Súkromná základná škola v Košiciach
Ahojte, prosím vás máte niekto skúsenosť osobnú alebo sprostredkovane od niekoho so súkromnou základnou školou na Masarykovej ulici v Košiciach?
Prosím ak áno, napíšte svoje názory.
Ďakujem.
milan2007 berú tam deti aj s roznymi poruchami správania, autizmom a pod. samozrejme pani riaditelka to ututle lebo je to akoze vyberova skola, nikto o tom nevie pardon zriadovatelka a potom tie deti ktore za to samozrejme nemozu su utlacane co sa ucenia a vedomosti tyka vedla, lebo pokal ukludnite autisticke dieta, dieta s ADD, ADHD a pod. prejde skoro cela vyucovacia hodina a vsetko si maju deti dobrat po vyucovani ( praktiky niektorých mojich kolegyn byvalych) ja som tam dieta nemala hovori zo zakulisia, 1 ucitelka co uci 4 predmety ale kvalifikaciu nemá len na 2, pedagogicke asistentky tam tiez maju k tým detom ale neoficialne a zriadovatekkou sa nedajte pomylit ta je mila len na oko ale ked ma nervy a ziape po detoch ze ju az z 2 monobloku pocut by ste mali zazit.
no a este kto da vacso sponzorsky dar ten urcuje co bude a ake bude mat znamky to ktore dieta a ked sa tomu dietatu nepaci niekto v triede bude mat aj 3 aj problemy lebo si to tak zelaju, sikana neskutocna uz som sa na to nemohla pozerat ......
@cherries wau, veľmi pekne ďakujem za názor. Neviem, niečo mi 6 - ty zmysel vraví, že mám zbystriť pri tej škole. Fakt mi záleží aby naše dieťa malo dobrú školu.
To fakt pri mesačnom poplatku, ktorý mimochodom Slobody dvíha vyžaduje škola ešte aj sponzorské dary ??? 😲
Na to som trošku alergicky, pravdu povediac.
milan2007 dat ich samozrejme nemusis ale potom necakaj milý a ústretový prístup 😉 a ešte by som vedela rozprávať .....
@cherries vy ste tam ucili, alebo mali dieta? Lebo to co pisete tak z toho mam hrozny pocit, sikana je to coho sa najviac bojim a este aj zo strany ucitelov nie len ziakov. Prave som dufala ze tu take nebude, neznasam taky pristup ze su rovni a rovnejsi podla toho kto kolko da...
@milan2007 Ja mám dcéru na Slobody 20 a vrelo odporúčam. Je tam 7 rokov a NIKDY som NEDALA ZIADEN SPONZORSKY DAR !!!!!! Na škole sa musia učiť rovnako ako inde, a dokonca viac, lebo tým, že je ich málo v triede nemôžu sa skryť a každú hodinu musia byť pripravený. Nie je pravda, že sa dávajú známy za sponzorský dar ... nečítala som všetk komenty lebo nemám čas, možno si ich ešte dočítam a napíšem ďalšie poznámky k tomu.
Dcéra je tam maximálne spokojná a ja tiež. A to som prísna na učenie a na prípravu do školy. A musí sa učiť. Na učiteľov nedám dopustiť, sú veľmi dobrí a deti sú tam v kľude, žiaden stres - ktorého je dosť .... a viem to veľmi dobre porovnať so štátnou školou.
Ale závisí na dieťaťi, niekomu vyhovuje štátna aniekomu nie. To musíte zvážiť sám aké dieťa je to vaše. Moje by na štátnej bolo stratené v dave a nemohlo by ukázať a dokázať to čo vie a dostať za to osobnú pochvalu, lebo na štátnej na toto čas nemajú - iba u tých, ktorí dajú sponzorský dar - keď už tu padla reč na toto. V štátnych školách je to značne rozšírené - sponzorské dary, lebo štátne školstvo nemá peniaze a tak sú radi ked im rodičia zafinancujú a potom podľa toho aj pristupujú k ich dieťaťu. Súkromná škola nie je odkázaná na sponzorské dary .... Ja na Slobody Nedopustím ... :D
@cherries nesúhlasím s niíčím čo píšete - autistické deti, add a adhd deti sú vo všetkých školách je to plošný problém. A zriadovateľka je ústretová a to že niekedy kričí na deti tak v tom problém nevidím, na štátnych školách učiteľky po deťoch vrieskajú a šikanujú ich. Na slobody sa toto nikdy nedeje a nedialo. A to že kričí na deti je známkou toho, že asi neberie sponzorské dary - lebo by si nemohla dovoliť na sponzorované detičky kričať .... nesúhlasím s ničím čo píšete. A píšete, že ste tam ani nemala dieťa, len ste počuli. Ja tam mám roky dieťa a som aj v rade školy a poznám už 10 rokov celú školu aj učiteľský zbor a nedám dopustiť na nich - a každému sa stane, že zakričí a zvýši hlas a pod. a to je normálne aj v štátnych školách
@milan2007 MILAN škola nezvyšuje poplatky - už 8 rokov minimálne je tam stále ROVNAKY poplatok. Za 8 rokov nezvýšili cenu. Nenechaj sa ovplyvniť názormi od jedného človeka, ja mám úplne opačný pohľad, názor, a osobnú skúsenosť - dlhoročnú. Poznám túto školu 10 rokov a zažili sme tam spolu všetko možné a vždy sa všetko riešilo a šikana sa tam vôbec Netoleruje a sa rieši akýkoľvek problém otvorenie a bez obáv.
Ja zatiaľ fakt nemám nič voči Slobody, stále je medzi našim favoritmi.
Zas ako píše ghaneska tiež sa mi moc nezdá.
Ja som si vždy myslel, že šikana je len medzi deťmi, ale vraj je to teraz viac zo stránky učiteľov, nemyslím tým teraz žiadnu konkrétnu školu. Som z toho prekvapený dosť smutný.
Chcelo by to názor viac rodičov a ich skúsenosti.
@tominko2612 my sme to zažili osobne na štátnej škole .... takže hovorím z vlastnej skúsenosti u mojej dcéry, ktorá je vynikajúca žiačka, poslušná, rešpektujúca autority - čo dnes už poriadne ani nevidno a aj tak si učiteľka našla dôvod ju trápiť ... smutné smutné smutné
každý nech sa rozhodne podľa seba - ja som napísala svoje postrehy a skúsenosti. Rozhodnutie je na každom z nás.
Niekomu niečo môže vadiť, inému nie. Niekto môže jednu vec vidieť tak a druhý inak.
Ja som šťastná, že táto škola je a že je moja dcéra spokojná.
Prajem vám šťastnú ruku pri výbere školy. Krásny deň.
@ghaneska smutne a veru je to tak, dnes sa toto nevidi. Ja som zvolila priatelsky pristup k ziakom a stalo sa mi to velmi nevdacnym.
@tominko2612 Na ktorej SZŠ ste sa tak sklamala v žiakoch ?
@milan2007 Sportova skola.
@tominko2612 a keby som mala na to energiu tak by som to dala aj na súd, lebo pani učiteľka veľmi znepríjemnuje život detom, ktoré jej nie sú sympatické - a moja dcéra je pekná, milá, úprimná, rešpetkuje krásne všetkých učiteľov, vynikajúco sa učí - tak neviem čo mohla voči nej mať .... a dala by som ju na súd kvoli tomu, čo hovorí deťom v triede - strašné veci
Tiež sledujem čo píše ghaneska :
"Je to na dlhšie, dcéra mi chodila do súkromnej školy od 1. triedy a v polovici 4.ročníka sme ju preložili na štátnu. Nakoniec som dala dcéru na Laca Novomeskeho.
Ale nechodila na Masaryčku, ale na Slobody. "
Potom dcéra ghanesky šla nas5 na Slobody.
Určite je super, že nám tu prispieva ! Súkromnú školu zo štátnou je veľmi ťažko porovnávať.
Aspoň je väčší predpoklad, že učitelia na SZŠ nebudú "páni učitelia", ale učitelia, ktorých deti budú mať radi 🙂
@milan2007 V krátkosti Milan - dcéra chodila od 1. triedy na Slobody - z titulu, že bola veľmi citlivá potrebovala malý kolektív, individuálny prístup atd. atd. Na konci 3. ročníka sa už vykrištalizovala a veľmi sa jej po psychickej oblasti dobre darilo, mala dobré sebavedomie a orientovala sa v kolektíve. Povedali sme si, že by bolo fajn, aby teda vyrastala a bola v "normálnej" štátnej škole, medzi veľkým kolektívom - tak ako sme vyrastali aj my za detstva - ved vtedy neboli možnosti na súkromnu skolu.
Tak sme sa rozhodli, že pôjde dcéra do štátne - nie z toho dôvodu, že by sme na sukromnej neboli spokojní, v žiadnom prípade - ale chceli sme aby bola v "nomrálnej štátnej škole. AK nerozumiete pýtajte sa :D :D :D Teda sme ju preložili v polovici 4.ročníka. V súkromnej to pochopili , veľmi dobre sme sa rozlúčili a všetko bolo o.k. V štátnej sme zo začiatku "bojovali" - predsa je to veľká zmena, ale potom sa dcéra nejako uchytila ale vždy to bolo náročnejšie na jej psychiku ako na tej súkromnej. NEjako sme to ťahali a ťahali, hovorili sme si, že sa musí naučiť žiť vo veľkom kolektíve, uzatvárať sociálne vzťahy atd. atd. Dcéra je veľmi múdra - má samé jednotky a tak to bolo aj v náročnej škole na L.Novomeskeho, kde zostala jednotkárka - tak som si overila, že jednotky na súkromnej nie sú kúpené ako mnohí ohovárajú. Ale bolo to náročné na nu z hľadiska množstva detí - veľa vzťahov, učitelia - nepoznali ju tak ako na súkromnej, nemali na nu čas a ona sa cítila stratená - a dokonca zažila aj nepríjemné prístupy učiteľov - neetické, nemorálne .... toto sa na súkromnej stať nemôže.
Tak sme po dvoch rokoch vrátili dcéru späť na Slobody. Boli sme sa pozrieť aj na Masarykovej - ale to nie je škola pre nás a naše dieťa. Teda je od polovice šiestej triedy naspäť a znova nadobudla svoje istoty a chuť ísť do školy a jednotkárka je vždy.
@ghaneska mozem sa opytat preco nebola Masarykova pre vas vhodna? ake boli dovody? lebo ja tiez zvazujem bud Masarykovu alebo Slobody. dakujem krasne

Tiež by ma zaujímalo prečo neboli spokojný na Slobody.
Je to zatiaľ jedna z favoritných škôl, no niesme síce ešte na 100% rozhodnutý.
Boli sme tam aj na okuky, letmým pohľadom to vyzerá dobre, ale niečo ako - keby tam bolo čo nevyhovuje, ale ešte sme na to neprišli. Lepšie by bolo ak by tí čo tam neboli spokojný na Slobody napísali na rovinu kde videli problém ako tu hádať a len sa domievať. Niekomu niečo môže vadiť, druhému nie.
Ešte že si môžeme vyberať 🙂