Som povinná platiť ZRPŠ?
Dobrý deň. Je povinné zaplatiť ZRPŠ za obe deti ak chodia do jednej triedy a školy? Triedna to píše červeným každý rok do zošita aby som uhradila čo nakoniec vzdam a zaplatím každý rok. No výlety a iné si musím hradiť aj tak sama tak prečo musím platiť ZRPŠ za oboch na jednej škole? Ako ste riešili? Ta jedného je 20€
@lenkaviki48 paci sa, strucne a jasne https://www.aktuality.sk/clanok/l3ef12h/byt-v-z...
@lenkaviki48 nehnevajte sa ,ale raz ročne zaplatiť poplatok není až tak veľa
Dievčatá, platili by ste zrpš aj zuš-ke, ktorá má len pobočku na našej škole a dieťa tam chodí na výtvarný krúžok, ktorý si normálne mesačne platí?
@lenkaviki48 no tiez som znepokojena, nam zvysili na 40 €. Pro dvoch detoch je to 80 €co mi pride neniesne. Vraj ponukajusplatkovy kalendar, tak su skola ci hypotekarny urad??? Hrozne
Nie, nemusíš. Na druhej strane by však Tvojendetinnemali čerpať výhody, ktoré z toho plynu ostatným deťom ;Mikuláš, Deň deti… ide akcie. Tiež to nie je spravodlivé voči ostatným. Prečo by sa mali skladať aj pre Tvoje deti? Poplatok sa zvyčajne odsúhlasuje na prvom olenarnom RZ v septembri. U nás majú rodičia čas do decembra, aby ho zaplatili, keďže september je financne náročný pre niektorých. Pozri, je marec, a teraz nad tým špekulujes. Ak by si bola zaplatila jednému v novembri, druhému teraz, myslím, že by ste to financne boli utiahli. Ak nie, je to tvoje rozhodnutie, nútiť tá nemôžu.

@lienka.7 presne, mam tiež tento názor. Obzvlášť keď viem aj to, ako to chodí s tými financiami. Nie je ziadnym tajomstvom, ze niektoré obce a mestá prerozdeľujú financie na jednotlivé školy podľa vzájomných sympatií s tým ktorým vedením a pod.