi
4. sep 2021

@lenkaviki48 nie si povinná zaplatiť vôbec. Ani za jedno dieťa. Je to občianske združenie ako hocijaké iné a nikto ťa nemôže nútiť byť jeho členom. Školy to vo veľkom zneužívajú a vyberajú poplatok automaticky. Treba sa ohradiť a nič nezaplatit. Ja som si zisťovala v škôlke, co z toho kupujú a veru, samé blbosti, ako sladkosti na Mikuláša, ktoré napr.moje decko ani omylom nejedlo, alebo autobus na plavecký, ktorého sa moje decko nezucastnilo, lebo nechcelo. Takže som s kludnym svedomím neplatila. V škole to u nás nik nepýtal automaticky, ale tak, ako sa to robiť má - najprv sa rodičov opytali, kto chce byť členom, následne sa zvolala schôdza clenov a spolu sa odhlasovalo, na co bude príspevok použitý. A boli to akcie OZ-ka, nie školy. Ta s tým nemala nič spoločné, akurát poskytla priestor a súčinnosť niektorých ochotných učiteľov.

sasa1983
4. sep 2021

@lienka.7 nie. Žiaľ, veľa veci si nosím sama..teda skladáme sa s kolegyňami . Buď ich mať nebudeme, alebo si donesieme..

lienka.7
4. sep 2021

@sasa1983 no vidis.. a ver tomu, ze ako tvoj zamestnavatel ma na to fondy, tak ma fondy aj skola...

sasa1983
4. sep 2021

@lienka.7 lenže ja robím v štátnej nemocnici a čo všetko by sme mali dostávať a čo dostávame je značný rozdiel..ale nebudem kvôli tomu chodiť niekam kde mi budú základné veci chýbať, aby som si dokázala že je to nafigu.

lienka.7
4. sep 2021

@sasa1983 pozor teraz... ja som to nemyslela v zlom. Aby si to tak nebrala... aj ja som robila v sulromnej.firme, kde som si musela kupit aj kalkulacku, ceruzky a pod. Zo soc.fondu si pan majitel robil pohostenia sukromne a pod.
Ver tomu, ze to co si ty prinesies, na to vsetko ma nemocnica zdroje. Co nemas ty, ma iny... a ked uz nic, tak p.riaditel usetril a mal premie 👌👌👌
Ty dobry pocit ze si si priniesla svoje kafe, toaletak a pod. Toto som tym myslela. Detto aj pri skolach je to tak. Babka k babce a je oslava v zborovni, darceky k narodeninam a pod.... 👎👎👎

zuzubb007
4. sep 2021

Boze toto ma vzdy vytaca ako mamicky riesia na prvych rodicovskych veci za 2-3 eura, pre boha treba toaletak donesiem a nebudem somrat, tak chcem dobro pre svoje deti, a ked si spravim 8 deti musim s tym ratat, ze kazdemu treba, ked na to nemam spravim si 1-2

sasa1983
4. sep 2021

@lienka.7 ale jednoducho je to hon na čarodejnice. Keby si bola učiteľka môjho dieťaťa a zostalo Ti na poukážku do dm za 20e na 1 rok, ja Ti ju doprajem..nebudem riešiť vyúčtovanie do bodky..ja si kupujem respirator, a tiež by mi bolo lepšie keby mi ho nemocnica platila, alebo najlepšie pacienti..no a koho to zaujíma? Buď budem mať obnoseny, alebo si kúpim vlastný ako často chcem. Tak hold a čo mám robiť ? Bojovať proti systému?

heleninamama
4. sep 2021

@lienka.7 Ty si fakt myslíš, že učitelia si za tie peniaze robia oslavy v zborovni a kupujú darčeky? Povedz to niekde pred nimi nahlas a rátaj minimalne so stíhaním za ohováranie.
A ver, že by boli v práve a aj by to dokázali.
Ak ľudia s podobnými názormi vychovávajú deti, nedivím sa, že školstvo je v takej r... a deti sa správajú tak, ako sa správajú. Každý normálny človek časom z toho školstva odíde a zostanú tam len tí, ktorým už bude fakt všetko jedno.
Netvrdím, že treba platiť každú kravinu, ale spoliehať sa, že mi niekto bude dávať všetko zadarmo a viesť k tomu aj deti, je úplne choré.