icon

Učiteľka ruší telesnú kvôli zlým žiakom

2. máj 2023

Ahojte, môže učiteľ zrušiť na 1.stupni žiakom telesnú kvôli tomu, že jeden žiak nevedel tvrdé spoluhlásky? Tak vytrestala celú triedu a namiesto TV mali SJL. Príde mi to nonsens, takéto zastaralé prajtiky…..ale zaujíma ma, či má vôbec právo meniť počet hodín v rozvrhu.

Strana
z2
zuzana76
3. máj 2023

@domak2 tak nevezmem tych dvoch, (ale ked by bolo zapojenych viac ziakov, napr 50 percent triedy a ma upomienky za nevhodne spravanie, tak sa vylet zrusi, lebo nemoze zostat polovica triedy v skole, ak ich nemaju kam zaradit a ucitel si netrufa ist so ziakmi, ktorí vazne porusuju skolsky poriadok). Ale tu podla mna nevedeli viaceri nieco, naozaj si nemyslim, ze by ucitelka zrusila telesnu kvoli jednemu ziakovi, podla mna zistila nedostatky u viacerych, mozno aj 50-70 percent triedy nieco nevedelo, ale ano, aj tam sa zvysok musi prisposobit tym, co nevedeli

laurikalalinka
3. máj 2023

Koli spoluhlaskam meniť,nechcem sa škaredo vyjadriť,toto nieje zmena pre nejaky projekt,či vytváranie veci ale trestanie co nevedie nikam...nemá právo meniť,na nete sú presne zákony povinnosti učiteľa....

taga
3. máj 2023

Toto by mi vrcholne vadilo

Ked jeden nevie slovencinu, nech mu da 5ku, mozno je to umelec, alebo prave buduci sportovec a na slovencine mu nezalezi..
Ale co s tym pre pana maju keho spoluziaci??? To ma akoze nejako motivovat toho ziaka, aby sa ucil slovencinu, ked ostatnym zrusi telesnu??
Akoze, rovnakou logikou, najblizsie, ked nejaka kolegyna bude meskat do prace by mali tejto ucitelke siahnut na plat

nikaeli
4. máj 2023

@laurikalalinka nepreháňaj, nič strašné sa nestalo. A ako som už raz napísala, učitel môže modifikovať 30% podľa vlastného uváženia. Okrem toho zmena vo vyučovaní nie je porušením zákona 🤦🏻‍♀️

zuzana76
4. máj 2023

@laurikalalinka aj tebe mohli asi obcas telesnu nahradit slovencinou, aby si nenapisala koli

laurikalalinka
4. máj 2023

@zuzana76 Vážne? A nenapadlo Ti, že tak mám nastavenú klavesnicu,kvôli sms,lebo keď píšeš s mäkčeňmi a dĺžňami, Ti berie viac písmen???

laurikalalinka
4. máj 2023

@zuzana76 A ja sa za svoju slovenčinu hanbiť nemusim,pretože môj diktát na jednotku s hviezdičkou

nikaeli
4. máj 2023

@laurikalalinka v tejto vete máš 2 chyby a ešte ti aj chýba slovo 🤷🏻‍♀️ a medzera. To by na jednotku nebolo 👎

laurikalalinka
4. máj 2023

@nikaeli čítaš poriadne,mam nastavenú klávesnicu bez znamienok v pravopise,treba čítať a potom kvakat...

zuzana76
5. máj 2023

@laurikalalinka vypadlo ti tam písmenko v - kvôli, to nebude o klávesnici

mimka1402
5. máj 2023

@laurikalalinka Aká si zlatá, že namiesto uznania, že nevieš dobre slovenčinu, hľadáš bizarné dôvody. 😀 Inak, aj to, že za čiarkou nemáš medzeru je chyba klávesnice?😀 "koli" nie je chyba klávesnice - píše sa kvôli. Takže ešte aký dôvod vytiahneš? Takže na jednotku s hviezdičkou to veru nie je. Za toľko chýb v takom krátkom texte by to kľudne bolo aj za 3ku. 😉 Sebareflexia je fajn vec, treba ju vyskúšať namiesto urazenia sa.
A máš aj rovno dôvod prečo učiteľka jednu hodinu prispôsobila slovenčine. Z dôvodu aby v dospelosti netvrdili ako vedia super písať a v skutočnosti...

akvi
5. máj 2023

@nikaeli učiteľ môže modifikovať 30% učiva daného predmetu. Nemôže vziať časovú dotáciu nejakého predmetu a presunúť to inému predmetu. Takže učiteľka môže akurát tak vymeniť hodinu za hodinu. Ak v jeden deň urobila miesto TV hodinu SJ, tak ďalší deň /týždeň musí "dorovnať" počty hodín. ŠVP presne určuje počet hodín daného predmetu. ( Môžeme sa baviť, či je to ok a nebolo by lepšie nechať to na posúdení učiteľky, že čo daná trieda potrebuje, ale momentálne to proste nejde, len tak zrušiť nejakú hodinu)

mamina7070
5. máj 2023

Pravidelne to robit nemoze resp ak tak moze vymenit hodiny ale musi tu TV nahradit lebo musi dodrzat casove dotacie predmetu
skontroluj ako to zapise do Edupage ci tam zmeni danu hodinu na SJ a ak tak ju cez Edupage kontaktuj a spytaj sa jej na to ak nepomoze tak potom jej nadriadeni
kazdy predmet ma svoj vyznam a rozvrh je nastaveny tak aby aj deti mali moznost relaxacie napr na tej telesnej

vulka
5. máj 2023

Jasne, že nemôže. A predstav si to naopak. Preto, že sú deti dengľavé, zoberie slovenčinu a dá im telesnú. To by bola vzbura. Ak by sa to opakovalo častejšie ozvala by som sa.

zuzanockamt
5. máj 2023

Autorka:
Riešila si to aj s pani učiteľkou? Či ako prvé riešiš ohováračky a rozčuľovanie na nete?

nikaeli
5. máj 2023

Hovorím o tejto vete:
laurikalalinka

Včera o 20:44
@zuzana76 A ja sa za svoju slovenčinu hanbiť nemusim,pretože môj diktát na jednotku s hviezdičkou

@laurikalalinka moja pekná, ak by sme si odmysleli ten dĺžeň kvôli blbo nastavenej klávesnici, stále chýba bodka za vetou, medzera a jedno celé slovo 🤷🏻‍♀️

Ja mám tiež nastavenú klávesnicu. Častokrát mi telefón sám doplní slovo, ale kým niečo odošlem, ešte to skontrolujem a nevyhováram sa na klávesnicu. Jednotkárka s hviezdičkou to musí mať na tuty bez chyby 😉

laurikalalinka
5. máj 2023

@mimka1402
@nikaeli Ja sa nemám prečo vyhovárať, ja som si zvykla písať bez diakritiky, vzhľadom na to, že v sms kach sa každý dĺžeň a každý mäkčeň počíta ako naviac slovo, bežne sa v dnešnej písomnej forme, vďaka internetu, používajú slangové slová, či skratky alebo slová bez diakritiky ako forma rýchlejšieho písania. A čo týka Vašej dokonalosti, tak tú si nechajte do školy alebo Kostola, kde Vám uveria nevinné tváričky. Pekný deň prajem.

mimka1402
5. máj 2023

@laurikalalinka Ty musíš byť fakt mimo. Toto nemá nič spoločného s diakritikou, tú mam vypnutú na smsky aj ja, ale baby vyššie ti vraveli úplne o niečom inom. Je normálne sa mýliť, ale nie proste dokola tvrdiť odveci výhovorku. Neviem čo nerozumieš na tom, že dat výhovorku o diakritike, keď nevieš spisovne písať, nie, "koli" nepatrí medzi slangove slová.
Inak by to naozaj žiadna z báb neriešila.
A mimochodom to s kostolom a školou zas iba vypovedá o tebe. Keďže si trafila úplne mimo. 😀

laurikalalinka
5. máj 2023

@mimka1402 oooo, a DOKOLA a ODVECI fuuuhhhaaa,slušná slovenčina....

mimka1402
5. máj 2023

@laurikalalinka Áno, no vidíš, pomýlila som sa.😀 Ale ja narozdiel od teba som nepísala, že za to môže klávesnica a všetko možné.😘

zuzana76
5. máj 2023

@akvi moze dorovnat, kludne po uzatvoreni znamok, mozu mat hodinu telesnej navyse

akvi
5. máj 2023

@zuzana76 ide o princíp, je jedno, kedy dorovna, ale počet hodín jednotlivých predmetov je proste daný, nemôže mať jeden predmet na úkor druhého.

zuzana76
5. máj 2023

@akvi mne je to jasne, ale zase princip, pre mna je slovencina dolezitejsia ako telesna, telesnu dozenie dieta raz -dva, ked vypadne na hodinach slovenskeho jazyka,tak to sa dobieha tazsie

petko81
5. máj 2023

Aj u nás tak to je tiež na toto nemám nervy

akvi
5. máj 2023

@zuzana76 no vidíš, ja si nemyslím, že SJ je dôležitejšia. Pohyb je určite dôležitejší, obzvlášť na 1.stupni.

zuzana76
5. máj 2023

@akvi tak kazdy to mame inak, pre mna boli vzdy jazyky najdolezitejsie a o tom to je, Tv bola pre mna utrpenim, takze vzdy budu rodicia, ktorým bude vyhovovat Sj a tí, ktorým bude vyhovovat TV, ale SJ uz len z pohladu, ze je na prijimacich skuskach na osemrocne gymnazia, ci neskor na stredne skoly, je urcite dolezita, sport kedykolvek aj mimo vyucovania predsa

Strana
z2