icon

Synovi sa smejú kvôli našej výchove

miladka333
14. jan 2016

Ahojte baby,
S manželom máme dvoch synov (5,8) a vychovávame ich tradične. Nedovolíme im počítač, radšej ich zoberieme von na ihrisko, alebo nech sa hrajú pred domom a televíziu máme na rodičovský zámok aby nemohli pozerať tie bezduché, americké, krvavé braky ktorých sú naše televízie plné takže im len občas pustíme nejakú rozprávku. Starší syn je teraz tretiak a hovorí mi, že sa mu deti v škole smejú, lebo nehrá žiadne strielačky a nepozná žiadne filmy o ktorých sa oni rozprávajú a považujú ho za čudáka. Sme z toho zúfalí, ida nám o dobro našich detí, nechceme aby z nich vyrástli psychopati s pokrivenou morálkou a hodnotami, no na druhej strane nechceme aby boli naše deti vyčlenené z kolektívu, viete mi niekto poradiť ?

Strana
z18
penn
29. jan 2016

@hoblinka13 to s billom gatesom je hoax.

penn
29. jan 2016

@hoblinka13 teda prave ma napadlo, ze to bol Steve Jobs, cize islo o ipad..vynalez jeho firmy.

zabazelena
29. jan 2016

Ja ta podporujem a suhlasim s tebou ☺. Krasne dni ☺

silvapokorna
31. jan 2016

Ahoj, mne sa tvoj prístup páči, ale zakázané ovocie chutí najlepšie. Ja mám dve dievčatá a tiež mám často nervy na pochode s tých "rozprávok", reklám, videí na youtube. Ale slepo ich chrániť ich neochráni, len oddiali stret s realitou a to horšie to potom môže dopadnúť. To, že sa mu smejú chápem. Hodl je mimo a on ozaj je a bude. Skús ich radšej pripraviť na to, že aj takéto veci existujú, vysvetliť im, čo si o tom myslíš a prečo. Pusti im aj tieto braky, aby ich poznali, okúsili a nauč ich s tým zaobchádzať, nauč ich si vyberať. Lebo inak po tom začnú túžiť len z trucu a to určite nechceš. Proste to okrajovo zaraďte, pozerajte s nimi a vysvetľujte. A rešpektujte s manželom aj to, ak by sa mu strielačky páčili, nech sa vybúri, ale trpezlivo vysvetliť prečo nie a čo je lepšie. Určite mi rozumieš a ja držím palce, aby ste našli onu "zlatú" strednú cestu. Niekedy je vyhábanie sa horšie, než zážitok a porozumenie danej veci. Nech sú chlapci zdraví! 😎

ckatka
1. feb 2016

@moni244 no, my pozrieme tak 1 film za tyzden, to je rozdiel
na nikoho predsa neutocim, hovorim co vidim okolo seba, ze ludia sa nebavia, ale sedia pred telkou...
prides na navstevu, a ked odchadzas - ani nevies ako sa maju, lebo furt cumia do bedne (real story)
ich deti netusia co je korculovat sa na jazere, lebo pozeraju telku aby "nerusili" dospelych...
smutne

@penn bohuzial po x rokoch este stale nie, ale aspon mame vela deti na navstevach, tak nam to troska priatelia kompenzuju 🙂 dokazeme ich zabavit aj bez telky, aj ked su u nas dlhsie, chvalabohu

my ako deti sme pozreli max v nedelu rano kacerovcov alebo nejaku inu rozpravku - a hajde von... dneska ked niekto nema telku tak je "hipster" ci co? :D :D :D ved to nie je jediny zdroj informacii.... jedine co som "pozeravala", bolo na intraku, ked sa doslo zo skoly - tak spolubyvajuca pozeravala nejaku telenovelu, tak ked to slo, tak som to nejak vnimala...ale ze by ma to nejako obohatilo, nemozem povedat 🙂

qidko
1. feb 2016

@ckatka U nas Ked boli deti male pozerali rozpravky aj s manzelom Ked boli starsie ficali na prirodopisnych filmoch vela sme chodili do prirody a synovi to zostalo vystudoval lesnicku skolu ani teras nesedia cele dni pri PC okrem uloh ktore este dcera robi a u nas Ked pride navsteva telka je vypnuta a Ked pride brat tak dialkace schovavam🙂 lebo on je televizny maniak vytaca ho to ale ja mu vzdy hovorim Ked prisiel na navstevu ma kecat a telku nech si cumi doma🙂 myslim si ze vsetkeho vela skodi ale s mierou je to v pohode tot moj nazor

bonnie1
1. feb 2016

@ckatka ani my ked sme deti nemali tak ani telku. Teraz si pozrieme vecer film s muzom lebo logicky nemozeme sa len tak zobrat a ist von. A ked ja som sa starala o cudzie tak tiez som im telku nepustala :D

penn
1. feb 2016

Ale niekto by mohol toto iste namietat aj o mobile. Ze je to sialene byt vsade zastihnutelny, vystopovatelny, pod dohladom. Ze tiez sme to nemali a prezili. Hm?

maminuska
1. feb 2016

@penn tak záleží ako sa k tomu kto postaví . Ja mám dva mobily, jeden pre prácu a známych a druhý pre rodinu . Po piatej hodine mobil pre známych a prácu jednoducho vypnem . Môj mobil pre súkromie pozná len veľmi úzky okruh ľudí . Víkendy mám vypnutý jeden uplne a druhý mám na tíchý režim ( ten pre úzky okruh ľudí )

kristinka.s
9. feb 2016

Podla mna si to myslela dobre, nie je na tom nic zle, ked im nepustate v telke bezne dostupne, no pre deti nevhodne vysielanie. Aj my dcere vyberame co sme a co nesmie pozerat. A uz sama vie, ktore programy su pre nu a ktore by pozerat nemala. Na PC ma svoje dve hry, ktore hrava. Nic viac ani menej. Zatial ju to teda ani netaha (7r). Ked bude pytat viac, zvazime podla toho co to bude, ci to je to pre jej vek vhodne. Poznam domacnosti, ktore napr. TV vobec nemaju. A maju doma deti, ktore toho vedia teda ovela viac ako ine. Hravaju sa doma spolocenske hry, tvoria, citaju... Ja by som mu mozno to PC s mierou dovolila, ale hry vhodne jeho veku a vedomiu. S tou TV ja osobne suhlasim. Podpor ho v tom v com je dobry, kup mu casopisy, knihy na temu kt. ho zaujima. Nech si ich vezme do skoly a ukaze spoluziakom, ze on je lepsi v inych veciach. Nech ich zaujme on. Kto bude chciet prida sa, kto nie, nestoji mu zato.

bonnie1
9. feb 2016

@maminuska Fiha,. az taka selektacia? ja mam jeden mobil pre rodinu aj znamych. a musim povedat ze po 19tej mi nevola skoro nikto ?

maminuska
9. feb 2016

@bonnie1 moja práca vyžaduje styk ( nie pohlavný 🙂 ) s klientami a to aj po telefóne. Niektorí nemajú mieru a čas po 17 hodine im nič nevraví , často ani sobota ani nedeľa. No a známi sú známi , sú to ľudia bez ktorých viem žiť a určite si nepredstavujem s nimi tráviť čas a ak ano , tak sa s nimi dohodnem do tej 17 hodiny.
Rozsiahly kontakt s ľuďmi a " rozosieranie " súkromia medzi ľudí čo pre teba de fakto nič neznamenajú človeka často unavuje a čas by mal stráviť s ľuďmi s ktorými sa vzájomne obohacuje ..manžel , deti , blízka rodina a najbližší priatelia.

bonnie1
9. feb 2016

@maminuska ja chapem. sluzobny mobil domov nepatri ked ta to otravuje. nechap ma zle , mna to len zarazilo. mne nejaky znami nemaju potrebu volat. ani dovod. vacsinou to nechavame na volny osobny kontakt. ani ja nevolam znamym iba ludom na ktorych mi zalezi. a teraz pri dvoch malych detoch ani nevolam..a volaju mi vacsinou len ludia ktorych mam rada.

maminuska
9. feb 2016

@bonnie1 ver mi že u mňa sú obdobia kedy zistím že známi sa snažia byť akože mojimi priateľmi , je to až smiešne, pretože celý rok mi nevolajú a nestretávame sa a potom zrazu vo vybranom období som nesmierne obľúbená a najlepšie zadarmo alebo za bonbonieru . 😀

asimama
12. feb 2016

no tak toto je moc..nam ide telka od rana do vecera..syn miluje rozpravku spoznavame prirodu..ani pri tom nedycha :D ..dcera miluje rozpravku ladove kralovstvo..je 21 storocie..ja sa ani necudujem,ze sa mu deti smeju..to nemyslim ako v zlom..ale toto az moc prehanate.pocitac ma syn volny..kedy len chce..ale jeho to moc nezaujima.strielacky..to sme tiez proti..tiez som neni za niejake "zavisle "hry.von sa snazime chodit co najviac..trosku prehodnotte svoju vychovu,alebo sa poradte s psychologickou,lebo vase deti budu utlacane..doba ide dopredu..takze aj deti musia trosku viacej vediet,ako sme my v ich rokoch vedeli..a deti su v tejto dobe dost krute,co pozeram..my vychovavame v duchu nerob druhym to,co nechces,aby robili tebe..ale nie vzdy sa to da..lebo pride do skolky a tam uz maju svoje..branila by som svoje dieta aj dusou,keby sa dalo,ale nemozem,lebo on sam musi prist nato,ze sa musi branit aj sam..

asimama
12. feb 2016

este by som dodala..ked to budete zakazovat,tym viac ich to bude lakat..ja to vidim..ze nam sice telka ide vkuse..ale jeho to ani nezaujima..ja len potrebujem aby mi nieco vrzgalo za usami. 😀 .a maly sa hra so sestrou a kolko razy ani telku nevnima..aj ked sa sama vypne..

selena11
12. feb 2016

je to tazke... je tazke obdobie, moja mala ma dovoleny pocitac na 2 hodiny, ale rozpravky normlane v telke pozera, ale tiez nie cely den.. to nie je podla mna zdrave

tatiana305
12. feb 2016

Ahojte, nič netreba preháňať. Moja dcéra má aj tablet hrá sa občas aj na PS a takisto pozeráva aj rozprávky..nikdy som jej to nezakazovala...skôr som sa snažila vždy jej ukázať inú cestu..inú činnosť, chodili sem von do prírody na prechádzky na ihriská občas sme sa hrali s hračkami v izbe... a popritom keď ostalo trochu času zahrala si aj na tom tablete alebo pozrela na ten TV... má k všetkému prístup a takmer vôbec ju to nezaujíma..berie to ako bežnú vec..sučasť život a nakoľko to pre ňu nieje nič zvláštne, vôbec ju to neťaha stráviť za tabletom či telkou hodiny... ! práve naopak mám príklad z liečenia kde sme s dcérou boli a keďže som vedela že budeme veľa času aj zatvorený v izbe vzala som tablety... k nám nastúpilo diečatko ktoré doma nič také nepoznalo...zrazu zbadalo čo sa da na tablete robiť a doslova sa z nej stalo jedno nevychované sfanatizované dieťa...ktoré celé dva týždne buď pýtalo odo mňa tablet alebo si ho proste bralo z našej izby..kradlo ostatným deťom bilo sa kvôli nemu..lbeo to brala ako niečo úžastné...nakoniec sa s ňou nikto nechcel hrať..lebo ostatné deti si kopali loptu naháňali sa a ona ako zhypnotyzované cele dva týždňe len HLADALA TABLET!!! ..... to je príklad situácie, kedy niekedy keď deťom príliš veci zakazujeme , môže sa to zvrtnúť presne opačným smerom....

marinablue
23. feb 2016

Možno aj mňa si videla niekde v čakárni u lekára ako sa mi dieťa hrá hry na tablete alebo na mobile. A vieš čo? Vôbec sa za to nehanbím. A vieš prečo? Pretože je to v dnešnej dobe úplne normálna záležitosť a snažiť sa zatvárať oči pred vývojom je pre mňa čisté spiatočníctvo. Keď idem s dcérou k lekárovi tak berieme aj knižku aj vymaľovánku a ceruzky a ešte aj tablet. Ponúkam ich postupne dieťaťu presne v tom poradí ako som ich vymenovala. Niekedy už na mobil alebo tablet nezostane čas čo je v podstate v každom prípade fajn. V podstate tiež vychovávam deti klasicky, veľa sa rozprávame, čitame si rozprávky, večer pres spaním si rozprávame svoje vlastné vymyslené príbehy. Ale nechcem ignorovať moderné technológie a zakazovať deťom prístup k nim, nakoľko ich považujem za rovnako dôležité pre ich zdravý vývoj ako kreslenie a behanie po dvore.

lenkusik
24. feb 2016

Presne tak súhlasím s tebou marinablue, naozaj nie je vhodné zatvárať oči pred dnešným vývojom , je to prirodzené ako rozprávkova knižka a tak ako sa deti učia chodiť, rozprávať tak isto sa učia logicky myslieť pri hrach na tablete alebo mobile. Dnešná doba je iná a naozaj si myslím že nechať dieťa trpieť v kolektíve len tým že ho odstavim od techniky je vecsie zlo ako mu vymedziť hranice a určiť si pravidlá aké hry a ako dlho. Malá ma prístup či k telke tak aj k mobilu a tabletu a berie to ako normálnu vec. Radšej si kresli alebo sa hrá a málokedy sedí pri telke alebo tablete. Tým že to pre nu nie je vzácnosť a niečo nadprirodzené. Skúste sa vžiť do kože Vášho dieťaťa keď sa z neho spolužiaci smejú. Áno je to smutné, ale je to táto doba a keď nemáš pojem o dnešných in veciach tak si mimo hry. Do 15 rokov sa bude trápiť pretoze až potom možno pochopí a nebude sa trápiť nad výsmechom ostatných deti. Záleží do akého kolektívu sa dostane.

Strana
z18