Stôl pre školáka

sida456
9. feb 2017

Dobry den mamicky. Mam 2,5 rocneho syna. Chcela by som mu do detskej izby kupit stol so stolickou. Taky aj kde su sufliky. Chcem uz taky vacsi ako pre skolaka. Viete nieco odporucit ? Popripade mi odfotit aky mate ? Lebo podla mna je zbytocne mu kupovat nejaky malicky taký co mávajú v skolke. Ked som snim v detskej a chce pisat a kreslit tak kreslime na zemi na podlozke alebo zbehneme dole k stolu. Ale chcem aby v izbe si pisal a kreslil detska izba je nato a nie obyvacka. Ďakujem.

hettinka
9. feb 2017

kym nan dorastie, tak ho zničí ... ja by som so stolom pre školáka počkala do 5-6 rokov (kym pojde do školy) a zatial mu kupila napr. MAMMUT z IKEA
alebo potom nejaký rastúci, ale tie sú dosť drahé.

My mame pre školákov stolík od BRW zo série Malgoška, je super, využíva ho dcéra už 10. rok a syn štvrtý, je tam šuflík a skrinka a mame k tomu vlastne celé zariadenie do izby.

melesmeles
9. feb 2017

my mame MAMMUT z Ikea, pre skolkara to je postacujuce a hlavne lahko udrzatelne. Vodovky, tempery, pastelky, vsetko sa da pekne umyt 🙂

sida456
autor
9. feb 2017

@melesmeles kolko stal ak smiem vediet ?

melesmeles
9. feb 2017

ja som ho kupila na MK za 1O eur, pouzity, ale vôbec nic mu nebolo.
je to tento http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8026...
a mame k nemu aj stolicku
skus popozerat v bazari, mozno najes 🙂

snehuuulienka
9. feb 2017

Podla mna rozmyslas dobre,ked chces uz kupit normalny stolik,kedze 3,5 roka zbehne ako voda a syn bude prvacik🙂

My mame z www.moebelix.sk
-pisaci stol Living 01.......skus pozriet,je velmi prakticky a moderny design....my mame farebne prevedenie dub sanremo+ biela....a spokojnost

bratislavcankanm
10. feb 2017

@sida456 ahoj,mne sa to zda byt priskoro 🙂, moj syn by ho asi za 2 roky otlkol, poskrabal a pokreslil 🙂.

My mame MICKIE z Ikea, ale ten ti NEODPORUCAM. Rozmery vrchnej dosky su (podla ikea webu) 105cm krat 50cm a hlavne ta hlbka 50cm - je to malo. Ked piseme ulohu typu, ze z ucebnice format A4 pise nieco do maleho zosita, tak je to prilis uzke. Este k tomu mame taky pridavny diel, ktory to trochu zmensuje, ale zase zvykneme ucebnicu postavit a opriet ten diel, aby ostalo miesto na zosit a pohodlnu poziciu pre ruky.

Takze za mna - hlbka viac ako 50cm. Resp. vyskusaj si k tomu sadnut tak, akokeby si mala z otvorenej velkej ucebnice (cize 2x A4) prepisovat nieco do zosita, skus ci mas na vsetko dost miesta a pohodlia.

rutie
10. feb 2017

Moj nazor je, ze je to priskoro. 2,5 rocne dieta nevydrzi dlhsie sediet, aj pri tom stoliku chvilu stoji, chvilu sedi, odbieha. Rastuce su zbytocne drahe, kym pojde do skoly, tak ho znici. Nam stacil normalny dreveny z IKEA, stal uplne smiesnu sumu, vydrzal styri deti (z casu naca sme ho prebrusili a natreli, bol ako novy a vzdy iny), uz ho nemaju, ale Mamut je tiez fajn.

Nam sa ako pisaci stol pre skolakov velmi oplatilo kupit kuchynsku pracovnu dosku (je dostatocne hlboka, da sa odrezat na mieru, je velky vyber povrchov, vela znesie). Ak kupite nastavitelne nohy, funguje to ako rastuci stol za neporovnatelne lepsiu cenu. Nohy stacia dve, vzadu to manzel zachytil konzolou o stenu (nie je to vidno, uplne to prilieha). Ak netreba nastavitelne nohy, tiez maju rozne farebne kombinacie, deti si vyskladali izbu podla vlastnych predstav a neplatime majlant za "detsky nabytok".