icon

V akom veku deti prestávajú chodiť na návštevy?

12. aug 2025

Do akeho veku chodili vase deti s vami na navstevu, kde nemali deti? Myslim, ze idete navstivit kamosku, rodinu atd., a vase dieta rado ide na navstevu. Ja ked som bola mala, neznasala som tieto navstevy rodiny. A teraz sa mi to zacalo vracat od mojich deti. Nieee, nejdem, nechcem ist. Ale zda sa mi to prilis skoro u mojich deti.

anonym_687850
12. aug 2025

@anonym_autor a koľko majú tvoje deti? Moje keď nechcú nejdú

katina02
12. aug 2025

Nechce, nenútim, ale nebudem všetko prispôsobovať. Ak nemá kde ostať, tak si to vysvetlíme a ide sa 😀

autor
12. aug 2025
@anonym_687850

@anonym_autor a koľko majú tvoje deti? Moje keď nechcú nejdú

@anonym_687850 Male deti. Urcite by som dospele deti netahala, ked nechcu ist.

anonym_02f820
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_687850 Male deti. Urcite by som dospele deti netahala, ked nechcu ist.

@anonym_autor keď tam nechcú ísť, tak by som ich tam neťahala, bez ohľadu na vek. Čo tam majú robiť? Sedieť a počúvať to, čo ich nezaujíma?

sense
12. aug 2025

Moja má 12 a zatiaľ chce aj keď sa potom nudí. Keby nechce nemusi

ninusa221
12. aug 2025

Tak okolo 15 keď som mala svoju partiu. Ale potom už keď prehrmela puberta tak chodim rada dodnes nie stále ale chodím.

autor
12. aug 2025
@anonym_02f820

@anonym_autor keď tam nechcú ísť, tak by som ich tam neťahala, bez ohľadu na vek. Čo tam majú robiť? Sedieť a počúvať to, čo ich nezaujíma?

@anonym_02f820 Ale ja myslim male deti do 9 rokov. Raz za cas ich chce aj vzdialenejsia rodina vidiet. A naozaj velmi musim prehovarat, aby isli. To iste, ked ich chcem zobrat ku kamoske. No iba, to je nuda pocuvam. Preto sa pytam, ci aj ine male deti nechcu chodit raz za cas na nejaku navstevu.

diewcatqoo
12. aug 2025

8 rocneho ku bezdetnej kamoske netaham, naco. Ved chcem pokecat ja a kamoska, nie aj dieta pocuvat. Aspon teda to moje dieta je take, ze melie a melie, to by som sa nedostala k slovu. Takze ku kamoske nie.
A vlastne, ak by niekam nechcelo ist so mnou a malo by s kym zostat doma, tak by som ho tam netahala, ci je to rodina alebo kamoska. Ak by malo zostat doma samo, tak to by, samozrejme, slo so mnou, ci chce alebo nie.

vevesh
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_02f820 Ale ja myslim male deti do 9 rokov. Raz za cas ich chce aj vzdialenejsia rodina vidiet. A naozaj velmi musim prehovarat, aby isli. To iste, ked ich chcem zobrat ku kamoske. No iba, to je nuda pocuvam. Preto sa pytam, ci aj ine male deti nechcu chodit raz za cas na nejaku navstevu.

@anonym_autor niektore navstevy maju rady, niektore nie. Smola, niekam ist musia a niekam nie. Cize k vzdialenejsej rodine, ktoru vidia raz za x-mesiacov ano, ale k sesternici, ktoru mozu vidiet kazdy tyzden nemusia. Je na vas rodicoch rozhodnut, kedy ano a kam nie...

biba_18
12. aug 2025

tak ku kamoške som dieťa nenosila. k rodine musel, lebo proste sa ide, lebo rodina… rodinu sme mali mimo košíc, teda tam sa nedalo mudrovať…

mimi3008
12. aug 2025

@anonym_autor ja som neznasala tieto nutene navstevy, ci uz na nich ist, alebo odsediet pri nich u nas doma. Pamatam si, raz, mala som asi 17, moji rodicia 40 a 45 a na navstevu nam prisil take 2 tetky, este o pol generacie starsie od mojich rodicov, nepustili ma von s priatelom (teraz je to uz manzel), s ktorym sme sa mohli vidiet len cez vikendy, kedze on uz studoval na VS, lebo ved predsa mame navstevu a musela som si to odsediet pri nich, "lebo sa to slusi". Ale moji rodicia vzdy boli, aj stale su EXTREM

anonym_02f820
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vzdialenej rodine ukážeš fotografie, nechápem zmysel toho trepať tam deti, ktoré tam ísť nechcú, môžu mať aj štyri roky, to je jedno.Tu by som uprednostnila to,čo chcú deti pred tým, čo si želá vzdialená rodina. Keby išlo o starých rodičov, to je iné, ale vzdialená rodina? A sú aj deti, ktoré sú introverti, ako sa majú cítiť u vzdialenej rodiny, ktorú takmer nepoznajú? Vôbec nie som mama, ktorá sa podriaďuje želaniam dieťaťa, to ani náhodou, ale toto plne rešpektujem.

bielasovicka
12. aug 2025

Moje nechceli keď už mali cca 13 rokov.

lenka.25
12. aug 2025

Tak ja mám najlepšiu kamosku , ktorá berie moje deti ako svoje a vždy sa baby ku nej tešia , ešte sa mi nestalo , aby nechceli ísť , nie že nechceli , sa ma opýtajú , že kam sa chystam a oni sa automaticky obliekajú že idu som mnou 🫣 . Na návštevy k rodine idu toez skoro vždy , ale keď nechcú , nejdu , nikdy som ich nenútila .

tramtada31
12. aug 2025

K rodine beriem, za kamoskou (bezdetnou) idem samozrejme sama. Ale my sme tiež s našimi chodili a stále chodím a už bravam aj deti, keď ideme pozriet môjho strýka a pod.

timea301196
12. aug 2025

Ja som nechodila od 10…