icon

Sťažnosť na vychovávateľku v školskej družine

atrami
24. sep 2015

Ahojte, syn je prváčik, chodí do školskej družiny, vyzdvihujú ho starší súrodenci podľa rozvrhu, čo má družinárka aj poznačené, že má odchádzať len so súrodencami alebo s nami. Dochádza autobusom. Včera som skoro skolabovala. Starší syn mi volá, že malinký v družine nie je, volám naspäť družinárke, kde máme syna a ONA, že nevie, možno išiel na autobus. Už som mala ten najhorší scenár- niekto ho uniesol, nastúpil na zlý autobus opačným smerom, vystúpil na inej zastávke. Telefón zatiaľ nenosí, nechceli sme mu pridávať starosti. Samozrejme do toho volá hysterický manžel. Vystúpim z autobusu a za plotom na schodíku sedí malý. Nakoniec mi vysvetlil, že sa išiel prezliecť, staršie deti mu povedali, že pani vychovávateľka povedala, že všetci majú ísť domov. Syn sa obliekol a išiel. Ja si uvedomujem, že malý urobil chybu, ale veril, že to družinárka povedala a teda išiel. Ale, že vychovávateľke hodinu nechýbalo jedno dieťa a ani nevedela, kde je? Volala som riaditeľke, tá sa o tom dozvedela až z nášho telefonátu. Dnes v práci nebola. Rozhovor s vychovávateľkou nemal zmysel. Decko rovno z vysokej, hľadela do blba, mykala plecami oháňala sa s titulom, tak som jej vysvetlila, že nech sa s tým radšej nechávali, lebo robí škole len hanbu. Chcem skôr radu, ako formulovať oficiálnu sťažnosť na vychovávateľku. Nikdy som neriešila, že sa v škole stal úraz, alebo stratil oblečenie, chápem, že učiteľka nemôže mať oči všade, ale nemať informácie o dieťati celú hodinu, je naozaj nezodpovednosť.

atrami
autor
27. sep 2015

@jolinka
@dana_l
@jeennyv už ju mám spísanú. Bude mať, ale problém celá škola. Syn mal ešte k tomu 7. hodinu etiku a učiteľovi asi tiež dieťa nechýbalo. Takže sťažnosti budú 2. Syn je fakt zodpovedný- keď mi opisoval ako čakal kým zo zástavky odišiel autobus, ako stál na kraji pri prechode a počúval, či nejde auto, ako preliezal plot (to som ani nevedela, že to vie) ako si na múriku robil úlohy, pochopila som, že týždenný nácvik pre ,,strýčka príhodu" bolo správne rozhodnutie.

@tjaden kamošku upokoj, to sa stáva. Mne skoro oči vypadli, keď som prišla pre synov pár rokov dozadu do družiny. Najstarší syn monokel, lebo sa hrali na rytierov a palicou (akože mečom) dostal pod oko. Prostredný syn na čele hrču - utekal po loptu a narazil do bránky. Vychovávateľka bledá, že ako nám to vysvetlí, že hneď 2 úrazy a dokonca bratia. Podpísali sme zápis o úraze a viac som to neriešila, to sa stane a hlavne si poznám svoje deti 😀

dana_l
27. sep 2015

@atrami navrhni ako to pisala jedna mamicka, nech vydavaju deti len na podpis. tam sa uz nebude moct na nic vyhovarat. ze dieta zrazu zmizlo. je to jej zodpovednost. za to je platena.
drzim palce. nech radsej ma skola rozruch ako sa stat nieco tvojmu synovi alebo inemu dietatu za jej lahostajny pristup k praci

briketa
27. sep 2015

@atrami zavolaj do tv na reportaz, neboj, hned sa to bude zodpovedne riesit 😉

atrami
autor
28. sep 2015

@dana_l
@briketa dnes sme boli za riaditeľkou, vychovávateľka dostala ,,riaditeľské pokarhanie" a dostala dozor nad svojou činnosťou a budú ju sledovať, podľa toho rozhodnú čo ďalej. Pre dieťa si budem chodiť sama. Celkovo zmenia postup dohľadu nad odchodom detí.

dana_l
28. sep 2015

@atrami som rada ze si sa ozvala a ze aj riaditelka si uvedomila, ze jej pracovnici nerobia to co by mali.

zajkka
6. okt 2015

@atrami chudáčik malý...ale zvládol to bravúrne a prišiel domkov 😅

atrami
autor
7. okt 2015

@zajkka ďakujem, je to šikulka moja 🙂

gita17
8. okt 2015

@tjaden citaj poriadne, ucitelka ho NEposlala domov sameho, to decko islo domov same od seba, lebo verilo neakym starsim spoluziakom a ani si neskotrolovalo ci je to naozaj pravda. Nic v zlom, ale moc mudrosti nepobralo, toto sa nestalo nikomu koho poznam a sory, ucitelka vazne nemoze za to, ze sa niekto rozhodne zdrhnut zo skoly, co si ich ma stale prepocitavat? Taku blbost proste nevymyslis... ked mu raz starsi ziaci povedia nech skoci z okna/zozerie muchu/hociaku hlupost tak ho budes tiez branit a bude to vina ucitelky? Chudera ucitelka vazne nemohla tusit, ze niekto moze spravit az taku hovadinu. Ziadny system nie je az tak blbuvzdorny aby nepreklzok ani jeden hlupacik 🙂

libka1
8. okt 2015

@gita17 no napisala si to dost tvrdo ale tiez v tom trochu pravdy je... kebyze sa to otoci naopak a zbada to prva ta druzinarka alebo ucitel, tak mohli urobit aferu ze ziak usiel a dostal by pokarhanie on 😅

veronika33
8. okt 2015

@gita17 @libka1
len tak mimochodom, ten žiak je len prváčik, ktorý je v škole doslovne "pár dní" na nové prostredie, kolektív, učiteľov, systém ...si len zvyká a áno, v tomto prípade pochybila učiteľka - družinárka, ona si má vždy prepočítavať žiakov a je zodpovedná za to, ak nejakého žiaka stratí...

libka1
8. okt 2015

@veronika33 ani slovom som nepovedala ze nepochybila 😉 tiez by som o takuto druzinarku nestala a ani taku nemame, mame vynikajucu. ale v podstate naozaj regulerne usiel. druha vec je ze mu nejaky starsi ziaci nieco povedali co mohol zle pochopit.
moja dcera je druhacka a dam za nu ruku do ohna ze toto by nikdy nespravila, ani minuly rok ked bola prvacka 😉 ked by som si uz teda nejak predstavila ze takato situacia vznikla, tak urcite by som nad nou nenariekala ze aka je chuderka, ako si na muriku pisala domacu a podobne sprostosti, ale by som jej poriadne vycistila zaludok.

gita17
8. okt 2015

@veronika33 to dieta pred tym urcite chodilo do skolky, takze na pravidla musi byt zvyknute + ani z domu od rodicov sa bez dovolenia neuteka, vzdy sa ide s dospelym a treba sa opytat ked niekam chce ist

zajkka
8. okt 2015

@gita17 pre boha,ved je to 6 ročné dieta. 😠 tvoje deti sa držia tych pravidiel na 100% ? Je prváčik,nove prostredie,autobusy,bez rodičov,noví ludia,učitelky,mne ich je práveže velmi luto,kym si na to zvyknu.Su zmatene a vylakane.... ☹

jeennyv
8. okt 2015

Ja s gitou nesuhlasim, je zakladna povinnost ucitelky ci vychovavatelky byt duchom pritomna a vediet kolko ma pri sebe deti a kolko ma mat...neviem aky je zvyk teraz, ale nas od skolky este aj po strednu co uz su skoro dospeli ludia, ucitelky pocitali, po kazdej aktivite, ci na kazdej hodine sa zaujimali ci sme vsetci ci niekto neodisiel, nechyba....lebo ucitelia mali stale na pamati, ze ked sa nieco stane su tzv, jednou nohou v kriminale a vzdy nam to prizvukovali, ze nevystrajajte atd. lebo sa kvoli nam zavriet nedaju....ako dobre mlada baba zo skoly, ale toto je zaklad a ked uz ona pochybila, tak ze ucitelovi na klasickej hodine nik nechybal to uz je ina kava, pretozne na etike a na takych hodinach kde su skupiny, sa ucast kontroluje najcastejsie ci je tam ten kto ma byt alebo ak je to neskoro poobede ci nik nezdrhol atd.....

mircalla
8. okt 2015

@gita17 mesuhlasim...ucitelka hodinu nevie, ze jej chyba dieta a nevie, kde je? podla mna si moc mudrosti nepobrala ty, ked tu kritizujes 6-rocne dieta, ktore chodi mesiac do skoly, musi byt dezorientovane a v podstate len posluchlo starsich spoluziakov
okrem toho ako si dovolujes sa takto vyjadrovat o niekoho dietati ze moc rozumu nepobralo?

mircalla
8. okt 2015

@gita17 ci dokonca hlupacik....nehnevaj sa, stena by ti dala druhu....zrejme nemas deti, ale takto sa vyjadorvat o niekoho dietati je ubohe a bezcitne....akoze tak otrasny prispevok smerom k dietatu som uz dlho necitala...

argyro
8. okt 2015

@atrami tak kvôli tomuto by som sťažnosť určite nepodávala. Veď sa nič nestalo a syn sa vybral domov sám. A to som veľmi prísna na pochybenia učiteľov, ale tu sa mi zdá, že preháňaš.

charlie1980
8. okt 2015

@gita17 Ty asi nemas vsetkych pokope, to dieta ma 6rokov a len nastupilo do skoly. Mas ty vobec deti ...? Matka postupovala spravne. Staznost by som dala aj za tu cenu, ze moje dieta by tiez dostalo pokarhanie. Neda sa rovnako posudzovat konanie 6rocneho dietata a konanie ucitelky. Myslim, ze vsetci musime znasat dosledky z pochybeni v praci, ako aj ucitelka. O to viac, ze pracuje s detmi a nie s hlupacikmi, ako to gita17 spomenula.

mircalla
8. okt 2015

@charlie1980 mne teda dost dojali vyrazy blbuvzdorny, hlupacik a moc rozumu nepobralo.....
podla mna sa o nejakom dietati takto moze vyjadrit jedine cisty dement....by som si to nedovolila, aj keby som si to v tomto pripade myslela (co si nemyslim....)

@argyro nestalo, ale mohlo sa, ze?....ano, dieta urobilo chybu, ale ma 6....ale ucitelka hodinu nevie o tom, ze jej chyba dieta - pritom moze ist domov len v sprievode surodenca/rodica.?

argyro
9. okt 2015

@mircalla riešime čo sa stalo alebo čo sa mohlo stať? jednoducho ja by som toto neriešila - chapem že tie minuty neistoty ked nevedela kde sa dieťa nachadza museli byt hrozostrašné, ale chlapec odišiel sám, trafil, pekne počkal.. šikovný, bola by som šťastná že to takto dopadlo. Ja si tiež neviem predstaviť ako má prakticky mať na očiach 30 detí, ved také dieťa ide aj na wc napr. naozaj toto považujem za ospravedlniteľné a čo je pre mna asi najdôležitejšie - neurobila to predsa ta vych. zamerne, bolo to nedopatrením

tjaden
9. okt 2015

@gita17 každá učiteľka ktorú poznám si deti počíta, všetky deti sú hlúpučké, preto má mať rozum ona a nie sa vyhovárať na ich hlúposť, snáď popočítať zopár detí nie je pre učiteľku až taký problém, asi si o tom ešte nepočula ale ak sa dieťaťu niečo stane zodpovednosť má učiteľ, on má z toho problém, preto sú normálny učitelia pokakaný od strachu, mám v rodine dve učiteľky a na toto si dávajú pozor

tjaden
9. okt 2015

@gita17 tak predstavme si situáciu, deti(prváčikovia) chcú jednému z nich urobiť zle zo srandy mu povedia, že hodina odpadla nech ide domov, ono keďže je podľa teba hlúpučké ich počúvne a bude to podľa teba jeho vina, učiteľka príde na hodinu nepozrie sa do klasifikačného kto chýba, vonku ho unesie pedofil...prídeš do školy a čo povieš učiteľke? To nič, je hlúpe je to jeho vina

atrami
autor
9. okt 2015

@argyro hovorí Ti niečo prevencia? Budem zatvárať oči a čakať kým sa niečo nestane? No to ani omylom!!!!!!!!!! Ja potrebujem vedieť kde je moje dieťa, že je v bezpečí. Ak Tebe na tom nezáleží je to Tvoj problém. Ak učiteľka vie ustriehnuť 30 detí, prečo nie vychovávateľka? Je to jej náplň práce, prebrala za deti zodpovednosť. Udivuje ma Tvoj ľahostajný prístup ☹

evelynm
9. okt 2015

pred VS som 4 roky pracovala ako vychovavatelka v druzine. Neexistuje, aby som nevedela, kolko mam deti a kde su! Je svatou povinnostou vychovavatelky mat oci na stopkach a davat na deti pozor. Robit s nimi roznu cinnost, nieco ich naucit, proste sa im VENOVAT. Zvlast prvaci sa este potrebuju zorientovat, pri nich je potrebne byt obzvlast opatrna a starostliva.
@atrami , postupovala si spravne, ked si podala staznost. Chvalabohu, ze sa nic nestalo, chlapcek je sikovny, ze dosiel v poriadku domov.

alexska
9. okt 2015

@atrami pridavam sa ,riesila by som to obdobne.drzim palec.a este k tym premudrelym mamickam,aky ma byt prvacik premudrely a nie hlupucky,mam tiez prvacika a kedze su deti naucene aj na inych ludi,opatrovatelky viem si predstavit keby mu starsi ziaci povedali ze ma ist domov pojde,hlavne tych co pozna.ja tiez beriem to ze v skole a druzine je moje dieta v bezpeci a nemusim sa onho bat.a musim povedat ze nase pani druzinarky su perfektne,velmi opatrne aj pri odovzdavani a odovzdaju ozaj iba kto je na zozname a to sa ma este pytaju ze kto to bol a ja im napr den dopredu poviem ze zajtra nedojdem ani ja ani manzel(praca)ale osoba xy.inac ho nevidaju.

mircalla
9. okt 2015

@argyro co nechapes? ten moment zmiznutia, co dieta odislo a vychovavatelka si to nevsimla...to chapem....stane sa
to, ze hodiny (az do telefonatu) nevie, ze diata chyba, tak je druha vec...prides do skoly, oni povedia, ze nevedia, kde je dieta, tak zareagujes...nic sa nestalo?

puklica13
9. okt 2015

@gita17 6rocne dieta je dieta, nevie domysliet a predvidat naskedky cinov, starsi a dospely su pre neho autorita ktorej doveruje, 6rocne dieta casto este veri na jeziska a zubkovu vilu....ak by to tak nebolo 6rocne deti by mali volebne pravo, vodicsky preukaz a pravo chlastat alkohol...ale nemaju ho pretoze su to deti....vychovavatelka je ta ktora ich ma na zodpovednosti, a ak si hodinu nevsimne ze jej jedno dieta chyba a netrapi ju to tak by by mala byt vychovavatelkou, to nie je ze decko spadne a na rozbite koleno, a ak je vychovavatelka lemra si kazdych 15min preratat 30 deti tak nech ide robit nieco ine...ja som si xkrat na vyske privyrabala v taboroch a druzinach a vzdy som mala prehlad kde kto a tiez sa stalo ze sa mi dieta zatulalo do inej triedy cestou z vecka ale do 10minut som ho hladala a nasla...a to je ten hlavny problem ze tu 6rocne dieta nikomu nechybalo a nik ho nehladal...malo sprav o stratenych, zrazenych alebo zranenych detoch v spravach???

charlie1980
9. okt 2015

Inak, baby, ani to podla mna nie je v poriadku, ze ucitelka maju na starost 30 deti. Neviem, kolko ich tam bolo, bolo to napisane obrazne, Ale chcelo by to skvalitnit personal, tym, ze budu aspon dve...podla mna to v poriadku nie je, Ale stat sa moze vselico, aj to ze ucitelke sa Strati dieta. Tak ako aj My chybime v praci. Aspon na 1 ucitelku 15 deti. Ale mozno vela by som chcela od tohto statu.

mircalla
9. okt 2015

@charlie1980 to je tiez pravda

alexska
9. okt 2015

@charlie1980 podla toho co pise zakladatelka napln prace tejto vychovavatelky je tukanie do mobilu a ucho na mobile,to jasne ze nema potom kedy deti pocitat 😝 ale inak mas pravdu vacsinou skolstvo zdravotnictvo poddimenzovane,podstav a potom sa cudujeme co za veci sa deju ☹