icon

Spolužiak neustále bije moju dcéru

6. okt 2023

baby, uz som na prasky, kazdy den chodi moja domov ze ju tento chlapec bije. Bola som to riesit z triednou aj z vychoskou, ale stale to pokracuje😖🙈😨
Ako to riesite vy?
kedze je vikend ide ma porazit, vsetci uz su prec tak dnes nevybavim uplne nic😢

luliu
6. okt 2023

@erikavesela a to ti príde normálne sa takto správať ku dieťaťu? Vypisuješ to tu a chvális sa ako dobre si to vyriešila, že dieťa malo z teba psychické problémy? Je to grc. Ako si mu ukázala, že takto sa to nerobí? Tak, že si ho šikanoval ty? Za mňa úbohé. ....

erikavesela
6. okt 2023

@luliu ano, lebo som situaciu vyriesila...vies, ake to je, ked tvoje dieta (prvak) nechce chodit do skoly, ked kazdy den place a ma zachvaty placu, lebo sa boji, ze zase bude bite, ze zase sa mu bude dotycny posmievat, ze zase bude huckat ine deti proti nemu, ze bude cely cas sam...na upozornemie skoly sa ti ta otocila chrtom, z tvojho dietata urobia ucitelia klamara, agresora...nie...nevies, tak ako nevies, aky je pocit, ked je tvoje dieta v skole dotycnym skrtene a ucitelia sa tvaria, ze nic nevidia?...nie...toto urcite nepoznas s ver, ze by si konala podobne...

erikavesela
6. okt 2023

@luliu aha, takze agresor moze vsetko a ty sa budes pozerat na to ako tvoje dieta agresor psychicky aj fyzicky nici...skola sa ti otoci chrbtom...na toto by si sa pozerala a nic nepodnikla?...sama tomu neveris

tosomja
6. okt 2023

A triedna to ako riešila?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janus02
6. okt 2023

Moju dcéru tak isto sem tam capol spolužiak, skákal po taške, bral veci...riešila som s triednou,nepomohlo...riešila som s riaditeľom,nepomohlo,nakoniec bola moja dcera za tu zlú..a jedného dňa som ju preložila do inej školy...teraz mam spokojne dieťa.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kandelabra
6. okt 2023

Mna tu mozno tiez zmetu niektori pod koberec, ale najúčinnejšie je naucit dieta sa branit. Pokial teda nie je agresor o dost vacsi a silnejsi, staci jedna dobre mierena a dieta bude mat do konca skoly od kazdeho pokoj. Plus k tomu este nebude mat pocit, ze je bezbrannou obetou, ale ze sa branit vie, keby nieco. A ostatni si dvakrat rozmyslia, ci budu rypat do niekoho, od koho mozu nachytat.
A nie, nepodporujem nasilie, len sebaobranu!

judar
6. okt 2023

@luliu jaaaj takze aj ty by si zlahka isla na delikventa ktory by ti s usmevom sikanoval vlastne dieta?...no nerviem co je horsie ci nejaky sikanujuci fagan co len kvazy mal nejake psychicke problemy alebo to mat deta sikanovane, bojace sa chodit do skoly, zo strachu by ani nejedlo, zostalo utiahnute do seba, schytilo anorexiu, schytilo nabehy na vredy, skoncilo by na nejaku dobu v nemocnici....vies co radsej jeden vyplaseny soplak nez to co by to malo mat za mozne nasledky

lonely66
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
6. okt 2023

v našej triede terorizoval chlapec deti...ale ak jemu niekto niečo, tak jeho ocinko na rodičovskom to hneď otočil že to preto, lebo on je cigán a hneď vyťahoval národnostnú otázku...proste všetkým sa ocinko vhrážal, že on to tak nenechá a pôjde aj do Bruselu ...ale keď jeho synáčik šikanoval triedu tak to bolo OK...hovädo c**nske

lonely66
Odpoveď bola odstránená
luliu
6. okt 2023

@lonely66 v tomto sa mýliš, ja to viem pochopiť, ale normálny dospelý človek by nikdy nemal napadnúť cudzie dieťa. To je nepredstaviteľné a neprípustné. V čom je potom rozdiel? Veď ten dospelý sa dostane na úroveň toho sikanatora. Toto MUSI riešiť škola a keď nieriesi tak zriaďovateľ a ďalej. Naozaj ti príde normálne, že rodič napadne iné dieťa, mne príde normálne dohovoriť, upozorniť, ale chytiť pod krk a podobne? Som zhrozená, keď čítam koľkým vám to príde v poriadku.....

lonely66
Odpoveď bola odstránená
luliu
6. okt 2023

@lonely66 a absolútne nepochopiteľné pre mňa je , že škola nerieši, nevidí, otáča sa chrbtom. To si neviem predstaviť, na takej škole by som deti mať nechcela

lucikc20
6. okt 2023

@kandelabra úplne s vami súhlasím

nepic
6. okt 2023

@lonely66
Ale ja som to tam napísal,že aj za cenu toho,že pôjdem do basy,ale dieťaťu určite nenechám blížiť. Ja s tým nemám problém. Ale potom by už ani dotyčný na to nezabudol,tomu ver že už by to stálo za to.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
taminka1986
6. okt 2023

@kittykat22 najlepsie tak. So skolou sa budu dotahovat a nic sa nevyriesi.

lianka123
6. okt 2023

@luliu uprimne? Na moje dieta urcite nikto nesiahne a kto siahne, okusi hned svoju medicinu. A je mi jedno ze je to dieta.

nepic
6. okt 2023

@lonely66
Moje deti majú dvoch rodičov,tak by sa musel postarať ten druhý. Tak isto ako keby som napr zomrel.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nepic
6. okt 2023

@lonely66
Nápodobne a ty nechaj blížiť svojmu dieťaťu,keď to je podľa teba tak správne. Hlavne že má matku doma. 👍

jana_eyre_2
6. okt 2023

Môjmu najstarsiemu synovi sa tento rok stalo, že mu traja spolužiaci robili zle (nadávali mu a podobne) .. keď som sa to dozvedela ešte taká riadne nasratá som napísala do spoločného cetu v edupage kde boli všetci rodičia a pani triedna, naštvaný mail.. nikoho som nemenovala, ale padlo to na úrodnú pôdu, okrem toho že rodičia sa ozvali a pani učiteľka sa tiež porozprávala s deťmi, vyzerá to tak že sa to na teraz vyriešilo..

Ja som za to že sa to má riešiť v rámci celej triedy, lebo sa to týka celého kolektívu.. ja som mala teda šťastie na to že rodičia chlapcov sú normálni rodičia, ale myslím že každému pomôže uvedomiť si vážnosť situacie, keď o tom čítajú aj iní rodičia z triedy.. jednoducho ľudí sa viac dotyka to, čo je verejne napisane, ľudia viac žijú sociálnymi sieťami..

letfenixa
6. okt 2023

@mikadooo
"Chalanko na 99% nebude chcieť do toho zaťahovať rodičov ani riaditeľku 😉"
Nuž, to by si sa čudovala.

letfenixa
6. okt 2023

Na našej škole platí, že rodičia agresora a obete sa nikdy nestretnú.
Rieši sa to vždy s kazdymi zvlášť.

adrianap83
6. okt 2023

@letfenixa chalanko síce nechce, ale bohužiaľ sú zakonni zástupcovia, čo si vychovali, budú musieť riešiť. Ak nie oni, tak sú aj úrady.

letfenixa
6. okt 2023

@adrianap83 treba si prečítať, čo pôvodne napísala mikadoo.

iwesska
6. okt 2023

To treba riesit priamo s rodicom. Mala som rovnaku situaciu,chlapec zname kvitko. Kedykolvek ju kopol, bachol po chrbte,vyrazil flasu, kopol do zadku. Ona mu to vracala,ale on bol este agresivnejsi. Ucitelka jej neverila. Dozralo ma to,napisala som cez EDU jeho mame,ze si nezelam,aby sa to opakovalo,ze ak treba,mozeme sa aj stretnut. Najprv to stocila,ze na vine je dcera,lebo chalan vsetko poprel,ale dohovorila mu a uz na druhy den boli kamatati. Odvtedy je pokoj. Mam skusenost aj z minulosti,ze agresor skrotne az ked sa to dozvie rodic,pred ucitelom taky respekt nema.