Sú krúžky povinné cez koronavírus?

veronique_1
27. mar 2020

Ahojte, moje deti pocas skolskeho roka boli v skole prihlasene na dve rozne anglictiny - kruzky. Tieto kruzky zabezpecovali mimoskolske firmy, ktore mali prenajate skolske priestory. Deti vyzdvihovali zo skolskeho klubu a vracali potom naspat. Teraz su skoly zatvorene. A prisli mi maily z obidvoch jazykoviek, ze teda budu pokracovat online. Nemam zaujem o online vyucbu jazykovych kruzkov. Kruzky su ale zaplatene na cely polrok, teda do jula. Mam pravo na vratenie penazi za neoducene kruzky alebo oni maju pravo si zmenit takto podmienky?

luccija
27. mar 2020

Riešila som to iste.Kedze pochybujem o úrovni cez online požiadala som o vrátenie penazi.S čím oni nesúhlasia, lebo dali náhradný spôsob.Tiez neviem ako to dopadne.

luccija
27. mar 2020

Ja si myslím, že musia súhlasiť obe strany a mne to takto nevyhovuje.
@veronique_1

patka06
27. mar 2020

sú to výnimočné podmienky, zaplatenú výučbu poskytnú online - čiže hodiny budú a splnia si svoju povinnosť, takže podľa mňa nemáš nárok na vrátenie peňazí
Prečo vlastne nemáš záujem, aby sa učili online? Je to fajn a deti nestratia kontakt s učením a daným predmetom

veronique_1
autor
27. mar 2020

@patka06 Ja som doma s detmi, po angl. viem a ucim ich a ja. Cez skolu som v praci a nemam cas. Teraz ho mam dost.

ibrunova
27. mar 2020

Podpisovali ste nejakú zmluvu?
@veronique_1

veronique_1
autor
27. mar 2020

@veronique_1 Poskytnu vyucbu angl. ale nie pedagogicky dozor. To im mozem pustit TV.

veronique_1
autor
27. mar 2020

@ibrunova na webe mali asi nieco take, ze suhlasim s ich podmienkami, ale s takymto sa neratalo a myslim, ze nieco take v zmluve nemali. Potom pohladam.

eliska13
27. mar 2020

@veronique_1 a tebe ide o učenie jazyka či pedagogický dozor😊syn sa teraz učí online predtým chodila učiteľka k nám.Ucia sa akokeby tu bola prekladajú, pošle mu materiály takto si to neviem predstaviť, keď by ich bolo viac

veronique_1
autor
27. mar 2020

Mne ide o to, ze zbytocne platim peniaze. Syn je prvak, ucia sa len uplne zaklady. Ja mam doma viacero dobrych AJ a mam na neho teraz vela casu. A jemu sa ani tolko nechce ucit, co by som sa s nim ja ucila. Tempo prisposobim jemu. A opakujem to, co mu nejde. Naco mam platit za nejaku prednasku, ktoru nechcem???

veronique_1
autor
27. mar 2020

@eliska13 To online je prednaska nahrata ako video, ako bonus si to mozeme pustit opakovane.

larisalarisa
27. mar 2020

Nám zrušili krúžok v škôlke, zatiaľ bez náhrady. Myslím, že to treba nechať tak. Veď oni za to nemôžu. A z niečoho fungovať musia. Takže ja osobne nebudem chcieť ani peniaze vrátiť , ani náhradu hodín.

eliska13
27. mar 2020

@veronique_1 tak to by mi vadilo, ale budú s tým problémy oni spôsob ako učiť nasli

liz_lemon
27. mar 2020

@veronique_1 nejedna sa nahodou o Class?

tanyan
27. mar 2020

Dcéra chodí na angličtinu Helen Doron a tento týždeň sme mali prvú online hodinu - konferenčný hovor cez zoom. Páčilo sa to jej aj mne. Bolo to rovnako interaktívne ako na klasickej hodine (piesne, kreslenie, otázky a odpovede...), akurát sa deti menej navzájom vyrušovali.

77katarina
27. mar 2020

@veronique_1 Ja riešim to isté. Dcére tiež prváčka. V škole som zaplatila na pol roka 120,- euro za angličtinu. Do školy 2x týždenne utorok a vo štvrtok chodí učiteľka zo súkromnej jazykovej školy. Minulý týždeň mi riaditeľka z tejto súkr. jazykovej školy napísala e-mail, že vzhľadom na to, že asi nestihnú prebrať učivo, tak sa rozhodla, že sa bude učiť on-line cez aplikáciu ZOOM. Kurz začína 31.3. o 13,50 h. a dovtedy si máme nainštalovť túto aplikáciu, už nám poslala aj heslá pod ktorými sa budeme prihlasovať. 2x som jej už písala, že výučby sa z rodinných dôvodov nemôžem zapojiť. V noci chodím na nočné /5x do týždňa po sebe mám nočné a s malou je v noci dedko/ a cez deň spím, takže bohužiaľ ... poobede sa s malou učím /počítam, píšem diktát, čítam a učím sa nové písmená a to matematiku robia Hejneho metódou o ktorej nič neviem/. Na druhý e-mail mi odpovedala takým štýlom, že tá aplikácia sa jednoducho dá nainštalovať a potom je to hračka ... stačí keď ju dcére zapnem a ona bude sama robiť, čo sa od nej žiada, len háčik je v tom, že po 40 min. sa sama vypne a budem musieť to dcére znova pustiť aplikáciu .... no celé zle. Zas som jej odpísala,že bohužiaľ ja na to nemám čas, som rada, že sa s malou poobede naučím. Už mi na to potom nič nenapísala. Kašlem na jazykovku, nech si nechá peniaze, asi sa boja, že by mi museli vrátiť alikvotnú časť sumy ....

77katarina
27. mar 2020

@tanyan Možno je to fajn ... ale keď ste doma a nie chodíte do práce a s malou je Váš otec a pobede sa musíte učiť prvácke učivo a večer znova do práce. Inak mimochodom ja som antitalent na inštalovanie aplikácií, dalo sa to ľahko nainštalovať ... myslím ZOOM ?

tanyan
27. mar 2020

@77katarina úplne jednoduché - učiteľka poslala link na messenger, ja som cez google play stiahla, nainštalovala aplikáciu a prihlásila sa. pred každou hodinou príde správa v messengeri s linkom, na ktorý stačí kliknúť. potom už len skontrolovať či je zapnutý zvuk a obraz. je to naozaj jednoduché.
mimochodom, pracujem z domu a niektoré dni aj do večera do ôsmej. predpokladám, že polovicu bdelého času strávim aj cez víkend prácou...
moja malá je zvyknutá volať s babkou cez skype alebo messenger, takže pre ňu je to len ďalšia aplikácia. stačí vyskúšať a ukázať a funguje aj bez dodatočnej podpory.

mircalla
27. mar 2020

@veronique_1 Dobra tema. Ja osobne by som nesuhlasila, nakolko to nie je adekvatna nahrada. Moje deti si bilingualne a tiez viem plynuje anglicky, takze takisto s takou vyucbou nesuhlasim, a myslim, ze jedine ti, ktorym s tym suhlasia, ostatnym by mali vratit peniaze. Presne tak, deti mozes ucit sama. Kvalita zvuku a aj kamera tiez nic moc. Plus akoze mnohi rodicia robia z domu, nie kazdy ma X pocitacov, ktore, mozu deti pouzivat, agrumentovala by som tym. U nas mame 3 kruzky, ani jedna z externych firiem sa nam neozvala ako budu riesit peniaze zaplatene do konca skolkeho roka. Proste klasika.....Ja mna urcite nie, je obrovsky rozdiel medzi online a zivym vyucovanim. Sama som ucila anglictinu, nie je to to iste

hettinka
27. mar 2020

@veronique_1 akým spôsobom má prebiehať to online vyučovanie?
Ak len nejaké pracovné listy a deti si majú robiť sami, je to o ničom. Ale ak vyučujú cez skype, komunikujú, je to iné. Peniaze späť by som nežiadala, skôr kompromis, že vám presunú krúžok napr. na september a hodiny si nahradia. O akú sumu sa jedná?

veronique_1
autor
27. mar 2020

@hettinka Deti chodia do 2 roznych, s presunom penazi do dalsieho skolskeho roku by som suhlasila. Napisala som cez obed do obidvoch jazykoviek, este sa neozvali.

hettinka
27. mar 2020

@veronique_1 mám takto pokračuje ZUS. Štátna inštitúcia, na diaľku učiť klavir sa nedá. Ale skolne zaplatím aj za 2. polrok, treba do apríla. No už tam chodí veľa tokov a chce absolvovať o rok.

77katarina
27. mar 2020

@tanyan ďakujem, skype mám pokazený a messenger nemám

tanyan
27. mar 2020

@77katarina ja musím tiež preinštalovať skype, lebo Helen Doron síce ide cez zoom, ale škôlka cez skype...

77katarina
27. mar 2020

@tanyan Teraz som skúšala si nainštalovať nový Skype, ale nejako mi to nejde. Ten starý som nepoužívala cca 1 rok /teraz používam Viber kvoli fotkám/ a teraz mi vypisuje, že treba novú verziu a tá mi nejako nejde. Nevadí poprosím 12 ročnú neter, keď sa bude môcť stretávať nech mi to nainštaluje /býva v inom meste/.
V škôlka cez Skype ? To čo ? A to načo so škôlkou skypovať ....

sisaka
27. mar 2020

Syn chodil na matematiku, zmluvu mám na 6 mesiacov, prechádzajú na online učenie, mame možnosť si to týždeň vyskúšať, ak nám to nebude vyhovovať, mame možnosť bezplatne prerušiť po dobu, kým sa nebude dať chodiť osobne. Očividne niektorým firmám je jedno, či si udržia zákazníkov alebo nie

jankapepe
27. mar 2020

@veronique_1 vidíš ma to výhodu. Prišla si na to že mesiace platíš niečo čo vlastne tvoje dieťa nepotrebuje 🙃

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronique_1
autor
28. mar 2020

@jankapepe Cez rok to potrebujem, som dlho v praci, deti v skole a tam si pocas ŠKD urobia angl. Ja doma na to nemam cas. Teraz sme spolu doma, ulohy maju rychlo hotove a ja mam na nich cas - angl. robime spolu kazdy den.

veronique_1
autor
28. mar 2020

@cukroska Preco by tam mal byt bezny postup? Este neodpisali, ale v podmienkach je, ze v pripade, ze odpadnu lekcie doplnia na zaver roka dalsie alebo ich predlzia o nejake minuty. O online tam nie je zmienka. Teraz napr. kadernicky nemaju pracu, maju svojim zakaznickam posielat online postupy, ako sa ostrihat a pytat si za to peniaze??? Pred koronavirusom boli aj online angl., ale vacsina ludi chodila do beznych jazykoviek. Preco asi. Naviac maloktore dieta bavi sediet pri PC, najdu sa aj vynimky. Uplne ine je to, ked je v kolektive deti a priamy kontakt.

veronique_1
autor
28. mar 2020

@cukroska Ked peniaze nie su teraz dolezite, tak preco ich nevratia???