icon

Testovanie a škola

28. nov 2020

Viem, že ešte nič nie je isté, ale už teraz mám z toho depku. Môj muž je absolútne proti testovaniu. V zásade, aj mne sa to nepáči ale ak by bol podmienený nástup do školy, na testy by sme šli. Vidím, že deťom chýba sociálny kontakt. Ale teda, ak on nepôjde, tak neviem.... Este sa to dajak snažím neriešiť, pokiaľ nie je isté ale už ma to dosť stresuje. Ako to máte vy?

Strana
z4
katulienkax
29. nov 2020

@maciatkolulu ok tam sú asi inak zaplatení u nás byt učiteľom sa na to vyprdnem za tie smiešne prachy a tiež aj učiteľ má rodinu deti učiť ráno poobede cez víkend to kde sme

gelifil
29. nov 2020

@katulienkax ved je to aj teraz tak

maciatkolulu
29. nov 2020

@katulienkax ako všade majú rodiny, aspoň si to myslim😉, cez víkend nikto neučí. Akurát, keď je výnimočný stav, tak sa snažili urobiť všetko čo sa dalo. Podľa mňa od rána do tej štvrtej, pol piatej je normálne učiť, pracovať...

jajka257
29. nov 2020

@maciatkolulu pracovať áno. Ale práca ucitela nie je len o oducenych hodinách. Pracovný čas ucitela je 37,5 hodiny týždenne je rozdelený na dve zložky. Priama výchovno vzdelávacia činnosť, to je úväzok, 23 hodin. A prípravy, opravy a ine papierovacky. Nemôžeš ísť na hodinu a nemať veci pripravené, nemôžeš písať pisomku, ak ju nemáš nachystané. A potom treba opraviť, známky nachádzať na internetovú ziacku knižku. To nie je len, že ucit 7,5 hodiny denne. Tie ostatne veci sa urobia kedy? A nástup v práci je 7.30.koniec pracovnej doby je o 15.00 a plus obedová prestávka. Teda ucitel nezačína prácu, ked zazvoní na prvú hodinu. On tam uz je od 7. 30 a aj skôr. Dozory na chodbach, v jedálňach. Porady, konzultácie s rodičmi. Takze nie, nie je normalne doobeda prezenčné, poobede online.

maciatkolulu
29. nov 2020

@jajka257 u nás hej,

jajka257
29. nov 2020

@maciatkolulu co je u vás normalne? Ze ucitel robí 12 hodín denne? Ale prosím ta, aspon nerozpráva hlúposti.

maciatkolulu
29. nov 2020

@jajka257 nie, robí normálne, porady nemajú zaručene každý den😉doobeda ma deti a poobede dištančné a stihne aj poslať fotky z vyučovania od septembra. A reálne nehľadá ako sa nedá, ale ako co najlepšie deťom dopriať relatívne normálne vyučovanie so všetkým ako ma byt. Ze patria všetky deti do školy je samozrejme, takže dobrý učiteľ, čo ma rad prácu a robí ju preto, že chce vie nájsť cestu.a hlúposti nerozpráva, ale reálne ako to funguje, nechápem, čo sa ti nezda... Chápem, že to je na sk asi ťažšie, menej peňazí a tak, ale nie všetko sa točí okolo financií...

jajka257
29. nov 2020

@maciatkolulu ty robíš ucitelku v rakúsku? Pýtam sa. Lebo na SR to funguje spôsobom, že každý, kto chodil do školy, tak vie presne, čo robí a nerobí ucitel.😉

maciatkolulu
29. nov 2020

@jajka257 nie, popisuje ti to z pohľadu rodiča. Ako to funguje tu. Učiteľka učí, doobeda aj poobede, reaguje na spravy doobeda aj poobede, aj cez víkend, posiela fotky, aj cez víkend, vyrába veci, ktoré by nemusela, predpokladám, že neskôr poobede, alebo večer, alebo cez vikend😉. Lockdown, nerátali, že sa dotkne aj nižších ročníkov a reálne cez víkend, to bravúrne celý učiteľský zbor zvládol. Takže robili aj cez víkend. A sú to osoby, čo majú rodiny. Ak rozumieš nemecký, kľudne pošlem správy od riaditeľky, kde ďakuje učiteľom aj rodičom a to v nedeľu. Takže opäť, kde je vôľa, tam je cesta. A nie vkuse len nadávať a hľadať ako to nejde a ako matovič, alebo srna za to môže

jajka257
29. nov 2020

@maciatkolulu a ty si myslis, ze tu ľudia nefungujú aj cez víkend? A co to je víkend. 🤣🤣🤣🤣

loginexistuje
29. nov 2020

@jajka257 pani učiteľka netreba sa toľko rozčuľovať ak vás učiteľovanie nebaví alebo vás neprimerane zaťažuje, tak to zmeňte, bývate v hlavnom meste kde je príležitostí na prácu pre šikovných ľudí plno.
týždenne odučíte 24 vyučovacích hodín, v pondelok končíte o 13:20 (začínate 7:55) v utorok 11:25 a po skončení vyučovania ostáva plno času na prípravu na vyučovanie na ďalší deň a ak vám to trvá viac ako dve hodiny denne tak je niekde problém ... a porady nemávate ani každý deň ani každý týždeň a pod.

a že sa musíte vzdelávať tak to je údel takmer každého (resp. každého zamestnania) kde sa pracuje hlavou ...

ak vás to nebaví nerobte to alebo aspoň tu nevypisujte ako vy ťažko pracujete takmer nonstop lebo robíte zlú reklamu tým, ktorí učia radi a berú to ako svoje povolanie a zbytočne dvíhate žlč sestričkám čo sa starajú o chorých (najmä teraz) a tým ktorí ťahajú aj za kolegov (lebo sú chorí, v karanténe a pod) a verte že také niečo ako náhradné voľno ako je v škole nepoznajú

o chvíľu máte narodeniny tak ja vám prajem pozitívnejší pohľad do života

maciatkolulu
29. nov 2020

@jajka257 tak potom sa to musí dať všetko rovnako zvládnuť aj na sk.

bimbambim
30. nov 2020

Len ma zaráža je keď nastupovali deti zo sociálne slabšej rodiny testovaní neboli tak prečo ostatné majú byť? Či oni nemajú právo sa vzdelávať? Lebo keď sú šiesti v skupine covid nechytia? A prvý stupeň funguje bez problémov našťastie od septembra ani jedna trieda zavretá u nás na škole

aristka
1. dec 2020

@bimbambim tak ako som ja povedala, moje deti su diskriminovane tym , ze nepatrime k soc.vrstve.

maciatkolulu
1. dec 2020

V AT keď budu testovať deti, len za prítomnosti rodičov, alebo so súhlasom a zo slín, to sa už da

sidon
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
gelifil
7. dec 2020

@sidon podpisane

Strana
z4