icon

Sťažnosť na vychovávateľku v školskej družine

atrami
24. sep 2015

Ahojte, syn je prváčik, chodí do školskej družiny, vyzdvihujú ho starší súrodenci podľa rozvrhu, čo má družinárka aj poznačené, že má odchádzať len so súrodencami alebo s nami. Dochádza autobusom. Včera som skoro skolabovala. Starší syn mi volá, že malinký v družine nie je, volám naspäť družinárke, kde máme syna a ONA, že nevie, možno išiel na autobus. Už som mala ten najhorší scenár- niekto ho uniesol, nastúpil na zlý autobus opačným smerom, vystúpil na inej zastávke. Telefón zatiaľ nenosí, nechceli sme mu pridávať starosti. Samozrejme do toho volá hysterický manžel. Vystúpim z autobusu a za plotom na schodíku sedí malý. Nakoniec mi vysvetlil, že sa išiel prezliecť, staršie deti mu povedali, že pani vychovávateľka povedala, že všetci majú ísť domov. Syn sa obliekol a išiel. Ja si uvedomujem, že malý urobil chybu, ale veril, že to družinárka povedala a teda išiel. Ale, že vychovávateľke hodinu nechýbalo jedno dieťa a ani nevedela, kde je? Volala som riaditeľke, tá sa o tom dozvedela až z nášho telefonátu. Dnes v práci nebola. Rozhovor s vychovávateľkou nemal zmysel. Decko rovno z vysokej, hľadela do blba, mykala plecami oháňala sa s titulom, tak som jej vysvetlila, že nech sa s tým radšej nechávali, lebo robí škole len hanbu. Chcem skôr radu, ako formulovať oficiálnu sťažnosť na vychovávateľku. Nikdy som neriešila, že sa v škole stal úraz, alebo stratil oblečenie, chápem, že učiteľka nemôže mať oči všade, ale nemať informácie o dieťati celú hodinu, je naozaj nezodpovednosť.

Strana
z5
elisadavinci
6. nov 2015

Kazda minca ma dve strany. Nechcem aby to vyzeralo ze sa vychovavatelky zastavam - mala sa ti ospravedlnit, nie byt aj drza. Na druhej strane je chyba aj v tvojom synovi ze uveril inym detom ze moze ist sam domov a neoveril si to. Vcelku chapem vychovavatelku ze si chybajuceho ziaka nevsimla ved tam ma minimálne 25 deti, jeden den chyba jedno, druhy den ine, dakto je na wc, ak ma na ostatnych dohliadnut, nemoze merat cas, ako dlho niekomu trva kakanie ci prezuvanie

zuska2001
6. nov 2015

ja ťa zas chápem ... mala si všimnúť, že jej dieťa chýba. Načo je tam !!!! Na druhej strane by som to neriešila oficiálne, bolo by fajn, keby jej riaditeľka vyčistila žalúdok a v prípade dalšej chyby prepustila z práce. Ale zas, ak nebudú mať rukolapný dôkaz, čo by bola tvoja písomná sťažnosť, nemôžu jej v prípade dalšieho zlyhania nič. Na druhej strane je milé, že synček sa vedel dostať sám domov. Samostatnosť nadovšetko.

simonka77
6. nov 2015

@gita17 hlupacik?? syn zakladatelky je prvak, mame len november, takze? ako moze ovladat vsetko spojene so skolou, odchodom, s tym, ze spoluziak sice nieco povie, ale treba si to overit a podobne...
zasnem nad tymito odpovedami.
to nie je tretiak, ani chalan na druhom stupni.
a podla toho, co o chlapcovi pisala zakladatelka, je toto dieta velmi sikovne, premysla, na to, ze je prvacik, napisem klobuk dole.

veronika33
6. nov 2015

@simonka77 to sa nestalo v novembri, ale už v septembri, takže žiačik tam chodil cca 3 týždne...

simonka77
7. nov 2015

@veronika33 ach tak...nuz, o to smutnejsia cela situacia a niektore reakcie tu

Strana
z5