V akom veku si deti robia desiatu samé?
Ahojte, od akého veku si deti robili doma sami desiatu? ( v prípade, že si ju nosili z domu, nie kupovali) ďakujem
teens este stale im ju robim 😉 (90% vsetkych skolskych dni), tych 10% si robia deti sami
Už v prvej triede to zvládli obaja. Obdivujem krásne pofotené obedáriky, ale z toho by sa naše potomstvo nenajedlo. A stále boli reklamácie, raz málo, raz veľa, raz sladké chceli, raz slané... Tak sme navrhli, nech si robia sami a 100 % úspech. 💪🏻
Od prvej triedy ak vstane skorej ako ja si robí sama, ak vstanem prvá ja spravím jej desiatu ja
Moja má 12 a chystám jej ja, lebo mám čas a nevadí mi to. Keď doma nie som nachysta si sama aj ranajky. Prípadne keď si chystám jedlo večer do práce na ráno ,nachystáme aj jej. Zato mi ona veľakrát prichysta obed alebo olovrant ak prídem z práce neskôr ako ona zo skoly
Tusim od 8-9 roka.
Postupne to zvladne dieta uz aj v prvej triede. Ako uplne same by som nenechala, isto by som skontrolovala a usmernovala, co si ma nabalit.
Od 5.triedy a vzdy skontrolujem. Nie preto,ze by sa nam nechcelo,ale preto,aby vedeli,ze rano maju aj povinnosti,nielen vstat a lezat pred telkou.
Som najstaršie dieťa z troch (rozdiel s najmladším súrodencom je 11 rokov), takže mama robila desiatu aj keď som chodila na výšku. A teraz mi desiatu do práce chystá manžel popri chystaní pre dcéru (10 rokov). Ale manžel mi chystal aj keď sme boli ešte bezdetný pár, aj keď som bola na materskej. 🙂
Syn má 8. Občas keď mám inú robotu urobí desiaty on. Kuchyňa síce vyzerá ako po výbuchu ale to už potom spolu vždy upraceme :D
syn siedmak a chystám mu večer keď aj sebe, mužovi občas. určite by to zvládol aj sám, lebo keď príde zo školy a nemáme navarené tak si sám pripraví mäso v TF, vajíčka...atď
ja to nechápem ako niekto môže obsluhovať takých velkých capákov že pubertiakom robiť desiatu.Potom nech sa človek ani nediví, že nie sú samostatní a chodia im rodičia len okolo zadkov.Ja už na prvom stupni tak cca 8,9 rokov som mala a robila si sama jesť..čo je na tom preboha ťažké namazať rohlík,bagetu,chleba a obložiť to salámom,šunkou a zeleninou atd.Nechápem niektoré ženy ozaj 🤦♀️ ale ak im to robí radosť prosím 😃
Moje dieťa si samo navari obed mäsko, urobí koláčik tortu. Ale desiatu robím ja🙂. A milovala som keď mi spravil desiatu aj môj tatko keď som bola na výške a sem tam mi dá jedlo aj teraz v takmer 40tke. Tieto pozornosti ma bavia. Rada dostavam,ale rada aj dávam. Preto vždy dcérke niečo ráno pripravím. Nie ze musím, ale ze chcem : ) ma 11 rokov.
Môj je prvák, desiatu som mu chystala ja, ale raňajky, ľahkú večeru zvládne sám, takže aj desiatu by už dal.
Veľmi individuálne moja 3 ročná si vie sama pripraviť raňajky :D
Ja asi od druhej triedy...ale však Ty si dieťa poznáš, či to zvladne.
Ja mojim robím majú 12 a 8 a nemám s tým problém a budem im robiť pokiaľ budú chodiť do školy alebo budu si ju chcieť urobiť sami
mne mamka chystala desiatu každe rano až do posledneho ročníka na strednej, a som jej za to velmi vdacna a velmi ju lubim ♥ svojim detom raz budem chystat takto tiez
ja to nechápem ako niekto môže obsluhovať takých velkých capákov že pubertiakom robiť desiatu.Potom nech sa človek ani nediví, že nie sú samostatní a chodia im rodičia len okolo zadkov.Ja už na prvom stupni tak cca 8,9 rokov som mala a robila si sama jesť..čo je na tom preboha ťažké namazať rohlík,bagetu,chleba a obložiť to salámom,šunkou a zeleninou atd.Nechápem niektoré ženy ozaj 🤦♀️ ale ak im to robí radosť prosím 😃
@liusa82 to nemá s tým nič spoločné ci budu alebo nebudú neschopní, podľa mňa sú skôr rodicia neschopní ktorí nevedia urobiť svojim deťom desiatu
@liusa82 to nemá s tým nič spoločné ci budu alebo nebudú neschopní, podľa mňa sú skôr rodicia neschopní ktorí nevedia urobiť svojim deťom desiatu
@simona19871216 tak mne je to šumák ja ju robiť našťastie nijakému dieťaťu nemusím 😀 a keby aj mám dieťa tak by bolo vychovávané k samostatnosti aj robeniu si desiaty samé od určitého veku.Moja mamina bol taká že by mi najradšej okolo riti chodila aj do dospelosti ale ja som toto nemala rada.Radšej všetko podla seba
@simona19871216 tak mne je to šumák ja ju robiť našťastie nijakému dieťaťu nemusím 😀 a keby aj mám dieťa tak by bolo vychovávané k samostatnosti aj robeniu si desiaty samé od určitého veku.Moja mamina bol taká že by mi najradšej okolo riti chodila aj do dospelosti ale ja som toto nemala rada.Radšej všetko podla seba
@liusa82 robenie desiaty nie je chodenie okolo riti ale väčšina rodičov svojím deťom okolo riti beha ale zas odtiaľ potiaľ, keď raz budeš mat deti pochopíš 🙂
Moja má 12 a chystám jej ja, lebo mám čas a nevadí mi to. Keď doma nie som nachysta si sama aj ranajky. Prípadne keď si chystám jedlo večer do práce na ráno ,nachystáme aj jej. Zato mi ona veľakrát prichysta obed alebo olovrant ak prídem z práce neskôr ako ona zo skoly
@sense Tak to bolo aj u nás.
Čo znamená urobiť si desiatu? Našim robíme my, ale obvykle pomáhajú. Ale záleží, či chystáme obložený rožok, kde sa veľa krája, alebo zabudneme vybrať maslo, takže je tvrdé. Alebo majú len nejaké sladké pečivo, ktoré stačí dať len do boxu.

moja od 10tich ale len ak nestiham ... vacsinou jej vsak nachystam vecer ..kazdopadne doma si vie spravit vei v teplovzdusnej popripade chlieb a podobne