Syn dostal v škole na Secret Santu nefunkčnú hračku
Triedna ucitelka v synovej triede navrhla Secret Santu. Kto nevie o co sa jedna ide o to ze kazde dieta si vylosuje spoluziaka, ktore mu prinesie darcek. Moj syn napriek tomu ze si vybral uz druhy rok dievca, snazil sa vybrat maly darcek ktory spoluziacku potesi. Dohoda je do 5 eur. Tento rok si jeho meno vylosoval spoluziak ktory s mojim synom nie je kamarat ale ani nie su nepriatelia a spoluziak mu priniesol hracku ktoru mal zrejme doma uz par rokov. Hracka bola nefunkcna a rozbita. Bol to vlastne odpad na vyhodenie ktoreho sa zrejme chcel zbavit. Ak by sa jednalo o rodinu co su chudobny tak by som to uplne pochopila ale nejednalo sa. Bolo to pre syna velmi ponizujuce a bol z toho smutny. Moj syn nie je materialista ale tym ze to bolo pouzite, rozbite auticko ktoremu chybali suciastky tak bol velmi sklamany. On sa kazdy rok tesi a dokladne darcek so mnou vybera aby spoluziaka potesil lebo o tom to je. Premyslala som ze auticko vratim jeho mame s tym ze nech si odpad nechaju doma alebo neviem ci vobec to nejak riesit len ma mrzi to sklamanie mojho syna.
Nerieš to, kúp synovi niečo, čo ho poteší a situáciu mu vysvetli. Nie každý vie dávať darčeky a syn niekedy musí prísť do styku aj s takouto možnosťou a sklamaním.
Ja sa napríklad doteraz smejem na tajnom santovi v našej skupine terminoviek.... Darček do 10€ a malý dostal škaredého čudného plyšového akože žraloka, ktorého sa chcela mamička asi zbaviť alebo čo. Vyzeralo to ako niečo čo dostanete zadarmo ku zakúpenej veci. Ešte že som to rozbalila hneď pred poštou a nechala rovno v zberom koši na hračky a oblečenie.
Keď to len teraz dostal, tak to môžeš hneď vyriešiť a dat jeho máti, nie nastvane, len ze ti to prišlo ľúto, viete to a tamto, môj syn sa vždy teší keď vybera, ja by som tiež takéto niečo na jeho mieste nechcela, nech sa páči vraciam vám to teda. A ona nech sa hanbí za syna, možno ho zdrbe a dobre mu tak. Ak nie, tak to si ešte užijú
Baby ja to nechapem...to fakt by ste takuto sprostost riesili - s matkou, s triednou ucitelkou a neviem este s kym? To len mne sa to zda uplna debilina a strata casu, trapas a malost? Ved hodim do kosa a pustim z hlavy. Dietatu vysvetlit ze vselico sa stava, otocit to na zart, ze ludia su vseljaki ....fakt byt triednou ucitelkou a toto mam riesit tak sa hambim za obe strany a myslim si o obidvoch mamickach ze su trapne....
Ja by som vysvetlila synovi, že bohužiaľ existujú aj takí ľudia a že v živote ich stretne ešte niekoľko. Ale to by ho nemalo odradiť od dávania darčekov lebo davanie je tiež super, nielen prijímanie. A ja by som toho svojho asi zobrala do hračkárstva nech si vyberie nejakú hračku za 5 EUR😀. S chlapcom by som to už neriešila. Nechala by som to tak.
Ludia su vseliaki bohuzial a su medzi nami aj taki no ako ich nazvat,jednoduchsi 🤨 Viem ze to zamrzi,zahodim,vysvetlim dietatu a kupim nieco co potesi. S matkou toho spoluziaka by som sa nebavila,evidentne neni celkom kompletna a vysla by som z toho ja ta tupa😀🤭
Dakujem vsetkym za rady, a mate pravdu v tom ze to neriesit. Synovi som to vysvetlila a milo ma prekvapil ze to nakoniec zobral velmi rozumne. Ja to vzdy viac prezivam lebo syn ma nizke sebavedomie a niektore deti ho v triede sikanuju. Ale on je asi silnejsi ako si myslim.
ohoho pockaj po tomto dovetku co si dopisala by som to prave o to skor rieisla s tried ou ucitelkou toto kludne mohol byt prejav sikany
bran si svoje dieta v prvom rade
A do koľkej triedy chodí synček?
@fiffinkaa syn je siestak a s autickami sa uz ani nehra. Bolo to dost ponizujuce.
Pises, ze syna v triede sikanuju. Nebolo aj toto umyselne ponizenie? Lebo lahostajne odflaknutie darceka sa este da prijat ale ponizenie pred celou triedou je ina kategoria.
@zuzahajdulka neviem to posudit mozno
Určite sa ozvať .viem si predstaviť ,keby nechám riešenie darčeka na môjho muža tak tiež povie deťom nech dajú zo svojich hračiek .to by bola hanba fakt ...ako nič proti použitým hráčkam ale ako darček sa to nehodi .šak chápete . No takže ozvat sa nech sa to nestane aj ďalšie Vianoce
Môže byť, že ten chlapec sa rozhodol sám a matka sa do toho nestarala. Syna by som vzala niekam do pepca, nech si za 5e kúpi namiesto toho niečo iné. Myslím si, že syn v triede povie ostatným spolužiakom, čo sa mu stalo, možno konfrontuje aj toho spolužiaka, že dostal odpad a to bude najväčší trest pre toho chlapca a ty ako matka vôbec nemusíš (nemáš) do toho zasahovať. Nech si to vyrieši sám. Ja by som mu ponúkla len tú kompenzáciu. Druhého chlapca by som ani nehodnotila ani nekritizovala pred synom, keďže nežijem s nimi spolu v domácnosti a netuším, prečo dal synovi takú hračku. Syna by som poľutovala a chápem jeho frustráciu, ale to neznamená, že nutne musím kydať na toho chlapca či jeho rodinu.
Teraz si aj mne dala chrobáka do hlavy.. šikanovanému šiestakovi dať k Vianociam pokazené autíčko? ja by som to spomenula minimálne na rodičovskom - že sa mi táto akcia nepáči - že si tvoj syn dal záležať a naopak on dostal odpad. Moja dcéra tiež mávala túto akciu, ale u nich bolo jasné dané, že niečo nové. A tak má doma niekoľko rovnakých hrnčekov s menom 🤷🏻♀️
Asi to bolo úmyselne, v 6tom ročníku dat pokazené auto... Ja by som chcela vedieť ci mam syna šikanatora, jeho matka to nemusí vedieť. A učiteľka co robí so sikanou v triede? U nás v škole to neriešili kým rodicia dievcata jedného dňa nenabehli s krikom do školy, mala roztrhanu bundu. Ďalšie sa doma nesťažovali takže sa o nich nik nestaral, učiteľom to bolo max tak ľúto, ale nemali odvahu ani chuť to riešiť
Obaja synovia si s darčekmi dali záležať, boli sme to kúpiť, pekne to zabalili, dali do darčekovej taštičky… jeden dostal od spolužiačky krabickový džús a druhý balíček cukríkov… tiež obrovské sklamanie. Čo už? Tiež zvažujem, že nabudúce napíšem triednym, aby deti vopred usmernili a určili, čo áno a čo nie… deťom som to vysvetlila, že nie každý si da záležať. Ale hrial ich pocit, že ich darčeky sa obdarovaným deťom veľmi páčili a prišli im aj osobne poďakovať. Proste niekedy má človek lepší pocit z darovania, nez z prijatia daru.
Ten spolužiak a jeho rodičia sa zachovali otrasne popravde.... Ale nechápem prečo ťa to trápi teraz keď je už mesiac po vianociach???????🤨😏
tak ja neviem, ale moje deti si v šiestej triede takéto záležitosti riešili samy (aj syn, aj dcéra), keby som to chcela riešiť ja, stopli by ma s tým, aby som im nerobila hanbu, oni sú už veľkí
@zanka777 aj čítaš či len píšeš? ani nemusíš odpovedať, odpoveď poznám... niekedy je lepšie najskôr čítať ako zo seba spraviť túpelátko 😉
@zuzanka.zuzu a ty máš aj niečo iné na práci ako komentovať môj komentár?ani nemusíš odpovedať.....odpoveď vidím
Mna vie taketo nieco zdvihnut zo stolicky. Za mna je secret santa hlupost ako mraky. Lebo netvarme sa, ze decka v triedach su vsetci kamarati. Autorka spomina aj sikanu, takze aj tento secret santa moze byt jedna z ciest. Za mna je rozhorcenie na mieste, ale aj podla toho co tu citam...ozvat sa znamena byt pomaly za trapnu a byt na rovnakej urovni ako druha strana. Ze si otvorim usta, ze nie som zberna odpadu, je za mna uplne v poriadku. Uznavam vsak, ze niekedy je lepsie sa zbytocne nezavzdusnovat, clovek tak ma asi menej zlych emocii v zivote, a to asi nie je na skodu 🙂
V pripade podozrenia zo sikany by som v tom syna duplom nenechala sameho.
Najprv som myslela, že ide o 1.- 2. triedu.Ale sikanovany siestak dostane staré autíčko?To je jasný zámer a riešila by som to s triednou, teda hlavne tu šikanu.
Aj mne sa otvára nožík vo vrecku, ked počujem Secret Santa. Nechápem, v akej chorej hlave sa tato sprostost zrodila. Kupovať darček niekomu, koho vlastne nepoznam, neviem, čo sa mu páči a zaujíma ho, no fakt zmysluplne....
Toto sú šiestaci, to je asi niečo iné. Môj syn ako druhák nepochopil celú pointu a so sestrou zbalili niečo narýchlo - pár polámaných ceruziek bez toho, aby sme o tom vedeli. Takže v triede revalo obdarované dieťa a reval aj môj syn, lebo bol celý zahanbený. Potom to riešila s nami aj učiteľka - kauza mesiaca 🤦♀️. Takže tohto roku bol z toho dobre vystresovaný a preventívne sa doreval.
Siestak? Ja ze max 2-3rocnik. Naco ucitelka vymysla take kraviny u pubertakov. U dcery v triede sa raz tiez tak ucitelka snazila stmelit kolektiv tajnym santom a decka si davali pasteku, mucholapku, listok na elektricku, energetaky... uplne sa to zvrhlo.
Nedokazem si predstavit ako idem riesit tajneho santu za siestaka s ucitelkou alebo matkou toho druheho.
Ak je aj sikana tak toto konkretne by som neriesila,len mu to zhorsi situaciu. Riesila by som sikanu ako taku, celkovo.

Aj by som ti napisala co sa stalo mojej s darcekom ale nemozem verejne..ale toto bolo na hanbu rodica dieta za ten darcek nemohlo dcerka bola asi rok sklamana