icon

Traja pozitívni žiaci v jednej triede

10. feb 2022

Dobrý večer u dcéry v škole sú traja pozitívny a triedu neposlali do karantény aspoň na tých 5 dní. Ako to riešiť? Poslať sťažnosť na hygienu? Tvária sa ako že nič sa nedeje. Neplatí už povinnosť v prípade pozitivity žiaka triedu poslať do karantény ? Ďakujem za info sú to siedmaci jednej dedinskej školy blízko Malacek. 1 očkovana a 2 neočko deti čo sú pozitivne

Strana
z2
anjelicek26
10. feb 2022

Tak sme sice v zahranici, ale proste teraz je kazdu chvilu dieta pozitivne, skola nebola zavreta jediny raz, ani trieda... proste sa par dni deti testovali a priznakovy doma a hotovka... ziadne dramy sa nediali poctom nakazenych vzdy to bolo 1-2 deti maximalne, co sedeli pri sebe.. Detom treba trochu normality, ked tu citam, ze trieda bola 3-4x v karantene za pol roka, no dakujem pekne...

dajana555
10. feb 2022

@anjelicek26 no u nás na Slovensku je to super vymyslené-myslím obrazne.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
10. feb 2022

Tak už sú asi vsetci premoreni/očkovaní, majú výnimky z karantény, tak su prezenčne..

luccija
10. feb 2022

Sme v karanténe už pomaly mesiac.U nás stačí jeden pozitívny a sú doma celá trieda tak ako to má byt veď nebola žiadna zmena Potom nastúpia do školy karanténa nestačila a ďalší chorí...tých 5 dni je strašné malo ani nestihnú mať príznaky a už aj idú do školy už točíme 4 kolečko

zuzanaete
10. feb 2022

Ja by som sa potesila, keby skola obchadzala pravidla a doma boli iba realne chore deti a nie cele triedy. A nie ze ich este nahlasovat. Omicron sa tak siri, ze to proste uz nema vyznam. Vkuse bude teraz nejake dieta chore. Snad sa nasi zodpovedni inspiruju inymi krajinami a toto zatvaranie tried uz pen kvoli 1 dietatu zrusia.

luccija
10. feb 2022

@anjelicek26 fakt?u nás polka triedy z 18 a 2 deti sú očkované a niektoré viac x prekonané

anjelicek26
10. feb 2022

@luccija u nas vsetko nad 12 prakticky ockovane, aj pod to, tu to rodicia beru inak, deti brali okamzite ako to islo, aj Rosalie ma v triede 7 deti co viem zaockovanych, to je prakticky polka triedy a to su 6-7 rocne.. a ano momentalne omikron berie ockovanych neockovanych prekonanych do radu, tomu je to uplne jedno...

janulka88
11. feb 2022

@mmoonna u nas okres LM - do karanteny idu žiaci neockovany/neprekonany (pripajaju sa online). Zvysok - žiaci ockovany/prekonany sa ucia v skole

missdiva
11. feb 2022

@mamina1419 ja tiez nie som z toho nadsena.

oktoberka
11. feb 2022

@luccija presne tak,čo to je 5dni. A druhá vec,to by ešte rodič musel byť každý jeden aj zodpovedný.

qetka
11. feb 2022

inak, u mojej svokry v triede si mamicka vymyslela, ze jej dieta je pozitivne.Tak sla cela trieda do karanteny kvoli nicomu. Jej sa nechcelo doeta vozit do skoly, tak nahlasila pozitivitu 🤦‍♀️

lalulola
11. feb 2022

Však treba zavolať na ruvz, ak im škola neposunula informácie ohľadom pozitívnych žiakov tak oni nevedia, že majú ísť do karantény. Momentálne je režim karantény nastavený tak, že do karantény idú žiaci s ktorými bol pozitívny žiak dva dni dozadu. Ministerstvo školstva pripravuje po jarných prázdninách nový režim, ktorý však ešte nie je schválený. Mali by potom do karantény ísť len žiaci ktorí sú pozitívni. Čo však bude komplikovať vyučovanie v školách (hybridné vyučovanie ). Takže moja rada znie, aby ste to ohlásili na príslušnom ruvz.

zuzanaete
11. feb 2022

@lalulola Ak pojdu do karanteny iba chore deti, tak netreba riesit hybridne ucenie. Ved pri inej chorobe je dieta doma a same si dobieha ucivo.

andrejka1974
11. feb 2022

U nás v piatok ráno zistili že bol pozitivny učiteľ a deti ani do školy nepustili a hneď volali rodičom nech si dôjdu pre deti a všetky deti išli do karantény a tak mali zo 24 tried na 5 dní zavretých 15 tried a preto že v triede mali málo ockovanych tak aj očkované deti boli doma proste je to tak a musí sa to dodržiavať

mariska1989
11. feb 2022

Pravdepodobne si chcú vytvoriť kolektívnu imunitu či 😁 .jednoznačne 5 dni mali byť deti v karanténe takto vedome šíria covid ďalej lebo kým tomu dieťaťu výjde pozitívny test aj niečo trvá

jana_eyre_2
11. feb 2022

@lalulola ak pôjde do izolácie len choré dieťa nebudú riešiť hybridné vyučovanie.. veď deti bývajú bežne choré.. hybridné je výhodné len v prípade ak je trieda podelena v tejto situácii - karanténa/prekonani očkovaní..
Ale ani to nefunguje všade, u nás také vôbec nebolo.. keď spočítam koľko chodili do školy tento školský rok bolo to 2m dokopy, z toho mali online asi raz.. všetko ostatny cas som sa s nimi doucovala ja..

dadis
11. feb 2022

Ja mam dceru siedmacku (sekunda na 8r) a teda je viac ako polovica ockovana. Ak je pozitivny ziak, tak chodia do skoly, ostavaju doma len neprekonani a neockovani. V tomto tyzdni mali pozitivneho a konkretne len 2 ziaci ostali doma.

dadis
11. feb 2022

@jana_eyre_2 u nas zase boli doma len tyzden pred Vianocnymi prazdninami. Vdaka zaockovanym funguju takmer normalne 🙏🙏🙏

frota3
11. feb 2022

u nas to je tiez take vseliake, raz maju karantenu a potom zas nie, tiez ako nechapem tomu celemu systemu

jana_eyre_2
11. feb 2022

@dadis hej tiež som počula že v niektorých školách to fungovalo celkom normálne, to je super..

ja mám tri deti, kazde v inom kolektíve, tak preto to tak beriem že vlastne stále nejaké doma bolo.. jednému karanténa skončila, druhému začala, potom zase tretí bol chory aj mesiac (on je astmatik) a tak dookola, potom bežné choroby.. potom prišiel december, to sa dostali do karanteny obaja školáci, nakoniec dcéra ostala pozitívna a potom to prešlo celou rodinou, kým to skočilo bolo po vianociach.. to sme boli.mesiac doma.. v januári chodili tri týždne, už ako prekonaní, pár karantén už chodili aj do školy.. až ostala dcéra pozitívna opäť.. dnes je po 10dnoch prvý krát v škole.. a vďaka tomu že už je len 5dnova karanténa už sa jej to ráta do vymeškaných hodín.. prvých 5dni mi nariadili že aj ostane deti nechať doma hoci to od nej nechytili a sú prekonané (a to je najstarsi je uz aj ockovany) ak mám byť úprimná, už mi to naozaj preprasta cez hlavu, rada by som šla do práce ale keď je to takto neviem ako by som to spravila.. už keď vidím upozornenie edupage, tak mám husiu kožu.. podľa mňa nič lepšie ako to, že do karantény pôjde len pozitívne dieta nemôžu urobiť.. lebo dlhodobo sa to takto fakt nedá.. len nech už je leto..

dadis
11. feb 2022

@jana_eyre_2 Uplne ta chapem 😔. U nas tak bolo minuly rok, od oktobra do aprila doma obidvaja. Ja na homeofice od septembra do maja. Tuto zimu pocitujem covid fakt minimalne. Hadam tym viacnasobnym prekonanim, zaockovanim a efektivnejsou liecbou sa z tohoto stane coskoro len neprijemna spomienka..

kacena4
11. feb 2022

dezite je ci rodicia nahladili pozitivitu oficialne skole cez efupage, ak to nespravili nejde sa do karanteny, lebo nema sa ist na zaklade coho. aj my sme tak 2x mali a hnevalo ma to. rakze mozno skola nic neporusila

katulienkax
11. feb 2022

co sa zlostis aj tak vas covid dobehne, my sme sa skryvali, ockovali ruska nosili, ruky umyvali a aj tak sme sa nakazili. Mali by zrusit tieto karanteny, omikron nie je tak vazny ako delta

katulienkax
11. feb 2022

@qetka inac ja verim ze tretina slovakov podvadza s tymi domacimi samotestami, hlavne ciganske deti nechcu ist do skoly tak mamicka si vymysli pozitivitu, o 5 dni dalsia mamicka, az kym sa nevysttrieda cela ciganska trieda 😂

zanka777
11. feb 2022

Presne súhlasím s tým že by mohli doma ostávať deti len pozitívne a ostane budú ďalej chodiť a normálne sa doma denne testovať.... Toto nie je normálne každý týždeň jeden pozitívny žiak a celá trieda doma 5 dní u nás to bolo za dva týždne už spolu s vikendom dvakrát. . to sa nedá ani do práce chodiť normálne ani fungovať.... No katastrofa. Som za to aby tu karanténu schválili len pre pozitívne deti.

Strana
z2