Syn dostal v škole na Secret Santu nefunkčnú hračku
Triedna ucitelka v synovej triede navrhla Secret Santu. Kto nevie o co sa jedna ide o to ze kazde dieta si vylosuje spoluziaka, ktore mu prinesie darcek. Moj syn napriek tomu ze si vybral uz druhy rok dievca, snazil sa vybrat maly darcek ktory spoluziacku potesi. Dohoda je do 5 eur. Tento rok si jeho meno vylosoval spoluziak ktory s mojim synom nie je kamarat ale ani nie su nepriatelia a spoluziak mu priniesol hracku ktoru mal zrejme doma uz par rokov. Hracka bola nefunkcna a rozbita. Bol to vlastne odpad na vyhodenie ktoreho sa zrejme chcel zbavit. Ak by sa jednalo o rodinu co su chudobny tak by som to uplne pochopila ale nejednalo sa. Bolo to pre syna velmi ponizujuce a bol z toho smutny. Moj syn nie je materialista ale tym ze to bolo pouzite, rozbite auticko ktoremu chybali suciastky tak bol velmi sklamany. On sa kazdy rok tesi a dokladne darcek so mnou vybera aby spoluziaka potesil lebo o tom to je. Premyslala som ze auticko vratim jeho mame s tym ze nech si odpad nechaju doma alebo neviem ci vobec to nejak riesit len ma mrzi to sklamanie mojho syna.
Úplne chápem autorku, že ju to rozhodilo. Nepripadá mi to ako blbosť, ktorou sa netreba zaoberať. Blbé a zbytočné by bolo riešiť, že on dal napr. darček za 5 eur a dostal by džús za 50 centov. A nepríde mi to ani ako odflaknutie darceka. Môj syn tajného santu tiež odflakol, dal spolužiakovi peniaze v odporúčanej hodnote darceka🤦. Ja som ani netušila, až keď som zbadala synovi na nohách nové ponozky, som zistila, že túto sprostosť mali aj oni v triede. No a on, lenivec, to vyriešil takto...Pokazené, použité autíčko pre siestaka by sa dalo vysvetliť buď nejakou mentálnou zaostalostou spolužiaka alebo formou šikany....
Ja by som tieto akcie v skole zakazala, neviem fakt, k comu to ma v kolektive pomoct. Skus mu to vysvetlit, ze sa im nechcelo vobec riesit darcek a ze nech je on rad, ze jeho darcek niekoho potesil
neriesila by som to za syna., ale povedala by som mu, nech auticko vrati naspat spoluziakovi a spyta sa ho, ci by sa on potesil rozbitemu auticku.

Toto mi pride ako super prilezitost vysvetlit synovi ako to v zivote chodi. Ze aj ked sa my veeelmi snazime urobit radost inym,ostatni to tak nemusia citit. Este bude velakrat sklamany,tak nech si to tak nepripusta. Podla mna pokazena hracka bol zo strany spoluziaka len trapny vtip,proste chalanske srandicky. Urcite by som na to upozornila ucitelku,ze jej zamer celkom nevysiel,nech si to vyriesi s tym chalanom.