Testovanie a škola
Viem, že ešte nič nie je isté, ale už teraz mám z toho depku. Môj muž je absolútne proti testovaniu. V zásade, aj mne sa to nepáči ale ak by bol podmienený nástup do školy, na testy by sme šli. Vidím, že deťom chýba sociálny kontakt. Ale teda, ak on nepôjde, tak neviem.... Este sa to dajak snažím neriešiť, pokiaľ nie je isté ale už ma to dosť stresuje. Ako to máte vy?
Môj deviatak má vyučovanie štýlom napíšte si poznámky a vypracujte cvičenie, žiadne online hodiny, učiteľky ich odmietajú, že aj tak sa všetci nepripoja a že kto chce, naučí sa aj tak. Ja som už taká zúfalá z tohto, že prvá sa pôjdem postaviť do radu na testovanie.
@maciatkolulu a kde su zvysni?
@maciatkolulu nech sa páči, môžeš miesto mňa. 4 triedy matiku doobeda a biológiu, plus ostatné. A poobede znovu to iste. A zabudni na dieta.
Nejde len o muža. Deti majú panicky strach. Sme z Oravy, tu testovali už 3 krát. Boli sme na prvom a to bolo aj posledné. Nevidím v tom absolútne zmysel. Očkovanie je ďalšia téma. Ja sama som prekonala covid. Nikto z mojich detí to nechytil, pričom sme sa neseparovali. A dať zaočkovat úplne zdravé deti? Až čosi sa mi robí
ani nahodou!!!
@maciatkolulu a ochrana údajov nič? Osobne by som nesúhlasila, aby moja dcera bola pred tabuľou a jej zopár spolužiakov malo z toho prdel. A este to dali na YouTube. Ďalej?
@jajka257 ty si fakt rozdvojena osobnost ci ako ? V skupine sa stazujes, ze si proti testovaniu, ze nebudes travit svoj cas navyse testovanim.
Tu sa zas tvaris, ako si za testovanie. Lebo nebudes travit svoj cas ucenim deti online.
Tak sa rozhodni pani ucitelka.
A nakoniec, nikto ta ucit nenuti. Ked sa ti nepaci, existuje aj moznost rozviazania pracovneho pomeru a mozes si najst pracu, pri ktorej budes mat na dieta viac casu.
Nic ine, len sa vkuse stazujes, ako ty potrebujes viac casu...fakt sorry, ale ucitelia a danove uradnicky travia v praci najmenej casu. Ale hovorim, ked mas pocit, ze najdes pracu, kde budes mat viac volneho casu, nikto ta v skolstve nedrzi.
@kayyaa no v prvom rade, ty nemáš právo vynášať informácie z inej skupiny. Po 2. ja som odmietla testovanie, kde mi budu sparat v nose. Po 3.ak každu ucitelku pošleš do inej práce, tvoje deti umru hlúpe. A ty skus rozmýšľať, co by si povedala svoju zamestnávateľovi keby chcel, aby si robila na dve smeny súbežne za jeden plat.
A z čohonmajú Tvoje deti panický strach? Z vŕtania v nose?
@maciatkolulu cize ich triedu rozdelili po 6 deti a striedaju sa? A pre distancnych sa to streamuje?
@barla5 to je fakt alibistický prístup.moj je v 8 r a normálne fungujú majú menej hodín, ale učia sa prezentácie, vysvetľujú učivo...ale majú podstatne menej úloh ako na jar.
Je mi jedno či sa budú testovať či nie, ale nevidím zmysel posielať deti do školy na necelé 2 t a potom zase pauza
Autorka, suhlasim s manzelom. Nikde (ak niekto vie kde, v akej krajine na svete, nech napise) sa deti nedelia na poslusne - otestovane a nono fuj netestovane - t.j. nehodne vstupu do skoly. Vsetci alebo nikto do skoly. A tie, co s ste s tym o.k. - vobec vas netankuje, ze vas tu niekto (opat znova) vydieranim a ohrozovanim ustavnych prav manipuluje, aby za kazdu cenu dosiahol svoje? Ochrana pred covidom je teraz Bohom a uz nic ine neexistuje? A vobec vam nevadi, ze vsetky deti maju podla ustavy pravo (ba priam povinnost) sa vzdelavat? Keby bol aj rodic uplny megadebil a z akehokolvej (pre vas) stupidneho dovodu dieta testovat nedal - tak za to - za nazor rodica - bude potrestane dieta, ze sa nebude smiet normalne ucit? To vazne vam toto pride v pohode? A ked sa tu niekto ohana distancnym... Chore... Nie ja ako rodic mam mat hlavu v smutku a riesit, ako dosiahnut, aby moje dieta malo plnohodnotne vzdelanie. Matovic (ano, iba ON, ziadni odbornici) si zmyslel testovanie, tak ON sa musi postarat o to, aby aj netestovane deti mali rovnako kvalitny pristup k vzdelaniu ako testovane. To uz vazne je ustava len zdrapom papiera, lebo covid!? Dufam, ze uz toho magora fakt dakto zazaluje na sude pre ludske prava - s radostou sa pod taku zalobu podpisem. Je mi zle, z toho, co sa v tejto krajine deje... A tie trapnosti typu, ze aj inde je virus aj opatrenia. Ano, ale pre vsetkych, nie takto rozdelovat a doslova vydierat ludi (na to ine pomenovanie neexistuje, je to vydieranie v cistej forme).
@luuubik nezabudaj, ze neexistuju len prava, ale aj povinnosti. Nehovorim, ze testovanie polovice skoly ma nejaky zmysel, ani ze s nim suhlasim, mna cisto stve bojkot testovania a vsetkyh opatreni dospelymi ludmi (ako som uz spominala, niektori maju problem nehat si bezkontaktne zmerat teplotu). Ale i doteraz platilo napriklad to, ze ak nezaockujes dieta na povinne ockovania, mozes platit niekoľko stovak eur pokutu. To nepovazoval doteraz nikto za vydieranie? Lebo s tym neprisiel Matovic?
@snezienka33 clovek s charakterom sa do politiky vacsinou nezenie - ci si myslis, ze niekedy bola nejaka normalna vlada?
@jajka257 ako? Nerozumiem, ved to nie je online.... Ôk, zbytočné asi pisat😂😂😂proste vidím, že real e niekde niečo funguje, kým inde sa hľadá ako to fungovať proste nemôže....
Nie, do školy chodia deti, ktoré to potrebujú, deti, ktoré majú zamestnaných rodičov a pod. Ú nás je to 6 deti, zvyšok pracuje cez App. A samozrejme nie online. O 11.30 končia a potom učiteľka nastupuje na App. A inak ona sa nesťažuje, aj keď cez víkend robí, napríklad po vyhlásení Lockdown, cez víkend bola škola schopná všetko zorganizovať, aby v pondelok nebol zmätok a ešte sa poďakovala riaditeľka rodičom, že vedeli rýchlo reagovať aponat, vsetci učitelia chodia normálne do školy, kde je vôľa...
@namornicka
@snezienka33 Matovic je podla mna uz aj minimalne na praskoch, ale toto nie je boj krajiny s Matovicom, aj ked na to sa to zvrhava. Kazdy ma problem s nim, tak cielene bojuju proti vsetkemu, co vypusti.
@maciatkolulu ty stále nechápeš. Na SR rodicia očakávajú, že doobeda bude ucitel prezenčné cca 6 hodin každý deň. Potom príde domov a ide prezenčné 4 hodiny. To je iná situácia ako v rakúsku. Toto ma od rakúska ďaleko. To nie je o ochote alebo neochote. Tu je to o to, že ucitel je povinný.
@snezienka33 ja som volila olano ale cisto z dovodu, ze mali sancu porazit konecne fica, tiez by som ich druhykrat nevolila, ani nei kboli matovicovi, ale tym ostatnym psychopatom, ale to i tak nema suvis s tym, ze vypukla celosvetova pandemia a mohlo to byt uz ovela lepsie, keby sa ludia neburili len tak z principu

@jajka257 ja neviem ako fungujú u nás, sme v AT, ale malý chodí do školy napriek Lockdown, majú normálne vyučovanie so svojou triedou, vo svojej triede, je ich asi 6 a zvláda sa aj dištančné pre ostatných a uplne v pohode a jedna sa o malé deti. Takže dá sa vsetko