V akom veku pustiť dieťa samé do školy?
Ahojte v akom veku by ste pustili dieťa aby išlo samé do školy, škola je cca 7 minút cesty od bytovky, je tam aj dosť frekventovaná cesta. Momentálne má 8,5roka. A tak rozmýšľam v ktorom veku je to prijateľné ..
2,5 km na bicykli 8 ročné. Ráno cesta pomerne frekventovaná , ľudia idú do práce.
@candii chodi sam od 3ho rocnika
Z druziny uz za al chodit v druhom rocniku s domov na jar. Nemaju to daleko jedna krizovatkaemsia ale je tam zakruta kdenevidno ci ide auto len treba pocuvat. Na chodniku uz raz zrazili suto moju mamu pred 2ma rokmi a teraz pred tyzdnom nejaky blazon o 14:00 nabral jednej pani cely plot a skoncil vo dvore..takze aj na chodniku sa moze stat katastrofa. Kebu niekto po nom isiel je my koniec
@teranus áno, mne to vraví aj môj otec ale pred 50 rokmi, kedy môj otec behal po vonku ako 7 ročný sám sa toho veľa zmenilo a to teda hlavne v premávke áut. Ja sa syna bojím aj pred panelák pustiť keď som videla ako vodiči behajú do zákruty , ktoru máme pred panelákom na vjazd áut do rezidencii. Je tam ešte ak krik cez ktorý dieťa nie je ani vidieť a vpáli tam 50tkou ako keby bol sám na svete. Keby tam bolo dieťa je na mieste mŕtve.
@ktochytavzite mohol.. ale nechodí !! A tvoje vykricniky to nezmenia 😁
@vevesh no urcite :DD
Ja tiež od 1. triedy po polroku cez dve cesty..
My mame skolu dalej, busom su to 4zastavky. Tak sme to vyriesili tak ze ho rano veziem k mame do prace a od nej chodi peso cca 15min do skoly. To ma cestu cez pesiu zonu kde uz je dost ludi a cez 4prechody. A po skole chodi tak isto k rodicom domov. Mam to stastie ze moja mama robi 5min od bytu. Krpec ma 10rokov a chodi takto asi mesiac a pol. Naucil sa lebo druzina v 5rocniku uz nie je. Mala som obavy ale zas verila som mu ze to bude v pohode. Ma u seba aj mobil a vieme sledovat polohu a vidime ked je v skole.
Ja sa tu asi jedina nebojim aut ale psov 😂 my mame prechody v pohode ale psy chodia bez voditka a plus je tam taka uzka cesticla kde sa mu neda vyhnut. Takze vobec neviem kedy dieta pustim.. nechcem aby zazivalo taky stres
@simca06022011
@klip0 v nemecku to je dost normalne. Pedofilia je tu najrozsirenejsi zlocin, za ktory je najmensi trest...
@diavant a preco musi zazivat stres so psov? mate nejaku paniku v rodine (resp dieta konkretne) zo psov? zle skusenosti? alebo tulave psy? utocne tam mate, alebo co?
U nás chodia od prvého ročníka, tiež veľmi frekventovaná cesta, avšak ráno tam obec dáva dozor. Oveľa nebezpečnejší je areál školy, kde aj napriek zákazu matky vozia svoje deti až ku vchodu a potom ostatné deti ohrozujú ( nehovoriac o kolíznych situáciách medzi sebou, lebo je tam úzko).
@candii ja som chodil sam keď som mal 6-7 rokov. Ako do školy tak zo školy. Ráno autobusom a po skole väčšinou peso (nechcel som ísť autobusom) cesta bola dlhá 2 km cez mesto.
Prvák chodil od januára,škola 7 min od domu
Syn ako druhak, prechádzal cez jednu cestu, ktorú riadil mestský policajt a videla som naňho z okna, kým k nej prišiel, potom išiel už len po chodníku rovno ku škole.
Potom sme sa presťahovali, takže som ho aj s dcérou vozila a potom už chodili spolu sami autobusom, ale to už bol syn na druhom stupni.
Ja moje deti necham asi v 13tich 😏 nemame to daleko, ale cesta je hrozna... Dva semafory - cez jeden ide auto bezne na cervenu, druhy je tak, ze chodec aj auto ma zelenu pri odbacani a chodec ma prednost - no vieme ake auta su 😔 potom asi 4 zebry, tri prechody cez cestu bez zebry (proste neni) a asi 5 vyjazdov z vnutroblokovych parkovisk, kam proste pre stenu domu nevidis. Tam kedmi decko sejme, preleti cez 2 pruhy az pod elektricku. A chapete - to ani nevyzera jak cesta, 7-8r sa zamysli a prehliadne to. Dolava doprava vkuse. No cele zle 😔
Ak by siel tie 2 zastavky busom... Ostane mu 1 krizovatka 1 zebra 1 bezzebra 1 vyjazd 🤷
@candii v juli mal 6, hned od prveho vyucovacieho dna, ako nastupil, a to ked odchadzal, uz bol doma sam, my sme museli byt uz na ceste do prace. Cize este musel aj vediet, kedy ma ist a zamknut. Skola je cca 7 minut od domu, cez 2 cesty. Nebolo na vyber. A to som myslela, ze bude mat odklad do skoly. Nemal a vsetko zvladol na 1*.
Ked som bola mala ja, xhodili sme same.od.2. Triedy. 15-20 minut peso.
Teraz, ked byvame na dedine, bez chodnikov, ( ano aj take su, len cesta.a ploty rodinnych domov)by som dieta nepustila same, ....
@teranus porovnávať čo bolo keď sme boli my malí s dnešnou dobou je poriadne mimo real, nemyslíš? Keď som chodila ja do školy tak sme na ceste pred naším domom hrali bedminton. Dnes cez ňu prejsť je zázrak. Auto za autom.
@candii my bývame v oblasti s velmi hustou dopravou, na ceste cez ktorú musia deti prejsť bolo niekoľko nehôd pri ktorých prišli ľudia o život. Aj na chodníku kde vybehlo auto. Syn ná 10 rokov a z roboty sa vždy zastavím pre neho. Od ďalšieho roka už nemajú družinu tak bude musieť chodiť sám, ale budú chodiť viacerí naraz. Aj teraz deti chodia v skupinkách, aby ich bolo lepšie vidieť.
@candii dcera ma skomu na opacnom konci BA, od cca januara chodi sama s mhd, ma telefon a presne instrukcie ze so skoly rovno domov ziadne tulanie sa po meste. Momentalne je 4 roc zs.
Skolu sorry
@vevesh preboha, toto je tak strasne. Za tychto okolnosti by som dieta nepustila same nikdy. A asi sa stahovala z krajiny.
Ja som chodila tiež v prvom ročníku,chodili deti samé,teraz som ho vozila na aute do 6triedy a to bol spoľahlivý chlapec,je zlá doba,bála som sa o neho a budem to robiť aj pri druhom v tejto dobe,kadejaké auta chodia čo kradnu deti atď.
Keby si dva prechody, vlak a autobus, nie nepustila... Sama mam rešpekt a dieta sa po zabudne.
Naše decka cez prechod vyprevadzaju mestský policajti. Budem mat prvacku. Ale pustím ju samu asi až v druhej triede. Uvidim.

@candii rvoja uz mohla davno sama chodit!!