icon

Vojaci v školských jedálňach od septembra

lizwer
29. aug 2022

Zaujímalo by ma či ste zaregistrovali informáciu, ktorá obletela FB, že majú byť od septembra v školských jedálňach vojaci. Ste s tým stotožnení ako rodičia? Zdá sa mi to divné, vidím za tým nejaký nejaký úmysel. Zaujímalo by ma, či sa dá nejako aj ohradiť voči tomu u riaditeľky školy a odmietnuť ich prítomnosť na škole. Ďakujem za relevantné odpovede.
Kto chce rýpať, nemusí komentovať.

anonymous87
29. aug 2022

@viestta hlavne to je podla mna priprava pre vynimocne situacie. A tu sa to rozobera, akoby do skolskych jedalni mal nabehnut cely tankovy prapor 🙉
Hlavne je to preto, ze je mimoriadna situacia. Keby nebola, tak by tam vojaci mohli ist bez “povolenia” ministra. Tak ako pred covidom 😁
My to pripomina, ked kolovalo ako budeme musiet ubytovat ukrajinske rodiny a nikto sa nas nebude pytat ci chceme. Alebo ze pride americky vojak, zaklope mi na dvere a povie, ze chce moj dom a ja sa budem musiet odstahovat 😂
Normalne nerozumiem, ci ludia nevedia citat alebo nechcu

viestta
29. aug 2022

@anonymous87 čítať vedia, len potom spracovať prečítané, to je zložitejšie.

anonymous87
29. aug 2022

Jeziiis to jaka hrubka : *mi to pripomina 😅

anita1978
Odpoveď bola odstránená
viestta
29. aug 2022

@anonymous87 každému normálnamu sa po prečítaní takých fantazmagorii zasekne procesor, takže je ti odpustené 😉

deniseee
29. aug 2022

@viestta vies ake to je, ked stojis pred budovou skoly a cakas, kym tvoje dieta doobeduje, aby si ho stihla odniest na kruzok, pricom nevies, ci to stihne, lebo nie vzdy ide trieda tvojho dietata ako prva a teraz by to uz dieta nestihalo vobec, lebo v skolskej jedalni (opakujem SKOLSKEJ) budu skolaci na druhom mieste, pred dospelymi ludmi, ktori tam nemaju co hladat, ale zaberu im miesto? Ked je problem v skole, aby sa tam naraz pomestili vsetci prvaci a musia ist postupne? Tak nakoniec, aby sme deti odhlasovali z obedov, aby v skolskych jedalnach deti nejedavali, ale miesto spravili vojakom, nie? A preco? Aby nejaky pan velitel nemusel zdvihnut telefon a dohodnut dorucenie stravy do nejakych kasarni?

anonymous87
29. aug 2022

@deniseee prosim ta, to si vsetko vycitala z toho jedneho odseku?
Rozumies tym vetam, co sa tam pisu?

Kokos zeny, pri vas by aj H.Ch. Andersen je suvix 😂

zuzanockamt
29. aug 2022

@deniseee Oni sa pri tých obedoch (ak k tomu vôbec dôjde) ani nestretnú.
Ale úlohou matiek je šíriť paniku a vymýšľať si.

guiseppinka
29. aug 2022

@deniseee netreba davat deckam kruzky, ked za normalnych beznych podmienok nestihas ich zaciatky..

Celkom by ma zaujimal zdroj na fb... Inak si myslim, ze aj sami vojaci budu uplne nadseni, ked budu musiet ist do skoly obedovat, kde clovek nepocuje pol stola... A myslim, ze kazdemu dospelemu je jasne, ze skolska jedalen je primarne pre deti a nebude sa tam vykecavat, ale zje a ide do prec...

deniseee
29. aug 2022

@anonymous87 ja na rozdiel od teba rozumiem dorucovaniu obedov. Moj svokor totiz jednu kuchynu sam pred rokmi prevadzkoval, dorucovali stravu do skol, skolok, kde im chybali pracovnici a sami nevarili, ale aj na ine miesta, ktore od nich stravu odoberali a nebol to problem. Preto viem, ze zariadit take veci sa daju, ked sa chce. Ked sa nechce, da sa to hodit na skoly, nech s tym maju starosti ucitelky, vychovavatelky, riaditelky, ked im tam budu chodit cudzi ludia a oni nebudu stihat vydavat starvu detom a potom s detmi stihat program. Vy v tom vsetky vidite paniku z vojakov. Co s tym narobia problemov inym ludom, to je vam jedno

liloastitch
29. aug 2022

@deniseee verejnosť sa vo väčšine jedálni stravuje až potom ako sa najedia deti. Tvoje krúžky nejaký vojak nijako neovplyvní . Učiteľky, vychovávateľky s nimi nemajú nič. Tie sa starajú o deti, nie o ľudí prichádzajúcich do školskej jedálne.

guiseppinka
29. aug 2022

@deniseee ty si fakt myslis, ze tam akoze denne bude chodit pol kasarni na obed? Co maju spolocne ucitelky s vojakmi? Ucitelka ma max dozor, aby sa deti v rade nezabili a nelietali po jedalni... A hovori sa tam, ze MOZU, nie ze musia..

anonymous87
29. aug 2022

@deniseee moji rodicia prevadzkovali v kasarnach vyvarovnu pre vojakov. Takze o tom nieco viem. To len tak pomimo.

Ale k teme. V tom liste sa pise, ze maju vynimku kvoli mimoriadnej situacii. Keby nebola mimoriadna situacia, keby nebol kovid, ziadnu vynimku by nepotrebovali a dialo by sa to bezne. Ani si o tom nevedela
Cize:v minulosti mohli do SJ aj ini stravnici ako zamestnanci aj ziaci. Po zavedeni opatrani, uz len ziaci a zamestnanci. Nikto ini. A teraz mozu plus OS. MOZU. Dvoraznujem MOZU. Cize nastane povoden, tak vojaci, ktori budu pomahat sa MOZU ist naobedovat do skolskej jedalne…
A neboj sa, urcite nebudu cakat deti 😂

deniseee
29. aug 2022

@guiseppinka neboj sa, ja som si svoje deti uz zo stravy odhlasila a 100x radsej im nieco cestou kupim, nebudem riskovat, ze stihat nebudeme kvoli stravovaniu inych ludi v jedalni. Otazka je, ked vela rodicov odhlasi svoje deti… bude bezat jedalnej dalej pre malo deti? Alebo zase pride k prepustaniu kucharok a opat sa budu len vozit obedy z nejakeho miesta, ako tomu bolo niekolko rokov na nasej skole a jeden rok bol problem taky, ze skoro nefungoval klub deti, pretoze vobec nefungovalo stravovanie na skole a stravu nenosili ani nevarili a bol len a len problem rodicov, ako si to zariadia, ze musia deti vyzdvihnut ihned po vyucovani? Uvidime, kazdopadne mna to uz trapit nebude musiet.

anonymous87
29. aug 2022

@deniseee odhlasila si ich z obedov, lebo vojaci dostali vynimku a mozu sa najest ako zamestnanci skoly? Vazne?
A keby nebola mimoriadna situacia ani by si nevedela, ze sa take nieco deje…

Pane na nebi 🙏

guiseppinka
29. aug 2022

@deniseee no vidis, mas o problem menej😉

macilaci
29. aug 2022

@deniseee keď si už odhlásila tak to je super. Vojakov, lekárov, dedkov babky, martanov nestretnu. Nič im nehrozí 🫶

deniseee
29. aug 2022

@anonymous87 ja nahodou viem, ze do nasej skoly nesmel ist do jedalne nikto iny, pretoze pokyny sme dostavali kazdy rok pisomne a bolo jasne pisane, ze skola nema priestory na stravovanie inych stravnikov a ze ak si chcu stravu objednat dochodcovia, mozu tak spravit, priniest si krabicku na jedlo, nesmu vstupit do budovy skoly, mozu zvonit z bocnej strany budovy na zvoncek a stravu im nalozia a donesu, teda si ju mozu odniest so sebou v presne stanovenu dobu. Nic ine umoznene nebolo.

anonymous87
29. aug 2022

@deniseee no vidis. Inde to umoznene bolo. Pred pandemiou. Potom uz nie. A teraz MŠ dalo vynimku vojakom. Ze oni MOZU. Nikde sa nepise, ze teraz vsetci vojaci sa budu stravovat v ŠJ preboha. A este aj na ukor deti 🙈

ivkasendy
29. aug 2022

Wau, som tu na koníkovi po "100 rokoch", keďže sa ku mne dostal tip na túto otázku 😅 Musím sa priznať, že s veľkými obavami som začala čítať komentáre, keďže jednobunkovcami to všade "prekvitá"... Ale ženy, klobúk dole, ďakujem, že ste stále normálne ❤ Veľmi milo ma to prekvapilo, fakt som sa bála, čo tu budú za odpovede, ale prevažujú vo veľkom samé normálne, triezve a vtipné 🙂 Vďaka za nádej v ľudstvo 😘

viestta
29. aug 2022

@liloastitch u nás sa pre tých "ostatných" vydávali obedy až keď žiaci boli na kŕmení. Dávno pred tým ako sa vymysleli akékoľvek kovidove opatrenia. Ale ty už teraz vieš, že kvôli obedom pre treti motostrecky prápor tvoje deti nebudú stíhať kruzky🤔 keď do vašej školy jakziv žiaden vojak ani nos nestrci, tak na čo budeš frflat?

zuzliq
29. aug 2022

@ivkasendy ja som tiež v šoku. Päť strán, ozaj päť strán... . Premýšľam, ako reprezentatívna vzorka sú prispievateľky na MK.

ibrunova
29. aug 2022

@deniseee presne pre takéto prípady ako ty tá jedáleň možno naozaj aj skrachuje.. A ten oznam vlastne platí pre celé Slovensko, či len pre jednu konkrétnu školu? Lebo v našej ani neviem, kde by sa tí vojaci tu vlastne vzali, keďže v okruhu niekoľko km žiadni nie sú. Ale treba udržovať a podporovať paniku, to je základ 😁

filipka250
29. aug 2022

@lizwer aka otazka, taka odpoved. 🤷🤦

missdiva
29. aug 2022

@viestta inak ked sa pytas, ze co by sa mohlo stat. Este ked som ja chodila do skoly (ziadna nebezpecna stvrt) tak spoluziacku takmer kazdy den cakaval pred skolou uchyl a sledoval ju vzdy az domov. Vedela o tom, riesili to a rodicia ju preto museli vozit domov. Myslis, ze by nevosiel do skoly keby tam mohol vstupit ktokolvek? Ze sa to nedeje vacsinovemu percentu, neznamena, ze to neexistuje a nehrozi. A to nie som paranoik.
Vazne by ma zaujimalo, ze kto bude zodpovedat za bezpecnost deti (nehovorim samozrejme o nejakych urazoch na telesnej a pod.) ked do skoly budu moct chodit cudzi ludia? No nikto, akonahle sa stane nejaky nestastny incident skola sa odvola na toto rozhodnutie, ze oni nemozu predsa zodpovedat za bezpecnost ziakov ked tam maju umozneny vstup cudzi ludia.

doriiis
29. aug 2022

@missdiva ...aaale trosku si paranoik

anonymous87
29. aug 2022

@missdiva ale teda ani potom rodicia nech nevstupuju do budovi. Lebo rodicia Janka z 3.B su pre mna a moje dieta cudzi. A nikto nemoze vediet, ci oteckovi nehrabne a neohrozi deti, nie?

missdiva
29. aug 2022

@doriiis zelam ti aby si v tejto sladkej nevedomosti zila velmi dlho.
Zial realne sa taketo veci denne stavaju ale to vacsina ludi neriesi kym sa ich to netyka.
@anonymous87 samozrejme nemali by a vo vela skol ani nesmu.

bullinka
29. aug 2022

@lizwer a keď si chodia seniori ponobed to je ok? Šibe ti? Prečo byali chodiť do restiky. Pohni rozumom a nebuď zadubena.

viestta
29. aug 2022

@missdiva zas je to na skolecabybto zabezpečila. Tak ako bolo zabezpečené keď pred koronou chodili do školy dôchodcovia pre obedy. Aj teraz si chodia. Rovnako prepnúty môže byť hociktorý rodič a ten do škybist moze. Však poznáme XY incidentov, keď rodič inzultoval učiteľku na pôde školy. Akurát ti traja vojaci sú najväčšia hrozba🤔